Σελίδα 12 από 16

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:02
από Niki
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:01
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:54 Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Σωστα - τα καλυτερα τα φτιαχνουμε κ τα ψηνουμε σπιτι.

Μπουτι ειναι πολυ καλο για αρνισια σουβλακια
Χοιρινο σουβλακι - πρωτη κ κορυφαια επιλογη ο λαιμος από μέτριο σε βάρος γουρούνι.
Συμφωνώ.

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:03
από Κόκκορας
τα σισια (απο το σισ κεμπαμπ) που κανουν στην δραμα τι βαζουν; κυμινο και μιξ κρεας;
ξερει κανεις!

στου Θεμη

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:03
από Αγις
Gouerino 4 έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:58
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:48 Τα καλυτερα σουβλακια - τα πραγματικα :003: - στο λεκανοπεδιο + τα εχω δοκιμασει σε μαγαζι στην Πεντελη κοντα στο νοσοκομειο παιδων .
Δεν ειχα δει να φτιαχνει κατι αλλο - πιτες - μπιφτεκια - γυρο κλπ κ γινοταν μονιμα λαικο προσκυνημα κ αναμονη
Παλια αυτο ηταν ενα μικρο κουβουκλιο που εκανε μονο σουβλακια που τα εδινε με μια φετα ψωμι
Αργοτερα αγορασε το απεναντι μαγαζι
Τον ρωτησα μια φορα πως τα εκανε τοσο νοστιμα.
Το μυστικο ειναι στο μαριναρισμα απο την προηγουμενη μερα
Παντως κορυφαια στην ελλαδα ειναι της Λειβαδιάς.
Πολυ καλα ειχε παλια και στο λουτρακι
:g030:

αλλα τι '' μαριναρισμα '' :8)

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:05
από Αγις
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:02
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:01
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:54 Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Σωστα - τα καλυτερα τα φτιαχνουμε κ τα ψηνουμε σπιτι.

Μπουτι ειναι πολυ καλο για αρνισια σουβλακια
Χοιρινο σουβλακι - πρωτη κ κορυφαια επιλογη ο λαιμος από μέτριο σε βάρος γουρούνι.
Συμφωνώ.
απο μοσχαρι ; να σε δω ...

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:08
από Niki
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:05
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:02
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:01

Σωστα - τα καλυτερα τα φτιαχνουμε κ τα ψηνουμε σπιτι.

Μπουτι ειναι πολυ καλο για αρνισια σουβλακια
Χοιρινο σουβλακι - πρωτη κ κορυφαια επιλογη ο λαιμος από μέτριο σε βάρος γουρούνι.
Συμφωνώ.
απο μοσχαρι ; να σε δω ...
δεν ξέρω από μοσχάρι να φτιάχνω σουβλάκια δεν έχουμε εδώ μοσχάρια μόνο μπιφτέκια ξέρω από μοσχάρι και μάλιστα βάζω και κιμά αρνίσιο με χοιρινό μαζί. :oops:

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:08
από Cavaliere
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Πολλοί έβαζαν κομμάτια κομμένα από παντσέττα. Λίπος, κρέας.

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:10
από Αγις
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:08
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:05
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:02
Συμφωνώ.
απο μοσχαρι ; να σε δω ...
δεν ξέρω από μοσχάρι να φτιάχνω σουβλάκια δεν έχουμε εδώ μοσχάρια μόνο μπιφτέκια ξέρω από μοσχάρι και μάλιστα βάζω και κιμά αρνίσιο με χοιρινό μαζί. :oops:
:fp:

βαζεις κ αυγα - ψωμια κλπ ;

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:10
από Cavaliere
Στην Κίνα ψήνανε σουβλάκια και χοιρινά, και κοτόπουλο. Ωραία πράγματα.

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:11
από Niki
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:08
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Πολλοί έβαζαν κομμάτια κομμένα από παντσέττα. Λίπος, κρέας.
Εγώ το θεωρώ λάθος αυτό.
Η τέχνη είναι να ψήσεις το ψαχνό και να είναι νόστιμο και μαλακό.

