!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

το έβαλα χτες :smt005:

αν και πιο συμπυκνωμένο εδώ, αλλά χάνεις το συνολικό περφορμανς :lol:
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: οχι ρε μλκ, τώρα το είδα αυτό, στο ίδιο σχολείο με τη Δόμνα πήγε και αυτός;

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

Δεν γίνεται αυτό που ζούμε, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Εκεί φαίνεται ο καλός ο πετσωμένος.

Πάντως ωραία τα διαβάζει ο Υπουργός.
Όχι σαν τίποτα αγράμματους ζαίους...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Του λέει ο δημοσιογράφος: δηλαδή, δουλειά της Πολιτικής Προστασίας είναι να επικοινωνεί τον κίνδυνο;

bingo

απάντηση: μα, τόσες χιλιάδες ανθρώπους σώσαμε..

ξανα bingo
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 15 Σεπ 2023, 23:57
Isildur έγραψε: 15 Σεπ 2023, 23:49 Δεν συζητιέται καθόλου η σύγκριση μιας, έστω σοβαρής, κατολίσθησης σε ένα σημείο του δρόμου, με μια πλημμύρα μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, από κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους νερού;
Όχι, δεν συζητιέται, αφενός γιατί το ότι είχαμε τέτοια εκτεταμένη πλημμύρα είναι ευθύνη αυτών που δεν έκαναν καμμιά προσπάθεια για να το αποτρέψουν, αφετέρου γιατί είναι όντως τελείως διαφορετικά προβλήματα και το να στερεώσεις μια βουνοπλαγιά είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αλλά αφού κόντεψες να πεις ότι ήμουν μέλι-γάλα με την κυβέρνηση ΓΑΠ και έκανα τα στραβά μάτια -μην τους έγραψα και κάναν διθύραμβο, δεν ξέρω- τι συζήτηση να κάνουμε;
ΟΚ, θα το πάω χαλαρά και με πολύυυ ήπιο τόνο, επειδή ήδη πιάνουμε το όριο των 3 ανταπαντήσεων και ως γνωστό υπάρχει θέμα.

Όταν συγκρίνεις δυο καταστροφές ως προς το πότε θα γίνει αποκατάστασή του προβλήματος που δημιουργήθηκε εξαιτίας τους, δεν σ' ενδιαφέρει το πώς ξεκίνησαν αυτές ούτε το ποιες ευθύνες είχαν οι ιθύνοντες που μπορεί να οδήγησαν σε αυτές. Αυτά είναι εντελώς άλλα θέματα και αφορούν άλλη κουβέντα. Και στο παρόν νήμα έχουν συζητηθεί εκτενέστατα και λίγο-πολύ την άποψή μας την έχουμε πει. Εγώ πχ είπα ότι η κυβέρνηση σαφώς και έχει ευθύνες για διάφορα θέματα πρόληψης. Επίσης έχει ευθύνες και πρέπει να διερευνηθούν, γιατί δεν γίνανε τα αντιπλημμυρικά για τα οποία έπεσε χρηματοδότηση (κι αυτοί και η περιφέρεια) όπως και γιατί δεν έγινε απορρόφηση του ΕΣΠΑ για τον ίδιο λόγο, όπως έχει ακουστεί αυτές τις μέρες. Ίσως απλά για να περιοριστεί η ζημιά (είτε γενικότερα, ή πιθανότερο σε κάποιες περιοχές) γιατί για να αποτραπεί εντελώς ήταν αδύνατον, με την ένταση που είχε το φαινόμενο. Και φυσικά, θεωρώ χαζό να λέμε ότι υπήρχε και άλλες φορές υψηλή, αν όχι και υψηλότερη, στάθμη βροχής σε διάφορα σημεία (όπως πχ μ' αυτούς που βρήκαν το βίντεο του Αθανασίου από την δεκαετία του '80), γιατί άλλο πράγμα είναι να λες ότι πχ στη Μακρυνίτσα έριξε 800mm βροχής το '85 αντί για τα 700mm που πέσανε τώρα κι άλλο να βλέπεις ότι τότε μπορεί να υπήρχε μια σχετικά τοπική υπερβολική βροχόπτωση ενώ τώρα έπιασε όλο το Πήλιο ή καλύτερα όλον τον νομό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά, έτσι; Στη μια περίπτωση θα πλημμυρίσει η Μακρυνίτσα, άντε και κανένα χωριό ακόμα από κάτω, ενώ στην άλλη θα πνιγεί ο Βόλος κι ο νομός ολόκληρος. Κλείνω την παρένθεση, την οποία έκανα απλά και μόνο για να μην λες ότι δεν συζητώ για ευθύνες, ότι τα βλέπω γαλάζια και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Άλλο συζητάμε εδώ άλλωστε.

