!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Για κάθε αγορά με κάρτα + 20 λεπτά μαύρα. Σας έχει τύχει;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
ritzeri

Re: Για κάθε αγορά με κάρτα + 20 λεπτά μαύρα. Σας έχει τύχει;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri »

Αυτή είναι θεωρία πίσω από τις μάρκες του καζίνο αντί για μετρητών, για να μην έχει την πραγματική αίσθηση της αξίας ο παικτης

Όχι για τις κάρτες. Οι κάρτες βγήκαν για να τα κονομαν οι τράπεζες και το κρατος και μόνο. Διαφορετικά ας υιοθετούσαν ένα ψηφιακό νόμισμα σε στυλ μπιτκοιν
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Τα ψηφιακά νομίσματα αφενός δεν υπήρχαν όταν βγήκε το πλαστικό χρήμα αφετέρου ολόκληρη η φιλοσοφία του ψηφιακού νομίσματος είναι να παρακάμπτει τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις.

Και ναι το πλαστικό χρήμα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν οι μάρκες στα καζίνο αλλά πιο επιθετικά καθώς το καζίνο δεν δίνει πίστωση ενω οι κάρτες σου επιτρέπου να δίνεις στους επιχειρηματίες (ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ) λεφτά που είτε δεν έχεις είτε δεν θα έδινες σε μετρητα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:32 Μα και τώρα υπάρχει το τεφτέρι απλά μπαίνει ενδιάμεσος η τράπεζα και η επιχείρηση πληρώνεται αμέσως και σίγουρα. Ανεξάρτητα απο το καθαρό κούτελο ή αν ο πελάτης είναι μπαταχτζής η επιχείρηση θα πληρωθεί αμέσως. Γι αυτή την άμεση πληρωμή ενός ποσού που ο πελάτης δεν έχει να δώσει πληρώνει μια προμήθεια 1 2 % στον ενδιάμεσο και ο ενδιάμεσος αναλαμβάνει να εισπράξει το χρέος απο τον πελάτη.

Ε βέβαια καταστράφηκε κόσμος απο τις πιστωτικές. Καταστράφηκε επειδή έδωσε χρήματα που δεν είχε στις επιχειρήσεις. Ο κόσμος καταστράφηκε, οι επιχειρήσεις τους πήραν τα λεφτά. Δεν μπορούν να είναι και οι δύο παραπονούμενοι.
Είπα ότι δεν είμαι εναντίον του πλαστικού χρήματος, των ηλεκτρονικών πληρωμών, ούτε φαντάζομαι εμπόριο χωρίς τράπεζες. Όταν κινδύνεψαν οι τράπεζες έγιναν ανακεφαλαιοποιήσεις και πλήρωσε την ζημιά όλη οι κοινωνία για να μην καταρρεύσουν. Καλώς. Στελέχη που έδιναν δάνεια ανεξέλεγκτα δεν θυμάμαι να μπήκαν φυλακή ούτε να επιστρέφουν τα μπόνους τους. Μάλιστα έχω ακούσει φήμες και για καταχράσεις που γίνονται από τραπεζικά στελέχη και δεν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για να μην θιχτεί η αξιοπιστία του μαγαζιού. Αυτά όπως μου είπαν τα λύνουν εσωτερικά. Τραβάνε αυτιά και ζητάνε τα λεφτά πίσω από το στέλεχος.
Αν όμως ο Μπάμπης κινδυνέψει να κλείσει το περίπτερο είναι κακός επιχειρηματίας και δεν του φταίει κανείς. Αφού δεν μπορεί ας κλείσει.
Θα παίζουμε δίκαια. Αφού το πλαστικό χρήμα είναι μελετημένο να μου φέρει παραπάνω πωλήσεις άσε μου το ελεύθερο να βάλω POS αν θέλω για να μη μου φύγουν οι πελάτες. Ας πάνε στον ανταγωνιστή που έχει. Έτσι θα έβαζες και τις τράπεζες να προσπαθήσουν να με δελεάσουν να το αγοράσω αν τυχόν θεωρούσαν ότι έχουν κάποιο κέρδος κάνοντάς με πελάτη.
Και προσοχή. Δεν στα λέω αυτά ως φοροφυγάς. Τρέλανέ τους όλους στους ελέγχους και στα πρόστιμα για να κοπεί η φοροδιαφυγή αν θέλεις. Αλλά μην βάζει έξτρα έξοδα σε μια μικροεπιχείρηση που κρατιέται με νύχια και με δόντια και εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει δει ούτε μία ευνοϊκή πολιτική για να σταθεί ανοικτή
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:29 δεν εχει σημασία αν είναι χρεωστική ή πιστωτική. Σημασία έχει οτι ο χρήστης κάρτας ξοδεύει περισσότερα.
Ολόκληρο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα έχει δουλέψει με έρευνες και ψυχολόγους και αναλυτές για να βγάλουν ένα προιόν που λέγεται πλαστικό χρήμα. Δεν το κάνανε για το 1 % απο τα κέρδη του περιπτέρου. Το κάνανε για να ξοδεύει περισσότερα ο καταναλωτής.
Τον ξέρω κι εγώ τον Ramsey. Τον έχω ακούσει κι εγώ για τις πιστωτικές. Αν δεις και άλλα σχετικά videos του, θα δεις ότι κι αυτός χρησιμοποιεί χρεωστική. Δε γίνεται αλλιώς. Αν τον ακούσεις, θα δεις ότι έχει πει πως, μεταξύ πιστωτικών και χρεωστικών, ξοδεύεις λιγότερα με τις χρεωστικές.

