!!! DEVELOPMENT MODE !!!

«Είσαι 40 και μένεις ακόμα με τους γονείς σου!;»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: «Είσαι 40 και μένεις ακόμα με τους γονείς σου!;»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ίφιδα έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:12
Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:03 Σκοπός είναι η ανεξαρτησία whatever it takes, αλλά δεν νομίζω να κατανοείς την αξία της.
:smt023
Η ανεξαρτησία, η υπευθυνότητα, το να μη πουλάς μαγκιά χωρίς να την εχεις
Το να μην την πουλάς καθόλου παίζει;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:16
Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:03 Σκοπός είναι η ανεξαρτησία whatever it takes, αλλά δεν νομίζω να κατανοείς την αξία της.
Εννοείται, κι είναι το καλύτερο. Το να βαφτίσεις μιζέρια την ανεξαρτησία παντως είναι γελοιο
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Parrot έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:15
Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:08 Από την γονεϊκή φτερούγα. Να είσαι αυτόνομος, κύριος της ζωής και του σπιτιού σου :D
Η γονεϊκή φτερούγα είναι το ένα σκέλος της εξίσωσης.
Στο άλλο μέλος της εξίσωσης βρίσκεται ο καταργηθείς γάμος του νέου ανθρώπου.
Η ολοκληρωμένη εικόνα είναι αυτή.
Όμως, το δεύτερο σκέλος αναγκαστικά πάει περίπατο, όταν ο γάμος κοστίζει, κάποιος νέος δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση στις πόλεις σε νεαρή ηλικία και αναγκαστικά θα φύγει απ ' το σπίτι, αν μπορεί οικονομικά, γιατί το σύγχρονο διαμέρισμα είναι ένα τσιμεντένιο κλουβί και δε χωράει πολλούς, θα επακολουθήσει έκλυτος βίος μέχρι τα 40φεύγα και 15 εφήμερες και περαστικές σχέσεις, πιθανόν χωρίς την δημιουργία κάποιας οικογένειας, και στο τέλος οι επισκέψεις στον ψυχίατρο θα αρχίσουν να πυκνώνουν..
Από το σπίτι των γονιών να πάει κάποιος σε άλλο σπίτι με το που θα παντρευτεί; αυτό λες;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ίφιδα έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:17

Εννοείται, κι είναι το καλύτερο. Το να βαφτίσεις μιζέρια την ανεξαρτησία παντως είναι γελοιο
Παιδιά είναι μωρέ θα μάθουν :lol:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Τρίχες. Αν όντως δε ενδιέφερε η εξέλιξη θα είχες άλλες προτεραιότητες.

Άκου δεν κατανοώ την ανεξαρτησία. Ανεξαρτησία δεν σημαίνει είμαι σε ένα επίπεδο 5 να και πάω στο 1 με σκοπό κάποια στιγμή να φτάσω ισως στο 2, γιατί σώνει και ντε πρέπει να κυκλοφορώ με το παπαρι έξω σε όλο το σπίτι

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:19 Από το σπίτι των γονιών να πάει κάποιος σε άλλο σπίτι με το που θα παντρευτεί; αυτό λες;
Έτσι, δεν το κάναμε παλιά;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ίφιδα έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:17

Ο Ότο θέλει να σας εκνευρίσει γιατί τσιμπάτε εύκολα.
Αλλά ούτε εσείς έχετε δίκιο ούτε αυτός. Όλα έχουν μια προτεραιότητα, τίποτα δεν είναι οικουμενικά ιερό.
Ούτε καν η ανεξαρτησία είναι ιερή για σένα, εξάλλου είσαι και παντρεμένη αν θυμάμαι καλά.

