Τζέλι, άγκρια και σπούντα είναι οι κύριες ελληνικές ποικιλίες. Καμμιά χώρα στο μέγεθος της Ελλάδας δεν έχει 400 διαφορετικές ποικιλίες. Και πάλι υπάρχουν κι άλλες ποικιλίες στην Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Βλήμα έγραψε: 26 Ιούλ 2021, 23:45
Λοιπόν, άκου νοικοκυρά: αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μαγειρέψει πολύ στην ζωή σου, και νιώθεις περήφανη για το επίπεδο που έχεις καταφέρει. Αλλά εγώ μαγειρεύω εδώ και μόνο δύο χρόνια, αλλά μαγειρεύω καλύτερα από εσένα, και ξέρεις γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.
Έστω ότι φτιάχνεις μία ωραία σουπίτσα, εντάξει; Την πνίγεις στις πατάτες όμως, μπας και πιάσει στην κοιλιά. Ξέρεις τι θα γίνει με τις πατάτες; Θα έρθουν σε θερμοκρασία που μπορεί να την ανεχθεί άνθρωπος πολύ αργότερα από το υπόλοιπο γαμημένο φαγητό. Ή θα φάω αξιοπρεπή σούπα και θα πρέπει να φέρεις το κουτί των πρώτων βοηθειών, ή θα την φάω κρύα την σούπα σου ώστε να μην με τραυματίσει η, άγευστη στην κατσαρόλα έτσι κι αλλιώς, πατάτα. Τις μπάμιες τα παιδιά δεν τις μισούν λόγω των σάλιων. Γιατί τις πνίγεις στην πατάτα τις μισούν. Μέχρι εκεί φτάνει η μαγειρική σου, όταν δοκιμάζει κόσμος τα φαγητά σου να τα μισεί. Φτιάξ' τες με κοτόπουλο να δεις πώς θα τις λατρέψουν.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχουν φράγκα την σήμερον ημέρα κι οι πατάτες είναι ο πιο φτηνός τρόπος για να χορτάσει κάποιος, αλλά κάν' τες στον φούρνο. Τηγάνισέ τες. Στην κατσαρόλα βάλε κάτι εξίσου φθηνό που να πιάνει: κουρκούτι, αλεύρι, κριθάρι. Βάλε και κουράδες άμα θες, καλύτερη επιλογή είναι από τις πατάτες.
Λοιπόν, για να τελειώνουμε: πατάτες και κατσαρόλα= σκατά φαγητό. Αν χρησιμοποιείς αυτόν τον συνδιασμό και σου λένε ότι το φαγητό σου είναι ωραίο, σου λένε ψέματα.
το γιαχνί δεν πρέπει να το πολυσυμπαθείς ε ;
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!