Πάντως έχει δίκιο, πράγματι οι τράπεζες δε χάνουν. Βγάζουν χρήματα με πολλούς τρόπους από τις κάρτες.
ST48410 έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:22 Καταλαβαίνω τι λες αλλά επιμένω. Αν τα κράτη που έχουν την υποδομή και θα μπορούσαν με πολύ μικρότερο πολιτικό/κοινωνικό κόστος να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο δεν το κάνουν γιατί να πειραματιστεί η Ελλάδα; Το να είμαστε μικροί και λίγο πιο πίσω από άλλους μας δίνει το πλεονέκτημα να μην πληρώνουμε το κόστος της δοκιμής μιας πιθανόν προβληματικής στρατηγικής. Γιατί να πάρουμε τέτοιο ρίσκο;

Επίσης δες τι έγινε προσφάτως με τα ΕΛΤΑ και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την ΕΝΕΡΓΚΑ παλιότερα. Δεν δείχνει η ελληνική πολιτεία να εμπνέει τον σεβασμό ώστε να είναι όλοι "κύριοι". Να δώσεις τέτοια δύναμη στους τραπεζίτες και άντε να τους μαζέψεις μετά.
Οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις που λειτουργούν στα πλαίσια των νόμων.

Τώρα, πάμε να διαφωνήσουμε σε κάτι φιλοσοφικό. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσει να πρωτοπορήσει σε κάτι η χώρα. Μπορούμε να χτίσουμε ένα σύστημα πάνω σε βασικές αρχές (ηλεκτρονικές συναλλαγές) και να ενσωματώνουμε σε αυτό νέες καινοτομίες στον τομέα των συναλλαγών (στο χωριό μου ένα τέτοιο σύστημα το λέμε adaptive ή modular). Έτσι κι αλλιώς, τεχνολογίες που αναπτύσσονται έξω θα χρησιμοποιήσουμε.

Όσον αφορά τα παραδείγματα σου, ίσα ίσα. Αυτές οι εταιρείες εισέπραξαν και κατακράτησαν χρήματα άλλων. Με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, π.χ. με το που θα χρέωναν τα ΕΛΤΑ, θα πήγαινε στο δικό τους λογαριασμό μόνο το κόστος εξόφλησης και άμεσα στη ΔΕΗ το υπόλοιπο ποσό. Το ίδιο και τα χρήματα που εισέπραττε η ΕΝΕΡΓΚΑ για τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν απέδωσε ποτέ. Και επιπλεόν, το κράτος θα μπορούσε να εισπράττει και τον ΦΠΑ αυτόματα. Και τα έσοδα του θα διασφάλιζε και θα μειωνόταν η πολυπλοκότητα και ο χρόνος συναλλαγών για όλους
Άβαταρ μέλους
gassim

Συμφωνώ οτι η χρήση του POS θα έπρεπε να είναι προαιρετική. Αλλά αυτό είναι κυβερνητική απόφαση που έγινε σχεδόν επιβεβλημένη λόγω capital controls.

