Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 17:43
Αλεξανδρούπολη, ψωμί με γύρο στην τοστιέρα, με ρώσικη σαλάτα.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Στον Πόντιο.Gouerino 4 έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:28Κατεβαινα απο την παρνηθακορόιδο έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:23Σε μαγαζί του Πετρετζίκη πήγες;Gouerino 4 έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:22 Πηγα μια φορα σε ενα απο αυτα τα βρωμικα και ζητησα ψωμακι με σουβλακι.
Τον βλεπω,ανοιγει το ψωμι και βαζει μεσα γκουντα και ζαμπον.,Λεω μαλλον θα κανει τοστ για καποιον αλλον.
Στη συνεχεια βαζει μεσα και το σουβλακι πατατες και μια αλοιφη.
Τι κανεος ρε μαστορα τον λεω;
Θες να δω εξωγήινους στον υπνο μου;
Σε ενα μαγαζι σαν καντινα
ετσι ηταν και στην πολυτεχνειου(Συνεχεια της τσιμισκη ειναι στην Θεσσαλονικη) μεχρι προσφατα μαλιστα κρατουσαν!Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:42Δικαιώνομαι, κρεμμύδι, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Ούτε αλοιφές, ούτε μπουρδάρες.Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:28[img]https://i.postimg.cc/kgSSxV7d/FB-I ... .jpg[/img]
Στο μπιφτεκάδικο αυτό της Σαλονίκης κάναμε φορουμικό τσιμπούσι το 2011. Μουσαφιραίοι τότες, ξέρει ο Tarkovsky.Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:49ετσι ηταν και στην πολυτεχνειου(Συνεχεια της τσιμισκη ειναι στην Θεσσαλονικη) μεχρι προσφατα μαλιστα κρατουσαν!
απο τα παλια τα χρονια...
πηγαινες ορθιος κανα σκαμπο το πολυ υψηλο αργοτερα και αμα
σου βαζε λαδοκολλα,τα μπιφτεκακια σου,ντοματουλα,ριγανη μπουκοβο,κρεμμυδι,μουσταρδα κετσαπ αν ηθελες εβαζες ο ιδιος
το ψωμακι σου περασμενο στο καρβουνο με το λαδακι του την ριγανουλα του(αλλοι ανευ)
και το κοπανουσες!
και στην στοα κατω καπανη ειχε μαγαζι ιδιο
στην Καβαλα πρεπει να εχει ακομα μεινει τετοιο στυλ μαγαζι
Παλια αυτο ηταν ενα μικρο κουβουκλιο που εκανε μονο σουβλακια που τα εδινε με μια φετα ψωμιΑγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:48 Τα καλυτερα σουβλακια - τα πραγματικα- στο λεκανοπεδιο + τα εχω δοκιμασει σε μαγαζι στην Πεντελη κοντα στο νοσοκομειο παιδων .
Δεν ειχα δει να φτιαχνει κατι αλλο - πιτες - μπιφτεκια - γυρο κλπ κ γινοταν μονιμα λαικο προσκυνημα κ αναμονη
Και τα πορθμεία, όπως και οι στάσεις του τρένου (Λιανοκλάδι)Gouerino 4 έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:58Παλια αυτο ηταν ενα μικρο κουβουκλιο που εκανε μονο σουβλακια που τα εδινε με μια φετα ψωμιΑγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:48 Τα καλυτερα σουβλακια - τα πραγματικα- στο λεκανοπεδιο + τα εχω δοκιμασει σε μαγαζι στην Πεντελη κοντα στο νοσοκομειο παιδων .
Δεν ειχα δει να φτιαχνει κατι αλλο - πιτες - μπιφτεκια - γυρο κλπ κ γινοταν μονιμα λαικο προσκυνημα κ αναμονη
Αργοτερα αγορασε το απεναντι μαγαζι
Τον ρωτησα μια φορα πως τα εκανε τοσο νοστιμα.
Το μυστικο ειναι στο μαριναρισμα απο την προηγουμενη μερα
Παντως κορυφαια στην ελλαδα ειναι της Λειβαδιάς.
Πολυ καλα ειχε παλια και στο λουτρακι
Παρολο που εχω γερο στομαχι,την ψιλοακουσαelchav έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:46Στον Πόντιο.
Γνωστό μαγαζί, μέχρι πριν χρόνια έκανε το καλύτερο σάντουιτς στην Αθήνα. Τώρα είναι για τον πέο
Aυτό εγώ το ξέρω ως "Πολίτικο κεμπάπ", και υπάρχει ακόμα, Αθήνα δε θυμάμαι πού το έτρωγα αλλά πχ Κυριακίδης στο Κιάτο:Beria έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:59 Σημείωσις: Το κεμπάπ ή το ντονέρ τυλίγονταν σε πιτούλες (ανατολικής προελεύσεως) με αλάτι, κόκκινο πιπέρι, δυο μικρά κομμάτια ντομάτα και μαϊντανό. ΜΟΝΟΝ
Στο λιανοκλαδι τα θυμαμαι,γαματαBeria έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:59Και τα πορθμεία, όπως και οι στάσεις του τρένου (Λιανοκλάδι)Gouerino 4 έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:58Παλια αυτο ηταν ενα μικρο κουβουκλιο που εκανε μονο σουβλακια που τα εδινε με μια φετα ψωμιΑγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:48 Τα καλυτερα σουβλακια - τα πραγματικα- στο λεκανοπεδιο + τα εχω δοκιμασει σε μαγαζι στην Πεντελη κοντα στο νοσοκομειο παιδων .
Δεν ειχα δει να φτιαχνει κατι αλλο - πιτες - μπιφτεκια - γυρο κλπ κ γινοταν μονιμα λαικο προσκυνημα κ αναμονη
Αργοτερα αγορασε το απεναντι μαγαζι
Τον ρωτησα μια φορα πως τα εκανε τοσο νοστιμα.
Το μυστικο ειναι στο μαριναρισμα απο την προηγουμενη μερα
Παντως κορυφαια στην ελλαδα ειναι της Λειβαδιάς.
Πολυ καλα ειχε παλια και στο λουτρακι
Σωστα - τα καλυτερα τα φτιαχνουμε κ τα ψηνουμε σπιτι.Niki έγραψε: 08 Απρ 2020, 17:54 Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.