!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Xεσμένη εντελώς έχουν την πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Ελληνες πολίτες
- hellegennes
Re: Xεσμένη εντελώς έχουν την πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Ελληνες πολίτες
Ναι, αλλά αφιέρωσα μια ολόκληρη παράγραφο σε γυναίκες ηθοποιούς που έφεραν δεκάδες δισεκατομμύρια σε εισπράξεις και οι αμοιβές τους κάθε άλλο παρά ανάλογες ήταν. Συχνά έπαιρναν λιγότερο από τους άντρες παρτενέρ τους, που οι περισσότεροι έμειναν άσημοι.Chilloutbuddy έγραψε: 20 Αύγ 2024, 02:04Ε ναι, αλλά γιατί το ξεπερνάς έτσι αυτό και μου το βάζεις στο τέλος σα να είναι καμμία λεπτομέρεια; Οι ταινίες δράσεις είναι οι τοπ εισπρακτικά άρα όσον αφορά τα λεφτά είναι οι πιό σημαντικές ταινίες.hellegennes έγραψε: 19 Αύγ 2024, 23:50 Από εκεί και πέρα, υπάρχουν συνολικά περισσότεροι διάσημοι άντρες ηθοποιοί, παρά γυναίκες, γιατί ο κόσμος κυρίως θυμάται τους ηθοποιούς ταινιών δράσης, που φέρνουν συνήθως και τα περισσότερα χρήματα. Σε ταινίες δράσης οι πρωταγωνιστές είναι συνήθως άντρες γιατί αυτό βγάζει περισσότερο νόημα.
Νομίζω έχεις ποιοτικά γούστα στις ταινίες και κρίνεις αναλόγως, αλλά οι αμοιβές δεν πάνε έτσι. Πες έναν καλοπληρωμένο ποιητή ξέρω γω.
Επίσης δεν ισχύει ότι μόνο οι ταινίες δράσης βγάζουν πολύ χρήμα. Π.χ. To Ghost (Αόρατος Εραστής), που έκανε διάσημη την Γούπι Γκόλντμπεργκ, έβγαλε πάνω από 1,5 δις σημερινά δολάρια, το οποίο είναι πάνω από την συντριπτική πλειονότητα των ταινιών δράσης ανεξαρτήτως χρονολογίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Δεν εννοούσα ότι μόνο οι ταινίες δράσης βγάζουν χρήμα ούτε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμμία ταινία με γυναίκα ηθοποιό που πήγε καλά.hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2024, 15:44Ναι, αλλά αφιέρωσα μια ολόκληρη παράγραφο σε γυναίκες ηθοποιούς που έφεραν δεκάδες δισεκατομμύρια σε εισπράξεις και οι αμοιβές τους κάθε άλλο παρά ανάλογες ήταν. Συχνά έπαιρναν λιγότερο από τους άντρες παρτενέρ τους, που οι περισσότεροι έμειναν άσημοι.Chilloutbuddy έγραψε: 20 Αύγ 2024, 02:04Ε ναι, αλλά γιατί το ξεπερνάς έτσι αυτό και μου το βάζεις στο τέλος σα να είναι καμμία λεπτομέρεια; Οι ταινίες δράσεις είναι οι τοπ εισπρακτικά άρα όσον αφορά τα λεφτά είναι οι πιό σημαντικές ταινίες.hellegennes έγραψε: 19 Αύγ 2024, 23:50 Από εκεί και πέρα, υπάρχουν συνολικά περισσότεροι διάσημοι άντρες ηθοποιοί, παρά γυναίκες, γιατί ο κόσμος κυρίως θυμάται τους ηθοποιούς ταινιών δράσης, που φέρνουν συνήθως και τα περισσότερα χρήματα. Σε ταινίες δράσης οι πρωταγωνιστές είναι συνήθως άντρες γιατί αυτό βγάζει περισσότερο νόημα.
