!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Linux - Γενικα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Linux - Γενικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

the comet the course the tail έγραψε: 15 Νοέμ 2020, 11:05 Screenshot 2020-11-15 110238.png

ζω στα όρια

:sal13:
Έχεις ξεπεράσει τα όρια... :003:
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

the comet the course the tail έγραψε: 15 Νοέμ 2020, 10:34
omg kai 3 lol έγραψε: 15 Νοέμ 2020, 01:04 Google Web Designer
καλό;
ειναι κυριως για ειδικες αποστολες σε Html5 ως αντικαταστατης του Flash που εχει καταργηθει

:003:
Εικόνα
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

omg kai 3 lol έγραψε: 15 Νοέμ 2020, 17:16
the comet the course the tail έγραψε: 15 Νοέμ 2020, 10:34
omg kai 3 lol έγραψε: 15 Νοέμ 2020, 01:04 Google Web Designer
καλό;
ειναι κυριως για ειδικες αποστολες σε Html5 ως αντικαταστατης του Flash που εχει καταργηθει

:003:
Εικόνα
Τι μηχάνημα έχεις φτιάξει ρε συ; Στο Cern δουλεύεις; :p2:
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

2 Firefox με καμμια 15 καρτελες το καθενα ποτε δεν ειχα προβλημα, εκτος κι αν ανοιξω facebook και αρχισω το σκρολαρισμα, ο επεξεργαστης βαραει κοκκινο και το ανεμιστηρακι απογειωνεται.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Nostalgia έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 13:15 2 Firefox με καμμια 15 καρτελες το καθενα ποτε δεν ειχα προβλημα, εκτος κι αν ανοιξω facebook και αρχισω το σκρολαρισμα, ο επεξεργαστης βαραει κοκκινο και το ανεμιστηρακι απογειωνεται.
Αυτό είναι πρόβλημα σε πολλά λάπτοπ με Λίνουξ, είχα καταφέρει να το στρώσω αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι πως.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

sys3x έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 15:38
Nostalgia έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 13:15 2 Firefox με καμμια 15 καρτελες το καθενα ποτε δεν ειχα προβλημα, εκτος κι αν ανοιξω facebook και αρχισω το σκρολαρισμα, ο επεξεργαστης βαραει κοκκινο και το ανεμιστηρακι απογειωνεται.
Αυτό είναι πρόβλημα σε πολλά λάπτοπ με Λίνουξ, είχα καταφέρει να το στρώσω αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι πως.
Το facebook είναι από τις βαρύτερες σελίδες που έχω συναντήσει.

Linux και laptop δεν τα βρίσκουν καλά μεταξύ τους. Αν και χρησιμοποιείται ο tlp η διαχείριση ενέργειας και μπαταρίας είναι γενικά προβληματική.
Είχα ένα laptopaκι που χρησιμοποιούνταν κι ως τηγάνι για ομελέτες όταν έτρεχε linux mint 17.

A! Νος, κάνε εγκατάσταση το preload εφόσον έχεις διανομή που δεν το έχει προεγκατεστημένο. Φορτώνει cache των προγραμμάτων στη RAM κι επιταχύνει το άνοιγμα των εφαρμογών κατά 50-70%.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

θα το θεμα ειναι μονο με facebook και εφοσον ξεκινησει το σκραλλαρισμα προς τα κατω.... Οσο πιο βαθεια τοσο πιο πολυ γονατισμα....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
sys3x

Nostalgia έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 19:11 θα το θεμα ειναι μονο με facebook και εφοσον ξεκινησει το σκραλλαρισμα προς τα κατω.... Οσο πιο βαθεια τοσο πιο πολυ γονατισμα....
Άμα είναι μόνον στο φέης το πρόβλημα υπάρχει πάρα πολύ εύκολη λύση. :wink

.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Deleted facebook?
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
sys3x

klg έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 20:23
Deleted facebook?
Καλά ναι, έχει παίξει κι αυτό αλλά εδώ μιλούσα για ενεργειακή διαχείριση, δε θυμάμαι τι είχα κάνει αλλά θυμάμαι ότι είχα ανοιχτό το htop συνέχεια.

.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ένα από τα πιο κουφά προβλήματα που συνάντησα στα linuxmint 20 Cinnamon ήταν ότι ο σκληρός (κλασικός, όχι SSD) δούλευε στο 100% για τεράστια διαστήματα, χωρίς προφανή λόγο.
Σύντομα ανακάλυψα ότι το πρόβλημα δημιουργούσε ο οδηγός για touchpad (!). Μόλις απενεργοποίησα το λογισμικό χρήσης touchpad, το σύστημα επανήλθε στα φυσιολογικά του.

Υ.Γ. δεν έχω touchpad.
Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot »

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως ο sys3x λειτουργεί σαν έμπορος ναρκωτικών, σε δελεάζει με την 1η δόση και προτού το καταλάβεις έχεις βυθιστεί στον κόσμο του Linux. Ταξίδι χωρίς επιστροφή - ΥΠΟΠΤΟΣ ο ρόλος του.

Από το καλοκαίρι έχω που ταλαιπωρούμαι και δεν μπορώ να απεξαρτηθώ.
Και να φανταστείτε πως υπάρχει το δίχτυ ασφαλείας του ΟΚΑΝΑ Oracle VirtualBox...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ PC USERS!

Όπως οι περισσότεροι χρήστες, ξεκίνησα με τα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά.
Στην 1η επικίνδυνη ουσία αντέδρασε ο οργανισμός μου και εγκατέλειψα μετά από 2-3 μέρες:
MX Linux και λάθος resolution της οθόνης: Αντί για 2560 x 1440, εμφάνιζε 2560 x χίλιαεξακόσιατόσο
Δοκίμασα τα πάντα, ό,τι ρύθμιση υπήρχε, τόσο μέσα στο OS όσο και στο VirtualBox. Τζίφος.
Αλλά τουλάχιστον δεν είχα επενδύσει πολύ χρόνο, δεν είχα αρχίσει να setάρω προγράμματα, να παραμετροποιώ κ.λπ.

Μετά δοκίμασα την 2η σε δημοτικότητα (αν και αυτά αλλάζουν συχνά) ουσία, το Manjaro.
Και ήμουν απολύτως ικανοποιημένος. Το εγκατέστησα δεκαπενταύγουστο και όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όταν και αποφάσισα να αλλάξω μέγεθος & τύπο vdi.
Βλέπετε δεν είχα εκτιμήσει σωστά, που να ξέρω ο άνθρωπος κιόλας
(ΔΕΝ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ -> ΠΡΕΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΝΑ Σ’ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΗ ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΕΡΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ)
Όταν το έστηνα είχα κάνει τσιγκουνιές στο θέμα μεγέθους (12 GB αν δεν με απατά η μνήμη μου) και επιπλέον είχα επιλέξει να είναι fixed αντί για dynamic.
Ε, κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Μετά από διαδοχικά updates ενός μήνα, και παρότι έτρεχα την εντολή που καθαρίζει την cache των packages/παλαιότερες εκδόσεις ή libraries (;) προγραμμάτων τι-στον-πούτσο-ήτανε έχω ξεχάσει τώρα, τιγκάρισε.
Εντάξει, δεν ρίχνω το φταίξιμο στη διανομή, nobody’s fault but mine.
Είχα σκοπό να βάλω 5-6 distros ακόμα (ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ; ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΗΡΩΙΝΟΜΑΝΗΣ!), ο secondary SSD για τους πειραματισμούς είναι 240 GB και θα ξέφευγε το πράγμα.
Έφαγα αρκετή ώρα διαβάζοντας guides και how-to και ακόμα και σήμερα αν με ρωτήσεις, νομίζω πως έκανα τη μετατροπή σωστά.
Το Manjaro είχε διαφορετική άποψη.

Έφτανε ως τη login screen και μετά τίποτα. Έμενε σε αυτό το στάδιο εσαεί.

Εικόνα

Τα τεχνάσματα που δοκίμασα για να το ξεμπλοκάρω απέτυχαν και το πήρα απόφαση.
Αυτό συναίσθημα του να έχεις στήσει ένα OS όπως θέλεις, να έχεις φέρει τα πάντα στα μέτρα σου και μια ωραία πρωία να καθίσταται άχρηστο, είναι devastating.
Το χειρότερο δε, είναι πως στο διάστημα αυτό είχα customάρει πλήθος προγραμμάτων ενώ είχα δημιουργήσει και ένα νέο e-mail στο οποία ναι μεν εξακολουθούσα να έχω πρόσβαση αφού είχα φροντίσει να αποθηκεύσω user name & password, θα έχανα όμως τα εισερχόμενα/εξερχόμενα της αλληλογραφία (Thunderbird setαρισμένος POP3 που κατεβάζει τα e-mails τοπικά και αφήνει τον remote server άδειο)
Με έσωσε ένα εκ των IsoBuster ή PowerISO που διαχειρίζονται άψογα τα *.vdi - κατάφερα να κάνω extract ό,τι χρειαζόμουν (.thunderbird, .mozilla και 2-3 ακόμα) τα οποία και μετέφερα επιτυχώς στο τρέχον Archοειδές distro.

«Μα κι εσύ ρε φίλε, κατευθείαν στα βαθειά; Χάθηκε ο κόσμος να βάλεις κάτι Ubuntu-based πιο user-friendly κι από Window$;», θα ρωτήσετε.
- ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ; Θα πρέπει να αστειεύεστε.
Σοβαρά τώρα, μου αρέσει το Arch λογότυπο (μου θυμίζει Sci-Fi movies, Star Trek και τέτοια - δεν ξέρω αν το εμπνεύστηκαν από εκεί, δεν το έχω ψάξει) συν το ότι ήθελα κάτι off the beaten track. Όχι τη διανομή που συγκεντρώνει 5.000 χρήστες παγκοσμίως και αύριο μπορεί να μην υπάρχει, αλλά όχι και το Mint ας πούμε. Κάτι ενδιάμεσο που να έχει γερές βάσεις και το επίπεδο των users του να είναι άνω του μέσου όρου.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Έβαλα λοιπόν EndeavorOS.
Και αυτή τη φορά, λόγω της τραυματικής εμπειρίας με το Manjaro, το έστησα με αυστηρότερες προδιαγραφές.
Dynamic για να μην μπλέκουμε και 24 GB. Που και πάλι λίγο είναι, αλλά τα μαστόρια στις κοινότητες λένε πως το dynamic βρέξει-χιονίσει (η ΑΕΚ θα γαμήσει!) είναι 100% αξιόπιστο και versatile.
Σε γενικές γραμμές δηλώνω ικανοποιημένος.
Δοκίμασα όλες τα διαθέσιμα DE και κατέληξα στον ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Μα είναι τώρα σοβαρά πράγματα αυτά; Να βάζουν ένα σιχαμερό αρουραίο για σήμα; Τέλος πάντων, το αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω.

Τα κυριότερα παράπονά μου δεν έχουν να κάνουν με το distro καθαυτό αλλά τη λειτουργία του σε VM περιβάλλον.
Εγκλωβισμένος στα 60Hz. Το scrolling των σελίδων είναι τραγικό.
Μετά είναι τα keyboard shortcuts, επίσης πρόβλημα του Linux εν γένει και όχι της συγκεκριμένης διανομής.
Θα πρέπει να ήταν φοβερός ΣΑΔΙΣΤΗΣ αυτός που αποφάσισε να θέσει διαφορετικές συντομεύσεις για το ΙΔΙΟ πρόγραμμα ανάλογα με το σε ποιο OS τρέχει.
Άντε να μαθαίνεις πάλι απ’ την αρχή. Και να μπερδεύεσαι κιόλας γιατί δουλεύεις παράλληλα τα ίδια apps και σε Windows.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! Είναι σαν τους μαλάκες τους Βρετανούς που ’χουν τα τιμόνια δεξιά ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!
ΒΑΛΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΑΜΩ!
Ακόμα και στην κονσόλα, Terminal Emulator πως το λένε, το copy/paste δεν είναι Ctrl+C/Ctrl+V αλλά Ctrl+Shift+C/Ctrl+Shift+V.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ; ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ;
ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ DEATHWISH; ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ;

