!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Πάνας έγραψε: 23 Φεβ 2019, 13:10
shrike έγραψε: 18 Φεβ 2019, 21:37
Ενημερωτικά πάντως, όταν θες να ενισχύσεις κάποια κομμάτια με γωνίες όπως είδα σε μια φωτό σου πιο πάνω, να προτιμάς τις πλαστικές.
Δεν τους φαίνεται, επειδή είναι μικρότερες, αλλά είναι πολύ πιο "ντούρες" απ' τις μεταλλικές, είτε έχουν νεύρο είτε όχι (οι δεύτερες).

Υπάρχουν σε διάφορα χρώματα, κάποιες μάλιστα παίρνουν και καπάκι για να κρύβονται οι βίδες, οπότε μπορείς να τις βάλεις και σε εμφανή σημεία.

Εικόνα
Αυτές, μπράβο. Και όπως σου είπα, υπάρχουν και με καπάκι που κρύβει τις βίδες, κατάλληλες για εμφανή σημεία.
Βγαίνουν σε άσπρο, μαύρο και 2-3 αποχρώσεις του καφέ (ίσως και σε γκρι... δεν είμαι σίγουρος).

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Βρε αυτή η πλαστική γωνιά πιάνει περισσότερο χώρο από την μεταλλική.
Σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει σημασία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχει.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Ε, εννοείται ότι εκεί που ενοχλεί λόγω πάχους, βάζεις την άλλη.

Είναι όμως άκαμπτες σε σχέση με τις μεταλλικές, γιαε κατασκευές που χρησιμοποιείς γωνίες για τη σύνδεση και όχι άλλους τρόπους (πχ κρυφά φεράμια, κόλλα και/ή βίδωμα στο σόκορο, καβίλες κλπ) και σαφώς πιο διακριτικές σε εμφανή σημεία.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

παιδιά θέλω καμία ιδέα αν έχει κανείς. Στο μονόκυκλο έχω κάνει το χεράκι του και πάει πάνω πολύ για να το σέρνω δίπλα μου όταν περπατάω, πολύ βολικό κλπ, αλλά είναι επικίνδυνο λίγο αν χάσω τον έλεγχο όταν πηγαίνω. Το ροδάκι θα φάει κολοτούμπες, θα ανοίξει το χέρι και θα διαλυθεί, και αν αυτό δεν με νοιάζει, είναι δεμένο και τον ιμάντα και φοβάμαι μην γίνει επικίνδυνο.

θέλω κάπως να το ασφαλίζω όταν κατεβαίνει και να είναι απλό να το απ' ασφαλίζω όταν θέλω να το σηκώσω. Βρήκα αυτά τα φοβερά πραγματάκια που δεν ήξερα οτι υπάρχουν και θα ξαναφτιάξω το άσπρο τμήμα να το ενσωματώσω, αλλά θα φάει κανένα μήνα να έρθει. Ξέρουμε που τα βρίσκουμε εδώ, ή υπάρχει καμία άλλη ιδέα κλειδώματος;

https://www.aliexpress.com/item/car-acc ... 3c00UtTQ7k
Spoiler
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Δεν βρίσκεις εδώ τέτοια, μετά πας σε μανιτάρια για μηχανές, τα μεγέθη και οι τιμές ποικίλουν αλλά με τόσα λίγα που βλέπω στο λινκ με τίποτα... με τόσα πας σε πομολάκι.

Α κοίτα και για αντίβαρα τιμονιού, πιο φθηνά..
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

δεν με νοιάζει το κόστος πολύ, θέλω καμία ιδέα για μηχανισμό που να κάνει αν έχουμε. Είμαι πολυ χαρούμενος με αυτά που βρήκα αλλά δεν ήξερα οτι υπάρχουν οπότε ευκαιρία μήπως δεν ξέρω και κάτι άλλο. Ξέρουμε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει;
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Δεν έχω καταλάβει τι μηχανισμό θες.
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

μΗπως θες να το σταθεροποιήσεις με κανένα χριτσ χρατσ αυτοκόλλητο;
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Λάστιχο με γαντζάκι;
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

δες αν θες τις φώτο, περιγράφω ποιο ειναι το πρόβλημά μου. Θέλω το χέρι να ειναι ασφαλισμένο όταν ειναι κλειστό και να ανοίγει με μία κίνηση με ένα χέρι κλπ.

αυτό που βρήκα είναι σχεδόν τέλειο, τόσο τέλειο που δεν μπορεί, θα υπάρχει και κάτι πιο τέλειο, ίσως με το κουμπί κάθετα στον άξονα; :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Φεβ 2019, 01:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μαγνήτες;
the end
Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot »

κοντινή φωτό. κάτι μαγνητικό?
Άβαταρ μέλους
enaon

μαγνήτες παιδιά δεν γίνεται, θα φάει πολλά κιλά δύναμη στην περιστροφή μετά απο ατύχημα, θα ανοίξει.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

enaon έγραψε: 25 Φεβ 2019, 01:03 μαγνήτες παιδιά δεν γίνεται, θα φάει πολλά κιλά δύναμη στην περιστροφή μετά απο ατύχημα, θα ανοίξει.
Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν έχεις την επιλογή με το ένα χέρι εκτός και αν το κάνεις σαν τα κουμπιά της κουζίνας που τα πατάς και ανοίγουν, τα πατάς και κλείνουν, αλλά δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο εξωτερικά, χρειάζεται ειδική σχεδίαση και κατασκευή.
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

αυτό που βρήκα πάνα αυτό κάνει, κλειδώνει μόνο του και ανοίγει με ένα πάτημα, αλλά κάτι άλλο;

βάζω μερικές φώτο ακόμα κοντινές, εκεί που είναι το άσπρο τμήμα θα το αλλάξω να παίρνει το μπουτόν του αλιεξπρες, το καρφί θα το βάλω στο πλαίσιο πάνω από το βύσμα φόρτισης. Καμία άλλη ιδέα γενικά; πέρα απο ιμάντες που θα θέλουν να το κλειδώσω, που σιγά μην το έχω κάνει δηλαδή την ημέρα που θα μου φύγει. Κάτι να πιάνει μόνο του με το κατέβασμα. :)
Spoiler
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
βάζω και μία φώτο πώς είναι κανονικά το μπράτσο και τι έχουν σκεφτεί οι αθεόφοβοι για να το σέρνεις, έλεος δηλαδή, αλλού η λαβή αλλού το κουμπί αλλού το σούρσιμο, τρία χέρια θέλεις, πάει η μαγεία. Ακόμα και με τόσο μικρή έκταση του χεριού πάντως σπάει στις κολοτούμπες, είναι γνωστό θέμα, μία άτυχη περιστροφή που θα το ανοίξει και τέλος.
Spoiler
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”