!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κουρασε το ζητημα των νησιων

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Andromachi
Phorum.gr user: Andromachi

Re: Κουρασε το ζητημα των νησιων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andromachi »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:37 Μια χαρά είναι τα νησιά μας, αρκεί να έχεις κάνα φράγκο στην άκρη

Εικόνα
Γτ το ψάρι για να γίνει σασιμι θέλει τέχνη!!!
Κι αν δε το φας μετα τι θα έχεις λες!? :smt005:

Γω πάντως προτιμώ πιο ήσυχους προορισμούς
Βρίσκομαι σε τουριστική περιοχή και συχτηριζω που λέει ο λόγος γτ δε μπορώ ούτε ψωμί να πάω να πάρω αν δεν τριπλοπαρκαρω.... γίνεται της ποπης από Σέρβους Σκοπιανούς και Βούλγαρους....πάτα με να σε πατώ
Φαντάσου τι γίνεται Μύκονο Σαντορίνη... ο ένας πάνω στον άλλο συν ότι πληρώνεις και 2 νεφρά για να πεις τι? Ότι πας διακοπές εκεί....ε και???
Υπάρχουν καλύτερα μέρη να πας και να ευχαριστηθεις Λήμνο,Χίο,Σαμοθράκη,Θάσο, αη Στρατή,Ικαρία,Σάμο καθώς και ηπειρωτικες περιοχές από ιόνιο μεριά, Πάργα, Πρέβεζα,Ηγουμενίτσα,Αστακός κλπ
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:37 Μια χαρά είναι τα νησιά μας, αρκεί να έχεις κάνα φράγκο στην άκρη

Εικόνα
Ξεπλυματίες. Και σκέψου πόσο γίδια που πάνε στο BeefBar και παίρνουν θαλασσινα.
Εννοείται στηρίζω να χρεώνουν ακόμη παραπάνω σε αυτούς.
foscilis έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:37
Ερμής έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:26
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:16

Όντως.

Από τους αριστοκράτες που αναφέρονται υποτιμητικά σε βλαχοεπιχειρηματίες και πλεμπαίους που τη βγάζουν με προϊόντα διατίμησης.

Μιλάμε για τρελλά απωθημένα... :lol:

Η πλάκα είναι ότι ακόμη και όταν το αναφέρεις, δεν παίρνουν χαμπάρι. Το επαναλαμβάνουν.

Είναι η φκιάξη τους τέτοια.
Γαλή μου τα έχω πει πολλές φορές και ειδικά φέτος

1)"Αχ αν δε πάω ένα νησάκι το καλοκαίρι δε μπορώ, δε καταλαβαίνεις διακοπές ρε παιδί μου, πως θα πω οτι ξεκουράστηκα"
2) "Σπίτι μου στο Αίγιο, σιγά μη πληρώνω γαμησιάτικα τους πουστηδες"

Μάντεψε ποιος είναι ο εργαζόμενος των μαξ 1000€ και ποιος ο επιχειρηματίας με εταιρεία 60m τζίρο.
δεν είδες τη μελέτη που βγήκε για τα επιδόματα;
οχι, τι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd »

Ερμή τρία τινά συμβαίνουν:
Είτε λέω εγώ ψέματα,που δεν έχω λόγο αντιπολίτευση τύπου μαγκάλια εγώ δεν κάνω, όχι εύκολα τουλάχιστον, είτε ψεύδονται οι γνωστοί σου, είτε ισχύει αυτό που λέει η Πόρσια:Νδίτικα βύσματα...
Να λέμε όλοι αλήθεια δεν παίζει.
Άκυρο έφαγα τρεις χρονιές συνεχόμενα, btw...

Γενικά σε βλέπω εδώ και μου δίνεις την εντύπωση ότι διαμορφώνεις άποψη με βάση το τι γίνεσαι στον κοντινό σου κύκλο (Επιχειρηματίας που μένει νότια προάστια, Γλυφάδα σε καλό σπίτι κλπ)...

