Για να καταλάβεις το μέγεθος της μπούρδας, τέτοιας τάξης δημιουργία CO2 είχε η ηφαιστειακή έκρηξη του οροπεδίου Ντέκαν, που βρισκόταν σε παροξυσμική έκρηξη για... 33 χιλιάδες χρόνια.ST48410 έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:24Ευχαριστώ. Υπέθεσα ότι δεν θα είχαμε τέτοια απότομη μεταβολή στην ατμόσφαιρα χωρίς να έχουμε καταλάβει το παραμικρό.Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:18Spoiler
Φυσικά και δεν είναι σωστά, οι ετήσιες εκπομπές όλων των ηφαιστίων του κόσμου μαζί δεν είναι ούτε το 1% των ετήσιων ανθρώπινων εκπομπών.ST48410 έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:08
Μιλάμε όντως για τέτοια μεγέθη ή υπάρχει κάποια υπερβολή; Και αν τα νούμερα είναι σωστά θα καταλάβουμε κάποια διαφορά σε πρακτικό καθημερινό επίπεδο από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας;
Απλά ο Ρώσος έχει βενζινάδικο. Αν κλείσει το βενζινάδικο, θα πρέπει να κάνει τη δουλειά που ήδη κάνει η Ρωσίδα.
https://www.scientificamerican.com/arti ... or-humans/According to the U.S. Geological Survey (USGS), the world’s volcanoes, both on land and undersea, generate about 200 million tons of carbon dioxide (CO2) annually, while our automotive and industrial activities cause some 24 billion tons of CO2 emissions every year worldwide. Despite the arguments to the contrary, the facts speak for themselves: Greenhouse gas emissions from volcanoes comprise less than one percent of those generated by today’s human endeavors.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς έγινα εκατομμυριούχος
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
3 Ιανουαρίου, 2021
Η Γκρέτα… «ενηλικιώνεται» και εύχεται το 2021 να είναι το έτος της «αφύπνισης»

Όχι που θα γλιτώναμε!
Στα…18 της χρόνια μπαίνει σήμερα η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα που έχει προωθηθεί όσο κανένας άλλος από τα μίντια.
Μάλιστα η ίδια σε διαδικτυακό της μήνυμα έστειλε τις ευχές της για το νέο έτος ενώ αποκάλυψε και το… δώρο που θα ήθελε για τα γενέθλιά της:
«Θα ήθελα λίγο φως. Οι προβολείς στο ποδήλατό μου έχουν χαλάσει και στη Σουηδία σκοτεινιάζει πολύ γρήγορα το χειμώνα.
Δεν χρειάζομαι καινούρια φορέματα. Γνωρίζω άτομα, που έχουν πολλά ρούχα και θα θα τους ρωτήσω αν μπορούν να μου δανείσουν ή να μου χαρίσουν μερικά, εφόσον δεν τα χρειάζονται.
Το σημαντικότερο είναι να κατανοήσουμε ότι θα πρέπει να μειωθούν εδώ και τώρα οι εκπομπές ρύπων – όχι το 2025, το 2030 ή όποτε άλλοτε. Οι ρύποι που παράγουμε τώρα θα καθορίσουν το μέλλον μας.
Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! Ας είναι το 2021 η χρονιά της αφύπνισης και της πραγματικής, τολμηρής αλλαγής. Κι ας συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για τον πλανήτη μας, που δεν τελειώνει ποτέ».
https://twitter.com/GretaThunberg/statu ... ychetai%2F
https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030 ... -eychetai/
Η Γκρέτα… «ενηλικιώνεται» και εύχεται το 2021 να είναι το έτος της «αφύπνισης»

Όχι που θα γλιτώναμε!
Στα…18 της χρόνια μπαίνει σήμερα η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα που έχει προωθηθεί όσο κανένας άλλος από τα μίντια.
