Σελίδα 11 από 15

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:16
από vantono
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:00
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:58
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:52

Ζάχαρη δεν έβαζα ποτέ στον καφέ επειδής καταστρέφει τη γευστική εμπειρία.
:smt023
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
Μωρέ μα τι λες;

Οι μαλακίες που έχω ακούσει εδώ μέσα δεν παίζουν.
Βάλε την καστανή σε γλυκό να δεις τη διαφορά στην υφή, στο πώς αντιδρά με τα άλλα συστατικά κλπ.
σε γλυκο δεν ξερω, ουτε ξερω τι ακριβως καστανη χρησιμοποιεις εσυ, η πραγματικη καστανη ζαχαρη εχει διαφορετικη υφη γενικα. Αυτη του εμποριου, ειναι απλα χρωματισμενη λευκη,και κατα συνεπεια επικινδυνότερη απο τη λευκη, λογω εξτρα επεξεργασιας. Αυτο το γνωριζω τοσο απο χημ.μηχ, όσο και απο μπαριστα -και ιδιοκτητη του μαγαζιου- που απο αυτον επαιρνα (και παίρνω ακομα) τον καφε μου. Παλια τον επαιρνα με καστανη, και απ τον συγκεκριμενο παζει να χτυπουσα εως και 3 καφεδες τη μερα. Δεν ειχε κανενα συμφερον να μου πει κατι τετοιο μονο και μονο για να "με χαλασει" ή να με τρολαρει.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:19
από hellegennes
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:58 :smt023
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
Απαγορεύεται στην ΕΕ να περιέχει το προϊόν χρωστικές που να μην αναγράφονται. Πες μάρκες να τις τσεκάρουμε.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:24
από Cecily Anne
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:16
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:00
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:58
:smt023
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
Μωρέ μα τι λες;

