!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διακοπές με μωρά

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Athina__P

Re: Διακοπές με μωρά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Ένα συμπαθητικούλι μέρος λίγο νησί λίγο οικογενειακό - ηπειρωτικό και οικονομικό σχετικά είναι ο Πόρος - Ασκέλι. Αλλά μπορεί κάποιος να το θεωρήσει κάπως παλιομοδίτικο. Έχει και κάτι μικρές νεροτσουλήθρες. Έχω χρόνια να πάω. Δεν ξέρω ακριβώς πώς είναι τώρα. Εκεί γύρω μπορεί κάποιος να κάνει και λίγο τουρισμό, ίσως μονοήμερη Ύδρα, νομίζω κιόλας.

Και κάτι σε κάπως πιο νησί, σε μικρή απόσταση από ακτή είναι Σπέτσες, που όμως είναι ξεβόλεμα από θέμα παραλίας, δεν έχει βολικά ξενοδοχεία πάνω σε αμμουδερή παραλία. Και βέβαια δύσκολα θα βρεις για Αύγουστο και εκεί τώρα πια. Διάφορα υπάρχουν πέριξ του Πορτο Χελίου, ειδικά τα AKS, Χινίτσα δεν το προτείνω, πολύς κόσμος, αν και ωραία παραλία, αυτό μέσα στο Πόρτο Χέλι έχει ωραίο χώρο πισίνας, ωραία ατμόσφαιρα γενικά, αλλά παραλία με θολά νερά. Και τα δύο AKS δουλεύουν με οικογένειες κυρίως Ελλήνων. Το ξενοδοχείο Galaxy είναι μια οικονομική λύση, ετοιμόρροπο, αλλά με πολύ καλό φαγητό τουλάχιστον μια χρονιά που βρεθήκαμε κατά τύχη. Δεν θα ξαναπήγαινα, αυτό όμως το χύμα που είχε το έκανε ευχάριστο, μποέμ και άκρως χύμα στο κύμα, ευχάριστο για παιδιά :p2: :p2: :p2: Κάποιοι όμως θα έλεγαν ότι δεν έπρεπε να υπάρχει, τόσο κακοσυντηρημένο ήταν και είναι από όσο διαβάζω σε κριτικές.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 00:24 Μετανάστρια ακούς; :lol:
Βεβαίως. Όλα διαβάζονται και όλα εξετάζονται ενδελεχώς. Αλλά:

1) Η Θάσος κείται μακράν
2) Η Θάσος θέλει καράβι

Σε δυό τρία χρόνια. Σε πέντε θα τα πάω στη Σαμοθράκη να βουτάνε στις βάθρες. Αλλά τώρα δεν είμαστε για τέτοια.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Cecily Anne έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 09:15 Ο,τι να’ναι. Σε νησί μεγάλωσα. Μια χαρα θα πας σε νησί. Αν εχεις στο μυαλο αεροδιακομιδή για μια εκδρομή, δωστο να στο μεγαλώσει κανας αλλος.
Αλλο το μεγαλωνω στο νησι και αλλο το αποφασιζω που θα παω σε αγνωστο μερος να περασω χαλαρα. Νιωσε τη διαφορα
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Υδράργυρος έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:48
Cecily Anne έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 09:15 Ο,τι να’ναι. Σε νησί μεγάλωσα. Μια χαρα θα πας σε νησί. Αν εχεις στο μυαλο αεροδιακομιδή για μια εκδρομή, δωστο να στο μεγαλώσει κανας αλλος.
Αλλο το μεγαλωνω στο νησι και αλλο το αποφασιζω που θα παω σε αγνωστο μερος να περασω χαλαρα. Νιωσε τη διαφορα
Δε θα πάθουν τιποτα που να μην μπορείτε να το λύσετε σε κεντρο υγείας, ξεαγχωσου. Δεχόμαστε χιλιάδες τουρίστες κατα πλειοψηφία οικογένειες με παιδια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Athina__P