Νομίζω έχεις ποιοτικά γούστα στις ταινίες και κρίνεις αναλόγως, αλλά οι αμοιβές δεν πάνε έτσι. Πες έναν καλοπληρωμένο ποιητή ξέρω γω.
Επίσης δεν ισχύει ότι μόνο οι ταινίες δράσης βγάζουν πολύ χρήμα. Π.χ. To Ghost (Αόρατος Εραστής), που έκανε διάσημη την Γούπι Γκόλντμπεργκ, έβγαλε πάνω από 1,5 δις σημερινά δολάρια, το οποίο είναι πάνω από την συντριπτική πλειονότητα των ταινιών δράσης ανεξαρτήτως χρονολογίας.
Εννοώ ότι αν χωρίσεις τις ταινίες σε κατηγορίες, η κατηγορία "ταινίες δράσεις" είναι η τοπ εισπρακτικά. Και με ελάχιστες εξαιρέσεις τύπου Λάρα Κροφτ έχουν άντρες πρωταγωνιστές. Να φέρνεις μεμονωμένα παραδείγματα δε λέει τίποτα, γενικά μιλάμε, ψάξε top grossing και δες τις πλειοψηφίες.
Αυτό που καταλαβαίνω γενικά είναι ότι εσύ κάνεις πιό πολύ για κριτικός ταινιών κι εγώ για λογιστής.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- hellegennes
Δεν κρίνω όμως ποιοτικά τις ταινίες, για χρήματα μιλάω κι εγώ. Ανέφερα ένα κάρο σούπερ ονόματα, όπως η Ντόρις Ντέι και η Μέριλιν, που οι ταινίες τους έκοβαν τρελά εισιτήρια και κανείς δεν θυμάται τους συμπρωταγωνιστές τους, αλλά αυτοί ήταν που έβγαζαν όλο το χρήμα.Chilloutbuddy έγραψε: 20 Αύγ 2024, 17:25 Αυτό που καταλαβαίνω γενικά είναι ότι εσύ κάνεις πιό πολύ για κριτικός ταινιών κι εγώ για λογιστής.
Χώρια που οι παραγωγοί δεν έχουν ιδέα τι πουλάει. Η πλειονότητα των ταινιών μπαίνει μέσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ε, οκ, μπορεί να κάνω λάθος 
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Χέλη, δεν νομίζω ότι κάνεις δίκαιες συγκρίσεις σε κάθε περίπτωση. Πχ για Σβαρτζενέγκερ, κοίταξα λίγο wiki και είχε ήδη κάνει το Conan το 1982 που ήταν ξεκάθαρα breakout role για το genre των ταινιών δράσης! 70εκ box office! Αντιθέτως, η συμπαθής Χάμιλτον ΔΕΝ είχε παρόμοιο ρόλο προηγουμένως, μόνο κάτι σειρές και αυτή την ταινία το 1982: https://en.wikipedia.org/wiki/Tag:_The_ ... ation_Game ???hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2024, 22:52 Για να το πάρουμε από την αρχή, είναι λίγο άσχετη η ερώτησή σου. Το θέμα που έθιξα εδώ είναι η μισθολογική διαφορά μεταξύ γυναικών και αντρών σε ίσους ρόλους. Τι σχέση έχει ποιοι είναι οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί; Πώς επηρεάζει π.χ. πόσα λεφτά πήρε η Λίντα Χάμιλντον, πόσα ο Μάικλ Μπιν και πόσα ο Σβαρτζενέγκερ για τον Εξολοθρευτή; Ο Σβαρτζενέγκερ ήταν πρακτικά άσημος πριν την πρώτη ταινία, όπως και η Χάμιλτον. Στην δεύτερη ταινία όμως ο μεν πήρε 15 εκατομμύρια, η δε 1 εκατομμύριο. Σόρι αλλά δεν δικαιολογείται από τίποτα. Αμφότεροι οι ηθοποιοί είναι πρωταγωνιστές στην ταινία και έγιναν διάσημοι μαζί.