Οι μαλακίες που έχω ακούσει εδώ μέσα δεν παίζουν.
Βάλε την καστανή σε γλυκό να δεις τη διαφορά στην υφή, στο πώς αντιδρά με τα άλλα συστατικά κλπ.
σε γλυκο δεν ξερω, ουτε ξερω τι ακριβως καστανη χρησιμοποιεις εσυ, η πραγματικη καστανη ζαχαρη εχει διαφορετικη υφη γενικα. Αυτη του εμποριου, ειναι απλα χρωματισμενη λευκη,και κατα συνεπεια επικινδυνότερη απο τη λευκη, λογω εξτρα επεξεργασιας. Αυτο το γνωριζω τοσο απο χημ.μηχ, όσο και απο μπαριστα -και ιδιοκτητη του μαγαζιου- που απο αυτον επαιρνα (και παίρνω ακομα) τον καφε μου. Παλια τον επαιρνα με καστανη, και απ τον συγκεκριμενο παζει να χτυπουσα εως και 3 καφεδες τη μερα. Δεν ειχε κανενα συμφερον να μου πει κατι τετοιο μονο και μονο για να "με χαλασει" ή να με τρολαρει.
O συνάδελφος που στο είπε, να πάει να δει αν έρχομαι. Οι μολάσες την κάνουν μαγειρικά να αντιδρά τελείως διαφορετικά, πράγμα πασιφανές. Άσε που δεν αποχρωματίζεται αν την βάλεις σε νερό πχ ΕΛΕΟΣ.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:27
από Cecily Anne
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:19
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:58 :smt023
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
Απαγορεύεται στην ΕΕ να περιέχει το προϊόν χρωστικές που να μην αναγράφονται. Πες μάρκες να τις τσεκάρουμε.
Kόβω τον κώλο μου ότι έχει γίνει το εξής.
Συχνά, βάζουν τεύτλα (μαύρο χρώμα μολάσσας βλέπεις) σε λευκούς κρυστάλλους, γιατί ο έλεγχος των μολασσών είναι πιο εύκολος και προφανώς χαμηλώνεις το κόστος παραγωγής.
Θα μπερδέψανε τα ζαχαρότευτλα με χρωστικές, γιατί είναι μαύρο το χρώμα και σου λέει ρίχνουν χρώμα.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:33
από Gherschaagk
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:16
σε γλυκο δεν ξερω, ουτε ξερω τι ακριβως καστανη χρησιμοποιεις εσυ, η πραγματικη καστανη ζαχαρη εχει διαφορετικη υφη γενικα. Αυτη του εμποριου, ειναι απλα χρωματισμενη λευκη,και κατα συνεπεια επικινδυνότερη απο τη λευκη, λογω εξτρα επεξεργασιας. Αυτο το γνωριζω τοσο απο χημ.μηχ, όσο και απο μπαριστα -και ιδιοκτητη του μαγαζιου- που απο αυτον επαιρνα (και παίρνω ακομα) τον καφε μου. Παλια τον επαιρνα με καστανη, και απ τον συγκεκριμενο παζει να χτυπουσα εως και 3 καφεδες τη μερα. Δεν ειχε κανενα συμφερον να μου πει κατι τετοιο μονο και μονο για να "με χαλασει" ή να με τρολαρει.
Κάτσε ρε συ, η dememara που θεωρείται η καλύτερη ζάχαρη και είναι η ακριβότερη στο σούπερ, είναι απλή χρωματισμένη. Όχι τίποτα άλλο αλλά υπάρχει και βιολογική με πιστοποιήσεις. Έχω στο ντουλάπι μια soft dark brown που κάνει το κέικ πιο καραμελένιο, δεν είναι για κάθε μέρα αλλά είναι άλλο πράγμα.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:34
από Cecily Anne
Εν τω μεταξύ πώς λέγονται στα ελληνικά οι μολάσσες ρε σεις; Σκάλωσα.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:35
από brb και tyt
Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:33
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:16
σε γλυκο δεν ξερω, ουτε ξερω τι ακριβως καστανη χρησιμοποιεις εσυ, η πραγματικη καστανη ζαχαρη εχει διαφορετικη υφη γενικα. Αυτη του εμποριου, ειναι απλα χρωματισμενη λευκη,και κατα συνεπεια επικινδυνότερη απο τη λευκη, λογω εξτρα επεξεργασιας. Αυτο το γνωριζω τοσο απο χημ.μηχ, όσο και απο μπαριστα -και ιδιοκτητη του μαγαζιου- που απο αυτον επαιρνα (και παίρνω ακομα) τον καφε μου. Παλια τον επαιρνα με καστανη, και απ τον συγκεκριμενο παζει να χτυπουσα εως και 3 καφεδες τη μερα. Δεν ειχε κανενα συμφερον να μου πει κατι τετοιο μονο και μονο για να "με χαλασει" ή να με τρολαρει.
Κάτσε ρε συ, η dememara που θεωρείται η καλύτερη ζάχαρη και είναι η ακριβότερη στο σούπερ, είναι απλή χρωματισμένη. Όχι τίποτα άλλο αλλά υπάρχει και βιολογική με πιστοποιήσεις. Έχω στο ντουλάπι μια soft dark brown που κάνει το κέικ πιο καραμελένιο, δεν είναι για κάθε μέρα αλλά είναι άλλο πράγμα.
Βάζε μέλι αντί ζάχαρη. Δεν ξέρω αν γίνεται στα γλυκά, πειραματίσου.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:36
από Cecily Anne
brb και tyt έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:35

Βάζε μέλι αντί ζάχαρη. Δεν ξέρω αν γίνεται στα γλυκά, πειραματίσου.
Όχι, στα γλυκά, αν πας να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη εκτός συνταγής, χαλάς τις υφές. Είναι θέμα συστατικών της ζάχαρης σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:41
από brb και tyt
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:36
brb και tyt έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:35

Βάζε μέλι αντί ζάχαρη. Δεν ξέρω αν γίνεται στα γλυκά, πειραματίσου.
Όχι, στα γλυκά, αν πας να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη εκτός συνταγής, χαλάς τις υφές. Είναι θέμα συστατικών της ζάχαρης σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Ωραία, κομμένα και τα γλυκά. :cry

