!!! DEVELOPMENT MODE !!!

χλααααααααααααααααααααατς

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
sharp

Re: χλααααααααααααααααααααατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Cecily Anne έγραψε: 23 Μαρ 2021, 15:44
foscilis έγραψε: 23 Μαρ 2021, 15:39 Αυτό είναι που είπα εν συντομία πριν "επιδοτούνται".
Αν όλα τα έργα ΔΕΗ, ΟΤΕ, νοσοκομεία, δίκτυα κλπ. ήταν επιδότηση, θα είχαμε δυο κατοικημένες περιοχές στην Ελλάδα, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Γιατί, έτσι δεν είναι;
sharp

foscilis έγραψε: 23 Μαρ 2021, 15:33
sharp έγραψε: 23 Μαρ 2021, 15:04 Πρέπει να υπολογίζεις και αυτούς που ζουν από εκείνους που ζουν από τον τουρισμό. Από εκείνους που παράγουν ή εισάγουν χαρτοπετσέτες, μέχρι τους ασφαλιστές που κλείνουν συμβόλαια με τους ξενοδόχους. Στην σημερινή οικονομία όλα συσχετίζονται, ακόμη και εσύ μπορείς να βρεθείς με λιγότερη δουλειά, είτε γιατί η τάδε υπηρεσία δεν χρειάζεται επειδή σχετιζόταν με τους τουρίστες ή και πιο έμμεσα γιατί δεν έχει φράγκα ο χαρτοπετσετάς για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Η διατύπωση ζουν τόσο τοις εκατό από τον τουρισμό είναι απατηλή, δεν είναι εύκολο να υπολογισθεί το ποσοστό, για να μην πω αδύνατο.
Ναι, αλλά αυτό ισχύει για οτιδήποτε.

Πάρε τον κουρέα μου. Έκλεισε αρχές Νοέμβρη. Δεν πλήρωσε νοίκι. Δεν πλήρωσε φόρο. Έκοψε σχεδόν όλα του τα έξοδα. Πόσοι ζουν από όλα αυτά; Θα είχαν μεγαλύτερη απώλεια στο υποθετικό σενάριο που δε θα είχε υπάρξει καθόλου τουρισμός και το κλείσιμο θα γινόταν π.χ. Δεκέμβρη; Πάρα πολύ αμφιβάλλω. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι όλοι οι ντόπιοι πρέπει κάποια στιγμή να κουρευτούνε, τουρισμός-ξετουρισμός. Ένας άλλος λόγος που αμφιβάλλω είναι ότι ο τουρισμός δεν είχε ούτε το μισό μέγεθος σε απόλυτα νούμερα πριν δέκα χρόνια, όπως πολλά άλλα πράγματα δεν πρόκειται για προαιώνια φάση της ανθρωπότητας αλλά για καταστάσεις που έφερε μια συγκυρία από παράγοντες (φθηνά αεροπορικά ταξίδια, πλατφόρμες διαμοιρασμού, κατάργηση μεσαζόντων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) που ευθυγραμμίστηκε γύρω στο 2015. Ούτε πρόκειται για δραστηριότητα φημισμένη για το ότι διαχέεται τόσο θετικά στον ντόπιο πληθυσμό. Αντιθέτως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι κατεβάζει τους μισθούς των ντόπιων ενώ ανεβάζει πάρα πολύ το άμεσο και έμμεσο κόστος διαβίωσης.

Και το κυριότερο, στο context που συζητάμε, είναι δραστηριότητα ευθέως ασύμβατη με την έξοδο από την πανδημία. Δηλαδή τι να κάνουμε, μαζικά διεθνή ταξίδια =/= έλεγχος του ιού. Και έχουμε δει τι κόστος συνεπάγεται το να μην πετύχεις το δεύτερο, άμεσα, για όλη τη χώρα.
Σωστό αυτό με τον κουρέα, αλλά η Ελλάδα είναι χώρα τουριστική και όχι κουρευτική. Οπότε το impact ( κατά την νεοελληνικήν :003: ) είναι πολύ διαφορετικό. Όπως και νά 'χει το εξτρέμ σενάριο της Β. Κορέας δεν παίζει για διάφορους και υποθέτω ευνόητους λόγους. Εκτός αυτού όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται αυτήν την περίοδο λόγω της μετάλλαξης, δεν είναι μόνον η Ελλάδα, ούτε έχει να κάνει με τουρισμό.