Στα Φιλαράκια, που προανέφερα, πιστεύεις ότι αν έφευγε από την σειρά η Μόνικα θα ήταν λιγότερο αισθητή η απουσία της από το αν έφευγε ο Τσάντλερ;
Μην πάμε πιο πίσω και πάθεις σοκ. Στον Μάγο του Οζ (1939), η Τζούντι Γκάρλαντ, που ήταν η πρωταγωνίστρια, πήρε λιγότερα από όλους τους άντρες ηθοποιούς που την πλαισίωναν. Οι ηθοποιοί που έπαιζαν το σκιάχτρο, το λιοντάρι και τον τενεκεδένιο έπαιρναν 3.000 δολάρια για κάθε εβδομάδα (γυρίσματος) και η Γκάρλαντ έπαιρνε 500. Ντα. Φακ. Ούτε καν ξέρω τα ονόματά τους.
Τώρα, στην ερώτησή σου, συμβαίνει να την κάνεις σε λάθος άτομο. Λατρεύω την Σιγκούρνι Γουίβερ, την Λίντα Χάμιλτον, την Μέριλ Στριπ, την Τζόντι Φόστερ, την Τέα Λεόνι, την Ρίτα Χέιγουορθ και την Τζίντζερ Ρότζερς. Αλλά ίσως δεν είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Η ερώτησή σου στο Google είναι λάθος. Προφανώς θα σου βγάλει μόνο άντρες γιατί ρώτησες για actors. Είναι ένα από τα ελάχιστα ουσιαστικά της αγγλικής που έχουν γραμματικό φύλο. Όπως και να 'χει, υπάρχουν περισσότεροι διάσημοι άντρες ηθοποιοί γιατί υπάρχουν περισσότεροι άντρες ηθοποιοί γενικότερα και οι περισσότεροι πρωταγωνιστικοί ρόλοι γράφονται για άντρες.
Για να το γυρίσω δε σε κάτι που συζητούσαμε σε άλλο νήμα, που αναρωτήθηκα πώς γίνεται να δίνουν λεφτά στον Ρίντλεϊ Σκοτ ακόμα ενώ οι περισσότερες ταινίες του έχουν πάει άπατες, αν συμβεί αυτό σε γυναίκα άντε γεια. Π.χ. η Μίμι Λίντερ δεν έβρισκε δουλειά για πολλά χρόνια γιατί τόλμησε να κάνει μια ταινία που μπήκε μέσα. Μόνο μία, έτσι; Κι αυτή γυρίστηκε αμέσως μετά από το Deep Impact, που ήταν τρομακτική επιτυχία (μαζί με ενοικιάσεις και πωλήσεις DVD πρέπει να έβγαλε πάνω από 1 δις δολάρια μεικτά).
Σόρι, αλλά στο Χόλιγουντ συγκεκριμένα όντως υπάρχει αδικαιολόγητη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων και διαφορά στην συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα.
Νομίζω είναι προφανές ποιος ήταν ο πιο άσημος του ντουέτου. Οπότε, όταν ο ατζέντης του Σβαρτς είπε στον κύριο στούντιο, στ'αρχίδια μου, αν δε μου δώσεις τόσα, έχω και το sequel του terminator (ίδια χρονιά, 1984), εύλογα πήρε και τον μεγαλύτερο μισθό.
Εκεί που έχεις δίκιο, είναι ότι ναι, κατά μία έννοια δεν λαμβάνουν υπόψη την ζήτηση. Πχ στο sequel είμαι σίγουρος ότι έδωσαν πάλι παραπάνω στον Σβάρτς (χωρίς να το έχω κοιτάξει), παρόλο που οι θεατές θα σπάζονταν το ίδιο αν αντικαταστούσαν οποιονδήποτε απ'τους δύο (αν κρίνω απ'τον εαυτό μου).