Το σημείο στο οποίο αντικειμενικά (;) χωλαίνει το EndeavourOS είναι τα packages. Ίσως να είναι γενικότερο πρόβλημα των Arch-based διανομών, δεν ξέρω.
Αλλά η κατάσταση θυμίζει το «Όλοι οι καλοί μαζί, κι ο ψωριάρης χώρια»
AUR σου λέει, μπες εκεί αν δεν βρίσκεις αυτά που χρειάζεσαι στα άλλα repositories. Ναι, όταν και εφόσον δεήσει ο χ, ψ να κάνει compile πως στον πούτσο το λένε αυτό το πράγμα για να δουλέψει.
ΒΑΛΤΕ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΟΙΝΑ BINARIES ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΩΜΑΚΙ.
ΖΩΑ, Ε, ΖΩΑ!

Και με συγχωρείτε τώρα. Από τη στιγμή που έχω τα hashes απ’ τον developer άρα μπορώ να επαληθεύσω πως το app είναι legit γιατί να μην με αφήνει να το εγκαταστήσω κατευθείαν απ’ το site του;
Ή μήπως γίνεται και δεν το έχω πάρει πρέφα; ΠΑΛΙ ΡΟΜΠΕΣ ΓΙΝΑΜΕ;

Τι τελευταίες 10 μέρες μου έχει επιτεθεί αυτό το δολοφονικό ερπετό, ο ΠΥΘΩΝΑΣ και επιχειρεί να με συνθλίψει. Αντέχω ακόμα αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα.
Με του μπαίνω στο desktop βλέπω ένδειξη για “182 available updates” - Rolling distro δεν ήθελες; ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΤΩΡΑ!
Εντάξει δεν έγινε τίποτα, 5 λεπτά υπόθεση είναι (σημειωτέον πως 9 στις 10 φορές ζητάει και restart)
Μπαίνει, τα κατεβάζει και μετά...
ΤΟΜΠΟΛΑ!
Ο Πύθωνας δεν μπορεί να καταπιεί το γεύμα του και ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΕΥΖΩΝΟΙ.

Εικόνα

που καταλήγει στο...

Εικόνα
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Καλωσόρισες στον μαγικό κόσμο του ανοιχτού κώδικα!

Από που να αρχίσουμε τώρα και που να τελειώσουμε.
Καταρχήν γιατί δεν το περνάς σε έναν μικρό ssd αρχικά "κανονικά";
Αυτό από μόνο του θα σου έλυνε πολλά προβλήματα, θα είχε νόημα να περάσεις όσα instances σε vm αν ήθελες να κάνεις κάτι στοχευμένα και δεν είχες την δυνατότητα να το τρέξεις στο "δικό του" αποκλειστικά hardware.

Στο τέλος πάντα να ξέρεις ΟΛΟΙ μου λένε ευχαριστώ.
(:

*Mate βάζουμε μόνον άμα έχουμε αρχαίο hardware, χαμηλούς πόρους συστήματος ή επειδή κουβαλάμε κάποιου είδους ανωμαλίας μέσα μας και μας αρέσει.

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Σε άλλα νέα, ο Ράητ της Ρεντ Χατ σκότωσε το centos, ίσως το πιο διαδεδομένο OS για servers atm.
Αυτό από μόνο του είναι πολύ χοντρό.

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Σε ότι έχει να κάνει με πάηθον σε αυτό το πχώρουμ κάνομε σάμον τ@ Χουργιατς, είναι νόμος.

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”