Παρεμπ. πήρα κουρευτική και βρήκα την υγειά μου. Ούτε να περιμένεις και απόσβεση στο τρίτο κούρεμα. Από τις θετικές παρενέργειες του κορωνοιού.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

sharp έγραψε: 23 Μαρ 2021, 16:49 Σωστό αυτό με τον κουρέα, αλλά η Ελλάδα είναι χώρα τουριστική και όχι κουρευτική.
Ξαναλέω: ο τουρισμός παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο και σε κάποιες περιοχές είναι μονοκαλλιέργεια, όμως είναι ΠΑΡΑ πολύ συζητήσιμο αν είμαστε "τουριστική χώρα" κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι συζητήσιμο αν είμαστε "χώρα εφοπλιστών".
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

foscilis έγραψε: 23 Μαρ 2021, 17:01
sharp έγραψε: 23 Μαρ 2021, 16:49 Σωστό αυτό με τον κουρέα, αλλά η Ελλάδα είναι χώρα τουριστική και όχι κουρευτική.
Ξαναλέω: ο τουρισμός παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο και σε κάποιες περιοχές είναι μονοκαλλιέργεια, όμως είναι ΠΑΡΑ πολύ συζητήσιμο αν είμαστε "τουριστική χώρα" κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είναι συζητήσιμο αν είμαστε "χώρα εφοπλιστών".
Η χώρα είναι αδιαμφισβήτητα τουριστική και "εφοπλιστική", το θέμα είναι τι συμβαίνει με την διανομή του πλούτου που παράγεται και την αντίστοιχη φορολογία. Με λίγα λόγια μια μικρή μερίδα ανθρώπων επωφελούνται άμεσα από αυτές τις δυναμικές της χώρας, τόσο από τα κέρδη που βγάζουν όσο από τις ευκολίες που τους παρέχει το κράτος σε σχέση με την φορολογία που αποδίδουν αυτές οι επιχειρήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Γενικά το "είμαστε χώρα Χ" είναι πάρα πολύ προβληματικός ισχυρισμός αν δεν είσαι μικροσκοπική χώρα. Βλέπε και τους αντιπάλους του Μπόρις νόμιζαν ότι "είμαστε χώρα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, βασιζόμαστε σε ξένους για φρέσκα σάντουιτς" και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος as a matter of fact ήταν χώρα εγκαταλελειμμένων εργοστασίων και ορυχείων με υψηλή ανεργία που δεν είχε καμία όρεξη να σερβίρει σάντουιτς σε γραββατωμένους τραπεζικούς.
sharp

Πού το βασίζεις αυτό; Όπως εμμέσως έγραψες, ο τουρισμός σαν μπίζνα είναι το μέλλον για όλον τον κόσμο. Εδώ η βιομηχανική Γερμανία επενδύει πολύ στον τουρισμό και βρίσκεται σε υψηλή θέση, ακριβώς επειδή το έχει βάλει πρόγραμμα και όχι επειδή έχει κάποια τουριστική κληρονομιά. Ή αν θέλεις ψάξε να δεις τι σημαίνει τουρισμός για την πλούσια Ελβετία.

Όπου γυρίσεις και ρωτήσεις όλοι ονειρεύονται να ταξιδέψουν. Σού δίνουν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλη διασκέδαση στη ζωή τους. Τα λέγαμε και στο νήμα με το κλίμα, πώς τα αεροπλάνα κοντεύουν να φρακάρουν από την κίνηση. Πάνε για ένα ΣΚ για καφέ στην Βαρκελώνη, επειδή γνώρισαν κάποιον στα σόσιαλ κοκ. Αυτά προ κορωνα βέβαια.