Υδράργυρος έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:48

Μα οι περισσότεροι που αποφασίζουν να πάνε σε οικογενειακά μέρη ηπειρωτικά, σε άγνωστα πάνε, που τους λένε γνωστοί τους ότι είναι οικογενειακά! :102: Πριν κάνουν οικογένεια τα απέφευγαν όλοι αυτά τα μέρη! Τώρα πια μπορείς να δεις αναλυτικά στις κριτικές περί τίνος πρόκειται, αποφεύγω να πάρω αποφάσεις με κριτήριο τη γνώμη ενός ατόμου, όσο και να το εμπιστεύομαι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Μετανάστρια έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:32
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 00:24 Μετανάστρια ακούς; :lol:
Βεβαίως. Όλα διαβάζονται και όλα εξετάζονται ενδελεχώς. Αλλά:

1) Η Θάσος κείται μακράν
2) Η Θάσος θέλει καράβι

Σε δυό τρία χρόνια. Σε πέντε θα τα πάω στη Σαμοθράκη να βουτάνε στις βάθρες. Αλλά τώρα δεν είμαστε για τέτοια.
Το ξέρω ότι θέλει καράβι αλλά είναι άλλο να θέλεις μισή ή μία ώρα για να φτάσεις (από Κεραμωτή και Καβάλα αντίστοιχα) με φέρυ που πηγαινοέρχονται σαν αστικά λεωφορεία και άλλο οι διαδικασίες με κανονικό καράβι. :lol:

Κατά τα άλλα, επειδή αναφέρθηκες στη Χαλκιδική νόμισα ότι έμενες βόρεια.

Αν είσαι κάπου κεντρικά, τσεκάρισε και Εύβοια.

Καλή φάση για παιδιά είναι αυτό. Μπορούν να παίζουν στην παραλία και να τα προσέχεις από το καφέ-ταβέρνα.

https://www.booking.com/hotel/gr/aegeon ... ar.el.html

Σε κοντινή παραλία (που βγάζει όμως κύμα)

http://www.wooden-nest.gr/

Εννοείται ότι δεν είναι τα μοναδικά σ' αυτές τις παραλίες. Τα βάζω για να πάρεις μια ιδέα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Athina__P έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 21:46
Ερμής έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 13:37 Απο τα καλύτερα μέρη για διακοπές οικογενειών με παιδιά είναι το Π.Άστρος.
Πριν 15 χρόνια που πήγα ως στάση σε τουρ που κάναμε, είχε ΜΟΝΟ οικογένειες με μικρά παιδιά :smt126 και λίγους παππούδες. Όλοι Έλληνες. Πιο οικογενειακά και από τη Β. Εύβοια. Πιο νεαρόκοσμο θα έβλεπες στην Αιδηψό παρά στο Π. Άστρος, γιατί στην Αιδηψό - είχε και μερικά ξενοδοχεία πιο μοντέρνα, για νεαρές παρέες. Νομιζω πιο έξω από το παράλιο Άστρος είχε ένα beach bar με νεαρόκοσμο. Τώρα μετά από χρόνια έχει γίνει λιγότερο οικογενειακό;

Επιβεβαιώνω ότι είναι το Π. Άστρος είναι το μέρος στην Ελλάδα που αν πάει ζευγάρι θα νιώσει ότι μπήκε σε κάτι σαν ταινία μέσα που είναι ξένοι μεταξύ ξένων.
Νομίζω αυτό το θέμα του νήματος όμως, διακοπές με οικογένειες και παιδιά. Τι να της γράψω; να πάει να παρτάρει στη Μύκονο;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Η Αθηνά δεν παίζεται. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Athina__P

Ερμής έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 09:51
Athina__P έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 21:46
Ερμής έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 13:37 Απο τα καλύτερα μέρη για διακοπές οικογενειών με παιδιά είναι το Π.Άστρος.
Πριν 15 χρόνια που πήγα ως στάση σε τουρ που κάναμε, είχε ΜΟΝΟ οικογένειες με μικρά παιδιά :smt126 και λίγους παππούδες. Όλοι Έλληνες. Πιο οικογενειακά και από τη Β. Εύβοια. Πιο νεαρόκοσμο θα έβλεπες στην Αιδηψό παρά στο Π. Άστρος, γιατί στην Αιδηψό - είχε και μερικά ξενοδοχεία πιο μοντέρνα, για νεαρές παρέες. Νομιζω πιο έξω από το παράλιο Άστρος είχε ένα beach bar με νεαρόκοσμο. Τώρα μετά από χρόνια έχει γίνει λιγότερο οικογενειακό;

