!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Hancock Vs Dibble περι Ατλαντίδας- 4,5 ώρες αγνού καψίματος

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Re: Hancock Vs Dibble περι Ατλαντίδας- 4,5 ώρες αγνού καψίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 10:41Αν εσύ είσαι τελείως αμαθής και αδυνατείς να καταλάβεις τα επιχειρήματα, εγώ δεν φταίω. Τα βλέπουν όμως όλοι οι άλλοι και γελοιοποιήσαι.
Ρε μπουρτζόβλαχε ακόμα προσπαθείς να πουλήσεις πνεύμα με όποια μαλακία βρίσκεις δεξιά και αριστερά; Χώνεψέ το, μόνο για να κουρεύεις γίδια είσαι.

Μάθε τουλάχιστον ορθογραφία.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Καβαλάρης έγραψε: 06 Μάιος 2024, 10:54
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 10:41Αν εσύ είσαι τελείως αμαθής και αδυνατείς να καταλάβεις τα επιχειρήματα, εγώ δεν φταίω. Τα βλέπουν όμως όλοι οι άλλοι και γελοιοποιήσαι.
Ρε μπουρτζόβλαχε ακόμα προσπαθείς να πουλήσεις πνεύμα με όποια μαλακία βρίσκεις δεξιά και αριστερά; Χώνεψέ το, μόνο για να κουρεύεις γίδια είσαι.

γιατί βρίζεις;
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σενέκας έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:07γιατί βρίζεις;
Δεν βρίζω. Έχω διαπιστώσει ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας ψεύτης βοσκός (τον έχω πιάσει δύο φορές να λέει χοντρά ψέμματα), ο οποίος θέλει να πουλάει εξυπνάδες ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Μάιος 2024, 04:35 Δεν υποστηρίζω εναλλακτική ψευδοαρχαιολογία μεν, αλλά απ'την άλλη μου τη δίνει στα νεύρα η αλαζονία των ακαδημαϊκών. Τους αξίζει λίγο κωλοδάχτυλο και θα χαρώ αν το φάνε κάποια στιγμή.

Επι της ουσίας είμαι άσχετος με αρχαίους πολιτισμούς οπότε δεν έχω και γνώμη, αλλά ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση και δεν ξέρω πώς απαντιέται λογικά είναι το εξής: πώς γίνεται οι άνθρωποι με την μοντέρνα τους μορφή να είναι στον πλανήτη υποτίθεται εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, αλλά 99% αυτού του διαστήματος να μην κάνουν τίποτα άλλο απ'το να μαζεύουν βατόμουρα και να κοπανάν ο ένας τον άλλο με ρόπαλα;
Δηλαδή ζούσαν όλη μέρα έξω στη φύση, αλλά για κάποιο λόγο επί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια δεν το παρατήρησε κανείς τους ότι αν βάλεις ένα σπόρο στη γη κάτι φορές φυτρώνει δέντρο;
Τι απ'τα δύο ήταν, τυφλοί ή ηλίθιοι;
Μπορεί να γνωρίζανε τη γεωργία, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θέλανε να γίνουν και γεωργοί, για διάφορους λόγους. Το πέρασμα στη γεωργία δεν έγινε με γεωμετρικούς όρους, ότι ανακάλυψαν μια μέρα ότι μπορούν να σπείρουν σπόρους και απο κει και πέρα έκαναν μόνο αυτό. Είναι σαν να ρωτάς "μα γιατί οι μογγόλοι παρότι είχαν απέναντί τους τη Ρωσία και την Κίνα επέλεξαν να συνεχίσουν να ζουν σαν νομάδες κάνοντας μόνο επιδρομές για να ζητάνε φόρους υποτελείας και δεν πήγαν όλοι να γίνουν γεωργοί και να εγκατασταθούν μόνιμα στην Κίνα" ξερω γω. Η απάντηση είναι ότι απλά δε θέλανε :102: Αντίστοιχα οι ευρωπαίοι γνώριζαν το εμπόριο αλλά συνέχισαν να το σνομπάρουν για αιώνες και το άφηναν στα χέρια των Εβραίων γιατί παρότι έβγαζε λεφτά, το θεωρούσαν υποτιμητικό να ασχολούνται :102:
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Σενέκας έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:07
Καβαλάρης έγραψε: 06 Μάιος 2024, 10:54

γιατί βρίζεις;
Θέλει και ρώτημα; Βρίζει επειδή είναι εντελώς ανίκανος να αντιπαρατεθεί αλλιώς. :smt005: :smt005: :smt005:
Δεν έχει καθόλου γνώσεις και ψαρεύει μόνο από βοθροσάϊτ
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:22Θέλει και ρώτημα; Βρίζει επειδή είναι εντελώς ανίκανος να αντιπαρατεθεί αλλιώς.
Πες του Λυριτζή να φτιάξει αυτό με πριόνια και καλέμια, για να δούμε ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί.

