Σελίδα 11 από 37
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:25
από Dwarven Blacksmith
Μπίστης έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:23
στενόμυαλοι αλλά δεν σε εμποδίζουν να φας το πιάτο σου ούτε στο επιβάλλουν όπως οι αντιψεκ
Αυτός που σε εμποδίζει να φας, είναι στο δωμάτιο μαζί μας αυτή τη στιγμή; Σου μιλάει;
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:29
από Μπίστης
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:17
Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
που να περιμένεις δυό αιώνες !!
Πάντως εσύ άραξέ την έξω απο μηρμυγκοφωλιά να ρουφήξεις γκουρμεδιά με καλαμάκι χάρτινο και άσε εμάς τα βλαχαντερά να τρώμε κοκορέτσι
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:33
από hellegennes
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:17
Οι συνήθειες αλλάζουν. Μέχρι τα 70s ήταν αδιανόητο να τρώει ο μέσος δυτικός πολίτης ωμό ψάρι. Αργότερα το σούσι έγινε της μόδας πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρώπη. Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
Τα χοντρολές, λίγο. Ήταν αδιανόητο το 1970 το ωμό ψάρι για τους Δυτικούς;
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:37
από Gherschaagk
Πάντως υπάρχει και το καρπάτσιο.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:40
από Καραμελίτσα
Μπίστης έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:29
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:17
Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
που να περιμένεις δυό αιώνες !!
Πάντως εσύ άραξέ την έξω απο μηρμυγκοφωλιά να ρουφήξεις γκουρμεδιά με καλαμάκι χάρτινο και άσε εμάς τα βλαχαντερά να τρώμε κοκορέτσι
Μην μπερδεύεσαι. Κανείς δε συγκρίνει το κοκορέτσι με τα έντομα. Απλά νομοτελειακά το κοκορέτσι θα είναι είδος για πλουσίους, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προϊόντων όπως το χαβιάρι και το αβγοτάραχο. Για τα βλαχαντερά, ακριδούλα ή συνθετικό κρέας, μέχρι εκεί θα φτάνει το πορτοφόλι.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:41
από hellegennes
Gherschaagk έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:37
Πάντως υπάρχει και το καρπάτσιο.
Γιατί, εμείς δεν τρώγαμε μαριναρισμένα ψάρια;
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:47
από Jimmy81
hellegennes έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:33
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:17
Οι συνήθειες αλλάζουν. Μέχρι τα 70s ήταν αδιανόητο να τρώει ο μέσος δυτικός πολίτης ωμό ψάρι. Αργότερα το σούσι έγινε της μόδας πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρώπη. Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
Τα χοντρολές, λίγο. Ήταν αδιανόητο το 1970 το ωμό ψάρι για τους Δυτικούς;
Σε πολλές χώρες ήταν. Δες το βίντεο που βάζω στην πρώτη σελίδα προς το τέλος. Αλλά και την ιστορία διάδοσης του σούσι αν διαβάσεις θα βρεις την ίδια πληροφορία.
Π.χ.
https://www.forbes.com/sites/johnmarian ... b1fd185edd
Not very long ago the only raw items any American menu dared list were caviar, clams, oysters, and steak tartare with a raw egg on top, once a requisite excess at high-end restaurants where martinis outnumbered wineglasses on a table...[...]...Sushi—which in Japan originally referred to any food kept fresh in vinegared rice but came to refer most specifically to seafood—did not make an appearance in American restaurants until 1957, when Moto Saito opened Saito restaurant in Manhattan and gave lessons to queasy customers on how to eat it. There wasn’t much appetite for it until well into the 1970s, when sushi bars began to proliferate in the U.S. at a time when many more Asian immigrants arrived here.
https://uk.news.yahoo.com/how-sushi-spr ... 20524.html
Once people saw that sushi wasn’t just about raw fish, but could also make use of ingredients such as smoked salmon, avocado, chicken and carrot it soon became a more exciting way to eat.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 19:58
από hellegennes
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 20:09
από Leporello
Κι'όμως το πιό ωμό ψάρι το έφαγα στην Δουνκέρκη το 1992 και όχι σε τίποτα γιαπωνέζικο. Παραδοσιακό φιλεταρισμένο ψάρι μόνο με λίγο λεμόνι. Ούτε μαρινάρισμα, ούτε μπαχαρικά, ούτε τίποτα.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 20:12
από Jimmy81
hellegennes έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:58
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 20:12
από Green Dragon
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:17
Οι συνήθειες αλλάζουν. Μέχρι τα 70s ήταν αδιανόητο να τρώει ο μέσος δυτικός πολίτης ωμό ψάρι. Αργότερα το σούσι έγινε της μόδας πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρώπη. Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
Μπορεί να γελάνε και με τους καραγκιόζηδες που πήγαν να το επιβάλλουν.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 20:14
από Green Dragon
Καραμελίτσα έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:40
Μπίστης έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:29
που να περιμένεις δυό αιώνες !!
Πάντως εσύ άραξέ την έξω απο μηρμυγκοφωλιά να ρουφήξεις γκουρμεδιά με καλαμάκι χάρτινο και άσε εμάς τα βλαχαντερά να τρώμε κοκορέτσι
Μην μπερδεύεσαι. Κανείς δε συγκρίνει το κοκορέτσι με τα έντομα. Απλά νομοτελειακά το κοκορέτσι θα είναι είδος για πλουσίους, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προϊόντων όπως το χαβιάρι και το αβγοτάραχο. Για τα βλαχαντερά, ακριδούλα ή συνθετικό κρέας, μέχρι εκεί θα φτάνει το πορτοφόλι.