Επιβεβαιώνω ότι είναι το Π. Άστρος είναι το μέρος στην Ελλάδα που αν πάει ζευγάρι θα νιώσει ότι μπήκε σε κάτι σαν ταινία μέσα που είναι ξένοι μεταξύ ξένων.
Νομίζω αυτό το θέμα του νήματος όμως, διακοπές με οικογένειες και παιδιά. Τι να της γράψω; να πάει να παρτάρει στη Μύκονο;
Δεν έχω δει κανένα παιδάκι να κακοπερνάει στον Ορνό :roll: :smt020 :8)

Αν είναι βόλεμα το δωμάτιο κοντά στην παραλία είναι για την περίπτωση που τα παιδιά σου κοιμούνται βαθιά και τα δύο το μεσημέρι και έχεις χρόνο και διάθεση για αγκαλίτσες, αλλιώς όλα αυτά τα ντυσίματα ξεντυσίματα δύο μωρών δεν βολεύουν. Εδώ πρέπει να πω ότι υπάρχουν μωρά που δεν τους αρέσει να ντύνονται και να ξεντύνονται, το βρίσκουν μια άχρηστη διαδικασία που είναι αδύνατον να εξηγήσεις τη χρησιμότητά της σε ένα μωρό και δεν θέλεις να το κάνεις αυτό στο μωρό και στον εαυτό σου παρά μόνο όσες φορές είναι απολύτως απαραίτητο. Επίσης δύσκολο μπορεί να φανεί να προσπαθείς να κοιμίσεις μωρό σε μη οικείο δωμάτιο για μεσημέρι ενώ μπορείς να το αφήσεις όταν κουραστεί σε μια ωραία ξαπλώστρα σε μια ωραία σκιά και να απολαύσεις το μπάνιο σου όσο ο ένας κοιτάει το κοιμισμένο παιδί.

Τώρα θυμήθηκα ότι η πιο χαλαρή μας απόδραση μάλλον πρέπει να ήταν με πολύ μικρά παιδάκια Πόρο, είχαμε πάει Πειραιά δεν ξέρω πώς, μάλλον ταξί, ένα καρότσι, ένα σακ βουαγιάζ που χωρούσε το καρότσι, χωρίς αυτοκίνητο δηλαδή, τριήμερο, όλα με τα πόδια. Είχαμε πάρει και θαλάσσιο ταξί για την παραλία του Ρώσικου Ναύσταθμου, ωραία ήταν. Το Ασκέλι θυμάμαι ήταν λίγη απόσταση με τα πόδια από το λιμάνι του Πόρου; Κατά τα άλλα, η πλήρης χαλάρωση. Αλλά είχαμε ξεφύγει λιγο από τα νιανιά και το άγχος ποιος θα φάει τι θα φάει και πότε θα το φάει, δεν θυμάμαι καθόλου τι έπαιζε τότε, ήταν όμως πριν το χρόνο.

