ethereal έγραψε: 10 Δεκ 2022, 17:54
Δεν έχω κανένα ζητούμενο. Επί παραδειγμάτων του βιβλίου μιλάμε.
Και βλέπω ότι εκτός του ότι θέλεις τα φρούτα να είναι πάντα ομοειδή, θα απαγόρευες και τα μήλα να είναι περισσότερα από τα παιδιά.
Ρεαλισμός στο μεγαλείο του.
Εχεις ζητουμενο και αυτο ειναι ο εγωισμος σου. Κι εγω εχω και αυτο ειναι ο μαθητης να καταλαβει την εννοια του κλασματος. Με μηλοπορτοκαλα και κλασματα > 1 ο μαθητης απλα θα μπερδευτει για να ικανοποιηθει ο εγωϊσμος σου.
Το οτι στα μαθηματικα ολης της πρωτο και δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης διδασκεται σαν νομος οτι απαγορευονται οι πράξεις σε μη ομοειδεις οντοτητες ειναι αναμφισβητο. Οποτε αν πας να κανεις παραδειγμα σε παιδια δημοτικου τυπου "ενα μηλο, ενα αχλαδι και ενα πορτοκαλι σε 5 μαθητες, ποσα φρουτα θα παρει ο καθενας" εκτος του οτι θα μπερδεψεις τους μαθητες, επιπλεον θα διατυπωσεις προβλημα εναντια στις αρχές των μαθηματικών.
Οπως ελεγε κι ο σταθας πιο πανω, η ολη διαφωνια συνοψιζεται απλα στο οτι το "μ/ν του 1 μηλου" ειναι ιδιο με το "μ/ν των μηλων" και με τη σειρα του ειναι ιδιο με το "μ/ν των μ μηλων" και ολα αυτα κατά περιπτωση βολεματος ...
οποτε ετσι κι αλλιως το πραγμα βρισκεται εκτος μαθηματικων.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.