Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
kameron έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 16:36
Μετά τις σημερινές ενθαρρυντικές ανακοινώσεις, ίσως σύντομα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το νέο εμβόλιο.
Θα το κάνετε, αιτιολογήστε.
Με τίποτα!!!!!
Τα εμβόλια κάνουν και πάνω από πέντε χρόνια να κυκλοφορήσουν και να είναι ασφαλή και θα κάνουμε εμβόλιο για το οποίο μας πάνε από μήνα σε μήνα και όσες φορές ανακοινώθηκε κάτι, το πήραν πίσω γιατί κάποιος άνθρωπος-πειραματόζωο πέθανε;
Επίσης σήμερα το πρωί τους ξέφυγε πως δεν θα υπάρχει ασφαλές εμβόλιο μέχρι το καλοκαίρι. Αλλά αυτά δεν τα δείχνουν στις ειδήσεις των οκτώ, τα φιλτράρουν.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 16:56
Θα δω τα στοιχεία αλλά 99% θα το κάνω. Η μόνη περίπτωση να μην το κάνω είναι η Ελλάδα να έχει παραγγείλει το πιο μάπα απ' όλα (από ατυχία, δεν μπορείς να ξέρεις) οπότε θα κοιτάξω αν γίνεται να κάνω άλλο.
Για οποιδήποτε άλλο εμβόλιο έχουμε κάνει στη ζωή μας έχουμε κοιτάξει ποτέ μάρκα,χώρα προέλευσης κ.λ.π;
Πάντα εμπιστεύμαστε τυφλά τον τύπο που μας το κάνει, γιατι όχι τώρα;
Γιατί τα άλλα δεν τα έφτιαξαν σε λίγους μήνες, πέρασαν από σαράντα κύματα για να εγκριθούν.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 17:26
Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer:
- Η μελέτη έγινε σε 94 άτομα, ΟΧΙ στα 43 χιλιάδες της δοκιμής τύπου 3. Σε κάποια άρθρα υπονοούν το δεύτερο.
- Δεν έχει γίνει peer review ακόμα - Χρειάζεται συντήρηση στους -80 βαθμούς Κελσίου (Cecily Anne αυτό είναι κάτι σύνηθες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ελληνικό φαρμακείο;)
Ωραία! Αν το χορηγήσουν πριν ξεπαγώσει, παίρνεις και κρυογονική δώρο!
Είναι φαρμακοποιός η Cecily;
GoBack έγραψε: 12 Νοέμ 2020, 15:48
Aυτοι οι εθελοντες για τις δοκιμες εμβολιων στο τζαμπα το κανουν;
Εννοείται πως όχι. Μερικές χιλιάδες ευρώ παίρνουν. Πόσο ακριβώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Υποψιάζομαι για τις παρούσες συνθήκες πάντως ότι είναι αρκετά παραπάνω από το συνηθισμένο.
Κατι υποψιαζομουνα.Δηλαδη οι 25 αυτου του νηματος που ψηφισαν σιγουρα ναι,θυμιζουν εντονα το ανεκδοτο με την ποντια πουτανα
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Tι εννοείς; Από τη πρώτη μέρα λέω ότι εγώ σε φαστ τρακ συνθήκες εμβόλιο δεν κάνω, που να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω και αν με υποχρεώσουν να το κάνω, θα τσαντιστώ άπειρα.
Για να περάσω επιθεώρηση μία γραμμή παραγωγής για ένα καινούριο μου προϊόν θέλω μισό με ένα χρόνο προετοιμασία όλα τα τμήματά μου σε επιτάχυνση και αυτό για την επιθεώρηση μόνο. Μετά, αν σκεφτώ τα πιο ουσιαστικά μου κομμάτια, μόνο τα cleaning validation μου μπορεί να μου φάνε και ένα τριμηνο δουλειά και υποθέτω τα κάνουν παράλληλα με τα process validation, για να γλιτώσουν χρόνο. Μέσα σε αυτό βάζω και τις παρατηρήσεις που θα φάω από τις αρχές κατά την επιθεώρηση και σου λέω πάλι με επιτάχυνση θέλω άλλο ένα 6μηνο προετοιμασίας. Δεν μπορεί να μην έχει και stability studies, μου φαίνεται αδιανόητο (αν και δεν έχω ιδέα στα εμβόλια τί παίζει, το αποκλείω να μην υπάρχουν), οπότε κι αυτά εξάμηνο με ένα χρόνο τον χρειάζονται.Μέσα σε αυτό να βάλω και τους φακέλους που θα δημιουργηθούν, υποθέτω ευρωπαϊκά με μαζική κατάθεση να θέλω ένα 6μηνο; Δεν είμαι σίγουρη γι'αυτό.
