Οι λόγοι της μετανάστευσης ήταν οικονομικοί πριν από ένα αιώνα και επίσης την εποχή των 50s.
Έχω βρεθεί στο Γκερμανίος παλιά ανάμεσα σε ένα τσούρμο βλάχη από το Μενίδι και έλεγα "tinaftire".
Σήμερα οι λόγοι είναι και οικονομικοί αλλά κυρίως απριλιακοί. Απαγορεύεται-απαγορεύεται-απαγορεύεται ακούς παντού. Έχουμε γίνει ένα μικρό Ανατολικό Βερολίνο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Νέα έρευνα: "Όχι κυρίως οικονομικοί οι λόγοι μετανάστευσης των ελλήνων"
- wooded glade
Re: Νέα έρευνα: "Όχι κυρίως οικονομικοί οι λόγοι μετανάστευσης των ελλήνων"
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Το αντίθετο! Έγραψα ότι "η εφαρμογή του δικαιώματος είναι το δικαίωμα".axilmar έγραψε: 08 Ιαν 2020, 11:05Διαχωριζεις ομως και εσυ την εφαρμογη δικαιωματος απο το δικαιωμα. Λες οτι στις αλλες χωρες δεν εφαρμοζονται τα δικαιωματα, που σημαινει οτι τα δικαιωματα, σαν εννοιες, υπαρχουνε, ανεξαρτητα απο την εφαρμογη τους.stavmanr έγραψε: 08 Ιαν 2020, 10:59 Το αντίθετο! Όσο δεν εφαρμόζεται κανείς δεν σου εγγυάται ότι έχεις δικαιώματα.
Πχ. αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα εφαρμόζονται. Και σωστά εφαρμόζονται.
Δεν θα έλεγα το ίδιο για τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ.
Οι χώρες που έχουν υπογράψει τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά δεν τα εφαρμόζουν, στην ουσία απλά υπέγραψαν ένα χαρτί. Οι κάτοικοι των χωρών αυτών δεν έχουν πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αφαίρεση των δικαιωμάτων στην πράξη σε κάθε μετανάστη, είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο δεν υφίστανται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες.
Σε όλα τα νήματα για μετανάστευση γράφω διαρκώς ότι αυτό που κλείνουν απ' έξω τα τείχη και οι φράκτες δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η ίδια η δημοκρατία και η ανθρωπιά, που σταδιακά θα εκλείψουν από αυτές τις κοινωνίες.
Με την ίδια ακριβώς λογική γιατί να στερηθεί κάποιος άλλος για να έχεις εσύ τη ζωή που έχεις;axilmar έγραψε: 08 Ιαν 2020, 11:05Γιατι νομιζεις οτι δεν θελω εγω να απολαμβανουν ολοι οι ανθρωποι μια καλη ζωη; δεν ειμαι ακροδεξιος, ποτε δεν ημουν.stavmanr έγραψε: 08 Ιαν 2020, 10:59 Το πρόβλημα της πρότασής σου είναι ότι αυτά που ζω εγώ είναι αυτά που ζουν όλοι που δεν ανήκουν στο χώρο της άκρας δεξιάς: την Ελλάδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτά που ζείτε κάποιοι άλλοι είναι πράγματα της φαντασίας σας: την αυταρχική και αυτιστική Ελλάδα που δεν στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων.
Εγω λεω το εξης απλο: δεν θα στερηθω εγω για να εχει καποιος αλλος, οταν αυτος ο αλλος μπορει αλλου να βρει αυτο που θελει.
Αυτο το καταλαβαινεις ή να στο κανω λιανα;
Κι έτσι, αργά μα σταθερά, υπογράφεις το ...εισιτήριο για Μακρόνησο, έχοντας νομιμοποιήσει την νοοτροπία της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα ενός ιδεοληπτικού οφέλους.
Συγχεεις διαφορα πραγματα σκοπιμα. Παμε παλι, για πολλοστη φορα:stavmanr έγραψε: 08 Ιαν 2020, 13:04 Το αντίθετο! Έγραψα ότι "η εφαρμογή του δικαιώματος είναι το δικαίωμα".
Οι χώρες που έχουν υπογράψει τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά δεν τα εφαρμόζουν, στην ουσία απλά υπέγραψαν ένα χαρτί. Οι κάτοικοι των χωρών αυτών δεν έχουν πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αφαίρεση των δικαιωμάτων στην πράξη σε κάθε μετανάστη, είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο δεν υφίστανται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες.
αλλο πραγμα το δικαιωμα, αλλο πραγμα η εφαρμογη του δικαιωματος.
Το οτι δικαιουται καποιος κατι, δεν σημαινει υποχρεωση για καποιον αλλο.
Η ιδια η λεξη δικαιωμα μας δινει την δυνατοτητα μη εφαρμογης της.