Μάλιστα η ίδια σε διαδικτυακό της μήνυμα έστειλε τις ευχές της για το νέο έτος ενώ αποκάλυψε και το… δώρο που θα ήθελε για τα γενέθλιά της:
«Θα ήθελα λίγο φως. Οι προβολείς στο ποδήλατό μου έχουν χαλάσει και στη Σουηδία σκοτεινιάζει πολύ γρήγορα το χειμώνα.
Δεν χρειάζομαι καινούρια φορέματα. Γνωρίζω άτομα, που έχουν πολλά ρούχα και θα θα τους ρωτήσω αν μπορούν να μου δανείσουν ή να μου χαρίσουν μερικά, εφόσον δεν τα χρειάζονται.
Το σημαντικότερο είναι να κατανοήσουμε ότι θα πρέπει να μειωθούν εδώ και τώρα οι εκπομπές ρύπων – όχι το 2025, το 2030 ή όποτε άλλοτε. Οι ρύποι που παράγουμε τώρα θα καθορίσουν το μέλλον μας.
Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! Ας είναι το 2021 η χρονιά της αφύπνισης και της πραγματικής, τολμηρής αλλαγής. Κι ας συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για τον πλανήτη μας, που δεν τελειώνει ποτέ».
https://twitter.com/GretaThunberg/statu ... ychetai%2F
https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030 ... -eychetai/
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
- Dwarven Blacksmith
Το είχα προσέξει, οι Μοντίστας έχουν πάει φουλ ρεζιμ φάση και ψάχνουν υποκινητες, πράκτορες, προβοκάτορες κλπ.
Η μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου.
https://www.climate.gov/news-features/c ... activitiesDwarven Blacksmith έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:18Φυσικά και δεν είναι σωστά, οι ετήσιες εκπομπές όλων των ηφαιστίων του κόσμου μαζί δεν είναι ούτε το 1% των ετήσιων ανθρώπινων εκπομπών.ST48410 έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:08Μιλάμε όντως για τέτοια μεγέθη ή υπάρχει κάποια υπερβολή; Και αν τα νούμερα είναι σωστά θα καταλάβουμε κάποια διαφορά σε πρακτικό καθημερινό επίπεδο από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας;hellegennes έγραψε: 22 Δεκ 2020, 22:55
Μπράβο η Αίτνα! Έβγαλε 1 τρισεκατομμύριο τόνους CO2 σε λίγες ώρες; Δεν πήρα γραμμή ότι εξερράγη υπερηφαίστειο δίπλα μας.
Απλά ο Ρώσος έχει βενζινάδικο. Αν κλείσει το βενζινάδικο, θα πρέπει να κάνει τη δουλειά που ήδη κάνει η Ρωσίδα.
https://www.scientificamerican.com/arti ... or-humans/According to the U.S. Geological Survey (USGS), the world’s volcanoes, both on land and undersea, generate about 200 million tons of carbon dioxide (CO2) annually, while our automotive and industrial activities cause some 24 billion tons of CO2 emissions every year worldwide. Despite the arguments to the contrary, the facts speak for themselves: Greenhouse gas emissions from volcanoes comprise less than one percent of those generated by today’s human endeavors.