Αντίθετα, στο ένα κατάλυμα από τους 3 προορισμούς που είχαμε το πρώτο καλοκαίρι πριν το χρόνο, ήταν το οικογενειακό, τα άλλα δύο ήταν νησιά και τώρα που το σκέφτομαι εκτός από τη βλακεία ιδέα να μαγειρεύω νιανιά στις διακοπές, δεν μου άρεσε που κάθε μέρα ξυπνούσα μέσα σε μια κουζίνα που δεν είχα μεγάλη σχέση ποτέ. Επίσης όταν φτάσαμε είχαν ψεκάσει για κατσαρίδες και έφαγα δεν ξέρω πόσες ώρες να καθαρίζω προσωπικά τα πάντα διότι παιδί που μπουσούλαγε δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει εκείνο το δωμάτιο - κουζίνα. Ε, αφού είχε κουζινάκι, το θεωρούσαν λογικό να το γεμίσουν δηλητήρια για τις κατσαρίδες. Τη δεύτερη μέρα δεν είχα προλάβει να αδειάσω βαλίτσες - έκτοτε δεν έσκαγα για αυτό το θέμα, αλλά μου είχε κακοφανεί τότε. Και μου ήρθε και πήρα ανάποδες, είπα είναι όλα ένα λάθος, τι ήθελα και ήρθα εδώ, τι έκανα παιδιά, πώς κατεβαίνουν από αυτό το τρένο. Αλλά δεν είχα κουράγια ούτε να ξαναμαζέψω εκείνη τη στιγμή, μετά την κούραση που είχαμε τραβήξει στα δαντελωτά επαρχιακά δρομάκια για να φτάσουμε! Και το είδα ψύχραιμα και πήρα βοήθεια από το κοινό, πήραμε βοήθεια για τα πρακτικά από άλλο άτομο και κάπως σώθηκαν εκείνες οι διακοπές. Και δέκα χρόνια μετά δεν έχω ξανασκεφτεί σοβαρά να χωρίσω αυτό τον άγιο άνθρωπο. Ήταν η μόνη φορά που είχα και μεγάλες απαιτήσεις από τις διακοπές όπως να ξεκουραστώ. Και δεν είχα γυρίσει καν στη δουλειά.

Έκτοτε κάθε χρόνο για λίγες μέρες θα πηγαίναμε σε κάποιο οικογενειακό μέρος από αυτά που συστήνονταν ανεπιφύλακτα στους βασικούς παίχτες της παρέας και τις υπόλοιπες διακοπές μόνοι μας κάπου που μου άρεσε πραγματικά. Τουλάχιστον στα οικογενειακά μέρη διάλεγα ξενοδοχεία - δωμάτια χωρίς κουζινάκι ή που να είναι κάπως βρε παιδί μου, από τις φωτό, καλοβαλμένα. Το ωραίο είναι ότι στο πρώτο κατάλυμα που με είχε χαλάσει είχα ξαναπάει ως ζευγάρι χωρίς παιδιά και δεν με είχε χαλάσει τίποτα, δεν μου καθόταν πολύ οικογενειακό, αλλά μετά απέφευγα συνειδητά ό,τι μου θύμιζε και καλά βόλεμα αλλά δεν μας χρειαζόταν καν.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Βρε Αθηνά μου σοβαρά τώρα. Σου λέει η κοπέλα οτι θέλει κάτι ήρεμο οικογενειακό χωρίς καράβια κλπ κλπ και προτείνεις Μύκονο;

Όσο για το Ασκέλι και τον Πόρο που λες, είναι η χαρά του κάγκουρα απο όσο θυμάμαι.

Αυτό που είπες για τους "βασικούς παιχτες" της παρέας δε το κατάλαβα. Ποιος είναι ο βασικός παίχτης της παρέας;
Athina__P

Πιάστηκα από αυτό με τα πλοία και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ειδικά για ηλικίες μωρών, τι πλεονέκτημα έχει πρακτικά το αυτοκίνητο σε σχέση με το πλοίο. Να το δεις από πλευράς κόστους, το καταλαβαίνω. Νομίζω όμως ότι αν είναι στο μυαλό κάποιου ότι θα κουραστεί με το τάδε πράγμα είναι θέμα άποψης και ίσως πράγματι δεν τον κουράζει το αυτοκίνητο. Θέλω να πω και πριν με κούραζε εμένα το αυτοκίνητο σε σχέση με το πλοίο, δεν άλλαξε κάτι ως προς αυτό. :102:

Δεν έχει τα πάντα το Ασκέλι για παιδιά; Βέβαια εμείς δεν είχαμε πάει Καλοκαίρι, ήταν προς το τέλος, ήταν ήρεμα, δεν ξέρω Αύγουστο σίγουρα. Έχεις δίκιο, ήδη το είπα, έχει ένα παράξενο κλίμα κάπως μη "in" μέρους το Ασκέλι, αυτό που η εποχή του πέρασε, αλλά ακούω, με επιφύλαξη, ότι έχει αλλάξει και αυτό. Για εμένα είναι σημαντικό να κάνεις μια βόλτα το βράδυ, να δεις κόσμο, να φάει το παιδί ένα παγωτό, κάτι.