Επομένως κατά την γνώμη μου είναι σίγουρα ανόητο να γυρίσεις την πλάτη στον τουρισμό. Και τέλος δεν μπορείς να καταδικάσεις τόσα νησιά σε αφανισμό. Τι θα κάνουν αυτοί; Ακόμη και ο λογιστής που τους κρατάει τα βιβλία από τον τουρισμό ζει.

Μην σε πιάνει πανικός, τον κορωνοιό δεν τον έφεραν οι τουρίστες μόνο. Ειδικά την νέα μετάλλαξη που είναι και το πρόβλημα μάλλον Έλληνες την έφεραν που δουλεύουν ή σπουδάζουν σε άλλες χώρες.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Ναι σε αυτή την συζήτηση η μια πλευρά λέει οτι είμαστε τουριστική χώρα γιατί ο τουρισμός συνεισφέρει το 20% του συνολικού ΑΕΠ και η ναυτίλία το 10% ενω η άλλη πλευρά (εσυ) λεει οτι δεν είμαστε επειδή έτσι.
Άβαταρ μέλους
foscilis

sharp έγραψε: 23 Μαρ 2021, 17:22
Πού το βασίζεις αυτό; Όπως εμμέσως έγραψες, ο τουρισμός σαν μπίζνα είναι το μέλλον για όλον τον κόσμο. Εδώ η βιομηχανική Γερμανία επενδύει πολύ στον τουρισμό και βρίσκεται σε υψηλή θέση, ακριβώς επειδή το έχει βάλει πρόγραμμα και όχι επειδή έχει κάποια τουριστική κληρονομιά. Ή αν θέλεις ψάξε να δεις τι σημαίνει τουρισμός για την πλούσια Ελβετία.
Το έψαξα και σημαίνει 2% του ΑΕΠ και 4% των θέσεων εργασίας.

Όπου γυρίσεις και ρωτήσεις όλοι ονειρεύονται να ταξιδέψουν. Σού δίνουν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλη διασκέδαση στη ζωή τους. Τα λέγαμε και στο νήμα με το κλίμα, πώς τα αεροπλάνα κοντεύουν να φρακάρουν από την κίνηση. Πάνε για ένα ΣΚ για καφέ στην Βαρκελώνη, επειδή γνώρισαν κάποιον στα σόσιαλ κοκ. Αυτά προ κορωνα βέβαια.

Επομένως κατά την γνώμη μου είναι σίγουρα ανόητο να γυρίσεις την πλάτη στον τουρισμό. Και τέλος δεν μπορείς να καταδικάσεις τόσα νησιά σε αφανισμό. Τι θα κάνουν αυτοί; Ακόμη και ο λογιστής που τους κρατάει τα βιβλία από τον τουρισμό ζει.

Μην σε πιάνει πανικός, τον κορωνοιό δεν τον έφεραν οι τουρίστες μόνο. Ειδικά την νέα μετάλλαξη που είναι και το πρόβλημα μάλλον Έλληνες την έφεραν που δουλεύουν ή σπουδάζουν σε άλλες χώρες.
Φίλε μου δε γράφουμε εδώ πέρα έκθεση για τον τουρισμό ως φαινόμενο, ούτε για τη συνολική στρατηγική των χωρών και τέτοια, ούτε να καταδικαστούν τα νησιά σε μαρασμό ούτε οποιαδήποτε άλλη τέτοια μεγαλόστομη υπερβολή. Συζητάμε ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές:

1) Παλουκώνεται ο τουριστικός τομέας ένα καλοκαίρι
2) Παλουκώνονται όλοι οι υπόλοιποι τομείς ένα χειμώνα.

Διαλέξαμε το (1). Οδήγησε σε ένα λαμπρό μέλλον;

Δε νομίζω.

Είναι καλή ιδέα να το ξαναδιαλέξουμε; Πάλι δε νομίζω.