60 φορές λεεί ο ένας, λιγότερο απ' το 1% λέει ο άλλος. Την καφετζού να ρωτούσαμε, καλύτερα θα τα έλεγε.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- Dwarven Blacksmith
60 φορές λιγότερο λέει, δηλαδή 1.66%. Αλλά αν ήξερες να διαβάζεις ΧΑ θα ήσουν;Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:11https://www.climate.gov/news-features/c ... activitiesDwarven Blacksmith έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:18Φυσικά και δεν είναι σωστά, οι ετήσιες εκπομπές όλων των ηφαιστίων του κόσμου μαζί δεν είναι ούτε το 1% των ετήσιων ανθρώπινων εκπομπών.ST48410 έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:08
Μιλάμε όντως για τέτοια μεγέθη ή υπάρχει κάποια υπερβολή; Και αν τα νούμερα είναι σωστά θα καταλάβουμε κάποια διαφορά σε πρακτικό καθημερινό επίπεδο από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας;
60 φορές λεεί ο ένας, λιγότερο απ' το 1% λέει ο άλλος. Την καφετζού να ρωτούσαμε, καλύτερα θα τα έλεγε.![]()
Το 1.66% είναι λιγότερο απ' το 1% δηλαδή.Dwarven Blacksmith έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:1360 φορές λιγότερο λέει, δηλαδή 1.66%. Αλλά αν ήξερες να διαβάζεις ΧΑ θα ήσουν;Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:11https://www.climate.gov/news-features/c ... activitiesDwarven Blacksmith έγραψε: 22 Δεκ 2020, 23:18
Φυσικά και δεν είναι σωστά, οι ετήσιες εκπομπές όλων των ηφαιστίων του κόσμου μαζί δεν είναι ούτε το 1% των ετήσιων ανθρώπινων εκπομπών.
https://www.scientificamerican.com/arti ... or-humans/
60 φορές λεεί ο ένας, λιγότερο απ' το 1% λέει ο άλλος. Την καφετζού να ρωτούσαμε, καλύτερα θα τα έλεγε.![]()
Αλλά αν είχες νιονιό, νουδού θα ήσουν.
Όπως και να έχει πήγαινε πέστα στον Ξιπίγκ. Είσαι ΚΑΙ με την Γκρέτα, ΚΑΙ με τους Κινέζους.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- hellegennes
Λέει ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα εκλύει 60 -και περισσότερες- φορές παραπάνω CO2 από τα ηφαίστεια. Μπορεί η διαφορά 1/61 και 1/100 να σου φαίνεται μεγάλη, αλλά είναι η διαφορά μεταξύ του 1,64% και 1%. Υπάρχει φυσική διακύμανση στην ηφαιστειακή δραστηριότητα.Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:16Το 1.66% είναι λιγότερο απ' το 1% δηλαδή.Dwarven Blacksmith έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:1360 φορές λιγότερο λέει, δηλαδή 1.66%. Αλλά αν ήξερες να διαβάζεις ΧΑ θα ήσουν;Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:11
https://www.climate.gov/news-features/c ... activities
Όπως και να έχει πήγαινε πέστα στον Ξιπίγκ. Είσαι ΚΑΙ με την Γκρέτα, ΚΑΙ με τους Κινέζους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όταν λέμε ανθρώπινη δραστηριότητα εννοούμε και τις φωτιές στα δάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φυσική μια φωτιά σ' ένα δάσος, ή γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των φυσικών και αυτών που βάζει ο άνθρωπος? Ή μήπως όλες οι φωτιές στα δάση μετρούν ως "ανθρώπινες"?hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:33Λέει ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα εκλύει 60 -και περισσότερες- φορές παραπάνω CO2 από τα ηφαίστεια. Μπορεί η διαφορά 1/61 και 1/100 να σου φαίνεται μεγάλη, αλλά είναι η διαφορά μεταξύ του 1,64% και 1%. Υπάρχει φυσική διακύμανση στην ηφαιστειακή δραστηριότητα.Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:16Το 1.66% είναι λιγότερο απ' το 1% δηλαδή.Dwarven Blacksmith έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:13
60 φορές λιγότερο λέει, δηλαδή 1.66%. Αλλά αν ήξερες να διαβάζεις ΧΑ θα ήσουν;
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
πες μας που θες να καταλήξεις, είναι η κλιματική αλλαγή hoax;Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:37 Όταν λέμε ανθρώπινη δραστηριότητα εννοούμε και τις φωτιές στα δάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φυσική μια φωτιά σ' ένα δάσος, ή γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των φυσικών και αυτών που βάζει ο άνθρωπος? Ή μήπως όλες οι φωτιές στα δάση μετρούν ως "ανθρώπινες"?