Εικόνα
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:22Δεν έχει καθόλου γνώσεις και ψαρεύει μόνο από βοθροσάϊτ
Δεν έφερα φυσικά κανένα βοθροσάιτ αλλά το να λες ψέμματα είναι η μόνιμη ασχολία σου.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Μάιος 2024, 04:35 Δεν υποστηρίζω εναλλακτική ψευδοαρχαιολογία μεν, αλλά απ'την άλλη μου τη δίνει στα νεύρα η αλαζονία των ακαδημαϊκών. Τους αξίζει λίγο κωλοδάχτυλο και θα χαρώ αν το φάνε κάποια στιγμή.

Επι της ουσίας είμαι άσχετος με αρχαίους πολιτισμούς οπότε δεν έχω και γνώμη, αλλά ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση και δεν ξέρω πώς απαντιέται λογικά είναι το εξής: πώς γίνεται οι άνθρωποι με την μοντέρνα τους μορφή να είναι στον πλανήτη υποτίθεται εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, αλλά 99% αυτού του διαστήματος να μην κάνουν τίποτα άλλο απ'το να μαζεύουν βατόμουρα και να κοπανάν ο ένας τον άλλο με ρόπαλα;
Δηλαδή ζούσαν όλη μέρα έξω στη φύση, αλλά για κάποιο λόγο επί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια δεν το παρατήρησε κανείς τους ότι αν βάλεις ένα σπόρο στη γη κάτι φορές φυτρώνει δέντρο;
Επιχείρημα που μπορεί να ανακυκλωθεί επ'άπειρον. Π.χ. την δύναμη του ατμού την ήξερε ο Ηρων ο Αλεξανδρεύς, και παρ'όλα αυτά επί 1.700 χρόνια δεν την χρησιμοποιούσαν καθόλου.

Η απάντηση είναι φυσικά ότι η τεχνολογική πρόοδος είναι αυτοτροφοδοτούμενη και επιταχύνεται όσο προχωρά.

Και οι αποδείξεις ότι δεν υπήρξαν προηγμένοι αρχαίοι πολιτισμοί είναι πολλές. Π.χ. το γονιδίωμα των εξημερωμένων ζώων και φυτών δείχνει εξημέρωση μέσα στα γνωστά αρχαιολογικά πλαίσια. Αν οι υποτιθέμενοι προϊστορικοί πολιτισμοί δεν είχαν ανακαλύψει την παραγωγή τροφής, προφανώς δεν θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει. Επίσης, τα ιζήματα των πάγων τής Αρκτικής δεν δείχνουν αρχαία μεταλλουργία, ανάλωση υγρών καυσίμων κ.λ.π.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Καβαλάρης έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:30
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:22Θέλει και ρώτημα; Βρίζει επειδή είναι εντελώς ανίκανος να αντιπαρατεθεί αλλιώς.
Πες του Λυριτζή να φτιάξει αυτό με πριόνια και καλέμια, για να δούμε ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί.

Εικόνα
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:22Δεν έχει καθόλου γνώσεις και ψαρεύει μόνο από βοθροσάϊτ
Δεν έφερα φυσικά κανένα βοθροσάιτ αλλά το να λες ψέμματα είναι η μόνιμη ασχολία σου.
Επί τής ουσίας δεν σε βλέπω να απαντάς γιά τα απολιθώματα και ανησυχώ. :smt005: :smt005: :smt005:
Και γι'αυτόν τον δικό σου τον Νταβίντοβιτς παρέλειψες να πείς ότι δεν γίνεται αποδεκτός από τους επιστήμονες. Τον παρουσίασες σαν να έλεγε την τελική λέξη στο θέμα.
1.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

