!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επίθεση σε τουρκικο κονβόι στο Ιντλίμπ

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
bolek

Re: Επίθεση σε τουρκικο κονβόι στο Ιντλίμπ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek »

τεν τεν έγραψε: 16 Φεβ 2020, 06:22
Philip Mortimer έγραψε: 15 Φεβ 2020, 22:39 Οι τύποι το έχουν χάσει τελείως
Προτείνουν εισβολη σε τουρκικά εδάφη.
stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2020, 17:09

Ποια συμφωνία;
Ξέρουν πολύ καλά το φοβικό μας σύνδρομο και μας παίζουν όπως γουστάρουν.
Εγώ προτείνω να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας. Έχουν εισβάλει στην Κύπρο και ψάχνεται για επεισόδιο με εμάς, Ε ας το παίξουμε.
Σε μια από τις υπερπτήσεις τους να γίνει ένα λάθος, να τρέξει ένα σκηνικό αλλά Ίμια και να μπούμε ανατολικη Θράκη. 1-2 ημέρες μετά ας καθίσουμε στο τραπέζι για συνομιλίες.
σημερα ετσι οπως εχουν γινει τα συνορα εκει ειναι αδυνατον να απελευθερωθει η ανατολικη θρακη, ουτε βεβαια αυτοι να εισβαλουν σε εμας απο αυτη την περιοχη. η ανατολικη θρακη καταλαμβανετε μονο με αποβαση. οταν την απελευθερωσαμε στις αρχες τους 20 αιωνα οι τουρκοι ασφαλως και δεν μπορουσαν να την παρουν πισω με ιδιες δυναμεις, θα μπορουσαν μονο με αποβαση αλλα βεβαια δεν ειχαν τιποτα.

οι αγγλοι τους την δωσαν μονο γιατι αυτος που κατεχει την ανατολικη θρακη κατεχει και την κωνσταντινουπολη, και οι αγγλοι θελαν ισσοροποια στην ανατολικη μεσογειο δηλαδη τουρκοι ελλησποντο ελληνες αιγαιο κτλ. αυτα τα εχει πει ο νεοκλης σαρρης σε εκπομπη με τον χουντα.

ΥΓ διελευση πλοιων απο τα στενα δεν μπορει να γινει εαν η ελλαδα κανει μια απλη ναρκοθετιση νοτια τους, δηλαδη τα στενα δεν τα ελεγχει μονο η τουρκια αλλα και η ελλαδα
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Δεν συζητάμε για απελευθέρωση κτλ. Αυτά απλα δεν γίνονται .
Συζητάμε για γερό χαρτί στο τραπέζι. Να μας αφήσουν για μερικές δεκαετίες ήσυχους
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Γνωστό είναι το δόγμα του Ελληνικού στρατού που λέει ότι αν μας καταλάβουν οι Τούρκοι κάποιο νησάκι, γιατί είναι αδύνατον να τα φυλάμε όλα, πρέπει να έχουμε προχωρήσει στη δυτική Θράκη για να γίνουν μετά οι ανταλλαγές.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Kauldron έγραψε: 15 Φεβ 2020, 22:41
stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2020, 17:09

Ποια συμφωνία;
Ξέρουν πολύ καλά το φοβικό μας σύνδρομο και μας παίζουν όπως γουστάρουν.
Α, τους αλήτες.
Πάντως αν ήμουν αρχηγός ΓΕΣ θα έβαζα κάτι τύπους σαν και 'σενα πρώτη γραμμή. :003:
Διφορουμενο το ποστ σου.
Αν ειναι ειρωνικο,απλα δεν θα του δωσω σημασια.
Παντως να 'σαι βεβαιος οτι αν η πατριδα με καλεσει τοτε θα ειμαι εκει που πρεπει.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

stergiosbik έγραψε: 16 Φεβ 2020, 10:42

Α, τους αλήτες.
Πάντως αν ήμουν αρχηγός ΓΕΣ θα έβαζα κάτι τύπους σαν και 'σενα πρώτη γραμμή. :003:
Διφορουμενο το ποστ σου.
Παντως να 'σαι βεβαιος οτι αν η πατριδα με καλεσει τοτε θα ειμαι εκει που πρεπει.
Για τον Philip Mortimer το έγραψα. Τώρα είδα πού πήγε, του βάζω λινκ να το δεί. Λάθος κουοόυτ, ζητώ συγγνώμη.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Kauldron έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:22
stergiosbik έγραψε: 16 Φεβ 2020, 10:42