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Dwarven Blacksmith έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:00Το είχα προσέξει, οι Μοντίστας έχουν πάει φουλ ρεζιμ φάση και ψάχνουν υποκινητες, πράκτορες, προβοκάτορες κλπ.
Η μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου.
πόσο χάλι αυτό το παιδί
μακρυά απο κουκυά
- hellegennes
Σχεδόν όλες οι φωτιές είναι φυσικό φαινόμενο και εννοείται ότι δεν μετράει στην ανθρώπινη δραστηριότητα η φωτιά σε δάσος. Σταμάτα να βγάζεις πράγματα απ' το μυαλό σου.Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:37Όταν λέμε ανθρώπινη δραστηριότητα εννοούμε και τις φωτιές στα δάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φυσική μια φωτιά σ' ένα δάσος, ή γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των φυσικών και αυτών που βάζει ο άνθρωπος? Ή μήπως όλες οι φωτιές στα δάση μετρούν ως "ανθρώπινες"?hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:33Λέει ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα εκλύει 60 -και περισσότερες- φορές παραπάνω CO2 από τα ηφαίστεια. Μπορεί η διαφορά 1/61 και 1/100 να σου φαίνεται μεγάλη, αλλά είναι η διαφορά μεταξύ του 1,64% και 1%. Υπάρχει φυσική διακύμανση στην ηφαιστειακή δραστηριότητα.Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:16
Το 1.66% είναι λιγότερο απ' το 1% δηλαδή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ρωτάω, Χέλη, δεν έβγαλα συμπερασμα. Χαλάρωσε.hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:41Σχεδόν όλες οι φωτιές είναι φυσικό φαινόμενο και εννοείται ότι δεν μετράει στην ανθρώπινη δραστηριότητα η φωτιά σε δάσος. Σταμάτα να βγάζεις πράγματα απ' το μυαλό σου.Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:37Όταν λέμε ανθρώπινη δραστηριότητα εννοούμε και τις φωτιές στα δάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φυσική μια φωτιά σ' ένα δάσος, ή γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των φυσικών και αυτών που βάζει ο άνθρωπος? Ή μήπως όλες οι φωτιές στα δάση μετρούν ως "ανθρώπινες"?hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:33
Λέει ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα εκλύει 60 -και περισσότερες- φορές παραπάνω CO2 από τα ηφαίστεια. Μπορεί η διαφορά 1/61 και 1/100 να σου φαίνεται μεγάλη, αλλά είναι η διαφορά μεταξύ του 1,64% και 1%. Υπάρχει φυσική διακύμανση στην ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Άλλωστε η κριτική πηγαίνει πιο πολύ στο Νάνο, που ταυτόχρονα είναι με τη χαζογκρέτα και με τους Κινέζους.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- hellegennes
Χαλαρός είμαι, δεν το λέω επιθετικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Είναι σίγουρος ότι όταν το έγραφες νόμιζες ότι είναι 60 φορές πάνω και όχι 1.66%.Kauldron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 15:16 Το 1.66% είναι λιγότερο απ' το 1% δηλαδή.
Γιατί πρέπει να διαλέξω δηλαδή; Η Κίνα είναι η Νο1 χώρα σε ΑΠΕ, η Νο1 χώρα σε παραγωγή ηλιακών πάνελ και έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση ενέργειας ανα κάτοικο η οποία βαίνει μειούμενη.
Το ότι είναι ο μεγαλύτερος εκπομπέας CO2 σε απόλυτες τιμές οφείλεται στο ότι είναι το εργοστάσιο του πλανήτη. Όμως έχει στόχο μηδενισμού τους μέχρι το 2060.
Να είναι καλά λοιπόν ο Πρόεδρος Σι Ζινπινγκ (ή Τζινπινγκ, πάντως όχι Ξιπίγκ), να προχωράει η Κίνα σφαίρα στον τομέα αυτό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 1033 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 0 Απαντήσεις