Σελίδα 11 από 60

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:43
από enterprise-psi
Αμα του πεις άλτα , ταλιάτα και μπεν κοτα, στην κανει οπως στην Ελλάδα :003:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:44
από Cavaliere
hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:40Ρε, συ, τι καλές και κακές συνήθειες; Μιλάμε για ένα φαγητό που από μόνο του είναι τζανκ φουντ. Είναι σαν να μου λες αν είναι καλή ή κακή συνήθεια να έχει πατάτες το πιτόγυρο γιατί οι πατάτες δεν πρέπει να συνδυάζονται με κρέας.
Όχι, δεν συμφωνώ με την αναγωγή. Η πάστα δεν είναι σάντουιτς. Αλλά, αν θες τη γνώμη μου, ναι, είναι κάλλιστη γυφτιά να βάζεις πατάτες στο πιτόγυρο. Και σηκώνει συζήτηση.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:45
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
argouen έγραψε: 27 Φεβ 2019, 09:34
Κουρκούας έγραψε: 26 Φεβ 2019, 21:21 Α, ξέχασα, ψωμί με γέμιση μακαρόνια.
Spoiler
Εικόνα
Αυτό το πράγμα πρέπει να καταστραφεί και να εξαφανίσουμε τα ίχνη. Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα :c005:
:+1:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:46
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
enterprise-psi έγραψε: 27 Φεβ 2019, 09:36 Ανα ένα κιλό μακαρόνια αντιστοιχεί ένα κιλό τυρί τριμμένο .
Εικόνα

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:47
από Cavaliere
hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:42Ναι, αλλά όχι γιατί «πάει» αλλά γιατί κάθεται διαφορετικά, ανάλογα με την σύσταση της σάλτσας. Δεν είναι θέμα γευστικού συνδυασμού. Οι ίδιες μοριακές αλυσίδες αγγίζουν τους γευστικούς σου κάλυκες.
Πρόσεχε, άλλο η πάστα με αβγά, όπως οι παπαρδέλλες κάποιες, κι άλλο με σκέτο σιμιγδάλι. Δεύτερον, όπως συμφωνούμε, είναι θέμα απλώματος, χωροταξίας του φαγητού. Πώς κάθεται η σάλτσα ανάλογα με την υφή της, στο μέγεθος και σχήμα του ζυμαρικού.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:47
από Βινόσαυρος
Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:35 1999, Χαλκιδική, ψάχχνουμε να βρούμε την spaghetteria Amici Miei στο δεύτερο πόδι, του ξακουστού Giordano, που έκανε ΤΙΣ μακαρονάδες. Navigators ή δεν υπήρχαν, ή δεν τα ήξερα. Ρωτάμε Ντόπιους. Μας λέει ένας, Φιλλλαράκι, θα πας εκεί, θα δεις δυο μαγαζιά, ένα αριστερά, κι πιο δω ένα δεξιά, το δεξιά είναι καλό να φας, το αριστερά σκέτη μάπα. Το αριστερά ήταν ο Giordano, και το δεξιά μια τυπική πιτσαρία με μακαρονάδες φούρνου απ΄όλα. Περί ορέξεως, ουδείς λόγος.
:smt005:
για γίνε πιο συγκεκριμένος

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:50
από enterprise-psi
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:46
enterprise-psi έγραψε: 27 Φεβ 2019, 09:36 Ανα ένα κιλό μακαρόνια αντιστοιχεί ένα κιλό τυρί τριμμένο .
Εικόνα
Εικόνα

