Σελίδα 12 από 21

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2020, 02:12
από - Casper -
Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2020, 02:20
από πήζον bot

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2020, 02:24
από - Casper -
πήζον bot έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2020, 02:27
από - Casper -
Αηδιάζω που την βλέπω.

Χριστέ μου.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2020, 02:31
από πήζον bot
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2020, 02:39
από vagabondo
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
Οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν, είναι άγρια θηρία.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2020, 02:47
από πήζον bot
vagabondo έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:39
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
Οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν, είναι άγρια θηρία.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 19:21
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
πήζον bot έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:31
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:24
πήζον bot έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:20
Κινδυνεύει από κάτι;
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων


.

Μεγάλε όπως είπε καί ο Γκράν Σέφ ο μεσιέ Ρομπουσόν......

Δέν μαγειρεύω γιά αρρώστους..... :blm:

Τό κριτήριο στόν Πλανήτη πάνω στό φαγητό μέχρι τόν τελευταίο πόλεμο.....

Ηταν η ΓΕΥΣΗ......ΟΧΙ ΤΟ ΥΓΕΙΙΝΟΤΕΡΟ.....αλλωστε δέν ήξεραν περί στοιχείων.....

Η Θερμότητα πολλαπλασιάζει τήν Γευστικότητα στό 99% τών τροφίμων..... :102:

Αντε τώρα νά φάς Χταπόδι η Βατράχι ή Τζιτζίκι ωμό....οι Αρχαίοι τά εψηναν τά τζιτζί....

Καί η Πέπσι ήταν άλλος ένας λόγος νά προτιμήσουμε τό ψημένο από το ωμό.....

Η ανάγκη διατήρησης τών τροφίμων τώρα.....ελείψει Ψυγείου.....

Τά Παστά σε άλας ή λάδι.....τά Λιαστά.....τά Τουρσιά.....τα Αέρος.....τά αποξηραμένα.....

Τά Τυριά..... :romance-hearteyes:

Ω τί Εκπληξις.....!!!!!!!! ..... :romance-hearteyes: .....Γινόντουσαν γευστικότερα τών ΦρέσκΩμών.....

Βολβοί καί αγγουράκι τουρσί η μελιτζανάκι γεμιστό ας πούμε...... :romance-hearteyes:

Καί επίσης στά Ζώα άρέσει περισσότερο τό Μπέικον καί τό ψημένο από τό ωμό....

Όπως βλέπεις πρέπει νά τη πάρεις ανοιχτά τη στροφή γιατί πάς σέ τοίχο.....τοίχο....

:wave:

.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 19:43
από πήζον bot
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 19:21
πήζον bot έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:31
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:24

Κινδυνεύει από κάτι;
αμα ειναι σχετικα φρεσκο οχι.
ο θεος, η φυση, ο αλλαχ, ο βουδας, κλπ μας εφτιαξαν για να τα τρωμε ωμα ολα.
Η ερωτηση η σωστη ειναι : παθαινουμε τιποτα οταν τα τρωμε ψημενα?
και η απαντηση ειναι ναι, χανουμε το 50-70% των θρεπτικων συστατικων


.

Μεγάλε όπως είπε καί ο Γκράν Σέφ ο μεσιέ Ρομπουσόν......

Δέν μαγειρεύω γιά αρρώστους..... :blm:

Τό κριτήριο στόν Πλανήτη πάνω στό φαγητό μέχρι τόν τελευταίο πόλεμο.....

Ηταν η ΓΕΥΣΗ......ΟΧΙ ΤΟ ΥΓΕΙΙΝΟΤΕΡΟ.....αλλωστε δέν ήξεραν περί στοιχείων.....

Η Θερμότητα πολλαπλασιάζει τήν Γευστικότητα στό 99% τών τροφίμων..... :102:

Αντε τώρα νά φάς Χταπόδι η Βατράχι ή Τζιτζίκι ωμό....οι Αρχαίοι τά εψηναν τά τζιτζί....

Καί η Πέπσι ήταν άλλος ένας λόγος νά προτιμήσουμε τό ψημένο από το ωμό.....

Η ανάγκη διατήρησης τών τροφίμων τώρα.....ελείψει Ψυγείου.....