Α, τους αλήτες.
Διφορουμενο το ποστ σου.
Για τον Philip Mortimer το έγραψα. Τώρα είδα πού πήγε, του βάζω λινκ να το δεί. Λάθος κουοόυτ, ζητώ συγγνώμη.
Ούτε ποστ σε φόρουμ δεν ξέρετε να κάνετε τελικά παρ' ο,τι περνάτε τόσες ώρες μπροστά στο πληκτρολόγιο και την οθόνη του υπολογιστή αλλά θέλετε και πόλεμο :lol: Σου έχω απαντήσει εν τω μεταξύ ήδη από την προηγούμενη σελίδα.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

τεν τεν έγραψε: 16 Φεβ 2020, 08:58 Δεν συζητάμε για απελευθέρωση κτλ. Αυτά απλα δεν γίνονται .
Συζητάμε για γερό χαρτί στο τραπέζι. Να μας αφήσουν για μερικές δεκαετίες ήσυχους
Αν παμε επειδή έτσι μας κάπνισε και εισβαλλουμε στην ανατολική Θράκη επειδή οι Τούρκοι μετέφεραν από εκεί τις δυνάμεις τους προς το βάθος της χώρας όχι απλά δε θα... μας αφήσουν για δεκαετιες ήσυχους αλλά τις επόμενες μέρες πολλοί Έλληνες πολίτες και οι περιουσίες τους θα βρεθούν στο έλεος των Τούρκων το πιθανότερο με δικαιολόγηση των αντιποίνων αυτών από τη διεθνή κοινότητα και πλήρη απομόνωση της Ελλάδας, δηλαδή ο,τι χρειάζεται η Τουρκία για να φτάσει μέχρι τη Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Philip Mortimer έγραψε: 15 Φεβ 2020, 22:43

Α, τους αλήτες.
Μόνο που δεν είσαι και για να σου πω την αλήθεια δε μου κάνει και πολύ εντύπωση αυτο :lol:
Αμφιβάλλεις οτι αυτός που θα είναι θα σε στείλει? Η "δε θα πας" (λες και θα σε ρωτήσουν)?
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Kauldron έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:32

Α, τους αλήτες.
Μόνο που δεν είσαι και για να σου πω την αλήθεια δε μου κάνει και πολύ εντύπωση αυτο :lol:
Αμφιβάλλεις οτι αυτός που θα είναι θα σε στείλει? Η "δε θα πας" (λες και θα σε ρωτήσουν)?
Είμαι εκτός στρατευσιμης ηλικίας και ο γιος μου βρίσκεται στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Philip Mortimer έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:34

Δηλαδή ανήκεις στη γενιά που με τις επιλογές της κατέστρεψε την Ελλάδα, και την κατέστησε έρμαιο του καθενός (μέχρι και της Αλβανίας και των Σκοπίων).
Για τον γιό σου, θα τον καλέσουν, κι αν δεν έρθει θα κυρηχθεί λιποτάκτης. Μετά ας ξαναπατήσει στην Ελλάδα.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Kauldron έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:36

Δηλαδή ανήκεις στη γενιά που με τις επιλογές της κατέστρεψε την Ελλάδα, και την κατέστησε έρμαιο του καθενός (μέχρι και της Αλβανίας και των Σκοπίων).
Για τον γιό σου, θα τον καλέσουν, κι αν δεν έρθει θα κυρηχθεί λιποτάκτης. Μετά ας ξαναπατήσει στην Ελλάδα.
Η γενιά μου αν και με αφθονα ελαττώματα σαν σύνολο ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη από εσένα.
Πόλεμος έτσι κι αλλιώς είναι απίθανο να γίνει γιατί οι πολιτικοί και στρατιωτικοί διοικούντες είναι λιγότερο βλάκες από τον μέσο τύπο που λιώνει σε ένα φόρουμ και φαντάζεται ότι είναι πολεμαρχος επειδή παίζει βιντεογκειμ :lol:
Όπως και να έχει από το να πάει σε πόλεμο καλύτερα να μείνει για πάντα στο εξωτερικό, έτσι κι αλλιώς καλύτερα είναι από εδώ πέρα.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Philip Mortimer έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:44

Η γενιά μου αν και με αφθονα ελαττώματα σαν σύνολο ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη από εσένα.
Πόλεμος έτσι κι αλλιώς είναι απίθανο να γίνει γιατί οι πολιτικοί και στρατιωτικοί διοικούντες είναι λιγότερο βλάκες από τον μέσο τύπο που λιώνει σε ένα φόρουμ και φαντάζεται ότι είναι πολεμαρχος επειδή παίζει βιντεογκειμ :lol:
Όπως και να έχει από το να πάει σε πόλεμο καλύτερα να μείνει για πάντα στο εξωτερικό, έτσι κι αλλιώς καλύτερα είναι από εδώ πέρα.
Καλό είναι να τα λές αυτά, να βλέπουμε τον "πατριωτισμό" της γενιάς σου. Ηττοπάθεια, πώς ν' αποφύγουμε την υπηρεσία προς την πατρίδα, και άγιος ο Θεός.

Καλύτερα ο τύπος που "παίζει βίντεο γκέημ" παρά ο τύπος που και να μπούν στο σπίτι του οι Τούρκοι και να του βιάζουν τη γυναίκα, θα κάθεται και θα "κρατάει την ψυχραιμία του".
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Kauldron έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:47
Philip Mortimer έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:44

Καλό είναι να τα λές αυτά, να βλέπουμε τον "πατριωτισμό" της γενιάς σου. Ηττοπάθεια, πώς ν' αποφύγουμε την υπηρεσία προς την πατρίδα, και άγιος ο Θεός.

Καλύτερα ο τύπος που "παίζει βίντεο γκέημ" παρά ο τύπος που και να μπούν στο σπίτι του οι Τούρκοι και να του βιάζουν τη γυναίκα, θα κάθεται και θα "κρατάει την ψυχραιμία του".
Στη νεότερη γενιά οι κολλημένοι με τέτοια θέματα (που αν όμως ποτε γινόταν πόλεμος θα χεζονταν πάνω τους, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία επαφή με αυτόν) είναι πολύ λιγότεροι απ' ο,τι στη δικη μου. Πολύ απλά γιατί δεν εχουν σχέση με τη σημερινή εποχή τέτοιες αντιλήψεις και καταστάσεις ειδικά στον δυτικό κόσμο.

Άμα δε γίνει πόλεμος δε θα μπει κανένας Τούρκος να βιάζει γυναίκες, αυτό έγινε τελευταία φορά 50 χρόνια πριν στην Κύπρο αμέσως μετά το χουντικό πραξικόπημα και την εκδίωξη Τουρκοκυπρίων που έδωσε αφορμή για εισβολή των Τούρκων.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