Οντως, πατάτες στο πιτόγυρο στο θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:51
από Antares
Επειδή κάποιοι έχουμε προβλήματα υγείας, αλλά δεν θέλουμε να αποχωριστούμε πιάτα που μας αρέσουν να τα φάμε μια στο τόσο, μιλάμε για υπερβολές στην πάστα.
Γενικά η ζάχαρη, το ψωμί (από λευκό σιταρένιο αλεύρι) και οι κακοί υδατάνθρακες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε καμία διατροφή ή να υπάρχουν ελάχιστα. Επίσης τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν κρυφή ζάχαρη και αλάτι.
Είναι θέμα υγείας όχι γούστου. Διαφορετικά σε όλους μας αρέσουν οι υπερβολές.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:52
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:33
Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:16 Σαφέστατα κάθε είδος pasta έχει ολόκληρη φιλοσοφία, δεν είναι πως δεν ειχαν τι να κάνουν και έφτιαχναν σχεδιάκια, γιαυτο και για κάθε είδος pasta ταιριάζουν συγκεκριμένες σάλτσες.
Βασικά, δεν είχαν τι να κάνουν και έφτιαχναν σχεδιάκια. Ταιριάζουν συγκεκριμένες σάλτσες = το έχεις συνηθίσει. Πώς γίνεται να ταιριάζει διαφορετική σάλτσα στο ίδιο ακριβώς υλικό, που έχει παραχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και είναι μαγειρεμένο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;

Νομίζω ότι είναι προσβολή στην φιλοσοφία να λες ότι κάθε διαφορετικό είδος νεραύλευρου έχει διαφορετική φιλοσοφία.

Οκέι, υπάρχουν διαφορετικά ζυμαρικά. Υπάρχουν ζυμαρικά που έχουν αβγό ή που έχουν προψηθεί ή που φτιάχνονται με σιμιγδάλι ή έχουν κάποιο έξτρα υλικό ή έχουν παραχθεί διαφορετικά. Αλλά τι σκατά διαφορετικό έχουν οι πένες από το τριβελάκι κι από το σπαγγέτι, πέρα από το ότι χρειάζονται όλα ελαφρώς διαφορετικό χρόνο βρασίματος γιατί έχουν διαφορετικό σχήμα και πάχος;
Είναι το ιξώδες της σάλτσας

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:53
από Cavaliere
Υπάρχουν και μακαρόνια ολικής άλεσης.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:54
από hellegennes
enterprise-psi έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:50 Οντως, πατάτες στο πιτόγυρο στο θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα.
Δηλαδή το τρως σκέτο;

Εμένα πάλι μού φαίνεται η υπερβολή το τζατζίκι η μουστάρδα και η κέτσαπ στον γύρο, γιατί τον καλύπτουν. Το πρώτο είναι στάνταρ στην Αθήνα, τα άλλα δυο στην Θεσσαλονίκη. Κάποτε κάνανε υπερβολή, τώρα βάζουν ελάχιστη μουστάρδα και κέτσαπ, ίσα για να δίνουν μια εσάνς.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:56
από enterprise-psi
Πιτα, κρέας, ντομάτα, κρεμμυδι , τζατζίκι*. Δεν το λες σκέτο.

*αν φάει και η γυναίκα αλλιώς χωρίς τζατζίκι με μουστάρδα.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:57
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ο συνδυασμός σχήματος πάστας, ιξώδους σάλτσας καθορίζε το εάν η σάλτσα θα μείνει στο πιάτο (οπότε θα πρέπει να την φτυαρίσεις με ψωμί ή κάτι άλλο) ή θα μπει στο στόμα ταυτόχρονα με τα μακαρόνια, και στην επιθυμητή ποσότητα

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:57
από Cavaliere
Μπα, έχει και σουβλατζήδες που αρνούνται να βάλουν σατζίκι στην πίτα. Ο ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ πριν γίνει αλυσίδα, όταν ήταν μοναχικό μαγαζί στο Πασαλιμάνι 80΄ς του λέγανε βάλε τσατζίκι, κι αυτός τίποτα.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:58
από enterprise-psi
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:57 Ο συνδυασμός σχήματος πάστας, ιξώδους σάλτσας καθορίζε το εάν η σάλτσα θα μείνει στο πιάτο (οπότε θα πρέπει να την φτυαρίσεις με ψωμί ή κάτι άλλο) ή θα μπει στο στόμα ταυτόχρονα με τα μακαρόνια, και στην επιθυμητή ποσότητα
10w50 τότε :lol: