!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διακοπές με μωρά

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Athina__P

Re: Διακοπές με μωρά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Διακοπές με χρονιάρικο μωρό... Αν είναι κοριτσάκι κανα-δυο νόστιμα καπέλα, θα δείχνει ωραίο στις φωτο για χρόνια μετά, ακόμα και αν δεν τα κρατήσει πολύ στο κεφαλάκι του. Λίγα παιχνιδάκια για την παραλία. Οτιδήποτε σε φουσκωτό παιχνίδι, να μην έχει πολύ όγκο, να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει γρήγορα, αλλιώς δεν θα είναι πρακτικό. Μια μικρή φουσκωτή βαρκούλα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να βάλεις το μωρό για λίγο στη θάλασσα χωρίς να έχεις τα χέρια σου γεμάτα όλη την ώρα και βγαίνουν και ωραίες αναμνηστικές φωτό. Δεν είναι για χόρταση και αυτό.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

Η Χαλκιδική φαίνεται να είναι φουλ. Βρίσκουμε μόνο υπερβολικά ακριβά για αυτό που προσφέρουν ή ακατάλληλα για μωρά.

Ψάχνουμε για Πελοπόννησο τώρα.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Τα γνωστά - στην αγκαλια της ωραίας, τρυφερής -γλυκιάς Μάνας μας , Πελοποννήσου καταφεύγουν ολοι να αποφυγουν τις μητριές.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Athina__P

Κρήτη έχεις αρκετές επιλογές ακόμα. Δεν ξέρω γιατί δεν συζητάς νησί; Μια άλλη εναλλακτική είναι να αλλάξετε τελείως τις ημερομηνίες σας σε περίπτωση που έχετε τη δυνατότητα. Μπορεί βέβαια ο καιρός να χαλάσει αρκετά, μια στο τόσο συμβαίνει, αλλά σπάνια, έτσι ώστε να χαλάσουν πολλές μέρες διακοπών. Πιθανόν να βρίσκεις και εντός του Ιουλίου, από ακυρώσεις, ψάξτο λίγο. Στη θέση σου στα συγκεκριμένα στενά χρονικά πλαίσια, θα το πήγαινα κάπως έτσι, μπας και. Βλέπω μια πολύ μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιαφέρει και βλέπω την πολιτική ακυρώσεών της στο booking και ανάλογα με το χρόνο που δίνει για δωρεάν ακυρώσεις κάνω ένα τηλεφώνημα και δηλώνω το ενδιαφέρον μου μπας και. Καλύτερα ώρες που είναι πιο διαθέσιμοι και δεν τρέχουν γιατί ήδη είναι φουλ σεζόν. 2-5 ειναι καλύτερες ώρες για τέτοιες συνεννοήσεις. Αυτό που κάνουν μερικοί πελάτες είναι να κλείνουν μερικά και αν βρουν κάτι καλύτερο απελευθερώνουν ένα, πριν τους βάλει χρηματική ποινή η booking. Οπότε λόγω τέτοιων ακυρώσεων είναι πιθανό να βρεις ΚΑΤΙ σε όλη την ηπειρωτική ελλάδα. Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εντοπίζεις τις ακυρώσεις. Συνήθως οι τιμές θα είναι καλές γιατί δεν θέλουν να τους μείνει το δωμάτιο άδειο, αν και φέτος, δεν τους συμφέρει να το ξανανεβάσουν στην αρχική τιμή και πιθανόν με τις τιμές που παίζουν αν ξανανεβεί να είναι ακριβό. Αλλά παίζει να πετύχεις και κάτι καλό. Προτιμάνε να τα κλείνουν παρά να ρισκάρουν να τους μείνουν άδεια και να πάρουν 0 ευρώ.

Πχ αν δεις την τρέχουσα εβδομάδα Πελοπόννησο έχει πολύ καλές τιμές!

Η Χαλκιδική αντενδείκνυται για τέλη Αυγούστου και μετά, λόγω μεγαλύτερου ρίσκου να πιάσει μόνιμη μουντάδα και φθινόπωρο σχετικά νωρίς.

Μια άλλη λύση είναι να βγάλεις ανακοινωθέν προς άπαντες ότι ψάχνεις, άπαντες άπαντες, υπάρχουν λύσεις τύπου ο αδερφός μου έχει ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα δίπλα σε ταβέρνα που σου φέρνει ντελίβερι και είναι ελεύθερο τότε και τότε.

Πελοπόννησο έτυχε να τα ξέρουμε ως ελεύθεροι, είναι μέρος που τις εποχές που δεν έχει ρεκόρ στον τουρισμό κλείνει τίγκα από οικογένειες, πόσο μάλλον τώρα. Τι να πω, θέλει πολύ ψάξιμο αν επιμένεις στο ηπειρωτικό. Είναι που ο Έλληνας δεν κάνει διακοπές! Πάντα γεμάτα είναι!

Μωρό στο πλοίο: Υπάρχουν γονείς που δεν πολυασχολούνται, υπάρχουν και αυτοί που βγάζουν στράτισμα το μωρό εναλλάξ, θα του δείχνουν διάφορα, γιατί το μωράκι δεν κάθεται με τις ώρες στο καρότσι. Είμαι συνάδελφος και με τους μεν και με τους δε, αναλόγως πόσο ζωηρό είναι κάθε παιδάκι. Μπορώ να πω μου άρεσε η φάση στο πλοίο, πιο πολύ από το αυτοκίνητο στην ίδια ηλικία. Ε, έχει ένα ξεβόλεμα το κουβάλημα, το μπες βγες στο πλοίο, αλλά το πάνω στο πλοίο δεν είναι πολύ επιβαρυντικό. Αν βέβαια ξέρεις το παιδί σου ότι πχ θέλει ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί και συγκεκριμένες συνθήκες και θα σου κάνει μεγάλη μανούρα στην περίπτωση που δεν τα βρει αυτά και θεωρείς ότι στο αυτοκίνητο θα είναι καλύτερα λόγω κουνήματος, ε, δίκιο έχεις. Δεν μπορώ να πω πάντως ότι παρατήρησα ποτέ μικρό παιδί είτε να μην αντέχει το πλοίο είτε οι γονείς του να είναι σε απόγνωση. Θα μου πεις αυτοί που βλέπουν ότι το παιδί τους μπορεί να μην το έχει με το πλοίο δεν ξεκινάνε ποτέ...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nik_killthemall έγραψε: 05 Ιούλ 2018, 22:16 το '14 είχα πάει αλλά ταβέρνα δεν θυμάμαι. Τώρα βέβαια μπορεί να την μπερδεύω και με την Χρυσή Αμμουδιά που είναι επίσης προς τα κει ... Για φαί ανεβαίναμε συστημένοι στον Θεολόγο, θεϊκά κοψίδια με γνήσια χοληστερίνη ...
H Xρυσή αμμουδιά ήταν από παλιά πιο οργανωμένη με ξενοδοχεία κλπ. Ως παραλία όμορφη, όπως οι περισσότερες της Θάσου αλλά με πολύ περισσότερο κόσμο.

Αυτή που λέω εγώ είναι το paradise beach. Παλιά πήγαιναν και γυμνιστές, πράγμα που ήταν πολύ καλό γιατί αφ' ενός λειτουργούσαν αποτρεπτικά για αρκετούς και δεν υπήρχαν πολλές οικογένειες με παιδάκια και τον αντίστοιχο θαλάσσιο εξοπλισμό, που συνήθως πιάνει τη μισή παραλία αφ' ετέρου τα πράγματα ήταν χαλαρά και δεν ήσουν υποχρεωμένος να κυκλοφορείς μονίμως ξεβράκωτος για να μην ταράξεις το φενγκσούι των ερυθρόκωλων. Με λίγα λόγια το ιδανικό μέρος για ελεύθερο. Σκηνή κάτω από το πεύκο, ντουσιέρες, τουαλέτες και μία ταβέρνα που λειτουργούσε σαν αυτοδιαχειριζόμενο μπιτσόμπαρο. Όσο για το φαγητό της ταβέρνας, η Γιάννα ήταν από τον Θεολόγο (εκπληκτικό χωριό με φοβερή αρχιτεκτονική) και πολλές φορές πηγαίναμε μαζί για τις σχετικές προμήθειες. Ο Κώστας κάθε φορά που ερχόταν ή έφευγε μία παρέα (ήταν τόπος συνάντησης για χρόνια) έψηνε αρνί. :lol:

