!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:00
OANNHSEA έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 13:14
George_V έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 10:12

Το πρόβλημα μας δεν είναι ο τουρισμός. Είμαστε μια χώρα που οι ξένοι θέλουν να έρχονται για τα αρχαία, για τις παραλίες, για τον ήλιο κλπ.

Αυτό προφανώς και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Από την άλλη όμως ο τουρισμός δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός.

Δεν μας εμποδίζει κάτι να αναπτύξουμε και άλλα πράγματα παράλληλα με αυτό.

Και εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες της κάθε κυβέρνησης. Να υπάρχει ο τουρισμός αλλά παράλληλα να αναπτύξουμε και άλλα πράγματα.

Χώρες όπως η Τουρκία, η Ιταλία, το Μεξικό κλπ. ποιο έξυπνες είναι δλδ?

Δεν έγραψα ότι ο τουρισμός είναι το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ο σάπιος τουρισμός που αναπτύσσουμε τώρα.
Π.χ. δεν θα πάνε μπατίρηδες τουρίστες στο Μονακό, αλλά στην Ελλάδα θα έρθουν.
Πρέπει λοιπόν ο τουρισμός να είναι ποιοτικός και όχι μαζικός και συγκεκριμένος θεματικά, για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από αυτόν!!!

Ειλικρινά όμως, πιστεύεις ότι εάν οι πολιτικοί μας ήταν ικανοί να αναπτύξουν και άλλους τομείς στην οικονομία δεν θα το είχαν κάνει;
Π.χ. αφήσαν και ρήμαξε η πολεμική βιομηχανία μας, ενώ οι Νοτιοκορεάτες που ξεκινήσαμε μαζί, πουλάνε σε όλο τον κόσμο τα δικής τους σχεδίασης όπλα και οπλικά συστήματα!!!

.
Στον τουρισμό γίνονται πολύ μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση που περιγράφεις.
Γι αυτό και έχουν ανέβει οι τιμές. Όταν προσφέρεις πεντάστερα ξενοδοχεία των 20k την βραδιά δεν το κάνεις για να προσελκύσεις μπατίρηδες.
Έχεις μείνει στην δεκαετία του 80.

Σχετικά με το μονοπαραγωγικό μοντέλο, οκ αν είχαμε την δυνατότητα να πατήσουμε ένα κουμπί και ξαφνικά να φτιάχναμε οπλικά συστήματα και αυτοκίνητα ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο να πάει στα κομμάτια ο τουρισμός. Αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί δεν αφήνεις έναν κλάδο που έχεις φυσικό πλεονέκτημα, εμπειρία δεκαετιών, τεράστιες επενδύσεις και σου αποφέρει δισεκατομμύρια για να φτιάξεις μια πχ αυτοκινητοβιομηχανίες και να ανταγωνιστείς ιάπωνες, γερμανούς κτλ.
Πρέπει να βρείς τρόπο να γίνει παράλληλα, σιγά σιγά και σταδιακά. Για παράδειγμα η έρευνα για την κατασκευή ελληνικών drone είναι ένα σωστο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είδες εσύ πολλά ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής drone να πετούν; :smt005:

Οι επενδύσεις που έγιναν είναι για να φέρουν χρηματικά ανώτερους τουρίστες στην Ελλάδα - για να κάνουν τι ανάμεσα στα μπατίρια ή σε αυτούς που μένουν σε all incluzive και δεν βγαίνουν από αυτά; Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πετάξει έξω τον κατιμά τουρίστα, έρχεται και μας λέει ότι εμείς ως Έλληνες δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στον τόπο μας όπου και όπως γουστάρουμε!!! Χειρότερα και από δικτατορία δηλαδή!!!

Επίσης για κάποιο (πάντα περίεργο λόγο), ενώ οι επενδύσεις σε τουρισμό είναι ικανοποιητικές, σε άλλους τομείς (όπως στα οπλικά συστήματα) είναι κάτω από μηδέν. Κάθε λογικός άνθρωπος (όχι πολιτικός της Ελλάδας δηλαδή) ξέρει ότι σε μία οικονομική κρίση όλες οι μαλακίες περί τουρισμού πάνε περίπατο και μένουν όλοι άνεργοι, αλλά το εμπόριο όπλων δεν πέφτει ποτέ!!!
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες παραγωγικούς τομείς όπως π.χ. η παραγωγή φαρμάκων.
Και ναι, σίγουρα δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε αύριο την ανταγωνιστική παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή!!!
Με το να μαλακιζόμαστε αγρίως με τον τουρισμό, δεν θα γίνει ποτέ μία αρχή σε άλλους οικονομικούς τομείς!!!