Στην κουβέντα μας, το θέμα που συζητάμε είναι το πόσο γρήγορα θα γίνει η αποκατάσταση. Διθυράμβους στον ΓΑΠ δεν κάνεις μεν, αλλά για μια κατολίσθηση (ναι, το ξαναλέω, σημαντική και μεγάλη) βρήκες ένα σκασμό δικαιολογίες γιατί ήταν λογικό να περιμένουμε κάτι μήνες να αποκατασταθεί η κυκλοφορία (παρεμπιπτόντως, μάλλον δεν θα θυμάσαι από εκείνη την εποχή που τα διάφορα "πετσωμένα" της εποχή κάνανε την πάπια, ενώ κάποιοι λίγοι δημοσιογράφοι και αρκετοί μηχανικοί κράζανε για μήνες για την αδράνεια της κυβέρνησης κι ότι κάνανε επιτροπές επί επιτροπών για να συζητήσουν για το πρόβλημα κι ότι καθόντουσαν και κοιτούσαν την πλαγιά για βδομάδες χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως, σαν τους φιλόσοφους στο βίντεο των Μόντυ Πάιθον και διάφορα τέτοια ενώ η χώρα παρέμενε κομμένη στα δύο με όλα τα προβλήματα που δημιουργούσε αυτό σε μεταφορές προϊόντων, συγκοινωνίες κλπ), ενώ τώρα που έχει πλημμυρίσει μια τεράστια έκταση κι έχει κοπεί εντελώς ο δρόμος σε μήκος 50 χιλιομέτρων και υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι νερού στην περιοχή, θα έπρεπε να βρουν τρόπο να τα εξαφανίσουν/εξατμίσουν/διοχετεύσουν στη θάλασσα/διακτινίσουν στην Σαχάρα... κάτι τέλος πάντων, μέσα σε μερικές μέρες. Γι' αυτό σου είπα άλλωστε πως αν η κατολίσθηση του τότε είχε γίνει τώρα, θα έσκιζες τα ιμάτιά σου και θα ούρλιαζες σαν τρελός. Όχι γιατί υποστηρίζεις τον ΓΑΠ για κάποιον περίεργο λόγο, απλά επειδή έχεις σοβαρότατο κόλλημα με τους τωρινούς και δεν αναγνωρίζεις καμμία δυσκολία και κανένα τεχνικό θέμα σε οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, μόνο και μόνο για να τους την πεις και να βγάλεις χολή. Είναι χαρακτηριστικό της αντικειμενικότητάς στον "ανθρωπίνως δυνατό βαθμό" που έχεις, όποτε μιλάς για Κούλη και ΝΔ από το '20 και μετά.

