Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
AlienWay έγραψε: 28 Αύγ 2021, 13:38
Σε αυτό ευθύνες φέρει η δική μας επιτροπή λοιμωξιολόγων που ακολουθεί τυφλά τη στρατηγική του ΠΟΥ χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες του πληθυσμού.
Μπορείς να εξηγήσεις ποιες ακριβώς είναι αυτές οι τοπικές ιδιαιτερότητες και πως ακριβώς μπορεί να ανταπεξέλθει η επιστήμη στα ζητούμενα τους;
Γιατί άλλο η ιατρική επιστήμη και άλλο οι ανθρωπιστικές επιστήμες, έτσι;
Το πώς μπορεί να ανταπεξέλθει η επιστήμη, το είπα παραπάνω: Με ειλικρίνεια. Παρέχοντας εξαρχής την αλήθεια. Ή αν δεν υπάρχει ακόμη έτοιμη η αλήθεια γιατί απαιτεί έρευνα, να μην προκαταβάλλεται.
Η τοπική ιδιαιτερότητα συνοψίζεται στην πάγια πολιτική θέση ενός συναδέλφου ψέκα/αβγού που έχω στη δουλειά: "Πότε θέλανε το καλό μου οι κυβερνώντες για να το θέλουν τώρα;".
Αυτή η φράση, συνοψίζει την επιφυλακτικότητα του Ελ. Και δεν είναι πάντα κακό αυτό το χαρακτηριστικό γιατί βλέπουμε τους άλλους λαούς να μη φέρνουν αντιρρήσεις, ακόμη και όταν οι κυβερνώντες τους κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
Ο Ελ σε ορισμένες περιπτώσεις, παραείναι έξυπνος για δικό του καλό (και έτσι πρέπει). Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια, συμπεριφέρεται σαν πρόβατο (π.χ. "λεφτά υπάρχουν" κλπ). Γενικά ο λαός μας, είναι επιφυλακτικός και δύσκολος στο να δεχτεί άκριτα τις καινοτόμες ιδέες.
nik_killthemall έγραψε: 28 Αύγ 2021, 12:31
2) Το να θεωρήσεις πως οι ψεκ εκτός απο ψεκ είναι και φανατικοι ιαχωβαδες και εναναντιωνονται σε αιμοληψια (που ειναι ακριβως ιδια με την αιμοληψια για να κανεις γενικες εξετασεις αιματος) αυξανει την πόλωση, που αποτι καταλαβαινω πρεπει να είναι και το ζητούμενο.
Τεσπα, εδω για τριτη φορα έχω γραψει πως τα παραπανω δεν είναι τεκμηριο για να επιδιωξει καποιος να κολλησει, και ο αντιλογος εμμενει στο "κολληστε ελευθερα παιδια", οπότε η πόλωση και ο οπαδισμος όντως είναι το ζητούμενο.
δεν ειναι το ζητούμενό τους νομίζω η πολωση, φόβος ειναι οχι δόλος. Δεν ειναι δυνατόν σοβαροι και καλα ανθρωποι σε ενα σοβαρό θεμα να φέρνουν το επιπεδο κουβεντας στα 5γ και την επιπεδη γη και να γελανε μονοι τους με τους φανταστικους εχρους τους.
Είσαι από τους ελάχιστους που εδώ και μήνες διακρίνεις αυτό που όλοι καμώνονται ( ; ) πως δεν συμβαίνει.
Αν και για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν είναι ζητούμενο ο φόβος, ούτε φυσικά η πόλωση.
Είναι η κινητήρια δύναμη που ενεργοποιεί το "εγώ μαλάκας είμαι που το έκανα;", πράγμα που οδηγεί στην πόλωση.
Με ποιους από τις συγκεκριμένες κατηγορίες, πιστεύεις ότι μπορεί να έρθει σε άμεση σύγκρουση η οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα;
Αυτό δεν το αναφέρω ως δικαιολογία για την κυβέρνηση αλλά ως αιτιολόγηση του φαινόμενου, που οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα έβρισκε μπροστά της.