Εαν ηταν υποχρεωτικη η εφαρμογη της, θα μιλουσαμε για υποχρεωση, οχι για δικαιωμα.
Δεν εχουμε υπογραψει κανενα χαρτι οτι ειμαστε υποχρεωμενοι ως χωρα να δεχομαστε τον οποιοδηποτε κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες.
Η Δημοκρατια ειναι εντελως ασχετη με το θεμα και δεν βαλλεται επειδη δεν επιτρεπεται στους μεταναστες να μπουν. Ισα ισα, το αντιθετο: η πλειοψηφια δεν θελει τους μεταναστες, και οποιαδηποτε αντιθεση σε αυτο ειναι αντιδημοκρατικη.stavmanr έγραψε: 08 Ιαν 2020, 13:04 Σε όλα τα νήματα για μετανάστευση γράφω διαρκώς ότι αυτό που κλείνουν απ' έξω τα τείχη και οι φράκτες δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η ίδια η δημοκρατία και η ανθρωπιά, που σταδιακά θα εκλείψουν από αυτές τις κοινωνίες.
Οσον αφορα την ανθρωπια, υπαρχει και ενα οριο. Ας παρουν πρωτα αλλοι τους λαθρομεταναστες, και μετα εμεις.
Μα δεν στερειται κανενας απο την ζωη που κανω εγω. Κανενας δεν μου χαριζει τιποτα. Δουλευω και βγαζω το ψωμι μου.axilmar έγραψε: 08 Ιαν 2020, 11:05 Με την ίδια ακριβώς λογική γιατί να στερηθεί κάποιος άλλος για να έχεις εσύ τη ζωή που έχεις;
Κι έτσι, αργά μα σταθερά, υπογράφεις το ...εισιτήριο για Μακρόνησο, έχοντας νομιμοποιήσει την νοοτροπία της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα ενός ιδεοληπτικού οφέλους.
Το οτι δεν θελω να δωσω, οχι επειδη ειμαι κοπανος, αλλα επειδη δεν εχω, δεν σημαινει οτι στερειται κανενας δικαιωματων. Ας δωσει οποιος εχει και μπορει. Εγω δεν μπορω.
Εσυ μπορεις να παρεις στο σπιτι σου λαθρομεταναστες; εχεις παρει; και εαν δεν εχεις παρει, γιατι δεν εχεις παρει; Μπορεις να απαντησεις σε αυτο το απλο ερωτημα χωρις υπεκφυγες του τυπου 'αυτο το κανει η κυβερνηση' κλπ;
Εσύ έχεις πάρει;axilmar έγραψε: 08 Ιαν 2020, 14:18
Εσυ μπορεις να παρεις στο σπιτι σου λαθρομεταναστες; εχεις παρει; και εαν δεν εχεις παρει, γιατι δεν εχεις παρει; Μπορεις να απαντησεις σε αυτο το απλο ερωτημα χωρις υπεκφυγες του τυπου 'αυτο το κανει η κυβερνηση' κλπ;
Φαντάζομαι πως ναι. Γι' αυτό είσαι τόσο εξοργισμένος με τον stavmar που δεν το κάνει. Επειδή αναγκάζεσαι και τους παίρνεις όλους εσύ στο δικό σου σπίτι και το θεωρείς άδικη επιβάρυνση.
Οχι βεβαια, και ουτε θελω. Γιατι να δωσω εστω και το ελαχιστο απο αυτα που με πολυ κοπο, αγνωνια και ιδρωτα βγαζω, οταν καποιοι αλλοι θα μπορουσαν να το κανουν πολυ πιο ευκολα απο εμενα;foscilis έγραψε: 08 Ιαν 2020, 17:38Εσύ έχεις πάρει;axilmar έγραψε: 08 Ιαν 2020, 14:18
Αυτο ειναι το ολο ζητουμενο στο θεμα βασικα. Ο κατα τα αλλα λαλιστατος Stavmanr αποφευγει να απαντησει σε αυτο γιατι απλουστατα δεν τους θελει μεσα στο σπιτι του, απλα κανει τον καλο με τα λεφτα των αλλων. Υποκρισια του κερατα δλδ, ως συνηθως.
Η σωστή απάντηση είναι "ούτε εσένα έχω πάρει στο σπίτι μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μένεις κάπου".foscilis έγραψε: 08 Ιαν 2020, 17:38Εσύ έχεις πάρει;axilmar έγραψε: 08 Ιαν 2020, 14:18
Άρα ζητάς από τον σταβμαρ να τους πάρει σπίτι του επειδή σε ενοχλεί που βρίσκονται σε ένα εντελώς άσχετο σημείο της επικρατειας το οποίο συνάγουμε πως θεωρείς δικό σου όπως το σπίτι σου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 265 Απαντήσεις
- 6657 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
-
- 64 Απαντήσεις