hellegennes έγραψε: 15 Σεπ 2023, 23:57
Isildur έγραψε: 15 Σεπ 2023, 23:49 Btw, αυτό εδώ...
Όσο κι αν θέλεις να με παρουσιάσεις biased, είμαι όσο πιο αντικειμενικός είναι ανθρωπίνως δυνατό.
... υπό άλλες συνθήκες (πχ αν ήμουν κάποιος άλλος ή αν συνήθιζα να κάνω τέτοια) θα ήταν ιδανικό για υπογραφή. :lol:
Ναι, ομολογουμένως θα το έβρισκαν αστείο και οι άλλοι γαλάζιοι σύμμαχοί σου. Κανένας άλλος βέβαια.
Ξέρω ότι όποτε κάτι αγγίζει τα ιερά και όσιά σου και ακόμα περισσότερο την εικόνα που θέλεις να διατηρείς χάνεις εντελώς το χιούμορ σου, οπότε ίσως κακώς το έγραψα αυτό. Γι' αυτό και το σταματώ εδώ.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 13:47 Στην κουβέντα μας, το θέμα που συζητάμε είναι το πόσο γρήγορα θα γίνει η αποκατάσταση. Διθυράμβους στον ΓΑΠ δεν κάνεις μεν, αλλά για μια κατολίσθηση (ναι, το ξαναλέω, σημαντική και μεγάλη) βρήκες ένα σκασμό δικαιολογίες γιατί ήταν λογικό να περιμένουμε κάτι μήνες να αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν είναι δικαιολογίες, καλέ μου φίλε, έργα σε εξέλιξη ήταν. Και δεν ήταν μία κατολίσθηση, ήταν μια διαρκής κατακρήμνιση με διάρκεια 3 εβδομάδων (εγώ θυμόμουν λίγες μέρες, το κοίταξα τώρα), σε μια ασταθή βουνοπλαγιά, που χρειαζόταν επανασχεδίαση εκτός από έργα στερέωσης της πλαγιάς και αποκατάστασης του δρόμου (που παίρνει εβδομάδες).
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 13:47 (παρεμπιπτόντως, μάλλον δεν θα θυμάσαι από εκείνη την εποχή που τα διάφορα "πετσωμένα" της εποχή κάνανε την πάπια, ενώ κάποιοι λίγοι δημοσιογράφοι και αρκετοί μηχανικοί κράζανε για μήνες για την αδράνεια της κυβέρνησης κι ότι κάνανε επιτροπές επί επιτροπών για να συζητήσουν για το πρόβλημα κι ότι καθόντουσαν και κοιτούσαν την πλαγιά για βδομάδες χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως
Αυτό είναι ψευδές. Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν 2-3 εβδομάδες μετά το τέλος της κατολίσθησης, στην διάρκεια των οποίων έπρεπε να βγει πόρισμα για την αιτία πρόκλησης, να γίνει εκτίμηση των εργασιών που απαιτούνται, εκ νέου μελέτη και έγκριση των έργων.
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 13:47 τώρα που έχει πλημμυρίσει μια τεράστια έκταση κι έχει κοπεί εντελώς ο δρόμος σε μήκος 50 χιλιομέτρων και υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι νερού στην περιοχή, θα έπρεπε να βρουν τρόπο να τα εξαφανίσουν/εξατμίσουν/διοχετεύσουν στη θάλασσα/διακτινίσουν στην Σαχάρα... κάτι τέλος πάντων, μέσα σε μερικές μέρες
Μάλιστα. Μόνο μεθόδους ΕΦ μπορείς να σκεφτείς για να αποκαταστήσεις έναν δρόμο που πλημμύρισε (και κόψε κάτι από τα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνων, δεν είναι τζάμπα το νερό. Αριστίζεις επικίνδυνα). Δεν σε αδικώ βέβαια, γιατί δεν είναι αντικείμενό σου η μηχανική, αλλά καλό θα ήταν, αφού τα μόνα σενάρια που μπορείς να σκεφτείς είναι σουρεαλιστικά, να μην σχηματίζεις άποψη για πράγματα που δεν έχεις ιδέα και να πλάθεις σενάρια για το τι θα έλεγα στην άλφα και στην βήτα περίπτωση. Αν δεν ξέρεις δεν ξέρεις. Και όχι, τα disclaimer δεν σε απαλλάσσουν από το βάρος των γραφομένων σου. Δεν έχει καμμιά αξία το "δεν είμαι ειδικός αλλά".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