Ναι, έριξα μια ματιά και είδα ότι και σήμερα υπάρχει κάτι αλλά καμμία σχέση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 10:56
nik_killthemall έγραψε: 05 Ιούλ 2018, 22:16 το '14 είχα πάει αλλά ταβέρνα δεν θυμάμαι. Τώρα βέβαια μπορεί να την μπερδεύω και με την Χρυσή Αμμουδιά που είναι επίσης προς τα κει ... Για φαί ανεβαίναμε συστημένοι στον Θεολόγο, θεϊκά κοψίδια με γνήσια χοληστερίνη ...
H Xρυσή αμμουδιά ήταν από παλιά πιο οργανωμένη με ξενοδοχεία κλπ. Ως παραλία όμορφη, όπως οι περισσότερες της Θάσου αλλά με πολύ περισσότερο κόσμο.

Αυτή που λέω εγώ είναι το paradise beach. Παλιά πήγαιναν και γυμνιστές, πράγμα που ήταν πολύ καλό γιατί αφ' ενός λειτουργούσαν αποτρεπτικά για αρκετούς και δεν υπήρχαν πολλές οικογένειες με παιδάκια και τον αντίστοιχο θαλάσσιο εξοπλισμό, που συνήθως πιάνει τη μισή παραλία αφ' ετέρου τα πράγματα ήταν χαλαρά και δεν ήσουν υποχρεωμένος να κυκλοφορείς μονίμως ξεβράκωτος για να μην ταράξεις το φενγκσούι των ερυθρόκωλων. Με λίγα λόγια το ιδανικό μέρος για ελεύθερο. Σκηνή κάτω από το πεύκο, ντουσιέρες, τουαλέτες και μία ταβέρνα που λειτουργούσε σαν αυτοδιαχειριζόμενο μπιτσόμπαρο. Όσο για το φαγητό της ταβέρνας, η Γιάννα ήταν από τον Θεολόγο (εκπληκτικό χωριό με φοβερή αρχιτεκτονική) και πολλές φορές πηγαίναμε μαζί για τις σχετικές προμήθειες. Ο Κώστας κάθε φορά που ερχόταν ή έφευγε μία παρέα (ήταν τόπος συνάντησης για χρόνια) έψηνε αρνί. :lol:

I know σαν Παράδεισο σκέτο την γνωρίσαμε κι εμείς, την ίδια παραλία λέμε με το νησάκι απέναντι. Απίστευτη αρχιτεκτονική ο Θεολόγος έτσι ? Από απίστευτη παραλία σε ένα μισάωρο βρισκόσουν σε χωριό που θύμιζε αρκαδία με τρελά κοψίδια ...
Στη Θάσο έγινα ολίγον περίγελος από το έτερον ήμισυ (ή και από περισσότερους πιθανότατα) όταν επισκεφτήκαμε ρε συ τον Αρχάγγελο. Σκάω μύτη με μαγιό (ευτυχώς μπλούζα φόραγα) το οποίο επειδή είμαι και λίγο αρκουδότριχα τραχανοπλαγιά στα πόδια υποτίθεται πως σκανδάλιζε τους πιστούς και με σταματά στην είσοδο "πορτιέρης" και μου δίνει να φορέσω ενα πλατύ κοντό υφασμάτινο παντελόνι με σοβαρότατες κίντρινες και βυσσινι ρίγες που προφανώς δεν σκανδάλιζε τους πιστούς ... σαν τσίρκο ήμουνα.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nik_killthemall έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 12:03
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 10:56

I know σαν Παράδεισο σκέτο την γνωρίσαμε κι εμείς, την ίδια παραλία λέμε με το νησάκι απέναντι. Απίστευτη αρχιτεκτονική ο Θεολόγος έτσι ? Από απίστευτη παραλία σε ένα μισάωρο βρισκόσουν σε χωριό που θύμιζε αρκαδία με τρελά κοψίδια ...
Στη Θάσο έγινα ολίγον περίγελος από το έτερον ήμισυ (ή και από περισσότερους πιθανότατα) όταν επισκεφτήκαμε ρε συ τον Αρχάγγελο. Σκάω μύτη με μαγιό (ευτυχώς μπλούζα φόραγα) το οποίο επειδή είμαι και λίγο αρκουδότριχα τραχανοπλαγιά στα πόδια υποτίθεται πως σκανδάλιζε τους πιστούς και με σταματά στην είσοδο "πορτιέρης" και μου δίνει να φορέσω ενα πλατύ κοντό υφασμάτινο παντελόνι με σοβαρότατες κίντρινες και βυσσινι ρίγες που προφανώς δεν σκανδάλιζε τους πιστούς ... σαν τσίρκο ήμουνα.
Καλή περίπτωση χωριού που μοιάζει με Αρκαδία, με πράσινο, κανάλια με νερό που έσκαγε το καρπούζι σε 10 λεπτά αλλά λιιίγο πιο τουριστικό από τον Θεολόγο είναι και η Παναγία. Από εκεί βρίσκεσαι σε φοβερή παραλία σε 10 λεπτά.