Και ακριβώς γι' αυτό, έχω ζητήσει άπειρες φορές σαφείς προτάσεις από τους ΥΓΙΩΣ (τι άλλο;) σκεπτόμενους που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις συγκεκριμένες σκοπέλους.
Κατά τα φαινόμενα, θα περιμένω πολύ ακόμα.
Καμιά αντίρρηση ! Και οντως θα περιμενεις πολυ ακομα ! Απλά αυτό που γράφεις είναι τεκμήριο πως ο εμβολιασμός δεν είναι τελικά ιατρικό - επιστημονικο θεμα, αλλά πολιτικό ! Το ίδιο λέω και εγώ !
Η διαχείριση του εμβολιασμού ναι, είναι αμιγώς πολιτικό θέμα.
Η αμφισβήτηση/άρνηση του, σε μεγάλο βαθμό, επίσης είναι αντιπολιτευτικό θέμα.
Και όχι, δεν θεωρώ ότι εσύ λειτουργείς αντιπολιτευτικά.
enaon έγραψε: 28 Αύγ 2021, 13:53
ελληνικό φαινόμενο ειναι λες το θεμα του νήματος;
Ελληνικό φαινόμενο είναι το πώς θα αξιοποιηθούν τα πορίσματα της έρευνας στη χώρα μας (και οι αντιφάσεις με αυτά που γνωρίζαμε ως τώρα για τη φυσική ανοσία).
Στις μασκες καναν διαχειριση στοκ και το εχουν παραδεχτει, και ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ, ηταν πολυ προτιμοτερο οι λιγες μασκες που υπηρχαν εκεινο το καιρο να μεινουν για τα νοσοκομεια παρα να τις παρει ο καθε χλιμητζουρας που του λεγαν να παλουκωθει σπιτι αν τον πανικοβαλαν ακομα περισσοτερο λεγοντας του τρεχα να παρεις μασκες. Εδω ρε εκλεβε η Αμερικη με αεροπειρατειες παραγγελιες της Γερμανιας σε μασκες και τεστ. Όταν στη συνεχεια παρηχθη αποθεμα σε μασκες τοτε δοθηκαν στον κοσμο.
Που στη τελικη ακομα κι αν ειχαν πανικοβαλει τοτε τον κοσμο οι πρωτοι που θα τους κατηγορουσαν πως σπερνουν τον πανικο θα ηταν οι ιδιοι με αυτους που λενε τωρα για παγκοσμια συνομωσια με μπροσταρη τον βρωμικοφανελα τον Τσιοδρα που δεν τον ξερει ουτε η μανα που τον γεννησε ...
Δηλαδή αν εξαρχής έλεγαν την αλήθεια, "παιδιά κάντε ένα κουράγιο γιατί δεν έχουμε στοκ ακόμη" δεν θα πετύχαιναν καλύτερο αποτέλεσμα;
Να σημειωθεί εδώ ότι ειδικά ο Έλληνας, δεν αφήνει τέτοιες αντιφάσεις να περάσουν εύκολα γιατί είναι εκ φύσεως επιφυλακτικός με τις νουθετήσεις της εξουσίας.
Σε αυτό ευθύνες φέρει η δική μας επιτροπή λοιμωξιολόγων που ακολουθεί τυφλά τη στρατηγική του ΠΟΥ χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες του πληθυσμού.
Αστειεύεσαι ? Προφανως και οχι, θα ειχε 100αδες φορες χειροτερο αποτελεσμα ! Ξεχναμε παντα πως ο κοσμος που κυβερνουν οι πολιτικοι ατομικα έχει 100 φορες την ιδιοτελεια του καθε πολιτικου.