χοντρομαλακιες λεει ο τυπος ... ας ειχανε τελειωσει τα εργα που ηταν προγραμματισμενα και αν πλημμυριζαμε με την ιδια ενταση θα αναθεωρουσαμε ως προς την αποτελεσματικοτητα τους ... εδω ομως τα εργα για τον Ιανο δεν εχουν ολοκληρωθει 3 χρονια μετα ... σαφεστατα υπαρχουν ευθυνες τοσο για τις καθυστερησεις οσο και τη χρηματοδοτηση ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Φυσικά και λέει μαλακίες, αφού είναι πολιτικός. Αρχικά με το ΠΑΣΟΚ, μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν και διευθυντής της ΕΡΤ3 ή κάτι τέτοιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:29
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 13:47 Στην κουβέντα μας, το θέμα που συζητάμε είναι το πόσο γρήγορα θα γίνει η αποκατάσταση. Διθυράμβους στον ΓΑΠ δεν κάνεις μεν, αλλά για μια κατολίσθηση (ναι, το ξαναλέω, σημαντική και μεγάλη) βρήκες ένα σκασμό δικαιολογίες γιατί ήταν λογικό να περιμένουμε κάτι μήνες να αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν είναι δικαιολογίες, καλέ μου φίλε, έργα σε εξέλιξη ήταν. Και δεν ήταν μία κατολίσθηση, ήταν μια διαρκής κατακρήμνιση με διάρκεια 3 εβδομάδων (εγώ θυμόμουν λίγες μέρες, το κοίταξα τώρα), σε μια ασταθή βουνοπλαγιά, που χρειαζόταν επανασχεδίαση εκτός από έργα στερέωσης της πλαγιάς και αποκατάστασης του δρόμου (που παίρνει εβδομάδες).
Σε αντίθεση με το τρέχον πρόβλημα άρα, που εξαφανίζεις τόσα εκατομμύρια τόνους νερού σε 5-6 μέρες; Κάτι τέτοιο λες;
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 13:47 (παρεμπιπτόντως, μάλλον δεν θα θυμάσαι από εκείνη την εποχή που τα διάφορα "πετσωμένα" της εποχή κάνανε την πάπια, ενώ κάποιοι λίγοι δημοσιογράφοι και αρκετοί μηχανικοί κράζανε για μήνες για την αδράνεια της κυβέρνησης κι ότι κάνανε επιτροπές επί επιτροπών για να συζητήσουν για το πρόβλημα κι ότι καθόντουσαν και κοιτούσαν την πλαγιά για βδομάδες χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως
Αυτό είναι ψευδές. Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν 2-3 εβδομάδες μετά το τέλος της κατολίσθησης, στην διάρκεια των οποίων έπρεπε να βγει πόρισμα για την αιτία πρόκλησης, να γίνει εκτίμηση των εργασιών που απαιτούνται, εκ νέου μελέτη και έγκριση των έργων.
Τι είναι ψευδές; Ότι έκαναν τόσους μήνες να το αποκαταστήσουν; Ότι τους κράζανε δημοσιογράφοι και μηχανικοί για την αδράνειά τους; Τι απ' όλα;
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 13:47 τώρα που έχει πλημμυρίσει μια τεράστια έκταση κι έχει κοπεί εντελώς ο δρόμος σε μήκος 50 χιλιομέτρων και υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι νερού στην περιοχή, θα έπρεπε να βρουν τρόπο να τα εξαφανίσουν/εξατμίσουν/διοχετεύσουν στη θάλασσα/διακτινίσουν στην Σαχάρα... κάτι τέλος πάντων, μέσα σε μερικές μέρες
Μάλιστα. Μόνο μεθόδους ΕΦ μπορείς να σκεφτείς για να αποκαταστήσεις έναν δρόμο που πλημμύρισε (και κόψε κάτι από τα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνων, δεν είναι τζάμπα το νερό. Αριστίζεις επικίνδυνα). Δεν σε αδικώ βέβαια, γιατί δεν είναι αντικείμενό σου η μηχανική, αλλά καλό θα ήταν, αφού τα μόνα σενάρια που μπορείς να σκεφτείς είναι σουρεαλιστικά, να μην σχηματίζεις άποψη για πράγματα που δεν έχεις ιδέα και να πλάθεις σενάρια για το τι θα έλεγα στην άλφα και στην βήτα περίπτωση. Αν δεν ξέρεις δεν ξέρεις. Και όχι, τα disclaimer δεν σε απαλλάσσουν από το βάρος των γραφομένων σου. Δεν έχει καμμιά αξία το "δεν είμαι ειδικός αλλά".
Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι μόνο μεθόδους ΕΦ μπορώ να σκεφτώ και γι' αυτό έγραψα αυτά που έγραψα; Το πιστεύεις, όντως; Και μάλιστα σε βαθμό που να θεωρείς ότι πρέπει να με εγκαλέσεις στην τάξη, γιατί μια που δεν είμαι ειδικός και μπορώ να σκεφτώ μόνο σουρεαλιστικές λύσεις, δεν έχω δικαίωμα να έχω άποψη πάνω στο θέμα; Την ειρωνεία την αντιλαμβάνεσαι καθόλου ή όχι; Θες να φωνάξουμε τον Otto Weininger και να μιλήσουμε για φαρμακολογία μήπως;