Το ίδιο πχ για τα x-files ή για τα φιλαράκια, μετά από κάποιες σαιζόν έχεις δεθεί με τους χαρακτήρες οπότε από άποψη "ζήτησης", θα περίμενες ίσους μισθούς. Αλλά, όπως έιπες και συ, έχει να κάνει με το πόσο θα επιμείνει ο κάθε ατζέντης, καθώς οι producers πάντα κοιτάνε να μειώσουν τα κόστη (bottom line).
Τέλος, για την Τζούντι (Οζ), μιλάμε για ανήλικη ηθοποιό, οπότε υποπτεύομαι δεν ήταν σε τόσο δυνατή διαπραγματευτική θέση έτσι κι αλλιώς. Φαντάζομαι άνετα να της λένε, αν δε σ'αρέσει, υπάρχει και αυτό το άλλο κοριτσάκι που είναι περίπου το ίδιο ταλαντούχο, και η οικογένεια της πιθανώς δεν ζήτησε και παραπάνω. Εδώ κρατάω πισινές γιατί δεν ξέρω κατά πόσο οι άλλοι ηθοποιοί ήταν established και βαριέμαι και να ψάξω...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος masterridley την 22 Αύγ 2024, 17:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- masterridley
Δεν είναι ο μόνος τομέας όμως, έτσι; Ο άλλος σου ανέφερε τις τσόντες, πχ η Αλεξανδράτου δεν έβγαλε τα ίδια με τους μαύρους που παρείχαν τις "ίδιες υπηρεσίες"! Εγώ θα σου βάλω και τον τομέα των μοντέλων. Ή τις νηπιαγωγούς (άβατο για άντρες). Ή τιις ταμίες των σουπερμάρκετ (σχεδόν 100% γυναίκες). Ή...hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2024, 00:14Ε, από την woke ατζέντα της ΝΔ καταλήξαμε να συζητάμε για τον μοναδικό τομέα που υπάρχει αληθινό pay gap για ίδιες υπηρεσίες.Aitwlos έγραψε: 19 Αύγ 2024, 23:59 Πώς τολμάς να βάζεις στην ίδια πρόταση την θέα μπουλογκ με τα αγγούρια;
Υ.γ πώς κατάφερε η κουβέντα να γυρίσει από την πατσαβούρα (που μακάρι οποιαδήποτε προσπάθεια να σώσουν την ζωή της να διακοπεί για να τις ρίχνουμε λουλούδια ) στις ηθοποιες δεν κατάλαβα
Μα θα πεις, δεν είναι ίδιες οι υπηρεσίες, ξέρουμε όλοι γιατί ο κόσμος αγόρασε το dvd του Σειρηνάκη. Οκ, αλλά αυτή η αμφισβήτηση μπορεί να γίνει και για το ποιος φέρνει τα λεφτά σε κάθε ταινία, βλέπε chilloutbuddy. Εγώ δεν θα διαφωνήσω για Marilyn κτλ, αλλά γενικά.
...
Ποια είναι όμως η λύση; Σίγουρα όχι να κάνουμε mandate να πληρώνονται το ίδιο οι 2 συμπρωταγωνιστές! Αφού μπορεί ο ένας να είναι σταρ και crowd-magnet και ο άλλος να είναι άσχετος και κακός ηθοποιός; Είναι σαν να αναγκάζεις να παίρνει το ίδιο ο Λεμπρόν με δενξέρωποιον (δεν είμαι γνώστης).