Προφανώς υπάρχουν και οι συνειδητοποιημένοι που ψάχνουν κάθε χρόνο το ίδιο, κάτι ήρεμο, αφού έκαναν παιδιά.

Η δική μου παρέα αφού γυρίσαμε όλα τα οικογενειακά γύρισε και είπε ότι δεν βρήκε κανένα μέρος πολύ ωραίο σε σχέση με τα νησιά! ΕΛΑ ΒΡΕ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!! Σου λέω έχω γυρίσει ΟΛΗ την ακτογραμμή μέσα σε μερικά χρονάκια, έως την Καβάλα περίπου. Αλήθεια, γυρίσαν και το είπαν αφού είχαμε περάσει χρόνια να γυρνοβολάμε με τους οικογενειάρχες. Κάθε φορά είχαν ακούσει αυτοί έναν ενθουσιασμένο με την επιλογή του που τους έλεγε πόσο ωραία επιλογή είχε κάνει και πόσο ωραία πέρασαν. Ευτυχώς, δεν πέρασα τα πολύτιμα καλοκαίρια μου ΜΟΝΟ έτσι! Βασικούς παίχτες τους λέω γιατί δεν κάνεις διακοπές με τον καθένα, ειναι από τους πιο σταθερούς μας φίλους διαχρονικά.

Τώρα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου και έχουν άποψη και η επιλογή προορισμού είναι πονοκέφαλος, γιατί είναι κακομαθημένα είναι αλήθεια. Έχουμε κάνει αποδράσεις με φίλους σε μέρη κάτσε καλά και τώρα ένα απλό καλοκαιράκι που δεν έτυχε να βρούμε παρέα σε ωραίο μέρος κάτι τα χαλάει τα παλιοαλάνια. Στην ουσία πιστεύω εκ των υστέρων για την ηλικία τους καλύτερα να έχεις ένα στέκι με παρέες που να το έχεις χτίσει, πχ ένα χωριό, αλλά δεν έπαιζε αυτό το σενάριο εξαρχής για εμάς.