Εικόνα

https://www.thassos-view.com/el/perioxes/xwria/panagia

Μετανάστρια ακούς; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

εγω παντως που ειχα παει ΘΑσο πριν απο 46 χρονια αυτο που θυμαμαι ηταν τα χιλιαδες κουνουπια που μας ειχαν φαει ζωντανους,ισχυει ακομα το σπορ ?
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Τι προτείνετε νησιά και Θάσους κλπ; Δε μπορείς να πας με μωρά σε νησί. Ένα γιατρο να χρειαστείς θα περιμένεις αεροδιακομιδή; Θα κουβαλάς όλα αυτά τα συμπράκαλα στις σκάλες του πλοιου;
Athina__P

Υδράργυρος έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 08:24 Τι προτείνετε νησιά και Θάσους κλπ; Δε μπορείς να πας με μωρά σε νησί. Ένα γιατρο να χρειαστείς θα περιμένεις αεροδιακομιδή; Θα κουβαλάς όλα αυτά τα συμπράκαλα στις σκάλες του πλοιου;
Σε μεγάλα νησιά είσαι σε οργανωμένο νοσοκομείο πιο γρήγορα, αν προγραμματίσεις να είσαι κοντά σε νοσοκομείο αν είναι ΤΟΣΟ σημαντικό, από όσο θα ήσουν στη γειτονιά σου, που θα έπρεπε κάθε φορά να πας σε ΕΝΑ από τα εφημερεύοντα παιδιατρικά της Αττικής! Το Ηράκλειο έχει πανεπιστημιακό νοσοκομείο! Μια φορά όταν ήταν να πηγαίναμε Κρήτη και είχαμε κλείσει τα πάντα και προπληρώσει προκαταβολές και αγοράσει εισητήρια, μου κάνει πυρετό το ένα λίγες ώρες πριν φύγουμε, την προηγούμενη το βράδυ, 1,5 ετών τότε. Ο δεύτερος της ζωής του, μόλις είχε ξεκινήσει παιδικό. Σκέφτομαι. Τι θα έκανα στην Αθήνα; Θα μου έλεγε ο γιατρός να παρακολουθώ και σε 3 μέρες τα ξαναλέμε ή αν έχει τίποτα πολύ περίεργα συμπτώματα όπως λήθαργο. Ε, πήγαμε κανονικά Κρήτη, πήγαμε σε παιδίατρο την πρώτη μέρα, ήταν μια ιωσούλα όπως οι καμιά 20ριά και βάλε που ακολούθησαν στον παιδικό.Αφού πέρασε μια μέρα με πυρετό αλλά ήταν καλά και δεν αλλάξαμε κάτι πολύ στη μέρα μας, την επόμενη ήταν περδίκι και συνεχίσαμε τις διακοπές μας κανονικά.

Να μην πω τι εμπειρία είχαμε όταν χρειάστηκε κάτι ένας μεγάλος από την παρέα στη Β. Εύβοια, που άλλα μέλη της παρέας μας σέρναν σε τέτοια μέρη γιατί ήταν λέει πιο κατάλληλλα για οικογένειες μην και τύχει κάτι. Πόσο γρήγορα εξυπηρετηθήκαμε και πόσο γρήγορα φτάσαμε στο ιατρείο. Κάνουν βάρδιες, δεν είναι σίγουρο καν ότι θα βρεις κάποιον εκεί. Τουλάχιστον τότε που τον χρειαστήκαμε. Και δεν ξέρω καν για παιδίατρο.