- hellegennes
Γι' αυτό έγραψα «σχεδόν άσημος». Είχε ήδη γυρίσει μερικές ταινίες και ο Κόναν πήγε τελικά εισπρακτικά καλά, αλλά αυτό που βλέπεις είναι το τελικό αποτέλεσμα που πήρε μήνες για να βγει. Μην ξεχνάς ότι εκείνην την εποχή οι ταινίες του Χόλιγουντ δεν είχαν παγκόσμιες πρεμιέρες. Μερικές φορές έκαναν μήνες να βγουν στις διεθνείς αγορές και φυσικά έμεναν πολλές εβδομάδες στους κινηματογράφους ενώ πολλές φορές είχαν πολλαπλές προβολές. Όταν τον προσέλαβε ο Κάμερον ακόμη παιζόταν ο πρώτος Κόναν (τέλη του 1982) και δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρο αν η ταινία θα έβγαζε τα λεφτά της. Επίσης οι κριτικοί είχαν ψιλοθάψει και την ταινία και τον ίδιο τον Άρνολντ για την ηθοποιία του.masterridley έγραψε: 22 Αύγ 2024, 17:20 Χέλη, δεν νομίζω ότι κάνεις δίκαιες συγκρίσεις σε κάθε περίπτωση. Πχ για Σβαρτζενέγκερ, κοίταξα λίγο wiki και είχε ήδη κάνει το Conan το 1982 που ήταν ξεκάθαρα breakout role για το genre των ταινιών δράσης! 70εκ box office! Αντιθέτως, η συμπαθής Χάμιλτον ΔΕΝ είχε παρόμοιο ρόλο προηγουμένως, μόνο κάτι σειρές και αυτή την ταινία το 1982: https://en.wikipedia.org/wiki/Tag:_The_ ... ation_Game ???
Νομίζω είναι προφανές ποιος ήταν ο πιο άσημος του ντουέτου. Οπότε, όταν ο ατζέντης του Σβαρτς είπε στον κύριο στούντιο, στ'αρχίδια μου, αν δε μου δώσεις τόσα, έχω και το sequel του terminator (ίδια χρονιά, 1984), εύλογα πήρε και τον μεγαλύτερο μισθό.
Μπορείς πάντως να δεις και το ιστορικό των μισθών της Μέριλιν και των άλλων ηθοποιών του παλιού Χόλιγουντ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Η λύση είναι να υπάρχει καλύτερος συνδικαλισμός καταρχήν. Η αιτία του pay gap στον τομέα του κινηματογράφου είναι φανερό ότι δεν είναι ο μισογυνισμός αλλά η ελαχιστοποίηση του κόστους. Φυσικά δεν με πολυαπασχολεί το θέμα. Το έφερα στην συζήτηση για να αναδείξω την υποκρισία του Χόλιγουντ γιατί αυτό είναι που κουνάει το δάχτυλο στον υπόλοιπο κόσμο για pay gap, inclusivity, diversity, κτλ, και ταυτόχρονα αυτή είναι η βιομηχανία που είναι πιο ένοχη από κάθε άλλη για τις αντίθετες πρακτικές.masterridley έγραψε: 22 Αύγ 2024, 17:50Δεν είναι ο μόνος τομέας όμως, έτσι; Ο άλλος σου ανέφερε τις τσόντες, πχ η Αλεξανδράτου δεν έβγαλε τα ίδια με τους μαύρους που παρείχαν τις "ίδιες υπηρεσίες"! Εγώ θα σου βάλω και τον τομέα των μοντέλων. Ή τις νηπιαγωγούς (άβατο για άντρες). Ή τιις ταμίες των σουπερμάρκετ (σχεδόν 100% γυναίκες). Ή...hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2024, 00:14Ε, από την woke ατζέντα της ΝΔ καταλήξαμε να συζητάμε για τον μοναδικό τομέα που υπάρχει αληθινό pay gap για ίδιες υπηρεσίες.Aitwlos έγραψε: 19 Αύγ 2024, 23:59 Πώς τολμάς να βάζεις στην ίδια πρόταση την θέα μπουλογκ με τα αγγούρια;
Υ.γ πώς κατάφερε η κουβέντα να γυρίσει από την πατσαβούρα (που μακάρι οποιαδήποτε προσπάθεια να σώσουν την ζωή της να διακοπεί για να τις ρίχνουμε λουλούδια ) στις ηθοποιες δεν κατάλαβα
Μα θα πεις, δεν είναι ίδιες οι υπηρεσίες, ξέρουμε όλοι γιατί ο κόσμος αγόρασε το dvd του Σειρηνάκη. Οκ, αλλά αυτή η αμφισβήτηση μπορεί να γίνει και για το ποιος φέρνει τα λεφτά σε κάθε ταινία, βλέπε chilloutbuddy. Εγώ δεν θα διαφωνήσω για Marilyn κτλ, αλλά γενικά.