Εγώ δε σου κρύβω ότι εγώ που θέλω εξοδόχαρτο και η μόρφωση των παιδιών μου (η ελπίδα τους δηλαδή να φέρνουν κι αυτοί 100 χιλιάρικα το χρόνο στη χώρα αντί να καθαρίζουν χέστρες για 1 δολλάριο συνάλλαγμα τη μέρα) έχει πάει πίσω πόσους μήνες χρόνο, μου ψιλοανάβουν τα γλομπάκια όταν βλέπω τον Harry Theoharry, ένα άτομο απερίγραπτης γελοιότητας να εξηγεί ότι για υγειονομικούς λόγους δεν αναγνωρίζουμε το εμβόλιο της Ρωσίας αλλά για τουριστικούς θα το αναγνωρίσουμε και να παίρνει ύφος Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη φωτογραφιζόμενος στο μουσείο Ακρόπολης. Όπως μου ανάβουν τα γλομπάκια που εγώ θα κάνω εμβόλιο γύρω στο Σεπτέμβριο και άμα, ενώ ο εικοσάχρονος γκαρσόνος προτείνεται να κάνει εμβόλιο αμέσως μετά τους καρκινοπαθείς για να ΛΕΜΕ ότι προσφέρουμε covid-free εμπειρία, το ίδιο που λέγαμε δηλαδή και πέρυσι.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ο τουρισμός, κάπου μέχρι το 2018-19 είχε φτάσει να δημιουργεί κοντά το 1/4 του ΑΕΠ, οπότε δεν τα λες "ανυπολόγιστα" τα 40κάτι δις.*

*Δεν βγάζω άκρη, έχω βρει 3 διαφορετικά στατιστικά και έβαλα μέσο όρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 23 Μαρ 2021, 18:17, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
sys3x

foscilis έγραψε: 23 Μαρ 2021, 17:58
sharp έγραψε: 23 Μαρ 2021, 17:22

Το έψαξα και σημαίνει 2% του ΑΕΠ και 4% των θέσεων εργασίας.

Φίλε μου δε γράφουμε εδώ πέρα έκθεση για τον τουρισμό ως φαινόμενο, ούτε για τη συνολική στρατηγική των χωρών και τέτοια, ούτε να καταδικαστούν τα νησιά σε μαρασμό ούτε οποιαδήποτε άλλη τέτοια μεγαλόστομη υπερβολή. Συζητάμε ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές:

1) Παλουκώνεται ο τουριστικός τομέας ένα καλοκαίρι
2) Παλουκώνονται όλοι οι υπόλοιποι τομείς ένα χειμώνα.

Διαλέξαμε το (1). Οδήγησε σε ένα λαμπρό μέλλον;

Δε νομίζω.

Είναι καλή ιδέα να το ξαναδιαλέξουμε; Πάλι δε νομίζω.

Εγώ δε σου κρύβω ότι εγώ που θέλω εξοδόχαρτο και η μόρφωση των παιδιών μου (η ελπίδα τους δηλαδή να φέρνουν κι αυτοί 100 χιλιάρικα το χρόνο στη χώρα αντί να καθαρίζουν χέστρες για 1 δολλάριο συνάλλαγμα τη μέρα) έχει πάει πίσω πόσους μήνες χρόνο, μου ψιλοανάβουν τα γλομπάκια όταν βλέπω τον Harry Theoharry, ένα άτομο απερίγραπτης γελοιότητας να εξηγεί ότι για υγειονομικούς λόγους δεν αναγνωρίζουμε το εμβόλιο της Ρωσίας αλλά για τουριστικούς θα το αναγνωρίσουμε και να παίρνει ύφος Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη φωτογραφιζόμενος στο μουσείο Ακρόπολης. Όπως μου ανάβουν τα γλομπάκια που εγώ θα κάνω εμβόλιο γύρω στο Σεπτέμβριο και άμα, ενώ ο εικοσάχρονος γκαρσόνος προτείνεται να κάνει εμβόλιο αμέσως μετά τους καρκινοπαθείς για να ΛΕΜΕ ότι προσφέρουμε covid-free εμπειρία, το ίδιο που λέγαμε δηλαδή και πέρυσι.
α δεν υπάρχουν μόνον αυτές οι δύο επιλογές
β ο ΧΘ είναι ΕΙΔΙΚΟΣ πάνω στα μπινγκ ντάντα ( :lol: )
γ υπομονή, είτε το κάνεις σήμερα είτε το Σεπτέμβριο ο ίδιος, ξες, θα παραμείνεις, στατιστικά δεν κινδυνεύει η ζωή σου αλλά τα αρχίδια μας.
:D

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

τι γράφω πάλι ο πούστης.