Το να κουβαλάς δεν μου φαίνεται δύσκολο. Γεμίζεις ένα αμάξι και το πας είτε ηπειρωτικά είτε νησιωτικά. Το κουβάλημα του καροτσιού μπορεί να είναι κάτι, αλλά δεν είναι, τα περισσότερα πλοία έχουν κυλιόμενες, όπως τα malls, δεν πάνε καρότσια στα malls? Και κυλιόμενες να μην έχει, σε μια σκάλα θα κολλήσουμε; Όλο και κάποιος θα βοηθήσει την οικογένεια με μωρό σε τέτοια θέματα.

Δεν ξέρω, μπορεί να είναι δικό μου θέμα, με το που θα πατήσω το πόδι μου στο πλοίο χαλαρώνω, έχουν ξεκινήσει οι διακοπές και με χαλαρώνει να είμαι και σε ένα πλοίο γεμάτο με ανθρώπους που οι περισσότεροι νιώθουν το ίδιο! Έχει καλή ενέργεια. Δεν είναι ότι περιμένω ώρες στο αυτοκίνητο σε έναν τσιμεντόδρομο, δηλαδή βλέπω κάτι για ώρες που δεν μου πολυαρέσει. Οπότε όσο είναι μικρά τα παιδιά αντιγράφουν την ψυχολογία του γονέα, ούτε καν να βαρεθούν και να γκρινιάξουν. Σε σχέση με τη μέρα του ταξιδιού, η καθημερινή μέρα, να ξυπνήσεις μωρά, να τα μοιράσεις σε παιδικούς, να πας δουλειά, να ξανακάνεις το δρομολόγιο πίσω και σουπερ μάρκετ και ξέρω γω, η μέρα στο πλοίο είναι απόλαυση. Που έχεις το χρόνο να ασχοληθείς με τα παιδιά σου και να τα ψυχαγωγήσεις. Χωρίς πλάκα.

Για πιο μεγάλα δεν ισχύει, από τώρα με ψέλνει το ένα παιδί γιατί πιστεύει ότι δεν θα έχει γουάι φάι στο πέλαγος στη διαδρομή που κλείσαμε φέτος και βαριέται τις μεγάλες διαδρομές με πλοίο τώρα. Όπως και τις διαδρομές με αυτοκίνητο να προσθέσω! Αλλά πιστεύω για αυτό με το πλοίο έχει ανάμνηση από ένα γρήγορο τύπου λεωφορείου που είχαμε πάρει παλιά, όντως είναι βαρετό πολύ ως χώρος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 10 Ιούλ 2018, 09:25, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ο,τι να’ναι. Σε νησί μεγάλωσα. Μια χαρα θα πας σε νησί. Αν εχεις στο μυαλο αεροδιακομιδή για μια εκδρομή, δωστο να στο μεγαλώσει κανας αλλος.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Ναι Γαλή και η Παναγια ήταν ωραία με ποταμάκια, ρυάκια, γεφυράκια στη πλατεία κλπ, απλά για φαί Θεολόγος :lol:
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Μετανάστρια έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 00:35 Η Χαλκιδική φαίνεται να είναι φουλ. Βρίσκουμε μόνο υπερβολικά ακριβά για αυτό που προσφέρουν ή ακατάλληλα για μωρά.

Ψάχνουμε για Πελοπόννησο τώρα.
καλύτερα
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Απο τα καλύτερα μέρη για διακοπές οικογενειών με παιδιά είναι το Π.Άστρος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Athina__P

Ερμής έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 13:37 Απο τα καλύτερα μέρη για διακοπές οικογενειών με παιδιά είναι το Π.Άστρος.
Πριν 15 χρόνια που πήγα ως στάση σε τουρ που κάναμε, είχε ΜΟΝΟ οικογένειες με μικρά παιδιά :smt126 και λίγους παππούδες. Όλοι Έλληνες. Πιο οικογενειακά και από τη Β. Εύβοια. Πιο νεαρόκοσμο θα έβλεπες στην Αιδηψό παρά στο Π. Άστρος, γιατί στην Αιδηψό - είχε και μερικά ξενοδοχεία πιο μοντέρνα, για νεαρές παρέες. Νομιζω πιο έξω από το παράλιο Άστρος είχε ένα beach bar με νεαρόκοσμο. Τώρα μετά από χρόνια έχει γίνει λιγότερο οικογενειακό;

Επιβεβαιώνω ότι είναι το Π. Άστρος είναι το μέρος στην Ελλάδα που αν πάει ζευγάρι θα νιώσει ότι μπήκε σε κάτι σαν ταινία μέσα που είναι ξένοι μεταξύ ξένων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”