Μέθοδος ΕΦ είναι η διοχέτευση στην θάλασσα, που ανέφερα μεταξύ των άλλων σκόπιμων υπερβολών; Κι επειδή εγώ όντως δεν ξέρω, αλλά εσύ παραλίγο να ασχοληθείς με το θέμα όπως είπες, με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις; Και πόσο χρόνο θέλει να ολοκληρώσεις το έργο που θα οδηγήσει στην αποστράγγιση; Και πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκατασταθεί η περιοχή; Σκοπεύεις να πεις, ή ήταν σε κεφάλαιο που δεν πρόλαβες να διαβάσεις;

Όσο για τα εκατομμύρια τόνους, επειδή εγώ δεν είμαι ειδικός όπως εσύ που προφανώς τα μαθαίνεις από τίποτα μυστικές συναντήσεις που κάνετε όλοι οι παρολίγον PhD σε πλημμύρες σε καμμιά σπηλιά τα βράδια και τα συζητάτε, ενημερώνομαι από ειδήσεις και internet. Ο Σκυλακάκης (ναι, ο Υπουργός... ξέρω, ξέρω) μίλησε για 8 δισεκατομμύρια τόνους νερού σε όλη την διάρκεια του φαινομένου στην Θεσσαλία. Όσο λάθος και να κάνουν αυτοί που τα μετρήσανε και όσο ψέματα και να λέει (αν λέει), σίγουρα είναι κάποια δισεκατομμύρια αλλιώς θα είχαν βγει άλλοι επιστήμονες και θα το διαψεύδανε. Οπότε, γιατί σου φαίνεται παράξενο να υπάρχουν κάποια εκατομμύρια τόνοι νερού στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, από τα δισεκατομμύρια που πέσανε;

Για όλα τα υπόλοιπα που δεν απαντάς, δεν θυμάμαι τι μού είχες πει. Ότι συμφωνείς; Ότι διαφωνείς μεν αλλά τα 'χουμε ξαναπεί; Ότι προτιμάς να τα προσπερνάς για κάποιον λόγο; Τι ακριβώς;...
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Από 1.69 που είχε το πετρέλαιο κίνησης πριν τις βροχές τώρα έχει φτάσει 1.84.
Καμία ελάφρυνση δεν παίζει έχουμε και αυτό.