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:43
από Gherschaagk
brb και tyt έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:35
Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:33
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:16
σε γλυκο δεν ξερω, ουτε ξερω τι ακριβως καστανη χρησιμοποιεις εσυ, η πραγματικη καστανη ζαχαρη εχει διαφορετικη υφη γενικα. Αυτη του εμποριου, ειναι απλα χρωματισμενη λευκη,και κατα συνεπεια επικινδυνότερη απο τη λευκη, λογω εξτρα επεξεργασιας. Αυτο το γνωριζω τοσο απο χημ.μηχ, όσο και απο μπαριστα -και ιδιοκτητη του μαγαζιου- που απο αυτον επαιρνα (και παίρνω ακομα) τον καφε μου. Παλια τον επαιρνα με καστανη, και απ τον συγκεκριμενο παζει να χτυπουσα εως και 3 καφεδες τη μερα. Δεν ειχε κανενα συμφερον να μου πει κατι τετοιο μονο και μονο για να "με χαλασει" ή να με τρολαρει.
Κάτσε ρε συ, η dememara που θεωρείται η καλύτερη ζάχαρη και είναι η ακριβότερη στο σούπερ, είναι απλή χρωματισμένη. Όχι τίποτα άλλο αλλά υπάρχει και βιολογική με πιστοποιήσεις. Έχω στο ντουλάπι μια soft dark brown που κάνει το κέικ πιο καραμελένιο, δεν είναι για κάθε μέρα αλλά είναι άλλο πράγμα.
Βάζε μέλι αντί ζάχαρη. Δεν ξέρω αν γίνεται στα γλυκά, πειραματίσου.
Στον καφέ βάζω μέλι. Μόνο μέλι. Εσπρέσσο, φίλτρου, ελληνικό, νες. Όλους τους ζεστούς τους ήπια με μέλι. Όσο για τα γλυκά, θα σε στεναχωρήσω, δεν αντικαθίσταται η ζάχαρη απ' το μέλι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις λάδι αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη. Οι 2 βασικές συνταγές που έχω για κέικ είναι με ελαιόλαδο. Οι συνταγές γράφανε vegetable oil και έχω δοκιμάσει να βάλω ηλιέλαιο αλλά δεν μου άρεσε. Με το ελαιόλαδο γίνονται τζετ. Το ένα κακάο, το άλλο βανίλια.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:44
από foscilis
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:46 Όλα συνήθεια είναι. Αν, τώρα, φάω πρωινό πέρα από καφέ (και αυτόν μαύρο πλέον), θα χαλαστεί το στομάχι για όλη την ημέρα
έκανες full circle και ξαναγύρισες στον βασικό Έλληνα.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:44
από Cecily Anne
brb και tyt έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:41
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:36
brb και tyt έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:35

Βάζε μέλι αντί ζάχαρη. Δεν ξέρω αν γίνεται στα γλυκά, πειραματίσου.
Όχι, στα γλυκά, αν πας να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη εκτός συνταγής, χαλάς τις υφές. Είναι θέμα συστατικών της ζάχαρης σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Ωραία, κομμένα και τα γλυκά. :cry
Δεν θα πάθεις κάτι να τρως φυσιολογικά ένα γλυκό μία στο τόσο. Οι υπερβολές είναι το πρόβλημα, είτε προς την κακή είτε προς την καλή διατροφή.
Απλά το κακό με τη ζάχαρη είναι ότι είναι τρομερά εθιστική.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:45
από Cecily Anne
Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:43
Στον καφέ βάζω μέλι.
Μλκ μου θα με πεθάνετε εδώ μέσα. Καλύτερα να βούταγες γραβιέρα σαν τη γιαγιά μου.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:51
από hellegennes
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:34 Εν τω μεταξύ πώς λέγονται στα ελληνικά οι μολάσσες ρε σεις; Σκάλωσα.
Μελάσα λέγεται.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 12:52
από Cecily Anne
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:51
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:34 Εν τω μεταξύ πώς λέγονται στα ελληνικά οι μολάσσες ρε σεις; Σκάλωσα.
Μελάσα λέγεται.
:roll: :fp:
θενξ