Έχοντας πει αυτά, προσπάθησα να προτείνω μέρη που έχουν και κάτι άλλο εκτός από παραλία και ταβέρνα, αν και κατανοώ ότι μπορεί κάποιος συνειδητά να θέλει αυτά και μόνο αυτά. Και να είναι μια χαρά έτσι. Απλά ανάλογα κάποιος πόσο έχει αποδεχτεί την αλλαγή στη ζωή του, μπορεί να τα ήθελε και πριν αυτά ή όχι. Να το θεωρεί συμβιβασμό της οικογενειακής ζωής. Αυτό που λέω είναι ότι δεν χρειάζεται αυτός ο συμβιβασμός, στο μυαλό μας είναι. Έχεις ένα σωρό άλλους συμβιβασμούς πιο αναγκαίους να κάνεις. Για χρονιάρικο μωρό το καταλαβαίνω, για πρώτες διακοπές, θέλεις κάτι πιο βατό, αλλά έγραψα και το δικό μας παράδειγμα που ΕΤΥΧΕ ισως ο προορισμός ο ηπειρωτικός να βγει λιγότερο βατός από τα νησιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 12 Ιούλ 2018, 10:11, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Athina__P έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 10:02 Η δική μου παρέα αφού γυρίσαμε όλα τα οικογενειακά γύρισε και είπε ότι δεν βρήκε κανένα μέρος πολύ ωραίο σε σχέση με τα νησιά! ΕΛΑ ΒΡΕ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!
Βρε Αθηνά, η δική σου παρέα ψάχνει για οφθαλμόλουτρα και όχι για παραλίες. Έτερον εκάτερον. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Δεν είναι μόνο το θέμα κόστους για τη Μύκονο, δεν κάνει αυτο το νησί για οικογένεια με πολύ μικρά παιδιά, μη τρελαθούμε. Απλά του αρέσει να λέει "να πήγα στη Μύκονο", αν τα έχεις φίλε μου και θέλεις και χλίδα και ηρεμία θα πας Costa Navarino ή Amanzoe. Θα σκάσεις το δεκαρικάκι σου για μια εβδομάδα και τέλος. Και εμένα η αδερφή μου πρώτες διακοπές με τη μικρή έκανε στο Monaco, αλλα δε πιάνεται διότι είναι ψώνιο.
Ναι γαμούν τα νησιά ειδικά του Αιγαίου αλλά υπάρχουν και στην ηπειρωτική Ελλάδα ωραία μέρη. Δηλαδή για τη νηματοθέτρια θα της ήταν τέλεια μέρη όπως το Αστρος, Η Πύλος, Γύθειο-Αρεόπολη, Πάργα κλπ κλπ
Προσωπικά σα παιδί (αλλά και της παρέας) δε θυμάμαι ποτέ να έχουμε λόγο για το που θα μας πάνε διακοπές οι γονείς μας. Καινούρια κόλπα είναι αυτά;
Πολλά είναι τα μέρη που δεν είναι μόνο παραλία-ταβέρνα, μη σου πώ οτι λίγα μέρη πλέον είναι παραλία-ταβέρνα, ακόμη και η ταβέρνα ο Μπαμπης στην κάτω Μαγούλα, πλέον λειτουργεί σα μπιτσόμπαρο σερβίροντας μοχίτο
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ερμής έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 10:18 Δεν είναι μόνο το θέμα κόστους για τη Μύκονο, δεν κάνει αυτο το νησί για οικογένεια με πολύ μικρά παιδιά, μη τρελαθούμε. Απλά του αρέσει να λέει "να πήγα στη Μύκονο", αν τα έχεις φίλε μου και θέλεις και χλίδα και ηρεμία θα πας Costa Navarino ή Amanzoe. Θα σκάσεις το δεκαρικάκι σου για μια εβδομάδα και τέλος. Και εμένα η αδερφή μου πρώτες διακοπές με τη μικρή έκανε στο Monaco, αλλα δε πιάνεται διότι είναι ψώνιο.
Ναι γαμούν τα νησιά ειδικά του Αιγαίου αλλά υπάρχουν και στην ηπειρωτική Ελλάδα ωραία μέρη. Δηλαδή για τη νηματοθέτρια θα της ήταν τέλεια μέρη όπως το Αστρος, Η Πύλος, Γύθειο-Αρεόπολη, Πάργα κλπ κλπ
Προσωπικά σα παιδί (αλλά και της παρέας) δε θυμάμαι ποτέ να έχουμε λόγο για το που θα μας πάνε διακοπές οι γονείς μας. Καινούρια κόλπα είναι αυτά;
Πολλά είναι τα μέρη που δεν είναι μόνο παραλία-ταβέρνα, μη σου πώ οτι λίγα μέρη πλέον είναι παραλία-ταβέρνα, ακόμη και η ταβέρνα ο Μπαμπης στην κάτω Μαγούλα, πλέον λειτουργεί σα μπιτσόμπαρο σερβίροντας μοχίτο
:smt023

Εγώ δεν νομίζω ότι γαμούν όλα τα νησιά του Αιγαίου, στο θέμα "παραλία". Άλλο η γραφικότητα, άλλο τα ηλιοβασιλέματα, άλλο τα αξιοθέατα και άλλο η θάλασσα. Και φυσικά άλλο το κλάμπινγκ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Athina__P

Κοίτα, ξεκινώντας από το ότι η νηματοθέτρια έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό της αυτή τη στιγμή έχει ελάχιστες επιλογές μέσα στον Αύγουστο. Ή μπορεί να αλλάξει ημ/νίες ή να αλλάξει κάτι στα θέλω της και να μη βρει το 100%. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θυμήθηκα τον Πόρο. Που στο φινάλε αν ο Πόρος θεωρείται μη δημοφιλές μέρος, προσφέρει και ξενοδοχεία στο δικό τους κολπάκι απομονωμένα, με καλύτερη θάλασσα από όσο θα βρεις στα περισσότερα αντίστοιχα μέρη στη Β. Εύβοια πχ.

