Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων
.
Μεγάλε όπως είπε καί ο Γκράν Σέφ ο μεσιέ Ρομπουσόν......
Δέν μαγειρεύω γιά αρρώστους.....
Τό κριτήριο στόν Πλανήτη πάνω στό φαγητό μέχρι τόν τελευταίο πόλεμο.....
Ηταν η ΓΕΥΣΗ......ΟΧΙ ΤΟ ΥΓΕΙΙΝΟΤΕΡΟ.....αλλωστε δέν ήξεραν περί στοιχείων.....
Η Θερμότητα πολλαπλασιάζει τήν Γευστικότητα στό 99% τών τροφίμων.....
Αντε τώρα νά φάς Χταπόδι η Βατράχι ή Τζιτζίκι ωμό....οι Αρχαίοι τά εψηναν τά τζιτζί....
Καί η Πέπσι ήταν άλλος ένας λόγος νά προτιμήσουμε τό ψημένο από το ωμό.....
Η ανάγκη διατήρησης τών τροφίμων τώρα.....ελείψει Ψυγείου.....
Τά Παστά σε άλας ή λάδι.....τά Λιαστά.....τά Τουρσιά.....τα Αέρος.....τά αποξηραμένα.....
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων
.
Μεγάλε όπως είπε καί ο Γκράν Σέφ ο μεσιέ Ρομπουσόν......
Δέν μαγειρεύω γιά αρρώστους.....
Τό κριτήριο στόν Πλανήτη πάνω στό φαγητό μέχρι τόν τελευταίο πόλεμο.....
Ηταν η ΓΕΥΣΗ......ΟΧΙ ΤΟ ΥΓΕΙΙΝΟΤΕΡΟ.....αλλωστε δέν ήξεραν περί στοιχείων.....
Η Θερμότητα πολλαπλασιάζει τήν Γευστικότητα στό 99% τών τροφίμων.....
Αντε τώρα νά φάς Χταπόδι η Βατράχι ή Τζιτζίκι ωμό....οι Αρχαίοι τά εψηναν τά τζιτζί....
Καί η Πέπσι ήταν άλλος ένας λόγος νά προτιμήσουμε τό ψημένο από το ωμό.....
Η ανάγκη διατήρησης τών τροφίμων τώρα.....ελείψει Ψυγείου.....
Τά Παστά σε άλας ή λάδι.....τά Λιαστά.....τά Τουρσιά.....τα Αέρος.....τά αποξηραμένα.....
Βολβοί καί αγγουράκι τουρσί η μελιτζανάκι γεμιστό ας πούμε......
Καί επίσης στά Ζώα άρέσει περισσότερο τό Μπέικον καί τό ψημένο από τό ωμό....
Όπως βλέπεις πρέπει νά τη πάρεις ανοιχτά τη στροφή γιατί πάς σέ τοίχο.....τοίχο....
.
σκεψου τον καλυτερο σου οργασμο και φαντασου τον επι εκατο ελεγε στο τρεινσποτινγκ.
φιλε μου και η πρεζα γαμάτη ειναι λενε, λες ν αρχισουμε?
Για το τι ειναι καλο και τι κακο δεν θα ακουσω κανεναν σεφ και δε θα βασιστω σε καμμια διατροφικη συνηθεια, Μονο το μυαλο μου και το σωμα μου ακουω.
Την ακολουθω αυτη την διαιτα που προτεινω (κατα καποιο τροπο)? προφανως και οχι.
Όποτε ομως την εχω ακολουθησει, μονο ωμα, μονο φρεσκα, οχι γαλα οχι επεξεργασμενα κλπ (ουτε καν ψωμι), ηταν η καλυτερη μου φαση απο πλευρα υγειας και διαυγειας.
το κακο με το αλατι και λοιπα βελτιωτικα (ζαχαρη αρωματα μεσα οξινισης κλπ), ειναι οτι μετατρεπουν παντελως αχρηστες τροφες σε ανεκτες και δυστυχως καταληγεις να τις τρως καθημερινα και να εισαι και ευχαριστημενος γιατι ικανοποιηθηκε η γλωσσιτσα ( οχι ομως και ο οργανισμουλης, που χορτασε μεν αλλα στην φυλαει δε).
Για μενα ο απολυτος νομος (και δεν τον ακολουθω) ειναι να τρως οτι σου αρεσει εκτος απο αυτα που εχει βαλει το χερι του ο ανθρωπος. Μονο οτι προσφερει το χερι του θεου και τα αισθητηρια οργανα σου λενε φατο.
Ψωμι και λαδι ειναι εκτος διαιτας και αυτα εννοειται. Λιγο, αλλα ειναι βιομηχανικα προιοντα κι αυτα ετσι κι αλλιως..
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 20:03
από John Brown Gun Club
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?
Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?
Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?
Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;
(Μην με κράξετε ε... )
rare ρε, οχι rear
ωμο κρεας rear
γλώσσα λανθάνουσα...
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 20:19
από the comet the course the tail
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12
Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12
Πως τρώτε το στέκι guys?
Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;