Θέλεις να σου πω ένα απλό θέμα: τα τρόφιμα στα νησιά...
Τα κωλονήσια των Κυκλάδων δεν έχουν αυτάρκη παραγωγή κηπευτικών - έτσι όλα σχεδόν έρχονται από τον Πειραιά. Πόσο δύσκολο είναι να δοθούν επιδοτήσεις για να παράγουν στα νησιά κηπευτικά, ώστε να μην χρειάζεται η μεταφορά τους; Δεν είναι...
Όμως εάν γίνει αυτό χάνουν χρήματα τα φιλαράκια των πολιτικών μας: οι εφοπλιστές...
Το ίδιο με το νερό. Μεταφέρουμε νερό από την ενδοχώρα στα νησιά. Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθούν κέντρα αφαλάτωσης σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να αρχίσουν να φυτεύονται δέντρα στα κωλονήσια (εκτός από πεύκα εννοείται) για να φέρουν μακροπρόθεσμα βροχές και να κρατούν το νερό του Χειμώνα; Δεν είναι... Απλά δεν γίνεται, γιατί όλοι πουλάνε το: έλα στην έρημο, έλα στα κωλονήσια να κάνεις μπάνιο!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Fata_Morgana έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:28
gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:25
Fata_Morgana έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 13:30

Και ο δικός μου εργάζεται στον τουρισμό τέτοιες παπαριές δε τις λέει :lol: ακόμα τουλάχιστον. Να τις πει κανένας ιδιοκτήτης ρουμς του λετ κτλ κτλ πάει στο διάλο. Αλλά ο εργαζόμενος :lol:
Εσυ μπορείς να εξηγήσεις σε τι εμποδίζει η τουριστική βιομηχανία τις άλλες βιομηχανίες να αναπτυχθούν; Γιατί είναι ή το ένα ή το άλλο και δεν μπορεί να έχουμε ας πούμε τουρίστες και εταιρείες πληροφορικής;
Μπορώ βεβαίως απλά πρέπει να μαγειρέψω τώρα.
στις 14:30 το θυμήθηκες; τέτοια ώρα ο κόσμος χωνεύει.
Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia »

Να γίνετε ινφλουενσερ,να βγάζετε λεφτά από χορηγούς,για να πηγαίνετε διακοπές χωρίς να σας αγγίζει η ακρίβεια.Προς ώρας,κοινωνικού τουρισμού σε τρωγλη 1-2 αστέρων.
Άβαταρ μέλους
gassim

OANNHSEA έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:30
gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:00
OANNHSEA έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 13:14

Δεν έγραψα ότι ο τουρισμός είναι το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ο σάπιος τουρισμός που αναπτύσσουμε τώρα.
Π.χ. δεν θα πάνε μπατίρηδες τουρίστες στο Μονακό, αλλά στην Ελλάδα θα έρθουν.
Πρέπει λοιπόν ο τουρισμός να είναι ποιοτικός και όχι μαζικός και συγκεκριμένος θεματικά, για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από αυτόν!!!

Ειλικρινά όμως, πιστεύεις ότι εάν οι πολιτικοί μας ήταν ικανοί να αναπτύξουν και άλλους τομείς στην οικονομία δεν θα το είχαν κάνει;
Π.χ. αφήσαν και ρήμαξε η πολεμική βιομηχανία μας, ενώ οι Νοτιοκορεάτες που ξεκινήσαμε μαζί, πουλάνε σε όλο τον κόσμο τα δικής τους σχεδίασης όπλα και οπλικά συστήματα!!!

.
Στον τουρισμό γίνονται πολύ μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση που περιγράφεις.
Γι αυτό και έχουν ανέβει οι τιμές. Όταν προσφέρεις πεντάστερα ξενοδοχεία των 20k την βραδιά δεν το κάνεις για να προσελκύσεις μπατίρηδες.
Έχεις μείνει στην δεκαετία του 80.

Σχετικά με το μονοπαραγωγικό μοντέλο, οκ αν είχαμε την δυνατότητα να πατήσουμε ένα κουμπί και ξαφνικά να φτιάχναμε οπλικά συστήματα και αυτοκίνητα ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο να πάει στα κομμάτια ο τουρισμός. Αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί δεν αφήνεις έναν κλάδο που έχεις φυσικό πλεονέκτημα, εμπειρία δεκαετιών, τεράστιες επενδύσεις και σου αποφέρει δισεκατομμύρια για να φτιάξεις μια πχ αυτοκινητοβιομηχανίες και να ανταγωνιστείς ιάπωνες, γερμανούς κτλ.
Πρέπει να βρείς τρόπο να γίνει παράλληλα, σιγά σιγά και σταδιακά. Για παράδειγμα η έρευνα για την κατασκευή ελληνικών drone είναι ένα σωστο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είδες εσύ πολλά ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής drone να πετούν; :smt005:

Οι επενδύσεις που έγιναν είναι για να φέρουν χρηματικά ανώτερους τουρίστες στην Ελλάδα - για να κάνουν τι ανάμεσα στα μπατίρια ή σε αυτούς που μένουν σε all incluzive και δεν βγαίνουν από αυτά; Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πετάξει έξω τον κατιμά τουρίστα, έρχεται και μας λέει ότι εμείς ως Έλληνες δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στον τόπο μας όπου και όπως γουστάρουμε!!! Χειρότερα και από δικτατορία δηλαδή!!!