Βλέπω και τη μυκονιάτικη απόδειξη, 88κ όσα θα βγάλω εγώ σε άλλα 35 χρόνια εργασίας από την αρχή του εργασιακού μου βίου :P

Πέρα από την πλάκα ισχύει αυτό που λέει ο Βιν (Ξερόλα εσύ;)
Από ένα σημείο και μετά οι 4 Ντομ Περινιόν, απλά σου αγοράζουν exclusivity:Φάτε ματιά, ψάρια πλεμπαριό, που μπορώ και τα σκάω για 4 Ντομ...
Κοινωνικό status...
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Portia έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 15:25 Εντελως ρεαλιστικα, κουρασε το ζητημα του υπερτουρισμου στα δημοφιλη νησια των Κυκλαδων. Υπαρχουν πολλα ομορφα νησια στη χωρα που οι ντοπιοι τους τα φυλανε σαν κορες οφθαλμου και δεν εχουν ξεπουλησει τα παντα στον τουρισμο.

Υπαρχει η Χιος, υπαρχει η Λημνος, η Σαμος, η Καλυμνος, η Σκυρος, η Θασος, η Μυτιληνη και πολλα αλλα νησακια που μπορεις να κανεις διακοπες σαν ανθρωπος και να ωφελησεις και τις τοπικες κοινωνιες διχως να χρειαστει να πουλησεις νεφρο ωστε να καλυψεις το κοστος.

Δε βαζω και τις παραλιες της ηπειρωτικης χωρας, η αναφορα γινεται σε νησια καθως ειναι το χρονιο τρεντ του ελληνικου καλοκαιριου.

Υ.Γ: σκοπιμα αφησα απ'εξω τα Επτανησα, καθως τον εχουνε σηκωσει πολυ ψηλα τον αμανε μετα τον κοβιντ.
Tα νησιά τα έκανε μόδα η Αθήνα, η Αθήνα επηρεάζει και την υπόλοιπη χώρα, όπως στις μουσικές και άλλα. Βέβαια υπήρχαν και αντικειμενικοί λόγοι, επαιρνες τον ηλεκτρικό πήγαινες Πειραιά και σε 3-4 ώρες χαλαρά ήσουν σε μια ποικιλία νησιών κοντινά Κυκλάδων Αργοσαρωνικού, με άπειρα μεγαλύτερη ασφάλεια από το να οδηγήσεις παλαιότερους κουβάδες αυτοκίνητα σε δρόμους σκοτώστρες πχ Αθηνών Πατρών για να επισκευθείς την υπολοιπη ηπειρωτική χώρα. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα σε δρόμους και αμάξια αλλά έχει γεμίσει διόδια και οι βενζίνες κολλημένες στα ύψη κοντά 20 χρόνια τώρα πάνω από 1,5 ευρώ.
Αλλες περιοχές από όσο ξέρω άντε να πηγαίνουν στο κοντινό νησί για αλλαγή. πχ ανατολική Μακεδονία Θάσο κοκ.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
Ερμής

exiledd έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:58 Ερμή τρία τινά συμβαίνουν:
Είτε λέω εγώ ψέματα,που δεν έχω λόγο αντιπολίτευση τύπου μαγκάλια εγώ δεν κάνω, όχι εύκολα τουλάχιστον, είτε ψεύδονται οι γνωστοί σου, είτε ισχύει αυτό που λέει η Πόρσια:Νδίτικα βύσματα...

Γενικά σε βλέπω εδώ και μου δίνεις την εντύπωση ότι διαμορφώνεις άποψη με βάση το τι γίνεσαι στον κοντινό σου κύκλο (Επιχειρηματίας που μένει νότια προάστια, Γλυφάδα σε καλό σπίτι κλπ)...