:011:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:54 Σε αντίθεση με το τρέχον πρόβλημα άρα, που εξαφανίζεις τόσα εκατομμύρια τόνους νερού σε 5-6 μέρες; Κάτι τέτοιο λες;
Σου το απάντησα αυτό. Δεν τα εξαφανίζεις, δεν τα διακτινίζεις, δεν προσεύχεσαι να τα πάρει ο Θεός. Τα απομακρύνεις.
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:54
Τι είναι ψευδές; Ότι έκαναν τόσους μήνες να το αποκαταστήσουν; Ότι τους κράζανε δημοσιογράφοι και μηχανικοί για την αδράνειά τους; Τι απ' όλα;
Αν διάβασες μόνο τις τρεις πρώτες λέξεις, διάβασε τώρα και τις υπόλοιπες· δεν είναι αόρατες.
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:54 Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι μόνο μεθόδους ΕΦ μπορώ να σκεφτώ και γι' αυτό έγραψα αυτά που έγραψα;
Δεν έχει καμμιά σημασία τι πιστεύω, σημασία έχει τι λες. Αν ο σκοπός σου ήταν η ειρωνεία, τότε να σου πω ότι είναι φθηνή. Αν μπορείς να σκεφτείς και άλλες μεθόδους, να μην με ρωτάς σάχλες για το αν έπρεπε να διακτινίσουν το νερό.
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:54 Θες να φωνάξουμε τον Otto Weininger και να μιλήσουμε για φαρμακολογία μήπως;
Δεν μίλησα πουθενά με τον Ότο για φαρμακολογία. Ο Ότο φαντασιώνεται ότι οι γνώσεις του στην φαρμακολογία τον κάνουν πιο κατάλληλο να μιλήσει για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα, ακόμη και για το τι σκέφτονται οι γιατροί ή τι ανακοινώσεις βγάζουν οι οργανισμοί υγείας, λες και μιλάμε για τίποτα εμπιστευτικά κείμενα που τα στέλνουν μόνο σ' αυτόν.
Όσο για τα εκατομμύρια τόνους, επειδή εγώ δεν είμαι ειδικός όπως εσύ που προφανώς τα μαθαίνεις από τίποτα μυστικές συναντήσεις που κάνετε όλοι οι παρολίγον PhD σε πλημμύρες σε καμμιά σπηλιά τα βράδια και τα συζητάτε, ενημερώνομαι από ειδήσεις και internet. Ο Σκυλακάκης (ναι, ο Υπουργός... ξέρω, ξέρω) μίλησε για 8 δισεκατομμύρια τόνους νερού σε όλη την διάρκεια του φαινομένου στην Θεσσαλία. Όσο λάθος και να κάνουν αυτοί που τα μετρήσανε και όσο ψέματα και να λέει (αν λέει), σίγουρα είναι κάποια δισεκατομμύρια αλλιώς θα είχαν βγει άλλοι επιστήμονες και θα το διαψεύδανε. Οπότε, γιατί σου φαίνεται παράξενο να υπάρχουν κάποια εκατομμύρια τόνοι νερού στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, από τα δισεκατομμύρια που πέσανε;
Δεν μιλάμε για το σύνολο της βροχής που έπεσε. Μιλάμε για μια μικρή περιοχή στην εθνική όδο σε σχέση με την έκταση της Θεσσαλίας. Καταλαβαίνεις ότι η έκταση στην οποία αναφερόμαστε είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη; Επιπροσθέτως, αναλογίζεσαι ότι όταν πέφτει βροχή, δεν ακουμπάει απλώς στο χώμα και στέκεται εκεί; Αν ήταν έτσι θα είχαμε πρόβλημα καθημερινά και με 2 χιλιοστά βροχής· κι αυτό για την έκταση της Θεσσαλίας εκατομμύρια τόνοι είναι. Το νερό απορροφάται από το χώμα, ήδη όσο πέφτει και εξατμίζεται όπου στέκεται. Οπότε κόψε κάτι από τους εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους νερού στην Εθνική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