.
Άβαταρ μέλους
foscilis

και η κουτσή μαρία είναι ειδική στα big data.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 23 Μαρ 2021, 13:23 Η αληθεια ειναι οτι αν ήμουν πθ της νήσου θα είχα απαγορεύσει τον τουρισμό στην Ελλάδα πολλα χρονια. Οι μισοί γυρνάνε με ΣΜΝ, βιασμενοι, φορτωμένοι με κακουργήματα, ή έστω στην καλύτερη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πολλοι δε γυρνάνε καθόλου καθώς βρίσκονται σε κάποιο πάτο του Αιγαίου, ή γυρνάνε νεκροί λες κ έφυγαν για το μέτωπο επειδή έφαγαν μαχαιριές. Είναι υγειονομική κ κοινωνική βόμβα η Ελλάδα για τους Άγγλους, ανεξαρτήτως κοβιντ. Πλεον απο τους υπόλοιπους μισούς που γυρνάνε όπως έφυγαν οι μισοί γυρνάνε με κορόνα οπότε...
Proper lads
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

foscilis έγραψε: 23 Μαρ 2021, 16:30
Ζενίθεδρος έγραψε: 23 Μαρ 2021, 16:27
Cecily Anne έγραψε: 23 Μαρ 2021, 16:09

Kι εγώ πιστεύω ότι το μέτρο αυτό ήταν κλασσική μαλακία του κλόουν, το έγραψα πρώτο πρώτο, διότι το μόνο που θα καταφέρει είναι να στέλνει μαζικά κόσμο διακοπές την ίδια περίοδο, αντί να τους διασπάσει σε μεγαλύτερο εύρος ημερών. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούν να θέσουν σοβαρότερα μέτρα, όπως:
απαραίτητος εμβολιασμός, για να ταξιδέψεις ή απαραίτητο τεστ στην είσοδο και στην έξοδο κλπ.

Ξαναλέω, πράγματα που αυτονόητα έπρεπε να θέσουμε σα δεδομένα εμείς σαν κράτος, τώρα ελπίζουμε να τα θέσουν τα κράτη των τουριστών. :102:
Αυτό ήθελε να κάνει ο Κουλης, αλλα μετα το τελεσίγραφο της ΤUI τα μαζεψε. Δεν ειναι υποχρεωμένη ολη η υφήλιος να αποκτήσει την αντιβιωτικολαγνεια της Ελλάδας και της Ισπανίας. Tο δεύτερο είναι ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει ένα γερό δάνειο πολλων δις ώστε να το χρηματοδοτησει ολο αυτο, το οποίο πάλι από τις χώρες των τουριστών θα το ζητήσει. Δεν φτάνει δλδ που θα φέρουν συνάλλαγμα, θέλουμε και την πίτα αφαγωτη. Μην δέχεσαι κανέναν τουρίστα και δέξου τις συνέπειες της στρατηγικής σου απόφασης να γίνεις μια προΚαστροϊκή Κούβα της Ευρώπης.
Στρατηγική απόφαση είναι αν το κάνεις μόνιμα. Αν το κάνεις εν μέσω μιας έκτακτης κατάστασης είναι τακτική προσωρινη απόφαση εκτός αν αυτή τη στιγμή όλη η Ευρώπη έχει γίνει προΚαστροϊκή Κούβα και το πρόσεξες μόνο εσύ.
Τακτικη ειναι η μεθοδος και στρατηγικη ο στοχος.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Καρχες
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”