Όποιος βάζει μπροστά να μένει μόνος κι ας τρώει πέτρες με γεια του με χαρά του, όποιος βάζει μπροστά να συσσωρεύσει κεφάλαιο πάλι με γειά του με χαρά του. Μπορεί και οι δύο να είναι το ίδιο άτομο σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 20:08
Εκει αναγκαστικά θα πρέπει να είσαι πολύ, πολύ, πολύ στριμωγμένα. Πολύ όμως. Μέχρι να βρεις 2η δουλειά ή με καλύτερες αποδοχές. Εντάξει αν τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης φαγητό κτλ θα πας.
Έχει τα δικια της η Ιφιδα, δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη, αλλα για Αθήνα τουλάχιστον τα πράγματα δεν ειναι όπως παλιά. Πριν 15 χρονια είχες τη γενια των 700+ ευρω οπότε την παλευες καπως να ανεξαρτητοποιηθεις. Μετά ηρθε η κρίση κ πεσανε οι μισθοι αλλα επεσαν κ τα ενοίκια, έβρισκες ανετα αξιοπρεπέστατο σπιτι με κάτω από 200 ευρω (αξιοπρεπέστατο για τα λεφτα του εννοω). Τώρα εχουν ανέβει τα ενοίκια ομως. Η οικογένεια πιστεύω ειναι να την εχεις ουτε πολύ κοντά, ουτε πολυ μακρια. Αλλα σίγουρα τα αγορια ειδικα δεν ξεκολλανε απο τη μαμα τους κ αυτο ειναι λίγο θλιβερό. Να βλεπεις ολόκληρους μαντραχαλους στην ηλικια μου να παιρνουν άδεια απο τη μαμα ακομα κ για να κλασουν
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:05 Καθένας με τις προτεραιότητες του, δεν υπάρχουν λάθος απαντήσεις.
Αυτό πιστεύω κι εγώ. Στη μέση ειναι η αλήθεια. Οκ, ως 40χρονος που μένεις με τους γονεις σου μπορεί να μην είναι κάτι νορμάλ, να κρύβει τρελές παθογένειες αλλά έως και μια δεκαετία κάτω εγώ το θεωρώ μια χαρά (φυσιο)λογικό για την εποχή μας, απ'τη στιγμή βέβαια που δεν εξαρτάσαι οικονομικά απο τους δικούς σου, αλλά αντιθέτως μοιράζεστε και τα έξοδα του σπιτικού. Όλα αυτά βέβαια, αρκεί να έχεις ενα στοιχειωδώς άνετο σπίτι και τον δικό σου άνετο προσωπικό χώρο μέσα σε αυτό, όχι καμιά τρύπα, και φυσικά να έχεις και στοιχειωδώς καλές σχέσεις με τους γονείς σου.
Τις πολλές πολλές φανφαρολογίες που γράφονται περί "ανεξαρτησιών" κατά τα λοιπά τις ακουω βερεσέ,και μάλλον παραπέμπουν σε parents issues, απ'οσους λέγονται με ιδιαίτερο στόμφο και πάθος. Εγώ πχ που εχω αρκετά καλες σχεσεις με τους δικούς μου, δεν θα ειχα θέμα να μείνω μαζί τους, αν υπήρχε κάποτε η ανάγκη (δική μου ή δική τους).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Otto Weininger έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:21

Άκου δεν κατανοώ την ανεξαρτησία. Ανεξαρτησία δεν σημαίνει είμαι σε ένα επίπεδο 5 και πάω στο 1 με σκοπό κάποια στιγμή να φτάσω ισως στο 2, γιατί πρέπει σώνει και ντε πρέπει να κυκλοφορώ με το παπαρι έξω σε όλο το σπίτι
Φυσικά δεν την κατανοείς. Είναι περίπλοκο και η γλύκα της βολής από τις γονικές παροχες δεν βοηθάει.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Parrot έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:22
Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:19 Από το σπίτι των γονιών να πάει κάποιος σε άλλο σπίτι με το που θα παντρευτεί; αυτό λες;
Έτσι, δεν το κάναμε παλιά;
Και είδες φαντάζομαι τα αποτελέσματα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 19:38 Μωρέ και δώμα σε ταράτσα να είναι, αρκεί να είναι δικό σου. Κι όταν λεω δικό σου δεν εννοώ ιδιόκτητο.
Έμενες σε αυτό, απλά για να είσαι ανεξάρτητη; :lol:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:26
Ο Ότο θέλει να σας εκνευρίσει γιατί τσιμπάτε εύκολα.
Κανεις λαθος εδώ αγαπητέ φίλε. Δεν θέλω να εκνευρίσω κανέναν. Ούτε μαγκιά έδειξα κάπου, αντίθετα κάθομαι και παρακολουθω τα υπονοούμενα.

Υπονοούμενα, από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι μοντέρνοι αλλά έχουν νοοτροπία του 1900. Που νομίζουν ότι ανεξαρτησία είναι να φύγεις από το σπίτι τον γονιών σου ακόμα και αν πρέπει να πας κάπου όπου θα είναι μικρότερο από το δωμάτιο σου.

Που νομίζουν, εν τέλει, ότι είναι πιο ανεξάρτητες από εμένα ή τον οποιον σαν εμένα. Μια ψευδαίσθηση δηλαδή που καταρρίπτεται σε δύο γραμμές.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Namrail έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:31
Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 19:38 Μωρέ και δώμα σε ταράτσα να είναι, αρκεί να είναι δικό σου. Κι όταν λεω δικό σου δεν εννοώ ιδιόκτητο.
Έμενες σε αυτό, απλά για να είσαι ανεξάρτητη; :lol:

Και σε τροχόσπιτο εμένα για να μην χάσω την ανεξαρτησία μου. Πλάκα μου κάνεις :lol:

Δεν εννοώ το λουξ τροχόσπιτο ε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 04 Φεβ 2020, 21:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Naida έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:30
Otto Weininger έγραψε: 04 Φεβ 2020, 21:21

Άκου δεν κατανοώ την ανεξαρτησία. Ανεξαρτησία δεν σημαίνει είμαι σε ένα επίπεδο 5 και πάω στο 1 με σκοπό κάποια στιγμή να φτάσω ισως στο 2, γιατί πρέπει σώνει και ντε πρέπει να κυκλοφορώ με το παπαρι έξω σε όλο το σπίτι
Φυσικά δεν την κατανοείς. Είναι περίπλοκο και η γλύκα της βολής από τις γονικές παροχες δεν βοηθάει.
Θεωρείς ότι είσαι πιο ανεξάρτητη από εμένα δηλαδή;

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”