Ρε εδω ο Βασιλακοπουλος που τωρα περιφερεται στα δελτια τοτε ελεγε πως ενας τροπος για να ελεγξεις το οξυγονο σου, ειναι τα οξυμετρα, και σε 1 βδομαδα εξαφανιστηκε όλο το απόθεμα σε οξυμετρα στη χωρα και πολλοι συναδελφοι του τοτε του την ελεγαν !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Πάντως απ ότι φαίνεται μεχρι τώρα συμφωνούμε στα εξής
1) Επιστημονικά θέματα οταν εμπλέκουν κόστος και μεγάλες μαζες, αποκτούν και πολιτική διάσταση
2) Τα λοκνταουν γινονται γιατι δεν αντεχουν τα συστηματα υγειας
3) Οι ηλικιωμένοι κινδυνευουν περισσοτερο (αλλά ζουν αναμεσα μας)
4) Υπάρχει ιδιοτέλεια στις κοινωνίες
5) Κάποιοι εδω μέσα είναι σκληρά καρύδια και θέλουν να ακούν ωμές αλήθειες και βεβαιότητες 100% για να μη θεωρούν ότι τους δουλευουν.
6) Αποκτάς αντισώματα είτε με νόσηση, είτε με εμβόλιο
7) Ενας χρήστης θελει να μπει στην ομάδα αλήθειας
nik_killthemall έγραψε: 28 Αύγ 2021, 12:31
2) Το να θεωρήσεις πως οι ψεκ εκτός απο ψεκ είναι και φανατικοι ιαχωβαδες και εναναντιωνονται σε αιμοληψια (που ειναι ακριβως ιδια με την αιμοληψια για να κανεις γενικες εξετασεις αιματος) αυξανει την πόλωση, που αποτι καταλαβαινω πρεπει να είναι και το ζητούμενο.
Τεσπα, εδω για τριτη φορα έχω γραψει πως τα παραπανω δεν είναι τεκμηριο για να επιδιωξει καποιος να κολλησει, και ο αντιλογος εμμενει στο "κολληστε ελευθερα παιδια", οπότε η πόλωση και ο οπαδισμος όντως είναι το ζητούμενο.
δεν ειναι το ζητούμενό τους νομίζω η πολωση, φόβος ειναι οχι δόλος. Δεν ειναι δυνατόν σοβαροι και καλα ανθρωποι σε ενα σοβαρό θεμα να φέρνουν το επιπεδο κουβεντας στα 5γ και την επιπεδη γη και να γελανε μονοι τους με τους φανταστικους εχρους τους.
Είσαι από τους ελάχιστους που εδώ και μήνες διακρίνεις αυτό που όλοι καμώνονται ( ; ) πως δεν συμβαίνει.
Αν και για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν είναι ζητούμενο ο φόβος, ούτε φυσικά η πόλωση.
Είναι η κινητήρια δύναμη που ενεργοποιεί το "εγώ μαλάκας είμαι που το έκανα;", πράγμα που οδηγεί στην πόλωση.
Όπα ρε ψυχολόγε.
Σε πάω ό,τι στοίχημα θες, ότι ελάχιστοι θεωρούν εαυτούς μαλάκες που το έκαναν και ότι αν έπαιζε τεστ φοβικών, θα τσακίζατε στις μετρήσεις.
enaon έγραψε: 28 Αύγ 2021, 13:53
ελληνικό φαινόμενο ειναι λες το θεμα του νήματος;
Ελληνικό φαινόμενο είναι το πώς θα αξιοποιηθούν τα πορίσματα της έρευνας στη χώρα μας (και οι αντιφάσεις με αυτά που γνωρίζαμε ως τώρα για τη φυσική ανοσία).
Εντωμεταξυ κανουμε copy paste τους Γαλλους απο την αρχη της ολης φασης,στον αυτοματο ειναι ολα,μεχρι και η απαγορευση της κοκα κολας μετα τις 11:37 πμ.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
ethereal έγραψε: 28 Αύγ 2021, 13:54
δεν θα δίναμε σημασία αν ηταν απλα το "μαλακας ειμαι εγώ;". Το εμβόλιο το καναμε απο φόβο, καλα και γιατί ειμαστε ψυχούλες και παντα θελαμε να σώσουμε το συμπαν, αλλα και φοβο. Ο φοβος ειναι ακόμα εδώ, ακόμα φοβόμαστε οπότε τώρα εχει και θυμό, καποιος πρέπει να φταίει που δεν λύθηκε το πρόβλημα, ασχετα αν γνόταν να λυθεί.
