Davidian έγραψε: 27 Απρ 2021, 06:35
Φακτ 1: Αν δειξει το οξυμετρο 96, τραβα νοσοκομειο (αν δεν εισαι τελειωμενος ΧΑΠιτης). Θα εξελιχτεις, μπορει κ ταχεως, και δε θα το καταλαβεις γιατι το κοβιντ ΔΕΝ κανει δυσπνοια πριν να ειναι πολυ αργα.
Φακτ 2: Αν ερθει ο αλλος νοσοκομειο και δεν του δωσεις ''φαρμακο'', σε κοιταει σα να κατεβηκες απο το Ουαγκαντουγκου. Επειδη δε θες να σε πρηζουν για το οτι δεν τους γραφεις φαρμακα και δεν ενδιαφερεσαι για τις ζωης τους, υπαρχουν οι λεγομενες ''ξεκουμπιστικες αγωγες''. Διαχρονικη αξια σε αυτο το κομματι εναι οι λεγομενες μακρολιδες (Claricid, zithromax). Οταν ενας γιατρος σου γραφει Ζιθρομαξ, 30% παει να πιασει ατυπη πνευμονια και 70% σου λεει ''αντε γαμησου, φυγε απτη ζωη μου, παρε αυτο για να νομιζεις οτι εγω σεκανα καλα'', μ'ευγενικο τροπο.΅Για να μην τους αδικουμε, ειναι και θεμα ψυχολογιας να ''παιρνεις κατι'' οταν εισαι αρρωστος
Φαρμακα που δινουμε για κοβιντ εκτος νοσοκομειου, βασει πρωτοκολλου
- Zithromax: Αυτο ξεκινησε τοτε μεκεινο τον περιεργο Γαλλο και την υδροξυχλωροκινη, αν θυμαστε. Υποτιθεται εχει ανοσοτροποποιητικη δραση. Τελος παντων
-Οταν τελειωσει το Ζιθρομαξ (3 μερες), παμε σε Augmentin ή Αvelox για να το παιξουμε εξυπνοι και να σπαταλησουμε το χρονο του ασθενη κ το δικο μας (βλ. φακτ 2)
- Αντιπηκτικες ενεσεις (ΗΧΜΒ), το μονο που εχει οντως νοημα. Μικροθρομβωσεις και πνευμονικες εμβολες ''παιζουν πολυ''
- Εισπνεομενα, που ισως εχουν οντως νοημα. Καποιοι εχουν οντως ΧΑΠ ή ασθμα και μπορει να μην το ξερουν. Θα τους βοηθησει κ δεν χανεις και τπτ
- Κορτιζονη, μπορει και να κανει και κακο, αν την ξεκινησεις πολυ ΝΩΡΙΣ. Αναθεμα κι αν κανει τπτ, αλλα τουλαχιστον ριχνει (''κρυβει'' ουσιαστικα τον πυρετο). Μας ειπαν να τη δινουμε, τη δινουμε
- Κολχικινη. Μας ειπαν να τη δινουμε, τη δινουμε. Προκειται για γελοια ελληνικη πατεντα, ειναι καθαρα ελληνικο πρωτοκολλο που προτειναν οι μεγαλοεπιστημονες λοιμωξιολογοι μας, πιθανολογω οτι ειναι εκει απλως για να ικανοποιειται το επιστημονικο τους ''εγω'' και για δικαιολογηθουν τα (πολλα) λεφτα που σιγουρα θα πηραν για την πρωτοποριακη μελετη τους. Για το συγκεκριμενο, ειμαι σιγουρος οτι οχι μονο δε βοηθαει αλλα κανει και κακο. Προκαλει σε τεραστιο ποσοστο διαρροιες, επιδεινωνεται η γενικη κατασταση του ασθενους απο αυτο, επιδεινωνεται η γενικη κατασταση του ασθενους απο το γεγονος οτι πρεπει να σηκωνεται συνεχεια ορθιος για να παει τουαλετα. Το καλυτερο πραγμα που εχει να κανει ασθενης με κοβιντ παρεμπιμπτοντως ειναι η απολυτη ακινησια
Φακτ 3: Ενας ακομη λογος που τα δινουμε αυτα ειναι η λεγομενη ''ιατροδικαστικη ιατρικη''. Αυτο ειναι και το νοημα των ιατρικων πρωτοκολλων. Εγω μπορω να λεω οτι θελω για την κολχικινη, αλλα απτη στιγμη που καποιος την εβαλε στο πρωτοκολλο, αν αυτος ο καποιος ερθει στο νοσοκομειο και γω δεν του τη συνταγογραφησω και μετα απο 4 μερες επιδεινωθει και πεθανει, εφυγε ''δικαστηριο'' γιατι αμελησα να του γραψω την καταλληλη θεραπεια. Αν ειναι στο πρωτοκολλο, ειμαι οντως εκτεθειμενος νομικα. Τη γραφω κ το κεφαλι μου ειναι ησυχο.
Αυτος ειναι ακριβως ο λογος που τα περιφημα ''μονοκλωνικα'' οπως τα περιγραφετε εδω στο φορουμ δε θα πιαναν ποτε στην Ελλαδα. 10000 δοσεις λεει ο ηλιθιος ο Κουβελας, ενω ξερει πολυ καλα οτι βασει περιγραφης του τι ιδανικα μπορουν να πετυχουν, οι 10000 δοσεις δε θα φταναν ουτε για 1 εβδομαδα, και θα τα επαιρναν ΟΛΟΙ, ακομη και αυτοι στους οποιους συμφωνα με τις πειραματικες μελετες θα παθαιναν περ/ρο ζημια παρα καλο.
Αυτο εγινε κ με τη ρεμδεσιβιρη btw. Ειναι που ειναι απατη φαρμακο, κανει που κανει 3 χιλιαρικα το κεφαλι, τεθηκαν και καποιες προυποθεσεις για τη χρηση της (υποτιθεται), που ΔΕΝ τις τηρει κανεις, και τελικα ολοι την παιρνουν και τελικα τπτ δεν κανει