Αφού ΛΑΙΜΕ ο Έλληνας οικογενειάρχης, δεν πα να μπορεί να πάει Ντουμπάι, Μύκονο, στα αστέρια, στο Κόστα Ναβαρίνο θα πάει πρώτα, γιατί είναι ΠΧΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ. Με αποτέλεσμα επειδή αυτοί που έχουν διαθέσιμο εισόδημα, οι οικογένειες με 2 εργαζόμενους, να κλείνουν όλα τα ηπειρωτικά μέρη ΠΡΩΤΑ, εδώ και αρκετά χρόνια. Πόσο μάλλον φέτος, που είναι πιο δύσκολη χρονιά για τον καταναλωτή και πιο πετυχημένη για τον τουρισμό, ίσως η πιο πετυχημένη εβερ. Αν σε χαλάει η Εϊτίλα του Πόρου, μπορείς να μην τη δεις καν. Για να πας Β Εύβοια και Κοσταναβαρίνο θα δεις αντίστοιχα αρκετά περισσότερα όχι γραφικά μέρη στο πέρασμα :102:

Για αυτό επειδή τα πρώτα μέρη που έρχονται στο μυαλό του Έλληνα είναι ήδη κατειλημμένα, τώρα που μιλάμε σκέφτηκα και πρότεινα εναλλακτικές. Δεν θεωρώ τον Πόρο νησί. Άλλοι τον θεωρούν επειδή είναι καμιά 50ριά μέτρα από την ακτή... ΑΛΛΑ επειδή έχει αυτά τα 50ριά μέτρα που θα φέρουν τρόμο έτσι και συμβεί κάτι στις 3 το πρωί τη νύχτα και δεν μπορείς να περάσεις απέναντι, πέφτει στις προτιμήσεις του οικογενειάρχη και έτσι ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ σε σχέση με το Άστρος!

Όσον αφορά τις διακοπές εκτός Αυγούστου, φέτος το ακούω πιο συχνά σε σχέση με άλλες χρονιές και λογικά ένας λόγος είναι το κόστος, γιατί φέτος οι τιμές και οι πληρότητες έχουν ανεβεί απότομα.

Μη μου πεις ότι υπάρχουν πολλά μέρη που έχουν καλύτερες ΤΟΣΕΣ παραλίες μαζεμένες τόσο κοντά σαν τη Μύκονο! Έψαξα μερικά χρονάκια για άλλο στέκι και δεν βρήκα! Χρυσή άμμος, κρυστάλλνινο νερό! ΑΠΑΝΕΜΑ! ΑΠΑΝΕΜΑ ΞΑΝΑΛΕΩ και το έχω πει πάμπολλες φορές παλεύοντας με αέρα σε Κρήτη και Νάξο που που αναρωτιούνται τι έχει πχια η Μύκονος! Νάξο - άλλο πχιο οικογενειακό λέει - έχω περάσει μια εβδομάδα που βούτηξα συνολικά μια ώρα στο νερό και αν. Πετάχτηκα επιτόπου μονοήμερη σε γειτονικό νησί και ίσιωσα λίγο.

Ε, αν άλλοι πάνε για τις Σουηδέζες Μύκονο, ποσώς με ενδιαφέρει. Βαρέθηκα να ψάχνω αλλού γιατί δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Ε, ο μόνος λόγος που δεν θέλω να πάω αλλού είναι γιατί δεν είναι πουθενά σαν και εκεί. Αν και δεν ξαναπάω Αύγουστο, πέρα από το ότι είναι απλησίαστα, είναι υπεργεμάτα και με ξενερώνει και αυτό. Μποτιλιάρισμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 12 Ιούλ 2018, 16:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”