ενας παραγοντας ηταν οι παγετωνιες περιοδοι που εληξαν πριν 100Κ+ χρονια κατα τους οποιους η μιση αμερικη και ευρωπη ηταν καλυμμενες κατω απο δεκαδες μετρα παγου επηρεαζοντας το κλιμα και νοτιοτερα,

εξαλλου οι πληθυσμοι τοτε ηταν λιγοστοι και δεν ειχαν αναγκη την γεωργια οποτε εξυπηρετουνταν κυριως απο το κυνηγι, και οτι μαζευαν απλοχερα απο τη φυση

οταν πληθυναν μετακινηθηκαν σε ευφορα εδαφη και εγκατασταθηκαν μονιμα, και τοτε αρχισε να περιστρεφεται η ζωη τους γυρω απο τις εποχες οποτε αναγκαστηκαν να καταγραφουν τους κυκλους των πλανητων για να προβλεπουν τις πλημμυρες, τους μουσωνες τις ξηρασιες κλπ. δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι μεγαλοι πολιτισμοι ξεκινησαν σε περιοχες με τεραστιες ευφορες πεδιαδες, Μεσσοποταμια, δελτα Νειλου κλπ.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:33Επί τής ουσίας δεν σε βλέπω να απαντάς γιά τα απολιθώματα και ανησυχώ.
Επί της ουσίας δεν σε βλέπω να απαντάς στον τρόπο κατασκευής και δεν ανησυχώ καθόλου. :lol:
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:33Και γι'αυτόν τον δικό σου τον Νταβίντοβιτς παρέλειψες να πείς ότι δεν γίνεται αποδεκτός από τους επιστήμονες.
Ρε κακομοίρη ακόμα και το λινκ που έφερες λέει:

Robert Temple, co-director of the Project for Historical Dating and a visiting research fellow at universities in the US, Egypt and Greece, has also studied Egypt's monuments. He agrees with Davidovits about the casting.

"There is no evidence known that suggests the ancient Egyptians had cranes," he says. "Without cranes, it is difficult to imagine how they could have lifted giant stones, some as heavy as 200 tonnes."

Μέχρι στιγμής οι "επιστήμονες" μας έχουν φλομώσει στις θεωρίες και τις ζωγραφιές. Ας φτιάξουν το παραπάνω με τις μεθόδους που λένε για να κλείσουν μια και καλή τα στόματα.

ΥΓ. Όσο για τα απολιθώματα τα οποία κουνάνε κάποιοι ως απόδειξη, εξηγούνται εύκολα αν όλη η περιοχή είχε καταβυθιστεί στο παρελθόν. Ένα ενδιαφέρον άρθρο:

https://www.linkedin.com/pulse/giza-pla ... jensen-jr-
Άβαταρ μέλους
Leporello

Καβαλάρης έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:41
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:33Επί τής ουσίας δεν σε βλέπω να απαντάς γιά τα απολιθώματα και ανησυχώ.
Επί της ουσίας δεν σε βλέπω να απαντάς στον τρόπο κατασκευής και δεν ανησυχώ καθόλου. :lol:
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:33Και γι'αυτόν τον δικό σου τον Νταβίντοβιτς παρέλειψες να πείς ότι δεν γίνεται αποδεκτός από τους επιστήμονες.
Ρε κακομοίρη ακόμα και το λινκ που έφερες λέει:

Robert Temple, co-director of the Project for Historical Dating and a visiting research fellow at universities in the US, Egypt and Greece, has also studied Egypt's monuments. He agrees with Davidovits about the casting.

"There is no evidence known that suggests the ancient Egyptians had cranes," he says. "Without cranes, it is difficult to imagine how they could have lifted giant stones, some as heavy as 200 tonnes."

Μέχρι στιγμής οι "επιστήμονες" μας έχουν φλομώσει στις θεωρίες και τις ζωγραφιές. Ας φτιάξουν το παραπάνω με τις μεθόδους που λένε για να κλείσουν μια και καλή τα στόματα.
Ναι, βρήκες άλλον ένα που υποστηρίζει την ψεκοϋπόθεση. Υπάρχει κι'άλλος ένας. Ωστόσο, εξακολουθείς να μη λες τίποτα γιά τα απολιθώματα :smt005: :smt005: :smt005:

