!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

βάζω και ένα βίντεο με τα κουμπάκια, φοβερά είναι, κάτι τέτοιο με το κουμπί κάθετα στον άξονα βγαίνει, ξέρει κανείς;

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot »

σκέφτομαι το μπουτον να είναι χωνευτό σχεδον μεσα στο πλαίσιο ανάποδα, έκει που θα έμπαινε το καρφί δηλαδή, και το καρφί σε γάμα πανω στο χερούλι.
Πρόβλημα, πως πατιέται το μπουτον.
Λύση κ΄ποιου είδους μοχλός, δυσκολο να το περιγράψω. μπορει και να γινεται.
Μαλακία ε?
Άβαταρ μέλους
πήζον bot

αντι να αλλάξεις την κατευθυνση του μπουτον να κανεις γαμα το καρφί, βγάζω νοημα?
Άβαταρ μέλους
enaon

πήζον bot έγραψε: 25 Φεβ 2019, 02:33 σκέφτομαι το μπουτον να είναι χωνευτό σχεδον μεσα στο πλαίσιο ανάποδα, έκει που θα έμπαινε το καρφί δηλαδή, και το καρφί σε γάμα πανω στο χερούλι.
Πρόβλημα, πως πατιέται το μπουτον.
Λύση κ΄ποιου είδους μοχλός, δυσκολο να το περιγράψω. μπορει και να γινεται.
Μαλακία ε?
δεν υπάρχει λόγος βρέ να μπει ανάποδα, το μπουτόν θα μπεί στο άσπρο, θα το φτιάξω ξανά να το δέχεται όμορφα, τα έχω φανταστεί όλα στην λεπτομέρεια. :)

απλά θα το κάνω 4 φορές, οπότε θέλω να δω αν υπάρχει καμία άλλη ιδέα πρίν μπλέξω :)
Άβαταρ μέλους
πήζον bot

καπως μου έκανε οτι το ψαχνεις, γιατι η ανάρτηση στο άσπρο μοιάζει δ΄υθσκολη, αλλά το χεις σκεφτεί.
στο ασπρο θα ειναι σταθερό ή με μεντεσε πιασμένο το μπουτόν? θα παίζει και ρόλο λαβης?
Άβαταρ μέλους
enaon

πήζον bot έγραψε: 25 Φεβ 2019, 02:48 καπως μου έκανε οτι το ψαχνεις, γιατι η ανάρτηση στο άσπρο μοιάζει δ΄υθσκολη, αλλά το χεις σκεφτεί.
στο ασπρο θα ειναι σταθερό ή με μεντεσε πιασμένο το μπουτόν? θα παίζει και ρόλο λαβης?
το άσπρο κανονικά δεν υπάρχει, είναι ρητίνη δυο συστατικών που πιάνει τις κεραίες που έχω χώσει στο μπράτσο, οπότε δεν υπάρχει περιορισμός σχήματος κλπ, το ξαναφτιάχνω όπως μου καπνίσει. Οπότε έχοντας την ευκολία το άσπρο να γίνει όπως θέλουμε, και γενικά δηλαδή, ό,τι θέλουμε κάνουμε, άλλος μηχανισμός εκτός το κουμπάκι μας έρχεται στο μυαλό;

δες τις φώτο στο πρώτο μήνυμα να δεις τι είναι το ασπρο, τι κάνει δηλαδή όταν ανοίξει. Αν βάλω το μπουτόν, θα ειναι ενσωματωμένο στο ασπρο απο την πάνω πλευρά με απότομη κλίση προς τα μέσα του κύκλου για να μπορεί να βρει το έμβολο, που και αυτό θα θέλει κλίση σε σχέση με την διάμετρο του κύκλου. Το καλύτερο σημείο να έπιανε γεωμετρικά θα ήταν στο κέντρο του μπράτσου, αλλά εκεί περνάει ο ιμάντας, δεν γίνεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Φεβ 2019, 02:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

αυτό το ίδιο το άσπρο το θερμοπλαστικό (θερμοπλαστικό δεν έιναι?) μπορείς να το φτιάξεις να έχει ένα γαντζάκι και να κουμπώνει στο μαυρο χερούλι.
Άβαταρ μέλους
dna replication

κατι σε αυτή τη λογική , όχι απαραίτητα σε αυτή τη μορφή και διάταξη
Εικόνα

η καμιά παιδική κλειδαριά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

dna replication έγραψε: 25 Φεβ 2019, 02:55 αυτό το ίδιο το άσπρο το θερμοπλαστικό (θερμοπλαστικό δεν έιναι?) μπορείς να το φτιάξεις να έχει ένα γαντζάκι και να κουμπώνει στο μαυρο χερούλι.
σε έχασα, το ασπτο ειναι προέκταση του χερουλιού τώρα όπως είναι, το θεωρούμε γερό και θέλουμε με αυτό να κλειδώσουμε πάνω στο πλαίσιο. Το άσπρο είναι ρητίνη πλασμένη, έχει μέσα τις άκρες δύο κεραιών, που είναι βυθισμένες στο μπράτσο.

Μπορούμε να το αλλάξουμε σχήμα όμως και να του βάλουμε κάτι άλλο μέσα, αρκεί μόλις κατεβαίνει να πιάνει μόνο του, και να ξεπιάνει με μία κίνηση, που δεν θα συμβεί όμως αν γίνει ατύχημα.
Άβαταρ μέλους
enaon

δνα θέλω να πιάνει μόνο του όταν κατεβαίνει, έχω φίλο τον μέρφι και έχω μάθει :)
Άβαταρ μέλους
dna replication

ΟΚ αποκελιονται οι ιμάντες λοιπον,
γαντζάκι ασφάλεια ψυγείου που κλειδώνει αυτόματα και θέλει πάτημα για να ανοίξει ?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

βάζω ένα βιντεάκι απο την δεύτερη ρόδα που χάλασα, δεν ειναι έτσι το δικό μου μπροστά αλλά έχει πληροφορία αρκετή για όποιον θέλει να βοηθήσει :)

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

αφού η αναρτηση πάνω στο ασπρο είναι εύκολη, μοιάζει μονόδρομος το αρχικό πλάνο.
Θα σλιπ ον ιτ βέβαια..
Άβαταρ μέλους
dna replication

enaon έγραψε: 25 Φεβ 2019, 02:59 δνα θέλω να πιάνει μόνο του όταν κατεβαίνει, έχω φίλο τον μέρφι και έχω μάθει :)
πως κλειδώνουν οι σίτες για τα κουνούπια στα κουφώματα? τα ρολά εννοώ αν έχεις δει, που κάνουν ένα κλακ και ασφαλιζουν με ένα γαντζάκι
ε ετσι, lock latch

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

πήζον bot έγραψε: 25 Φεβ 2019, 03:10 αφού η αναρτηση πάνω στο ασπρο είναι εύκολη, μοιάζει μονόδρομος το αρχικό πλάνο.
Θα σλιπ ον ιτ βέβαια..
ειμαι ευχαριστημένος πολύ απο αυτό, απλά μήπως σκεφτεί κάτι κάποιος ακόμα καλύτερο :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”