Επίσης για κάποιο (πάντα περίεργο λόγο), ενώ οι επενδύσεις σε τουρισμό είναι ικανοποιητικές, σε άλλους τομείς (όπως στα οπλικά συστήματα) είναι κάτω από μηδέν. Κάθε λογικός άνθρωπος (όχι πολιτικός της Ελλάδας δηλαδή) ξέρει ότι σε μία οικονομική κρίση όλες οι μαλακίες περί τουρισμού πάνε περίπατο και μένουν όλοι άνεργοι, αλλά το εμπόριο όπλων δεν πέφτει ποτέ!!!
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες παραγωγικούς τομείς όπως π.χ. η παραγωγή φαρμάκων.
Και ναι, σίγουρα δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε αύριο την ανταγωνιστική παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή!!!
Με το να μαλακιζόμαστε αγρίως με τον τουρισμό, δεν θα γίνει ποτέ μία αρχή σε άλλους οικονομικούς τομείς!!!

Θέλεις να σου πω ένα απλό θέμα: τα τρόφιμα στα νησιά...
Τα κωλονήσια των Κυκλάδων δεν έχουν αυτάρκη παραγωγή κηπευτικών - έτσι όλα σχεδόν έρχονται από τον Πειραιά. Πόσο δύσκολο είναι να δοθούν επιδοτήσεις για να παράγουν στα νησιά κηπευτικά, ώστε να μην χρειάζεται η μεταφορά τους; Δεν είναι...
Όμως εάν γίνει αυτό χάνουν χρήματα τα φιλαράκια των πολιτικών μας: οι εφοπλιστές...
Το ίδιο με το νερό. Μεταφέρουμε νερό από την ενδοχώρα στα νησιά. Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθούν κέντρα αφαλάτωσης σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να αρχίσουν να φυτεύονται δέντρα στα κωλονήσια (εκτός από πεύκα εννοείται) για να φέρουν μακροπρόθεσμα βροχές και να κρατούν το νερό του Χειμώνα; Δεν είναι... Απλά δεν γίνεται, γιατί όλοι πουλάνε το: έλα στην έρημο, έλα στα κωλονήσια να κάνεις μπάνιο!!!

.
Τώρα δεν φτιάχνει η ΕΑΒ ένα drone; κάπου διάβαζα ότι έχει ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις.
Επίσης τα τελευταία χρόνια προχωράει η κατασκευή data centers απο μεγάλες εταιρείες του χώρου. Δεν νομίζω οτι είναι μια επένδυση που θα ενοχληθεί απο την ύπαρξη ξενοδοχείων και τουριστών.
Θέλω να πω οτι μακάρι να αναπτυχθούν και άλλοι τομείς αλλά να μην αφήσουμε και τα σίγουρα.

Επενδύσεις γίνονται στον τουρισμό επειδή η χώρα έχει τις δυνατότητες να κάνει αυτές τις επενδύσεις να αποδώσουν. Υπάρχουν αρκετές δεκαετίες απο πίσω που έγιναν ρουμς του λετ, έγιναν μικρά ξενοδοχεία, έγινε μαζικός τουρισμός, έχει φτιάξει η χώρα ένα όνομα στον τομέα, υπάρχει το know how, υπάρχει και το γεωγραφικό πλεονέκτημα και έτσι έρχονται και οι κολοσσοί και λένε ας ρίξω λεφτά εκεί.
Τώρα στα οπλικά συστήματα ειλικρινά δεν ξέρω γιατί να έρθει μια εταιρεία και να ρίξει λεφτά στην Ελλάδα και να μην πάει κάπου αλλού, μακάρι να έρθει αλλά νιώθω οτι πρέπει πρώτα να περάσουμε απο πολλά στάδια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 20 Ιούλ 2024, 15:17, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:31
Fata_Morgana έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:28
gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:25