plouf έγραψε: 16 Σεπ 2023, 00:00 Αυτούς ψηφίζετε ελληνιάρηδες λουστείτε τα. :c020:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Μιλάει στο Βελλίδειο. Πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ βρίζει. Δεν έχουν άλλη διέξοδο από την πόλωση.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2023, 15:50
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:54 Σε αντίθεση με το τρέχον πρόβλημα άρα, που εξαφανίζεις τόσα εκατομμύρια τόνους νερού σε 5-6 μέρες; Κάτι τέτοιο λες;
Σου το απάντησα αυτό. Δεν τα εξαφανίζεις, δεν τα διακτινίζεις, δεν προσεύχεσαι να τα πάρει ο Θεός. Τα απομακρύνεις.

Αν διάβασες μόνο τις τρεις πρώτες λέξεις, διάβασε τώρα και τις υπόλοιπες· δεν είναι αόρατες.
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:54 Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι μόνο μεθόδους ΕΦ μπορώ να σκεφτώ και γι' αυτό έγραψα αυτά που έγραψα;
Δεν έχει καμμιά σημασία τι πιστεύω, σημασία έχει τι λες. Αν ο σκοπός σου ήταν η ειρωνεία, τότε να σου πω ότι είναι φθηνή. Αν μπορείς να σκεφτείς και άλλες μεθόδους, να μην με ρωτάς σάχλες για το αν έπρεπε να διακτινίσουν το νερό.
Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2023, 14:54 Θες να φωνάξουμε τον Otto Weininger και να μιλήσουμε για φαρμακολογία μήπως;
Δεν μίλησα πουθενά με τον Ότο για φαρμακολογία. Ο Ότο φαντασιώνεται ότι οι γνώσεις του στην φαρμακολογία τον κάνουν πιο κατάλληλο να μιλήσει για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα, ακόμη και για το τι σκέφτονται οι γιατροί ή τι ανακοινώσεις βγάζουν οι οργανισμοί υγείας, λες και μιλάμε για τίποτα εμπιστευτικά κείμενα που τα στέλνουν μόνο σ' αυτόν.
Δεν μιλάμε για το σύνολο της βροχής που έπεσε. Μιλάμε για μια μικρή περιοχή στην εθνική όδο σε σχέση με την έκταση της Θεσσαλίας. Καταλαβαίνεις ότι η έκταση στην οποία αναφερόμαστε είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη; Επιπροσθέτως, αναλογίζεσαι ότι όταν πέφτει βροχή, δεν ακουμπάει απλώς στο χώμα και στέκεται εκεί; Αν ήταν έτσι θα είχαμε πρόβλημα καθημερινά και με 2 χιλιοστά βροχής· κι αυτό για την έκταση της Θεσσαλίας εκατομμύρια τόνοι είναι. Το νερό απορροφάται από το χώμα, ήδη όσο πέφτει και εξατμίζεται όπου στέκεται. Οπότε κόψε κάτι από τους εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους νερού στην Εθνική.
Μάλιστα. Άλλη μια απάντηση εντός εισαγωγικών, στην οποία δεν απαντάς σε τίποτα από τα ουσιαστικά που σε ρώτησα, αλλά ψάχνεις με το μακαρόνι να βρεις μαλακίτσες και άλλα παρεμφερή για να ασχοληθείς.

Οκ, το ξανάπα και τις προάλλες. Μίλα μόνος σου, βγάζε λόγους ή ξέρω 'γω τι άλλο σε κανει να νιώθεις καλά και υπερεπιστήμονας και τέλος. Χειροκροτητές θα βρεις άλλωστε έτσι κι αλλιώς, που είναι και το ζητούμενο φαντάζομαι...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”