Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2019, 12:43
Αμα του πεις άλτα , ταλιάτα και μπεν κοτα, στην κανει οπως στην Ελλάδα 
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Όχι, δεν συμφωνώ με την αναγωγή. Η πάστα δεν είναι σάντουιτς. Αλλά, αν θες τη γνώμη μου, ναι, είναι κάλλιστη γυφτιά να βάζεις πατάτες στο πιτόγυρο. Και σηκώνει συζήτηση.hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:40Ρε, συ, τι καλές και κακές συνήθειες; Μιλάμε για ένα φαγητό που από μόνο του είναι τζανκ φουντ. Είναι σαν να μου λες αν είναι καλή ή κακή συνήθεια να έχει πατάτες το πιτόγυρο γιατί οι πατάτες δεν πρέπει να συνδυάζονται με κρέας.
enterprise-psi έγραψε: 27 Φεβ 2019, 09:36 Ανα ένα κιλό μακαρόνια αντιστοιχεί ένα κιλό τυρί τριμμένο .

Πρόσεχε, άλλο η πάστα με αβγά, όπως οι παπαρδέλλες κάποιες, κι άλλο με σκέτο σιμιγδάλι. Δεύτερον, όπως συμφωνούμε, είναι θέμα απλώματος, χωροταξίας του φαγητού. Πώς κάθεται η σάλτσα ανάλογα με την υφή της, στο μέγεθος και σχήμα του ζυμαρικού.hellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:42Ναι, αλλά όχι γιατί «πάει» αλλά γιατί κάθεται διαφορετικά, ανάλογα με την σύσταση της σάλτσας. Δεν είναι θέμα γευστικού συνδυασμού. Οι ίδιες μοριακές αλυσίδες αγγίζουν τους γευστικούς σου κάλυκες.
Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:35 1999, Χαλκιδική, ψάχχνουμε να βρούμε την spaghetteria Amici Miei στο δεύτερο πόδι, του ξακουστού Giordano, που έκανε ΤΙΣ μακαρονάδες. Navigators ή δεν υπήρχαν, ή δεν τα ήξερα. Ρωτάμε Ντόπιους. Μας λέει ένας, Φιλλλαράκι, θα πας εκεί, θα δεις δυο μαγαζιά, ένα αριστερά, κι πιο δω ένα δεξιά, το δεξιά είναι καλό να φας, το αριστερά σκέτη μάπα. Το αριστερά ήταν ο Giordano, και το δεξιά μια τυπική πιτσαρία με μακαρονάδες φούρνου απ΄όλα. Περί ορέξεως, ουδείς λόγος.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:46enterprise-psi έγραψε: 27 Φεβ 2019, 09:36 Ανα ένα κιλό μακαρόνια αντιστοιχεί ένα κιλό τυρί τριμμένο .![]()

Είναι το ιξώδες της σάλτσαςhellegennes έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:33Βασικά, δεν είχαν τι να κάνουν και έφτιαχναν σχεδιάκια. Ταιριάζουν συγκεκριμένες σάλτσες = το έχεις συνηθίσει. Πώς γίνεται να ταιριάζει διαφορετική σάλτσα στο ίδιο ακριβώς υλικό, που έχει παραχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και είναι μαγειρεμένο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;Ερμής έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:16 Σαφέστατα κάθε είδος pasta έχει ολόκληρη φιλοσοφία, δεν είναι πως δεν ειχαν τι να κάνουν και έφτιαχναν σχεδιάκια, γιαυτο και για κάθε είδος pasta ταιριάζουν συγκεκριμένες σάλτσες.
Νομίζω ότι είναι προσβολή στην φιλοσοφία να λες ότι κάθε διαφορετικό είδος νεραύλευρου έχει διαφορετική φιλοσοφία.
Οκέι, υπάρχουν διαφορετικά ζυμαρικά. Υπάρχουν ζυμαρικά που έχουν αβγό ή που έχουν προψηθεί ή που φτιάχνονται με σιμιγδάλι ή έχουν κάποιο έξτρα υλικό ή έχουν παραχθεί διαφορετικά. Αλλά τι σκατά διαφορετικό έχουν οι πένες από το τριβελάκι κι από το σπαγγέτι, πέρα από το ότι χρειάζονται όλα ελαφρώς διαφορετικό χρόνο βρασίματος γιατί έχουν διαφορετικό σχήμα και πάχος;
Δηλαδή το τρως σκέτο;enterprise-psi έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:50 Οντως, πατάτες στο πιτόγυρο στο θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα.
10w50 τότεΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 12:57 Ο συνδυασμός σχήματος πάστας, ιξώδους σάλτσας καθορίζε το εάν η σάλτσα θα μείνει στο πιάτο (οπότε θα πρέπει να την φτυαρίσεις με ψωμί ή κάτι άλλο) ή θα μπει στο στόμα ταυτόχρονα με τα μακαρόνια, και στην επιθυμητή ποσότητα