Το ερώτημά σου είναι στην πραγματικότητα αν το σύμπαν υπακούει στα Μαθηματικά.Spiros252 έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:10 Το ερώτημα ήταν αν τα αποτελέσματα της θα "υπάκουαν" στο μαθηματικό νόμο των πιθανοτήτων και αν θα υπήρχε διάκριση σε σχέση με αυτά μιας φυσικής κληρωτίδας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φυσική: Η "επιστήμη" του τίποτα...!
Re: Φυσική: Η "επιστήμη" του τίποτα...!
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Καλά άστο αυτό, είναι πολύ γενικό. Στο συγκεκριμένο λέμε.
Στα μαθηματικά δεν νομίζω ότι υπακούει τίποτα. Άλλωστε το έχω βάλει σε εισαγωγικά όπως είδες. Τα μαθηματικά περιγράφουν. Ρωτώ λοιπόν αν θα περιέγραφαν τα μαθηματικά των πιθανοτήτων αυτή την κατάσταση.
Στα μαθηματικά δεν νομίζω ότι υπακούει τίποτα. Άλλωστε το έχω βάλει σε εισαγωγικά όπως είδες. Τα μαθηματικά περιγράφουν. Ρωτώ λοιπόν αν θα περιέγραφαν τα μαθηματικά των πιθανοτήτων αυτή την κατάσταση.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Για πραγματικά τυχαίους αριθμούς χρειάζεσαι εξειδικευμένα μηχανήματα:stavmanr έγραψε: 08 Φεβ 2020, 21:29![]()
Δεν μπορώ να ξέρω πώς ακριβώς θα λειτουργούσε μία "κληρωτίδα με εγγενώς τυχαίους αριθμούς" δεδομένου ότι δεν θα έχω ποτέ την εμπειρία να την συναντήσω. Ως τότε θα συναντώ κληρωτίδες με φαινομενικά τυχαίους αριθμούς.
Ας πούμε όμως ότι υπάρχει μία τέτοια και λειτουργεί όπως μία φυσική κληρωτίδα.
Συνέχισε.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hardware_ ... _generator
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Το σύμπαν υπακούει στις πιθανότητες.stavmanr έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:20Το ερώτημά σου είναι στην πραγματικότητα αν το σύμπαν υπακούει στα Μαθηματικά.Spiros252 έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:10 Το ερώτημα ήταν αν τα αποτελέσματα της θα "υπάκουαν" στο μαθηματικό νόμο των πιθανοτήτων και αν θα υπήρχε διάκριση σε σχέση με αυτά μιας φυσικής κληρωτίδας.
Ίσως σε ενδιαφέρει αυτό το (σχετικά) εκλαϊκευμένο βιβλιαράκι.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Διάβασε καλά το άρθρο.parafrwn έγραψε: 09 Φεβ 2020, 11:08Για πραγματικά τυχαίους αριθμούς χρειάζεσαι εξειδικευμένα μηχανήματα:stavmanr έγραψε: 08 Φεβ 2020, 21:29![]()
Δεν μπορώ να ξέρω πώς ακριβώς θα λειτουργούσε μία "κληρωτίδα με εγγενώς τυχαίους αριθμούς" δεδομένου ότι δεν θα έχω ποτέ την εμπειρία να την συναντήσω. Ως τότε θα συναντώ κληρωτίδες με φαινομενικά τυχαίους αριθμούς.
Ας πούμε όμως ότι υπάρχει μία τέτοια και λειτουργεί όπως μία φυσική κληρωτίδα.
Συνέχισε.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hardware_ ... _generator
parafrwn έγραψε: 09 Φεβ 2020, 11:12Το σύμπαν υπακούει στις πιθανότητες.stavmanr έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:20Το ερώτημά σου είναι στην πραγματικότητα αν το σύμπαν υπακούει στα Μαθηματικά.Spiros252 έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:10 Το ερώτημα ήταν αν τα αποτελέσματα της θα "υπάκουαν" στο μαθηματικό νόμο των πιθανοτήτων και αν θα υπήρχε διάκριση σε σχέση με αυτά μιας φυσικής κληρωτίδας.
