Ρε φίλε όμως, όταν κάτσουμε να μιλήσουμε για το αν μας αρέσει η C++ σαν γλώσσα, θα συζητήσουμε για το ότι δεν έχει garbage collection, για τα templates, για τα exceptions, για το RTTI, κ.λ.π, αν μας ενδιαφέρει η γλώσσα per se. Τώρα ναι οκ, μπορούμε να πούμε πόσο για τον πούτσο ή όχι είναι η boost, αν το QT είναι καλύτερο από το να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο UI framework, αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει να κάνει τόσο με τη γλώσσα, αλλά με το πώς έχουν κάνουν design τις συγκεκριμένες βιβλιοθήκες και frameworks.έργο_μακέτο έγραψε: 07 Ιούλ 2024, 15:34 Τέλος πάντων εγώ γράφω σε React και σε Nest αυτό τον καιρό. Γιατί τα διαχωρίζεις από την javascript. Δηλαδή αν μιλάμε για C++ για παράδειγμα θα έπρεπε να μην συμπεριλλάβουμε και τια βιβλιοθήκες της ;
Άμα θες να κάνουμε debate UI frameworks και βιβλιοθήκες για javascript το ακούω, αλλά εμένα το point μου είναι ότι η typescript είναι καλύτερα επιλογή για τα πάντα στα οποία θα χρησιμοποιούσες vanilla javascript.
Έχω γράψει επαγγελματικά και javascript και typescript, και για front-end και για backend. Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Η javascript καταλήγει σε χάος, έχει πολύ περίεργα quirks και γενικά το DX είναι πολύ χειρότερο από της typescript. Όχι βέβαια ότι η typescript είναι η τελειότητα, αν και έχω παρατηρήσει ότι και πολλές παπαριές της typescript ξεκινάνε από το ότι πρέπει να κάνει transpile σε javascript.