Εσυ μπορείς να εξηγήσεις σε τι εμποδίζει η τουριστική βιομηχανία τις άλλες βιομηχανίες να αναπτυχθούν; Γιατί είναι ή το ένα ή το άλλο και δεν μπορεί να έχουμε ας πούμε τουρίστες και εταιρείες πληροφορικής;
Μπορώ βεβαίως απλά πρέπει να μαγειρέψω τώρα.
στις 14:30 το θυμήθηκες; τέτοια ώρα ο κόσμος χωνεύει.
Ναι δε φτάνει που μαγειρεύω βάλε μας και χέρι για την ώρα :evil:
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Ολοι αυτοί οι νεοφιλελερες της δεξιας που σας λένε να κάνετε οικονομία, να μην πηγαίνετε διακοπές, να μην βάζετε το κλιματιστικό, να προσέχετε με τις σπατάλες του νερού, κτλ. δεν χρειάζεται να κάνουν οικονομία. και βασικά επειδή τους πληρώνετε εσείς.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:04
Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 13:17
gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 13:14

Α είναι η γενική εντύπωση που έχεις. Κοινώς....οκ.
Ρε παιδί μου, το έχω διαβάσει σε πλέον της μίας πηγής. Αλλά δε θα κάτσω μεσημεριάτικα να ψάχνω να τη βρω χώρο κανένα όφελος μιας και έπειτα θα κάνεις την πάπια.
ναι ναι κατάλαβα, είναι πολλές οι πηγές και δεν ξέρεις που να πρωτοψάξεις.
Όπως έκανα την πάπια τότε που έλεγες οτι η υπογειοποίηση της ποσειδώνος στο Ελληνικό γίνεται με κρατικά λεφτά και είχες και τότε πολλές πηγές.
Για αυτό ακριβώς δεν ασχολούμαι να ψάξω. Γιατί ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι, ακόμη και για αυτά που σου έχω φέρει απτές αποδείξεις.
Συγνώμη, πρέπει να φύγω να προλάβω την πτήση μου με το υδροπλάνο...
Άβαταρ μέλους
gassim

Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 16:56

Ρε παιδί μου, το έχω διαβάσει σε πλέον της μίας πηγής. Αλλά δε θα κάτσω μεσημεριάτικα να ψάχνω να τη βρω χώρο κανένα όφελος μιας και έπειτα θα κάνεις την πάπια.
Όπως έκανα την πάπια τότε που έλεγες οτι η υπογειοποίηση της ποσειδώνος στο Ελληνικό γίνεται με κρατικά λεφτά και είχες και τότε πολλές πηγές.
Για αυτό ακριβώς δεν ασχολούμαι να ψάξω. Γιατί ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι, ακόμη και για αυτά που σου έχω φέρει απτές αποδείξεις.
Δοκιμαστικές πτήσεις κάνουν ακόμη, πιλότος είσαι; :smt017
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Frappezitis έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 16:56 Ολοι αυτοί οι νεοφιλελερες της δεξιας που σας λένε να κάνετε οικονομία, να μην πηγαίνετε διακοπές, να μην βάζετε το κλιματιστικό, να προσέχετε με τις σπατάλες του νερού, κτλ. δεν χρειάζεται να κάνουν οικονομία. και βασικά επειδή τους πληρώνετε εσείς.
Προφανώς είσαι μικρός στην ηλικία και δεν ξέρεις ότι το ίδιο έλεγαν και τα σκατά του πασόκ επί 8ετίας...

.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Ψεύτη - από τον Σεπτέμβρη ξεκινούν οι πτήσεις... :smt005:

.
Εμπεδοκλής

gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 18:30

Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν και κανονικές εντός του 2024. Το διαβάσαμε μαζί στα μίντια. Το είπαν και οι υπουργοί. Τους πιστεύω. Οπότε έκλεισα εισιτήριο καλού κακού.
Εμπεδοκλής

OANNHSEA έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 18:36

Ψεύτη - από τον Σεπτέμβρη ξεκινούν οι πτήσεις... :smt005:

.
Το έχω ανοιχτό. Και το Σεπτέμβρη να μην ξεκινήσουν, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε Αη Βασίλη με υδροπλάνο το Δεκέμβρη.
Άβαταρ μέλους
gassim

Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 19:48

Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν και κανονικές εντός του 2024. Το διαβάσαμε μαζί στα μίντια. Το είπαν και οι υπουργοί. Τους πιστεύω. Οπότε έκλεισα εισιτήριο καλού κακού.
Και αν δεν γίνουν το 2024 και γίνουν το 25 ή το 27 ή και ποτέ θα δικαιωθείς και θα νιώσεις καλά. Το έχω καταλάβει το κονσεπτ, απ' όπου αντλεί χαρά ο καθένας καλό είναι.
Εμπεδοκλής

gassim έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 20:29
Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 19:48

Και αν δεν γίνουν το 2024 και γίνουν το 25 ή το 27 ή και ποτέ θα δικαιωθείς θα νιώσεις καλά. Το έχω καταλάβει το κονσεπτ, απ' όπου αντλεί χαρά ο καθένας καλό είναι.
Βασικά το πήρες ανάποδα. Εκεί στο 2050 θα αισθανθείς δικαιωμένος ότι τελικά έγιναν πτήσεις και δικαιώθηκες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”