Βλέπω και τη μυκονιάτικη απόδειξη, 88κ όσα θα βγάλω εγώ σε άλλα 35 χρόνια εργασίας από την αρχή του εργασιακού μου βίου :P

Από ένα σημείο και μετά οι 4 Ντομ Περινιόν, απλά σου αγοράζουν exclusivity:Φάτε ματιά, ψάρια πλεμπαριό, που μπορώ και τα σκάω για 4 Ντομ...
Κοινωνικό status...
α) δε μένω στη Γλυφάδα
β) Δεν επρόκειτο για νδτες, απλά πιθανό έχουν έξοδα στην φορολογική τους καθώς και 2 παιδιά, πράγμα που μπορεί να τους επιτρέπει κάποιες επιπλέον διευκολύνσεις.
γ) στηρίζω μάδημα σε αυτούς που χαλάνε 200 το κιλό για αστακό σε κρεατάδικο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Κοινωνικό status...
Ρε συ exiledd, γιατί θεωρείς ότι όλοι βλέπουν αυτού του τύπου την κατανάλωση ως κοινωνικό και όχι ως τέρμα γύφτικο στάτους; :lol:

Αναφορικά δε με τα επιδόματα για κοινωνικό τουρισμό, νομίζω ότι δίνεται προτεραιότητα σε οικογένειες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Ερμής έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:53

Εικόνα
Ξεπλυματίες. Και σκέψου πόσο γίδια που πάνε στο BeefBar και παίρνουν θαλασσινα.
Εννοείται στηρίζω να χρεώνουν ακόμη παραπάνω σε αυτούς.
Να σου πω κάτι; Αν αντί να κοιτάξεις το σύνολο πας και κοιτάξεις την ανάλυση γίνεται λιγότερο υπερβολικό. Χρεώνουν ένα τρίλιτρο μπουκάλι Dom Rose του 2002 στα 75.000. Βάλε και κάτι άλλα μπουκάλια σε 3.000, 3.300. Επίσης, να φάνε πήγαν ή να καπνίσουν; 14 πούρα 2.100, 1 στα 570, 4 στα 608. Συνθηματικό για την κοκαϊνη είναι αυτό; Το πραγματικό φαγητό είναι τα ψύχουλα. Δηλαδή πόσο καλύτερη είναι η γεύση του κρασιού από τον τύπο της παρέας που πήρε ποτήρι ροζέ στα 12 ευρώ;

Όσο για τον καφέ στα 6 ευρώ, έχω πιει καφέ σε πλαστικό νοσοκομείου στα 4,30. Σιγά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Γιαυτο λέω πως καλά κάνουν και τους μαδάνε, πάνε σε κρεατάδικο και παίρνουν 200 το κιλό αστακό και σασίμι ψαριού. Πολύ καλά τους ξηγήθηκαν, στηρίζω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:11
Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:10
Ερμής έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 11:12 Στις κρουαζιέρες δε πάνε οι πακετάδες. Πάει η μαρίδα.
Αυτός ο τουρισμός όταν διογκώνεται σε αυτά τα επίπεδα, κάνει μονο κακό.
Και αν κάνει κακό σε ένα νησί που ζει αποκλειστικά απο αυτό, σκεφτείτε τι κακό κάνει σε μεγάλες πόλεις και ειδικά στην Αθήνα.
ουτε πακεταδες, ουτε μαριδα. μεση ταξη.
Μαρίδα δηλαδή.
ένα νερό, ένα μαγνητάκι και ένα σουβλάκι. Αυτά χαλάνε έξω στην πλειοψηφία τους.
οχι, λεμε.

χαλανε οτι χαλαει αυτος που μενει σε δωματιο των 200-300 ευρω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 16:08

Κοινωνικό status...
Ρε συ exiledd, γιατί θεωρείς ότι όλοι βλέπουν αυτού του τύπου την κατανάλωση ως κοινωνικό και όχι ως τέρμα γύφτικο στάτους; :lol:

Αναφορικά δε με τα επιδόματα για κοινωνικό τουρισμό, νομίζω ότι δίνεται προτεραιότητα σε οικογένειες.
Τα μαργαριτάρια στα γουρούνια, είναι η σωστή έκφραση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 16:16
Ερμής έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:11
Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:10

ουτε πακεταδες, ουτε μαριδα. μεση ταξη.
Μαρίδα δηλαδή.
ένα νερό, ένα μαγνητάκι και ένα σουβλάκι. Αυτά χαλάνε έξω στην πλειοψηφία τους.
οχι, λεμε.