Και μέσα σε αυτά, δεν έχω συμπεριλάβει την έρευνα που γίνεται από μόνη της φαστ τρακ, διότι είναι άσχετο το παραγωγικό κομμάτι με το RnD και δεν έχουμε φτάσει καν στην τρίτη φάση.
Μετά να βάλω το distribution στους -70, εκεί ειλικρινά δεν μπορώ να υπολογίσω χρονικό διάστημα προετοιμασίας, για να περάσουν GDP επιθεώρηση. Αυτή είναι ένας δεύτερος εφιάλτης από μόνη της.
Και μου λες εσύ ότι υπήρχε περίπτωση εγώ να πάω να κάνω εμβόλιο σε ένα χρόνο.
Εντάξει ρε τύπισσα και μεις εργαζόμαστε, αλλά δεν καθόμαστε να το αναλύουμε με κάθε λεπτομέρεια.
Εντάξει ρε τύπισσα και μεις εργαζόμαστε, αλλά δεν καθόμαστε να το αναλύουμε με κάθε λεπτομέρεια.
Και μένα τι ακριβώς με ενδιαφέρει από την ύπαρξή σου, ώστε να χρειαστεί να μου τονίσεις σε άσχετο ποστ που αφορά χρήστη, με τον οποίο έτσι συνδιαλλέγομαι, το ότι κι εσύ εργάζεσαι;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
GoBack έγραψε: 12 Νοέμ 2020, 15:48
Aυτοι οι εθελοντες για τις δοκιμες εμβολιων στο τζαμπα το κανουν;
Εννοείται πως όχι. Μερικές χιλιάδες ευρώ παίρνουν. Πόσο ακριβώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Υποψιάζομαι για τις παρούσες συνθήκες πάντως ότι είναι αρκετά παραπάνω από το συνηθισμένο.
Κατι υποψιαζομουνα.Δηλαδη οι 25 αυτου του νηματος που ψηφισαν σιγουρα ναι,θυμιζουν εντονα το ανεκδοτο με την ποντια πουτανα
Σίγουρα ναι ψήφισα κι εγώ.
Θα το έχουν κάνει όμως πολλά εκατομμύρια κόσμος μέχρι να έρθει η σειρά μου.
Και μένα τι ακριβώς με ενδιαφέρει από την ύπαρξή σου, ώστε να χρειαστεί να μου τονίσεις σε άσχετο ποστ που αφορά χρήστη, με τον οποίο έτσι συνδιαλλέγομαι, το ότι κι εσύ εργάζεσαι;
Μήπως εννοεί πως εργάζεται στον κλάδο;;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, τύπισσα, αλλά γράφεις σε φόρουμ, δεν μιλάς με κάποιον γνωστό σου στο τηλέφωνο για να απαιτείς διάλογο μόνο με αυτόν.
Οπότε, η ιδιωτικότητα που απαιτείς, δεν υφίσταται, αλλά τουλάχιστον μπορείς να συνεχίσεις να κλάνεις, όταν συνδέεσαι.
Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, τύπισσα, αλλά γράφεις σε φόρουμ, δεν μιλάς με κάποιον γνωστό σου στο τηλέφωνο για να απαιτείς διάλογο μόνο με αυτόν.
Οπότε, η ιδιωτικότητα που απαιτείς, δεν υφίσταται, αλλά τουλάχιστον μπορείς να συνεχίσεις να κλάνεις, όταν συνδέεσαι.
Δεν ξέρω, αν δεν καταλαβαίνεις, αλλά μου έγραψε κάτι ο Χέλης και έγραψα τα επιχειρήματά μου. Πάνω σε αυτό είπες να μας πεις ότι κι εσύ εργάζεσαι. Ωραία, μπράβο σου, χαίρομαι που εργάζεσαι. Θέλεις κάτι άλλο τώρα ή θα συνεχίζεις να με πρήζεις ως συνήθως με τις ασυναρτησίες σου;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Δεν ξέρω, αν δεν καταλαβαίνεις, αλλά μου έγραψε κάτι ο Χέλης και έγραψα τα επιχειρήματά μου. Πάνω σε αυτό είπες να μας πεις ότι κι εσύ εργάζεσαι. Ωραία, μπράβο σου, χαίρομαι που εργάζεσαι. Θέλεις κάτι άλλο τώρα ή θα συνεχίζεις να με πρήζεις ως συνήθως με τις ασυναρτησίες σου;
Μην συγχύζεσαι ρε δικιά μου. Το άγχος φέρνει αέρ....