Εγω πιστεύω οτι οι καταναλωτές θα έπρεπε να διαμαρτύρονται για την εξαφάνιση των μετρητών και οι επιχειρηματίες παρέα με τις τράπεζες να πανηγυρίζουν. Όχι το ανάποδο.
Άβαταρ μέλους
gassim

Jack Shephard έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:51
gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:29 δεν εχει σημασία αν είναι χρεωστική ή πιστωτική. Σημασία έχει οτι ο χρήστης κάρτας ξοδεύει περισσότερα.
Ολόκληρο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα έχει δουλέψει με έρευνες και ψυχολόγους και αναλυτές για να βγάλουν ένα προιόν που λέγεται πλαστικό χρήμα. Δεν το κάνανε για το 1 % απο τα κέρδη του περιπτέρου. Το κάνανε για να ξοδεύει περισσότερα ο καταναλωτής.
Τον ξέρω κι εγώ τον Ramsey. Τον έχω ακούσει κι εγώ για τις πιστωτικές. Αν δεις και άλλα σχετικά videos του, θα δεις ότι κι αυτός χρησιμοποιεί χρεωστική. Δε γίνεται αλλιώς. Αν τον ακούσεις, θα δεις ότι έχει πει πως, μεταξύ πιστωτικών και χρεωστικών, ξοδεύεις λιγότερα με τις χρεωστικές.

Πάντως έχει δίκιο, πράγματι οι τράπεζες δε χάνουν. Βγάζουν χρήματα με πολλούς τρόπους από τις κάρτες.

και γι αυτό οι τράπεζες όταν ξοδέψεις τα χρήματα του λογαριασμού σου με χρεωστική αμέσως την κάνουν πιστωτική και συνεχίζεις κανονικά τις αγορές σου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:55 Συμφωνώ οτι η χρήση του POS θα έπρεπε να είναι προαιρετική. Αλλά αυτό είναι κυβερνητική απόφαση που έγινε σχεδόν επιβεβλημένη λόγω capital controls.
Νομίζω ότι το βασικό κίνητρο ήταν η πίστη τους ότι θα ελέγξουν έτσι μέρος της φοροδιαφυγής.
gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:55 Εγω πιστεύω οτι οι καταναλωτές θα έπρεπε να διαμαρτύρονται για την εξαφάνιση των μετρητών και οι επιχειρηματίες παρέα με τις τράπεζες να πανηγυρίζουν. Όχι το ανάποδο.
Θεωρητικά. Στην πράξη αρκετοί μικροεπιχειρηματίες δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τους πελάτες τους. Επίσης είναι και αυτοί καταναλωτές.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:58 και γι αυτό οι τράπεζες όταν ξοδέψεις τα χρήματα του λογαριασμού σου με χρεωστική αμέσως την κάνουν πιστωτική και συνεχίζεις κανονικά τις αγορές σου.
Τι έκανε λέει; Στην Ελλάδα σήμερα με χαμηλό εισόδημα και χωρίς καταθέσεις οι τράπεζες αν σου εγκρίνουν πιστωτική θα έχει πολύ χαμηλό πιστωτικό όριο. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα 500€ ΑΝ στο εγκρίνουν.

Δε τις συμφέρει να τις φορτώσεις στα όρια και μετά να πληρώνεις μόνο την ελάχιστη καταβολή. Στο τέλος δε θα μπορείς να πληρώσεις και θα πας για διακανονισμό/ κούρεμα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:29δεν εχει σημασία αν είναι χρεωστική ή πιστωτική. Σημασία έχει οτι ο χρήστης κάρτας ξοδεύει περισσότερα.
Όσον με αφορά, την πάτησαν. Η κάρτα δεν άλλαξε τις καταναλωτικές μου συνήθειες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
gassim