αν όμως ποτε γινόταν πόλεμος θα χεζονταν πάνω τους
Μερικοί χέζονται και ενώ δεν έχει ακόμα γίνει, μόνο στην ιδέα.
Άμα δε γίνει πόλεμος δε θα μπει κανένας Τούρκος να βιάζει γυναίκες
:smt005: :smt005: :smt005:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πώς γίνονται οι πόλεμοι πλέον. Δε θα έρθει φούλ τουρκικός στρατός να περάσει το ποτάμι και να κάνει απόβαση στα νησιά, κατόπιν βομβαρδισμών.
Αν πχ έρθει κάποια μονάδα Τούρκων στρατιωτών, χωρίς να γίνει αντιληπτή, και χτίσει ένα "σημείο παρατήρησης" στο Αγαθονήσι, με την όποια δικαιολογία, πχ, ή κάπου αλλού, εσένα ποιά θα είναι η αντίδρασή σου ως Ελλάδα? Θα το χτυπήσεις? Με ρίσκο "να γίνει πόλεμος"? Θα το αφήσεις? Θα σου χτίσουν και δεύτερο, και τρίπο, εκεί ή αλλου.
Αν γίνουν εκτεταμένα επεισόδια σε νησιά με "πρόσφυγες", και το κάνουν αυτό οι Τούρκοι με τη δικαιολογία οτι κάπως πρέπει να προστατεύσουν τους μωαμεθανούς της περιοχής, τί θα κάνεις ως Ελλάδα?
Γιατί στα Ίμια, αποβιβάστηκαν μια χαρά σ' ελληνικό έδαφος, και δεν έκανες τίποτα. Έφυγαν σαν κύριοι, και πλέον δεν τολμάς να πάς εσύ εκεί, ως Ελλάδα.
Το επόμενο λογικό βήμα, όταν έρθει η ώρα (και φαινεται οτι πλησιάζει), είναι να γίνει κάτι αντίστοιχο σε κατοικημένη περιοχή, και με πιο "μόνιμη" παρουσία (όπως στη Συρία, πχ).
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Kauldron έγραψε: 16 Φεβ 2020, 12:59
αν όμως ποτε γινόταν πόλεμος θα χεζονταν πάνω τους
Μερικοί χέζονται και ενώ δεν έχει ακόμα γίνει, μόνο στην ιδέα.
Άμα δε γίνει πόλεμος δε θα μπει κανένας Τούρκος να βιάζει γυναίκες
:smt005: :smt005: :smt005:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πώς γίνονται οι πόλεμοι πλέον. Δε θα έρθει φούλ τουρκικός στρατός να περάσει το ποτάμι και να κάνει απόβαση στα νησιά, κατόπιν βομβαρδισμών.
Αν πχ έρθει κάποια μονάδα Τούρκων στρατιωτών, χωρίς να γίνει αντιληπτή, και χτίσει ένα "σημείο παρατήρησης" στο Αγαθονήσι, με την όποια δικαιολογία, πχ, ή κάπου αλλού, εσένα ποιά θα είναι η αντίδρασή σου ως Ελλάδα? Θα το χτυπήσεις? Με ρίσκο "να γίνει πόλεμος"? Θα το αφήσεις? Θα σου χτίσουν και δεύτερο, και τρίπο, εκεί ή αλλου.
Αν γίνουν εκτεταμένα επεισόδια σε νησιά με "πρόσφυγες", και το κάνουν αυτό οι Τούρκοι με τη δικαιολογία οτι κάπως πρέπει να προστατεύσουν τους μωαμεθανούς της περιοχής, τί θα κάνεις ως Ελλάδα?
Γιατί στα Ίμια, αποβιβάστηκαν μια χαρά σ' ελληνικό έδαφος, και δεν έκανες τίποτα. Έφυγαν σαν κύριοι, και πλέον δεν τολμάς να πάς εσύ εκεί, ως Ελλάδα.
Το επόμενο λογικό βήμα, όταν έρθει η ώρα (και φαινεται οτι πλησιάζει), είναι να γίνει κάτι αντίστοιχο σε κατοικημένη περιοχή, και με πιο "μόνιμη" παρουσία (όπως στη Συρία, πχ).
Καλύτερα να έχει ήδη κάποιος συναίσθηση του τι είναι ο πόλεμος παρά να νομίζει ότι μπορεί να πάρει την Κωνσταντινούπολη επειδή παίζει βιντεογκειμς.

Πως φαντάζεσαι το να χτίσουν παρατηρητήριο στο Αγαθονήσι που είναι κατοικημένο; Λυπάμαι αλλά φανταστικά σενάρια για τα οποία δεν υπάρχει καμία ένδειξη ούτε στο παρελθόν ούτε στο παρόν δε γίνονται αποδεκτά στη συζητηση...

Με τους μετανάστες σαφώς και θέλει προσοχή και για αυτό θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και ει δυνατόν να υπάρχουν και αξιόπιστες, ελεγμένες ΜΚΟ σε ρόλο παρατηρητή που θα επιβεβαιώνουν. Ευτυχώς για το θέμα υπάρχει συνεργασία με την Τουρκία η οποία δέχεται και μαζικές επαναπροωθήσεις των μεταναστών αυτών κάτι που πετύχαμε χάρη στην ΕΕ.

Τα Ίμια μπορούσαν εύκολα να γκριζαριστουν, γιατί δεν θυμάμαι και αν αναφέρονται κάπου ρητά ως ελληνικό έδαφος ενώ ήταν και ακατοίκητα. Σε κατοικημένο νησί απλά δεν παίζει κάτι τέτοιο. Ακόμα και οι πιο εθνικιστές κεμαλικοί αυτό που προβάλλουν ως απαίτηση εδώ και χρόνια (περισσότερο ίσως και για ψηφοθηρικους λογους) είναι κάτι ακατοίκητες βραχονησίδες οι οποίες μπορουν ίσως θεωρητικά τουλάχιστον να αμφισβητηθούν με έξυπνες διπλωματικές κινήσεις από πλευράς τους.

Καλά για το ότι πας να συγκρίνεις την Ελλάδα μια χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανήκουσα στον δυτικό κόσμο με τη Συρία που ειναι διαλυμένη εδώ και 10 χρόνια και μέχρι πρόσφατα κατείχαν μεγάλο μέρος της τυποι που απήγαγαν και έκοβαν κεφάλια, απλώς γελάω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”