χαλανε οτι χαλαει αυτος που μενει σε δωματιο των 200-300 ευρω.
Όχι ακριβώς. Γιατί οι ορδές από τα κρουαζιερόπλοια θα μείνουν μια μέρα. Αυτός που μένει σε ακριβό δωμάτιο, έχει περισσότερες πιθανότητες να φάει και να ξοδέψει περισσότερα εκτός ξενοδοχείου για περισσότερες μέρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

έδιναν για 3 χρόνια 1000 δολάρια το μήνα σε 1000 φτωχούς φροντίζοντας να είναι 100% αφορολόγητα και να μην μετράνε για εισοδηματικά κριτήρια, να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Επίσης σε μια ομάδα ελέγχου 2000 φτωχών έδιναν μόνο 20 δολάρια το μήνα.

Στο τέλος των τριών χρόνων αυτοί με τα 1000 δολάρια ήταν σε ελαφρώς χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτούς με τα 20 γιατί πολύ απλά δούλευαν λιγότερο. Ενώ πήραν 1000 δολάρια παραπάνω το μήνα, μόνο τα ~150 κατά μέσο όρο πήγαν σε βασικές ανάγκες (φαγητό, νοίκι, υγεία) ενώ πολύ υπολογίσιμο ποσοστό απλά χαρίστηκε σε γνωστούς και φίλους για να αισθανθούν σπουδαίοι.

Πραγματικά οι βασικότερες ανάγκες των φτωχών είναι η ματαιοδοξία και η καλοπέραση. Δεν έχουν άδικο όλα τα δυστοπικά σίριαλ που οραματίζονται σαν σταθερό κοινωνικό σύστημα το ριάλιτι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

foscilis έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 16:45
έδιναν για 3 χρόνια 1000 δολάρια το μήνα σε 1000 φτωχούς φροντίζοντας να είναι 100% αφορολόγητα και να μην μετράνε για εισοδηματικά κριτήρια, να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Επίσης σε μια ομάδα ελέγχου 2000 φτωχών έδιναν μόνο 20 δολάρια το μήνα.

Στο τέλος των τριών χρόνων αυτοί με τα 1000 δολάρια ήταν σε ελαφρώς χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτούς με τα 20 γιατί πολύ απλά δούλευαν λιγότερο. Ενώ πήραν 1000 δολάρια παραπάνω το μήνα, μόνο τα ~150 κατά μέσο όρο πήγαν σε βασικές ανάγκες (φαγητό, νοίκι, υγεία) ενώ πολύ υπολογίσιμο ποσοστό απλά χαρίστηκε σε γνωστούς και φίλους για να αισθανθούν σπουδαίοι.

Πραγματικά οι βασικότερες ανάγκες των φτωχών είναι η ματαιοδοξία και η καλοπέραση. Δεν έχουν άδικο όλα τα δυστοπικά σίριαλ που οραματίζονται σαν σταθερό κοινωνικό σύστημα το ριάλιτι.
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Με λίγα λόγια, πέρα από τον γουόκ δικαιωματισμό, παίζει και ο οικονομικός δικαιωματισμός των "ευάλωτων" ομάδων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Βίνγκιλοτ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βίνγκιλοτ »

exiledd έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:58Πέρα από την πλάκα ισχύει αυτό που λέει ο Βιν (Ξερόλα εσύ;)
Κοινωνικό status...
Παλιός χρήστης είναι ο Ξερόλας; Δεν είμαι εγώ αυτός πάντως.
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”