Nandros έγραψε: 20 Μάιος 2018, 18:10
gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:29δεν εχει σημασία αν είναι χρεωστική ή πιστωτική. Σημασία έχει οτι ο χρήστης κάρτας ξοδεύει περισσότερα.
.
ολοι έτσι πιστεύουν.
Ακόμα και να ισχύει για εσένα, είσαι η εξαίρεση. Εγω δεν ξέρω άνθρωπο που να μην χρωστάει σε κάρτα ή να μην χρωστούσε κάποτε.
Άβαταρ μέλους
gassim

Jack Shephard έγραψε: 20 Μάιος 2018, 18:09
gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:58 και γι αυτό οι τράπεζες όταν ξοδέψεις τα χρήματα του λογαριασμού σου με χρεωστική αμέσως την κάνουν πιστωτική και συνεχίζεις κανονικά τις αγορές σου.
Τι έκανε λέει; Στην Ελλάδα σήμερα με χαμηλό εισόδημα και χωρίς καταθέσεις οι τράπεζες αν σου εγκρίνουν πιστωτική θα έχει πολύ χαμηλό πιστωτικό όριο. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα 500€ ΑΝ στο εγκρίνουν.

Δε τις συμφέρει να τις φορτώσεις στα όρια και μετά να πληρώνεις μόνο την ελάχιστη καταβολή. Στο τέλος δε θα μπορείς να πληρώσεις και θα πας για διακανονισμό/ κούρεμα.
Ανάλογα την περίπτωση οι τράπεζες αναλαμβάνουν το ρίσκο μικρό ή μεγάλο. Μπορούν να δώσουν περιθώρια υπερανάληψης και η γενική τάση των τραπεζών είναι να δίνουν μέχρι εκεί που ξέρουν οτι θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.
Άβαταρ μέλους
gassim

ST48410 έγραψε: 20 Μάιος 2018, 18:00
gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:55 Συμφωνώ οτι η χρήση του POS θα έπρεπε να είναι προαιρετική. Αλλά αυτό είναι κυβερνητική απόφαση που έγινε σχεδόν επιβεβλημένη λόγω capital controls.
Νομίζω ότι το βασικό κίνητρο ήταν η πίστη τους ότι θα ελέγξουν έτσι μέρος της φοροδιαφυγής.
gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 17:55 Εγω πιστεύω οτι οι καταναλωτές θα έπρεπε να διαμαρτύρονται για την εξαφάνιση των μετρητών και οι επιχειρηματίες παρέα με τις τράπεζες να πανηγυρίζουν. Όχι το ανάποδο.
Θεωρητικά. Στην πράξη αρκετοί μικροεπιχειρηματίες δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τους πελάτες τους. Επίσης είναι και αυτοί καταναλωτές.
ε καλά δεν είπα οτι το POS θα λύσει τα προβλήματα όλων των επιχειρήσεων. Εννοείται οτι πολλοί δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και άλλοι θα κλείσουν κτλ κτλ...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Spiros252 έγραψε: 20 Μάιος 2018, 13:57 Ο hellegennes τα ξέρει σίγουρα αυτά.

Έχω ακούσει ότι είναι μικρότερο όντως. Ούτε τα σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου, πριν κλείσουν, και όταν έβαλαν τσιγάρα στα ταμεία, δέχονταν κάρτα.

Είχα ξεμείνει από μετρητά μια φορά, λέω θα πάω στο Μαρινόπουλο να πάρω με την κάρτα. Πάπαλα!
Ούτε τα ΟΚ δίνουν τσιγάρα με κάρτα.
Αυτοί που λένε ότι θα πληρώσουν με κάρτα κάρτα κινητού και λένε ότι δεν δέχονται να πληρώσουν +20 λεπτά, είναι απλά μαλάκες. Κι εγώ το κάνω, εννοείται, το λέω όμως πρώτα στον πελάτη. Άλλοι βγάζουν να πληρώσουν με λεφτά κι άλλοι λένε ότι δεν τους πειράζει και να τους χρεώσω +20 λεπτά. Τους εξηγώ ότι το κάνω αυτό γιατί το κέρδος της κάρτας είναι 18 λεπτά προ φόρου και η προμήθεια της τράπεζας 14 λεπτά.