Με ποιους από τις συγκεκριμένες κατηγορίες, πιστεύεις ότι μπορεί να έρθει σε άμεση σύγκρουση η οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα;
Αυτό δεν το αναφέρω ως δικαιολογία για την κυβέρνηση αλλά ως αιτιολόγηση του φαινόμενου, που οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα έβρισκε μπροστά της.
Και ακριβώς γι' αυτό, έχω ζητήσει άπειρες φορές σαφείς προτάσεις από τους ΥΓΙΩΣ (τι άλλο;) σκεπτόμενους που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις συγκεκριμένες σκοπέλους.
Κατά τα φαινόμενα, θα περιμένω πολύ ακόμα.
Καμιά αντίρρηση ! Και οντως θα περιμενεις πολυ ακομα ! Απλά αυτό που γράφεις είναι τεκμήριο πως ο εμβολιασμός δεν είναι τελικά ιατρικό - επιστημονικο θεμα, αλλά πολιτικό ! Το ίδιο λέω και εγώ !
Άλλοι βαράνε τα νταούλια της επανάστας.
Ρε θεωρησε πως μπορει να λειτουργω και με μπαταριες ηλιθιου δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι πως για αλλη μια φορα ένα επιστημονικο - ιατρικο αντικειμενο εφαρμοζεται με κριτηρια πολιτευσης - αντιπολιτευσης.
Πως το λεγε ο Κωνστανταρας στο υπάρχει και φιλότιμο : λες και το πότε είναι έτοιμη να γεννήσει η κάθε λεχώνα δεν είναι αντικείμενο της επιστήμης να το κρίνει αλλά της πολιτικής, και μάλιστα της πιο αήθης μορφής πολιτικης
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
δεν θα δίναμε σημασία αν ηταν απλα το "μαλακας ειμαι εγώ;". Το εμβόλιο το καναμε απο φόβο, καλα και γιατί ειμαστε ψυχούλες και παντα θελαμε να σώσουμε το συμπαν, αλλα και φοβο. Ο φοβος ειναι ακόμα εδώ, ακόμα φοβόμαστε οπότε τώρα εχει και θυμό, καποιος πρέπει να φταίει που δεν λύθηκε το πρόβλημα, ασχετα αν γνόταν να λυθεί.
Ποιο σύμπαν βρε κουτό; Σαφώς και κάναμε το εμβόλιο από το φόβο για νοσηρή νόσηση, πρωτίστως για τον εαυτό μας και δευτερευόντως για τους άλλους.
Αυτό ακριβώς σημαίνει επιλογή ρίσκου.
Η διαφύλαξη της υγείας και του ψυχισμού του συναφιού σας, δεν έπαιξε ούτε καν ως υπόθεση.
Στις μασκες καναν διαχειριση στοκ και το εχουν παραδεχτει, και ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ, ηταν πολυ προτιμοτερο οι λιγες μασκες που υπηρχαν εκεινο το καιρο να μεινουν για τα νοσοκομεια παρα να τις παρει ο καθε χλιμητζουρας που του λεγαν να παλουκωθει σπιτι αν τον πανικοβαλαν ακομα περισσοτερο λεγοντας του τρεχα να παρεις μασκες. Εδω ρε εκλεβε η Αμερικη με αεροπειρατειες παραγγελιες της Γερμανιας σε μασκες και τεστ. Όταν στη συνεχεια παρηχθη αποθεμα σε μασκες τοτε δοθηκαν στον κοσμο.
Που στη τελικη ακομα κι αν ειχαν πανικοβαλει τοτε τον κοσμο οι πρωτοι που θα τους κατηγορουσαν πως σπερνουν τον πανικο θα ηταν οι ιδιοι με αυτους που λενε τωρα για παγκοσμια συνομωσια με μπροσταρη τον βρωμικοφανελα τον Τσιοδρα που δεν τον ξερει ουτε η μανα που τον γεννησε ...