Με τόση βεβαιότητα, μήπως είσαι μετεμψύχωση του Hawkins βρε παράφρονα;
Όλες οι θεωρίες σε όλες τις επιστήμες περιγράφουν, έτσι όπως το θέτεις Σπύρο. Κανένα φαινόμενο δεν υπακούει στις θεωρίες μας.Spiros252 έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:29 Καλά άστο αυτό, είναι πολύ γενικό. Στο συγκεκριμένο λέμε.
Η ερώτησή σου είναι αν γνωρίζουμε ότι το σύμπαν, στην θεμελιώδη του παραγωγική λειτουργία, περιγράφεται από τα Μαθηματικά μας.
Η απάντησή μου είναι ότι μία τέτοια διατύπωση είναι υποθετική και θα είναι πάντα σε αυτό το επίπεδο.
Να επισημάνω ότι όταν εγώ έγραφα σε φόρουμ ότι τα Μαθηματικά είναι η γνήσια επιστήμη, συναντούσα πάντοτε σοβαρές αντιδράσεις.
Και δες που φτάσαμε να θεωρούμε ότι η Φυσική μας πλέον περιγράφεται μόνο με Μαθηματικά...
Τσάμπα χάνω τον χρόνο μου μου φαίνεται.stavmanr έγραψε: 09 Φεβ 2020, 12:27![]()
Με τόση βεβαιότητα, μήπως είσαι μετεμψύχωση του Hawkins βρε παράφρονα;
Γράψε λάθος.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Η Φυσική περιγράφεται μόνο με Μαθηματικά από την εποχή του Γαλιλαίου.stavmanr έγραψε: 09 Φεβ 2020, 12:31
Και δες που φτάσαμε να θεωρούμε ότι η Φυσική μας πλέον περιγράφεται μόνο με Μαθηματικά...
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Έτσι έλεγε κι ο μακαρίτης...
Η φυσική είναι εφαρμοσμένα μαθηματικά.stavmanr έγραψε: 09 Φεβ 2020, 12:54Ε τότε γιατί έχουμε Φυσική από τότε και δεν έχουμε μόνο Μαθηματικά;![]()
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Στάκα ,να σου εξηγήσω. Μιλάει για τα θεία βρέφη των θετικών επιστημών,δεν έχει να κάνει με τον εαυτό του. Μιλάει για δημιουργία μέσω καταστροφής ,τέτοια αίσθηση έχω . Να στα κάνω λίμπα για να γίνεις άνθρωπος και να λύσεις το δήλιο δίλημμα διπλασιάζοντας τον όγκο σφαίρας.klg έγραψε: 31 Ιαν 2020, 19:31 Μαλάκα είσαι μια παράνοια πραγματικά, πόσταρες κάτι που δεν καταλαβαίνεις, γράφεις μαλακίες οι οποίες δεν βγάζουν νόημα και ταυτόχρονα έχεις κάποια ονείρωξη ότι κατατρόπωσες απόφοιτους θετικών επιστημών . Είσαι certifiable ιδρυματικός.
Ενδιαφέρον, αν και είναι ρώσος ο συγγραφέας και η μετάφραση στα αγγλικά έχει γίνει κι αυτή από ρώσο, οπότε ... καταλαβαίνεις.parafrwn έγραψε: 09 Φεβ 2020, 11:12Το σύμπαν υπακούει στις πιθανότητες.stavmanr έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:20Το ερώτημά σου είναι στην πραγματικότητα αν το σύμπαν υπακούει στα Μαθηματικά.Spiros252 έγραψε: 08 Φεβ 2020, 22:10 Το ερώτημα ήταν αν τα αποτελέσματα της θα "υπάκουαν" στο μαθηματικό νόμο των πιθανοτήτων και αν θα υπήρχε διάκριση σε σχέση με αυτά μιας φυσικής κληρωτίδας.
Κι ο Αριστοτέλης είχε ασχοληθεί αρκετά με το τυχαίο στη φύση, γνωρίζεις σχετικά;
Προσωπικά δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα κακή μετάφραση...pussycat έγραψε: 09 Φεβ 2020, 13:17Ενδιαφέρον, αν και είναι ρώσος ο συγγραφέας και η μετάφραση στα αγγλικά έχει γίνει κι αυτή από ρώσο, οπότε ... καταλαβαίνεις.![]()
Κι ο Αριστοτέλης είχε ασχοληθεί αρκετά με το τυχαίο στη φύση, γνωρίζεις σχετικά;
Με τον Αριστοτέλη δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 24 Απαντήσεις
- 1037 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
-