Τά Παστά σε άλας ή λάδι.....τά Λιαστά.....τά Τουρσιά.....τα Αέρος.....τά αποξηραμένα.....

Τά Τυριά..... :romance-hearteyes:

Ω τί Εκπληξις.....!!!!!!!! ..... :romance-hearteyes: .....Γινόντουσαν γευστικότερα τών ΦρέσκΩμών.....

Βολβοί καί αγγουράκι τουρσί η μελιτζανάκι γεμιστό ας πούμε...... :romance-hearteyes:

Καί επίσης στά Ζώα άρέσει περισσότερο τό Μπέικον καί τό ψημένο από τό ωμό....

Όπως βλέπεις πρέπει νά τη πάρεις ανοιχτά τη στροφή γιατί πάς σέ τοίχο.....τοίχο....

:wave:

.
σκεψου τον καλυτερο σου οργασμο και φαντασου τον επι εκατο ελεγε στο τρεινσποτινγκ.
φιλε μου και η πρεζα γαμάτη ειναι λενε, λες ν αρχισουμε? :smt005:

Για το τι ειναι καλο και τι κακο δεν θα ακουσω κανεναν σεφ και δε θα βασιστω σε καμμια διατροφικη συνηθεια, Μονο το μυαλο μου και το σωμα μου ακουω.
Την ακολουθω αυτη την διαιτα που προτεινω (κατα καποιο τροπο)? προφανως και οχι.
Όποτε ομως την εχω ακολουθησει, μονο ωμα, μονο φρεσκα, οχι γαλα οχι επεξεργασμενα κλπ (ουτε καν ψωμι), ηταν η καλυτερη μου φαση απο πλευρα υγειας και διαυγειας.

το κακο με το αλατι και λοιπα βελτιωτικα (ζαχαρη αρωματα μεσα οξινισης κλπ), ειναι οτι μετατρεπουν παντελως αχρηστες τροφες σε ανεκτες και δυστυχως καταληγεις να τις τρως καθημερινα και να εισαι και ευχαριστημενος γιατι ικανοποιηθηκε η γλωσσιτσα ( οχι ομως και ο οργανισμουλης, που χορτασε μεν αλλα στην φυλαει δε).
Για μενα ο απολυτος νομος (και δεν τον ακολουθω) ειναι να τρως οτι σου αρεσει εκτος απο αυτα που εχει βαλει το χερι του ο ανθρωπος. Μονο οτι προσφερει το χερι του θεου και τα αισθητηρια οργανα σου λενε φατο.
Ψωμι και λαδι ειναι εκτος διαιτας και αυτα εννοειται. Λιγο, αλλα ειναι βιομηχανικα προιοντα κι αυτα ετσι κι αλλιως..

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 20:03
από John Brown Gun Club
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12 Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 20:14
από πήζον bot
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 20:03
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12 Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:
ωμο κρεας rear :xena:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 20:16
από the comet the course the tail
πήζον bot έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 20:14
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 20:03
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12 Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:
ωμο κρεας rear :xena:
γλώσσα λανθάνουσα... :102:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 20:19
από the comet the course the tail
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12 Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
:a040:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 22:04
από - Casper -
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 20:03
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12 Πως τρώτε το στέκι guys?

Βασικά, ποιος είναι ο σωστός τρόπος (μαγειρικά πάντα) για να ψήσεις ένα steak?
Σε ένα εστιατόριο πχ, ανάμεσα σε rear, medium rear, medium, medium to well και well done τι είναι πιο σωστό για έναν μάγειρα;
Δούλευα και σε εστιατόριο τρομάρα μου.. αν θυμάμαι καλά έλεγαν για medium αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εγώ το προτιμώ medium to well, ίσα που να βλέπω το κόκκινο και να είναι ακόμα μαλακό. Κάποιοι δεν θέλουν καν να βλέπουν κόκκινο. Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
rare ρε, οχι rear :fp:
Έχεις δίκαιο, το έγραψα όπως το προφέρουμε.
the comet the course the tail έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 20:19
- Casper - έγραψε: 26 Ιούλ 2020, 02:12 Αν το φάει κανείς rear, κινδυεύει από κάτι;

(Μην με κράξετε ε... :oops: )
:a040:
:-?

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2020, 22:08
από - Casper -