Για την ακρίβεια, ούτε η ίδια η τράπεζα δέχεται να πληρωθεί η κάρτα κινητού/paysafe/allo/κτλ με χρεωστική ή πιστωτική. Και το λέω αυτό διότι δεν έχω φυσικές κάρτες, κόβω καρτοαπόδειξη από μηχανάκι της Εθνικής και η ίδια η Εθνική δεν δίνει την δυνατότητα να πληρωθεί αυτό με κάρτα (οπότε και θα μου χρέωνε μηδενική προμήθεια για την συναλλαγή, όπως κάνει όταν κάποιος μού πληρώνει π.χ. ΔΕΗ με κάρτα).

Κυρίως τα γράφω αυτά για το πασόκεμον, που σε προηγούμενη σελίδα διέκρινε και ύφος στο παιδί που δεν δέχτηκε να του κόψει κάρτα τζάμπα. Ουστ, ρε πασόκεμον. Δούλεψε εσύ τζάμπα, αν είσαι τόσο γαλαντόμος και δεν έχεις ανάγκη από χρήματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Συριζαίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Συριζαίος »

hellegennes έγραψε: 20 Μάιος 2018, 23:20
Spiros252 έγραψε: 20 Μάιος 2018, 13:57 Ο hellegennes τα ξέρει σίγουρα αυτά.

Έχω ακούσει ότι είναι μικρότερο όντως. Ούτε τα σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου, πριν κλείσουν, και όταν έβαλαν τσιγάρα στα ταμεία, δέχονταν κάρτα.

Είχα ξεμείνει από μετρητά μια φορά, λέω θα πάω στο Μαρινόπουλο να πάρω με την κάρτα. Πάπαλα!
Ούτε τα ΟΚ δίνουν τσιγάρα με κάρτα.
Αυτοί που λένε ότι θα πληρώσουν με κάρτα κάρτα κινητού και λένε ότι δεν δέχονται να πληρώσουν +20 λεπτά, είναι απλά μαλάκες. Κι εγώ το κάνω, εννοείται, το λέω όμως πρώτα στον πελάτη. Άλλοι βγάζουν να πληρώσουν με λεφτά κι άλλοι λένε ότι δεν τους πειράζει και να τους χρεώσω +20 λεπτά. Τους εξηγώ ότι το κάνω αυτό γιατί το κέρδος της κάρτας είναι 18 λεπτά προ φόρου και η προμήθεια της τράπεζας 14 λεπτά.

Για την ακρίβεια, ούτε η ίδια η τράπεζα δέχεται να πληρωθεί η κάρτα κινητού/paysafe/allo/κτλ με χρεωστική ή πιστωτική. Και το λέω αυτό διότι δεν έχω φυσικές κάρτες, κόβω καρτοαπόδειξη από μηχανάκι της Εθνικής και η ίδια η Εθνική δεν δίνει την δυνατότητα να πληρωθεί αυτό με κάρτα (οπότε και θα μου χρέωνε μηδενική προμήθεια για την συναλλαγή, όπως κάνει όταν κάποιος μού πληρώνει π.χ. ΔΕΗ με κάρτα).

Κυρίως τα γράφω αυτά για το πασόκεμον, που σε προηγούμενη σελίδα διέκρινε και ύφος στο παιδί που δεν δέχτηκε να του κόψει κάρτα τζάμπα. Ουστ, ρε πασόκεμον. Δούλεψε εσύ τζάμπα, αν είσαι τόσο γαλαντόμος και δεν έχεις ανάγκη από χρήματα.
Είσαι παράνομος και σηκώνει καταγγελία
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

gassim έγραψε: 20 Μάιος 2018, 18:14
Nandros έγραψε: 20 Μάιος 2018, 18:10
ολοι έτσι πιστεύουν.
Ακόμα και να ισχύει για εσένα, είσαι η εξαίρεση. Εγω δεν ξέρω άνθρωπο που να μην χρωστάει σε κάρτα ή να μην χρωστούσε κάποτε.
Μάλλον είμαι η εξαίρεση. Είχα πιστωτική από την Eurobank, τιμής ένεκεν, αλλά την είχα μόνιμα στο συρτάρι και την κουβάλαγα στα ταξίδια για ώρα ανάγκης. Την χρεωστική την χρησιμοποιώ μόνο για τραβηχτικές από τα ΑΤΜ και για ψώνια από τότε που έγινε υποχρεωτική.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”