...
Ποια είναι όμως η λύση; Σίγουρα όχι να κάνουμε mandate να πληρώνονται το ίδιο οι 2 συμπρωταγωνιστές! Αφού μπορεί ο ένας να είναι σταρ και crowd-magnet και ο άλλος να είναι άσχετος και κακός ηθοποιός; Είναι σαν να αναγκάζεις να παίρνει το ίδιο ο Λεμπρόν με δενξέρωποιον (δεν είμαι γνώστης).
Εντάξει, αυτό με τις τσόντες είναι σαχλό. Σαφώς δεν είναι το ίδιο πράγμα. Πρωταγωνιστής σε τσόντες για στρέιτ άντρες είναι πάντα γυναίκα. Οι άντρες είναι δεύτεροι ρόλοι. Σε περιπτώσεις που υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι και εφόσον είναι γνωστοί και οι δυο, οι μισθοί σίγουρα είναι πιο κοντά.
Οι νηπιαγωγοί και οι ταμίες δεν έχουν pay gap. Το ίδιο πληρώνονται. Απλά δεν είναι δουλειές που διαλέγουν να κάνουν οι άντρες, όπως οι γυναίκες δεν διαλέγουν χειρονακτικές εργασίες κατά κανόνα.
Πάντως υπάρχει ένα cash and carry που ψωνίζω για το μαγαζί και όλοι οι ταμίες είναι άντρες. Πάντα. Δεν είχαν ποτέ γυναίκες στα ταμεία. Η διαφορά που έχει με κάθε ΣΜ και C&C είναι ότι τα ταμεία δεν έχουν καθίσματα. Ο ταμίας είναι όρθιος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- masterridley
Εγώ πιστεύω ότι δεν διαλέγουν άντρες πχ babysitters για ευνόητους λόγους (όπως δε θα διάλεγα και γω). Όπως και για ταμίες, έχω σκεφτεί πόσα μαχαιρώματα θα είχαμε μετά από ένα οχτάωρο καθισιού (πόσο μάλλον στα όρθια που λες) αν οι άντρες ταμίες είχαν αντιμετωπίσει πόσους/ες κάρεν πελάτες. Οι διαφορές των 2 φύλων είναι υπαρκτές.hellegennes έγραψε: 22 Αύγ 2024, 18:42Η λύση είναι να υπάρχει καλύτερος συνδικαλισμός καταρχήν. Η αιτία του pay gap στον τομέα του κινηματογράφου είναι φανερό ότι δεν είναι ο μισογυνισμός αλλά η ελαχιστοποίηση του κόστους. Φυσικά δεν με πολυαπασχολεί το θέμα. Το έφερα στην συζήτηση για να αναδείξω την υποκρισία του Χόλιγουντ γιατί αυτό είναι που κουνάει το δάχτυλο στον υπόλοιπο κόσμο για pay gap, inclusivity, diversity, κτλ, και ταυτόχρονα αυτή είναι η βιομηχανία που είναι πιο ένοχη από κάθε άλλη για τις αντίθετες πρακτικές.Spoiler
masterridley έγραψε: 22 Αύγ 2024, 17:50Δεν είναι ο μόνος τομέας όμως, έτσι; Ο άλλος σου ανέφερε τις τσόντες, πχ η Αλεξανδράτου δεν έβγαλε τα ίδια με τους μαύρους που παρείχαν τις "ίδιες υπηρεσίες"! Εγώ θα σου βάλω και τον τομέα των μοντέλων. Ή τις νηπιαγωγούς (άβατο για άντρες). Ή τιις ταμίες των σουπερμάρκετ (σχεδόν 100% γυναίκες). Ή...hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2024, 00:14
Ε, από την woke ατζέντα της ΝΔ καταλήξαμε να συζητάμε για τον μοναδικό τομέα που υπάρχει αληθινό pay gap για ίδιες υπηρεσίες.