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:11
από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:42
Δικαιώνομαι, κρεμμύδι, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Ούτε αλοιφές, ούτε μπουρδάρες.
το ξέρω, γι' αυτό το παρέθεσα χωρίς σχόλιο.

έχω ξαναγράψει την ιστορία με τον γερο-Σάββα στο Μοναστηράκι

γερο-Σάββας έγραψε:"το Αθηναϊκό σουβλάκι, είναι αυτό.

ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ* μπορούν να βάζουν ο,τι θέλουν"
επίσης γράφτηκε παραπάνω ότι στην Αθήνα είναι αποδεκτό να λες "σουβλάκι με γύρο" και "σουβλάκι με μπιφτέκι".

επιβεβαιώνω μόνο εν μέρει, νομίζω αυτό το λεκτικό έκτρωμα (που το έβλεπες συχνά και γραμμένο) ξεκίνησε να ατονεί από τα 90-00s και μετά, κατόπιν της εμφάνισης του νεοπαγούς όρου: "τυλιχτό".

το αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη, όπου από την ίδια εποχή και μετά ο όρος "πιτόγυρο" υποσκελίζει σιγά-σιγά το "σάντουιτς".

το αντίστοιχο στην Πελοπόννησο μου φάνηκε να είναι το "πίτες".

θυμάμαι από το στρατό (τέλη 00s - αρχές 10s) "γιατί. είσαι στην αναφορά αγόρι μου;" "με πιάσανε με πίτες κύριε διοικητά"

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:13
από Αγις
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:08
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Πολλοί έβαζαν κομμάτια κομμένα από παντσέττα. Λίπος, κρέας.
κ στο μοσχαρι ειναι καλη επιλογη η λαπα

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:14
από Niki
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:10
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:08
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:05

απο μοσχαρι ; να σε δω ...
δεν ξέρω από μοσχάρι να φτιάχνω σουβλάκια δεν έχουμε εδώ μοσχάρια μόνο μπιφτέκια ξέρω από μοσχάρι και μάλιστα βάζω και κιμά αρνίσιο με χοιρινό μαζί. :oops:
:fp:

βαζεις κ αυγα - ψωμια κλπ ;
όχι βάζω όμως λίγο ξύδι ,πολύ μαιντανό , πολλά κρεμμύδια , ντομάτα τριμμένη ,ρίγανη , αλάτι, πιπέρι και ανάλογα λίγο γιαούρτι ελαιόλαδο ,

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:16
από Αγις
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:14
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:10
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:08

δεν ξέρω από μοσχάρι να φτιάχνω σουβλάκια δεν έχουμε εδώ μοσχάρια μόνο μπιφτέκια ξέρω από μοσχάρι και μάλιστα βάζω και κιμά αρνίσιο με χοιρινό μαζί. :oops:
:fp:

βαζεις κ αυγα - ψωμια κλπ ;
όχι βάζω όμως λίγο ξύδι ,πολύ μαιντανό , πολλά κρεμμύδια , ντομάτα τριμμένη ,ρίγανη , αλάτι, πιπέρι και ανάλογα λίγο γιαούρτι ελαιόλαδο ,
:fp:

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:17
από Niki
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:16
Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:14
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:10

:fp:

βαζεις κ αυγα - ψωμια κλπ ;
όχι βάζω όμως λίγο ξύδι ,πολύ μαιντανό , πολλά κρεμμύδια , ντομάτα τριμμένη ,ρίγανη , αλάτι, πιπέρι και ανάλογα λίγο γιαούρτι ελαιόλαδο ,
:fp:
Ωραία μου βγαίνουν. :oops:
Είμαι όμως έτοιμη να ακούσω συμβουλές.

Re: Σουβλακομαχίες.

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:18
από Cavaliere
Μόνον εγώ έτρωγα τα ξίγκια;
:o