Αλλωστε ο Μέρερ κάθισε και έγραψε τι έκανε, δεν έγραψε γιά τσιμέντα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Diary_of_Merer
1.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:57Ναι, βρήκες άλλον ένα που υποστηρίζει την ψεκοϋπόθεση.
Εσύ τον έφερες κακομοίρη. Πάλι δεν διάβασες το ίδιο σου το λινκ; :003:
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:57Ωστόσο, εξακολουθείς να μη λες τίποτα γιά τα απολιθώματα
Πρόσθεσα υστερόγραφο. Ενώ εσύ εξακολουθείς να μην λες τίποτα για την κατασκευή.
Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:57Αλλωστε ο Μέρερ κάθισε και έγραψε τι έκανε, δεν έγραψε γιά τσιμέντα.
Ρε ψεύτη πάλι το παραμύθι με τον Μέρερ;; Το έχω ήδη καταρρίψει.
Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

Αρίστος έγραψε: 05 Μάιος 2024, 13:06 Λοιπον για να το παρει το ποταμι οι λαοι που εφτιαξαν τα μεγαλιθικα γνωριζαν πως να μαλακωνουν την πετρα με ενα υγρο, τη δουλευαν και εκαναν τις τελειες επαφες οταν ηταν σε μαλακη μορφη και επισης σε αυτη τη μορφη τη μετεφεραν κοβοντας την σε πολυ μικροτερα κομματια και οταν τα εφερναν στον τοπο της κατασκευης τα συνενωναν παλι δικην πλαστελινης και μετα τα αφηναν να πηξουν και να στεροποιηθουν.

.
Αυτό απο που το ξέρουμε;;
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Σενέκας έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:19

Μπορεί να γνωρίζανε τη γεωργία, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θέλανε να γίνουν και γεωργοί, για διάφορους λόγους. Το πέρασμα στη γεωργία δεν έγινε με γεωμετρικούς όρους, ότι ανακάλυψαν μια μέρα ότι μπορούν να σπείρουν σπόρους και απο κει και πέρα έκαναν μόνο αυτό. Είναι σαν να ρωτάς "μα γιατί οι μογγόλοι παρότι είχαν απέναντί τους τη Ρωσία και την Κίνα επέλεξαν να συνεχίσουν να ζουν σαν νομάδες κάνοντας μόνο επιδρομές για να ζητάνε φόρους υποτελείας και δεν πήγαν όλοι να γίνουν γεωργοί και να εγκατασταθούν μόνιμα στην Κίνα" ξερω γω. Η απάντηση είναι ότι απλά δε θέλανε :102: Αντίστοιχα οι ευρωπαίοι γνώριζαν το εμπόριο αλλά συνέχισαν να το σνομπάρουν για αιώνες και το άφηναν στα χέρια των Εβραίων γιατί παρότι έβγαζε λεφτά, το θεωρούσαν υποτιμητικό να ασχολούνται :102:
Επί 100άδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια σε όλη τη Γη δεν ήθελε κανένας πούστης;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2024, 11:33

Επιχείρημα που μπορεί να ανακυκλωθεί επ'άπειρον. Π.χ. την δύναμη του ατμού την ήξερε ο Ηρων ο Αλεξανδρεύς, και παρ'όλα αυτά επί 1.700 χρόνια δεν την χρησιμοποιούσαν καθόλου.

Η απάντηση είναι φυσικά ότι η τεχνολογική πρόοδος είναι αυτοτροφοδοτούμενη και επιταχύνεται όσο προχωρά.

Και οι αποδείξεις ότι δεν υπήρξαν προηγμένοι αρχαίοι πολιτισμοί είναι πολλές. Π.χ. το γονιδίωμα των εξημερωμένων ζώων και φυτών δείχνει εξημέρωση μέσα στα γνωστά αρχαιολογικά πλαίσια. Αν οι υποτιθέμενοι προϊστορικοί πολιτισμοί δεν είχαν ανακαλύψει την παραγωγή τροφής, προφανώς δεν θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει. Επίσης, τα ιζήματα των πάγων τής Αρκτικής δεν δείχνουν αρχαία μεταλλουργία, ανάλωση υγρών καυσίμων κ.λ.π.
Α) άλλο 1.700 χρόνια και άλλο εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Τελείως άλλο όμως. Επίσης άλλο να φτιάξεις ατμομηχανή και άλλο να φυτέψεις πορτοκάλια και λάχανα.
Β) Δεν είπα ότι υπήρχαν προηγμένοι αρχαίοι πολιτισμοί, ρώτησα γιατί δεν υπήρχαν.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”