...
Εντάξει, αυτό με τις τσόντες είναι σαχλό. Σαφώς δεν είναι το ίδιο πράγμα. Πρωταγωνιστής σε τσόντες για στρέιτ άντρες είναι πάντα γυναίκα. Οι άντρες είναι δεύτεροι ρόλοι. Σε περιπτώσεις που υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι και εφόσον είναι γνωστοί και οι δυο, οι μισθοί σίγουρα είναι πιο κοντά.
Οι νηπιαγωγοί και οι ταμίες δεν έχουν pay gap. Το ίδιο πληρώνονται. Απλά δεν είναι δουλειές που διαλέγουν να κάνουν οι άντρες, όπως οι γυναίκες δεν διαλέγουν χειρονακτικές εργασίες κατά κανόνα.
Πάντως υπάρχει ένα cash and carry που ψωνίζω για το μαγαζί και όλοι οι ταμίες είναι άντρες. Πάντα. Δεν είχαν ποτέ γυναίκες στα ταμεία. Η διαφορά που έχει με κάθε ΣΜ και C&C είναι ότι τα ταμεία δεν έχουν καθίσματα. Ο ταμίας είναι όρθιος.
...
Για το 1ο που λες μαζί σου. Η υποκρισία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, εδώ υποστηρίζανε τον Πολάνσκι όταν όλοι τους κράζανε. Μετά είχανε και τον Γουάνστιν, όπου ο κόσμος το χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι και εν μια νυκτί το γυρίσανε στο #metoo. Λες και δεν είχαν πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια.
Σκέψου μόνο ότι δώσανε τώρα σε μια άσχετη μαλάκω, την προσωπική βοηθό του, ολόκληρη σειρά star wars, το Acolyte (που πήγε άπατη). Η οποία βοηθός εννοείται είχε την πιο ακριβή εικόνα εκ των έσω για το τι συνέβαινε, δεδομένου ότι του έκλεινε τα ραντεβού και ήταν συνεχώς δίπλα του...
- Golden Age
Dimitrios Papageorgiou
Η περίφημη «ροζ σημαία» στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο, φυσικά σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος να δείξουν οι άρχοντες πόσο περιφρονούν τους απλούς κανονικούς ανθρώπους;
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/15 ... Tbsd-ePioQ
https://www.facebook.com/papdim/posts/p ... Prc9qXvJ4l
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Αν την έχουν χεσμένη να μη φωνάζουν τότε όταν γίνονται αυτά στα μουσεία.
viewtopic.php?f=29&t=56955
Γιατί σκίζεις τα ρούχα σου ότι έχουμε προεδερυομένη δημοκρατία και όχι βασιλιά όταν έχεις χεσμένη την πρόεδρο της δημοκρατίας;
Eπειδή προφανώς θέλεις ΑΛΛΟΝ πρόεδρο δημοκρατίας.Ποιόν ρε όργιο της αριστεράς;όταν εσύ ήσουν κυβέρνηση έβγαλες πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο.
viewtopic.php?f=29&t=56955
Γιατί σκίζεις τα ρούχα σου ότι έχουμε προεδερυομένη δημοκρατία και όχι βασιλιά όταν έχεις χεσμένη την πρόεδρο της δημοκρατίας;
Eπειδή προφανώς θέλεις ΑΛΛΟΝ πρόεδρο δημοκρατίας.Ποιόν ρε όργιο της αριστεράς;όταν εσύ ήσουν κυβέρνηση έβγαλες πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 56 Απαντήσεις
- 1962 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
-
- 1 Απαντήσεις