Δηλαδή αν εξαρχής έλεγαν την αλήθεια, "παιδιά κάντε ένα κουράγιο γιατί δεν έχουμε στοκ ακόμη" δεν θα πετύχαιναν καλύτερο αποτέλεσμα;
Να σημειωθεί εδώ ότι ειδικά ο Έλληνας, δεν αφήνει τέτοιες αντιφάσεις να περάσουν εύκολα γιατί είναι εκ φύσεως επιφυλακτικός με τις νουθετήσεις της εξουσίας.
Αστειεύεσαι ? Προφανως και οχι, θα ειχε 100αδες φορες χειροτερο αποτελεσμα ! Ξεχναμε παντα πως ο κοσμος που κυβερνουν οι πολιτικοι ατομικα έχει 100 φορες την ιδιοτελεια του καθε πολιτικου.
Ρε εδω ο Βασιλακοπουλος που τωρα περιφερεται στα δελτια τοτε ελεγε πως ενας τροπος για να ελεγξεις το οξυγονο σου, ειναι τα οξυμετρα, και σε 1 βδομαδα εξαφανιστηκε όλο το απόθεμα σε οξυμετρα στη χωρα και πολλοι συναδελφοι του τοτε του την ελεγαν !
Θα υπήρχε όμως μια αδημονία του κόσμου για να έχει πρόσβαση στις μάσκες. Ετσι όπως διαχειρίστηκαν το ζήτημα οι λοιμωξιολόγοι, γιγαντώθηκε το κίνημα των αρνητών της μάσκας.
Όπως βλέπω τα δεδομένα μέχρι στιγμής, αυτά έχουν ως εξής:
- Ο πλήρως εμβολιασμένος εξασφαλίζει μικρότερη πιθανότητα διασωλήνωσης (και θανάτου) από τον ανεμβολίαστο, αν και εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό. Επομένως ο εμβολιασμός παραμένει αναγκαίος για την αποσυμφόρηση των ΜΕΘ.
- Η φυσική ανοσία είναι προτιμότερη από τον εμβολιασμό, ωστόσο με τη μετάλλαξη Δ, το να την επιδιώκει κανείς, είναι σαν να παίζει ρώσικη ρουλέτα (χώρια οι δυσμενείς συνέπειες του long covid).
Δεν διαφώνησα, απλώς λέω ότι δεν είναι ζητούμενο ο φόβος, όπως τουλάχιστον κατάλαβα ότι γράφεις στην ανάρτησή σου. Όχι, πάντως, από την πλειονότητα των τοποθετημένων στον έναν πόλο.
Τώρα για τα υπόλοιπα χαζοχαρούμενα που γράφονται εδώ μέσα, ξαναλέω ότι ο καθένας κάνει διαχείριση των φόβων και των φοβιών του. Και σ' αυτό δεν θά 'πρεπε κανείς να κάνει υποδείξεις.
Αν θέλει να τις κάνει σε επίπεδο "εμείς οι έτσι κι εσείς οι γιουβέτσι" υπάρχουν ένα σωρό νήματα για ξεκατίνιασμα, αντί να τις περιβάλλει με "επιστημονικοφάνεια".
Άλλοι βαράνε τα νταούλια της επανάστας.
Ρε θεωρησε πως μπορει να λειτουργω και με μπαταριες ηλιθιου δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι πως για αλλη μια φορα ένα επιστημονικο - ιατρικο αντικειμενο εφαρμοζεται με κριτηρια πολιτευσης - αντιπολιτευσης.
Πως το λεγε ο Κωνστανταρας στο υπάρχει και φιλότιμο : λες και το πότε είναι έτοιμη να γεννήσει η κάθε λεχώνα δεν είναι αντικείμενο της επιστήμης να το κρίνει αλλά της πολιτικής, και μάλιστα της πιο αήθης μορφής πολιτικης
Ε ναι, κάπως έτσι αλλά με τη διαφορά ότι η μούτζα δεν απευθύνεται μόνον στους πολιτικούς αλλά ΚΑΙ στους επαναστάτες συνείδησης.