Πάψε κατσικοπόδαρη!
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 20:21
από hellegennes
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:12
hellegennes έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:58
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.
Η "καχυποψία κάποιων Δυτικών" και "αδιανόητο για τους Δυτικούς" δεν είναι πολύ κοντινές έννοιες. Εγώ πρώτη φορά που δοκίμασα μαριναρισμένο γαύρο ήμουν γύρω στα 6. Όταν λέμε μαριναρισμένο, εννοούμε για 1-2 ώρες. Ωμές πεταλίδες έτρωγα από πιο μικρός. Δεν είναι κάτι τόσο τραγικά παράξενο. Προφανώς για λαούς της Ευρώπης που δεν έχουν θάλασσα ή στην μέση των ΗΠΑ είναι κάτι περίεργο, αλλά γενικά το ψάρι ήταν κάτι περίεργο γι' αυτούς, όχι απλώς το ωμό.
Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' αυτό, που έχει να κάνει με προσβασιμότητα σε ένα φαγητό, και αυτό που συζητάμε. Η απέχθειά μας για τα έντομα δεν οφείλεται σε έλλειψη οικειότητας, γιατί τα έντομα είναι παντού, οφείλεται μάλλον σε εξελικτικούς παράγοντες. Άλλο δηλαδή να σου πάρει καιρό να συνηθίσεις να τρως ψάρι ή σαλιγκάρια γιατί δεν ήταν στην κουλτούρα σου, πρωτίστως λόγω πρόσβασης, και άλλο να σε αηδιάζει η ιδέα.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 21:08
από Αρίστος
OANNHSEA έγραψε: 07 Φεβ 2023, 18:19
Αρίστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 16:27
Χωρις κρεας και γαλακτοκομικα προιοντα παιζει να μειωθει τοσο ο μεσος ορος ζωης οσο και η ευφυια.
Και τελικα αυτο ειναι ισως το ζητουμενο, υποβαθμισμενες τροφες για λαους που προοριζονται για δουλοι.
.
Μην γράφεις ότι θέλεις!!!
Τα ρομπότ είναι πολύ φθηνότερα, πολύ πιο παραγωγικά και με λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης από έναν δούλο!!!
.
Μα γι' αυτο θελουν να μειωσουν τον παγκοσμιο πληθυσμο.
Το 50% των εργαζομενων οταν θα ενταχθει η τεχνητη νοημοσυνη στην παραγωγη θα ειναι εντελως αχρηστοι.
Το ειπανε και στο Νταβος οτι η μιση εργατικη ταξη θα ειναι εντελως αχρειαστη στο μελλον.
50% μειωση, στους υπολοιπους υποδουλωση με ψηφιακο ελεγχο στις ζωες τους ακομη και για ποσο ανθρακα καταναλωνουν και να ειναι οι προνομιουχοι ενα 10% σε κοινωνιες καθαρα νεοφεουδαρχικες.
Η καθολικη νομιμοποιηση των ναρκωτικων που ερχεται σε συνδυασμο με την εικονικη πραγματικοτητα θα ειναι οι παρηγοριες των δουλων.
.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2023, 21:14
από Αρίστος
hellegennes έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:21
Jimmy81 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:12
hellegennes έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:58
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.
Η "καχυποψία κάποιων Δυτικών" και "αδιανόητο για τους Δυτικούς" δεν είναι πολύ κοντινές έννοιες. Εγώ πρώτη φορά που δοκίμασα μαριναρισμένο γαύρο ήμουν γύρω στα 6. Όταν λέμε μαριναρισμένο, εννοούμε για 1-2 ώρες. Ωμές πεταλίδες έτρωγα από πιο μικρός. Δεν είναι κάτι τόσο τραγικά παράξενο. Προφανώς για λαούς της Ευρώπης που δεν έχουν θάλασσα ή στην μέση των ΗΠΑ είναι κάτι περίεργο, αλλά γενικά το ψάρι ήταν κάτι περίεργο γι' αυτούς, όχι απλώς το ωμό.
Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' αυτό, που έχει να κάνει με προσβασιμότητα σε ένα φαγητό, και αυτό που συζητάμε. Η απέχθειά μας για τα έντομα δεν οφείλεται σε έλλειψη οικειότητας, γιατί τα έντομα είναι παντού, οφείλεται μάλλον σε εξελικτικούς παράγοντες. Άλλο δηλαδή να σου πάρει καιρό να συνηθίσεις να τρως ψάρι ή σαλιγκάρια γιατί δεν ήταν στην κουλτούρα σου, πρωτίστως λόγω πρόσβασης, και άλλο να σε αηδιάζει η ιδέα.
Ειναι αλλο να χρησιμοποιεις πεταλιδες και σαλιγγαρια στο 1% της διατροφης σου και αλλο να τρεφεσαι αποκλειστικα με αυτα εγκαταλειποντας το φυσικο κρεας και τα φυσικα γαλακτοκομικα. Το να γινουν τα εντομα και το συνθετικο κρεας η βαση της διατροφης προκειται για εναν πειραματισμο στον οποιο δεν ξερουμε πως θα αντιδρασουν βραχυπροθεσμα η μακροπροθεσμα οι οργανισμοι. Υπαρχει και γαλα κατσαριδας στις προτασεις για τις μελλοντικες τροφες, ε δεν ξερουμε αυτο τι θα προκαλεσει σε εναν οργανισμο που βασιζοταν σε γαλα θηλαστικων.
.