Beria έγραψε: 11 Φεβ 2020, 19:17
Οχι φίλε!
Το 20ο Συνέδριο φταίει
για όλα
Αυτό ήταν άλλου κόμματος....
Τα ίδια λένε και για εκείνο το κόμμα.
Όλα τα στραβά ή όλα τα καλά τα κάνει κάποιο συνέδριο.
Όχι η κοινωνία, όχι ο λαός, αλλά ένα συνέδριο
Έχουν εκπαιδευτεί στην νοοτροπία οτι αν κάτι αποφασιστεί από το κόμμα είναι 1000% σωστό κι αυτό το κάτι πρέπει να περάσει "στις μάζες" που οφείλουν να το αποδεχτούν στο σύνολο του χωρίς σχόλια παρατηρήσεις και κρίσεις αφού το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθος.
Άρα ναι, ένα συνεδριο που ξεφεύγει από την πεπατημένη και γκρεμίζει είδωλα φταίει για όλα.
Κατά τα άλλα επαναστάτες....
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Ρε μλκες τα συνέδρια αναφέρονται ως ορόσημα. Είναι δυνατό να υποστηρίζει κάποιος ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι πάρθηκε μια κομβική απόφαση ως αποτέλεσμα πχ μιας μαζωξης κάποιων συνέδρων σε ένα event κάποιων ημερών;
Και καλά να τα λεν αυτά οι νανδροι, να τα λες και εσύ;
Δηλαδή στο 20ο του ΚΚΣΕ δεν παρθηκε καμία κομβική απόφαση....
Πάντως κατά κανόνα εσεις μας πετάτε στο κεφάλι κάθε τόσο συνέδρια.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Namrail έγραψε: 11 Φεβ 2020, 21:51
Φτασαμε στο 2020 και οι μέσοι αντικομμουνιστές συνεχίζουν να αναμασούν την προπαγάνδα που διέδιδαν με τα βιβλία τους οι γεωργαλαδες πριν 60 χρόνια, τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση στα στοιχεία και ήταν πρόθυμοι να πιστέψουν την κάθε μαλακία των νικητών ακροδεξιών.
Σήμερα έχουμε υπόψη μας τόσα δεδομένα, εύκολα προσβάσιμα στον καθένα και όμως, πάλι σούπα σερβιρισμενη από τους γεωργαλαδες.
Decadence
Τυγχάνει να έχω δει με τα ματάκια μου δείγματα του ανατολικού μπλοκ και δεν επηρεάστηκα από χουντογεωργαλάδες.
Και αυτό σε αντίθεση με σένα, που δεν έχεις ιδέα - ήσουν αγέννητος ή φρεσκογεννημένος - και όσα ξέρεις είναι hear say ή Από τους Ο και Ρ.
Νεοκομμουνιστική Decadence!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Ρε μλκες τα συνέδρια αναφέρονται ως ορόσημα. Είναι δυνατό να υποστηρίζει κάποιος ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι πάρθηκε μια κομβική απόφαση ως αποτέλεσμα πχ μιας μαζωξης κάποιων συνέδρων σε ένα event κάποιων ημερών;
Σε πολλά συνέδρια πάρθηκαν κομβικές αποφάσεις, αλλά τα ίδια τα συνέδρια δεν είναι παρά ιστορικά ορόσημα. Για να καταλάβει κανείς πως έγινε και φτάσαμε σε μια κομβική απόφαση χρειάζεται να μελετήσει τις κοινωνικές δυναμικές που οδήγησαν σε αυτά. Τις συγκυρίες και τους συσχετισμούς στην κοινωνία και φυσικά μέσα στην πρωτοπορία της.
Φτασαμε στο 2020 και οι μέσοι αντικομμουνιστές συνεχίζουν να αναμασούν την προπαγάνδα που διέδιδαν με τα βιβλία τους οι γεωργαλαδες πριν 60 χρόνια, τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση στα στοιχεία και ήταν πρόθυμοι να πιστέψουν την κάθε μαλακία των νικητών ακροδεξιών.
Σήμερα έχουμε υπόψη μας τόσα δεδομένα, εύκολα προσβάσιμα στον καθένα και όμως, πάλι σούπα σερβιρισμενη από τους γεωργαλαδες.
Decadence
Τυγχάνει να έχω δει με τα ματάκια μου δείγματα του ανατολικού μπλοκ και δεν επηρεάστηκα από χουντογεωργαλάδες.
Και αυτό σε αντίθεση με σένα, που δεν έχεις ιδέα - ήσουν αγέννητος ή φρεσκογεννημένος - και όσα ξέρεις είναι hear say ή Από τους Ο και Ρ.
.
Κατάλαβες αμέσως ποιον αφορούσε το ποστ ε; Κάτι είναι κι αυτό.
Decadence
.
Ο Γεωργαλάς είναι της εποχής μου. Δεν είμαι μαλάκας σαν μερικούς-μερικούς.
Για την πραγματική μαρτυρία έναντι του hear say δεν θα σχολιάσεις;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Σε πολλά συνέδρια πάρθηκαν κομβικές αποφάσεις, αλλά τα ίδια τα συνέδρια δεν είναι παρά ιστορικά ορόσημα. Για να καταλάβει κανείς πως έγινε και φτάσαμε σε μια κομβική απόφαση χρειάζεται να μελετήσει τις κοινωνικές δυναμικές που οδήγησαν σε αυτά. Τις συγκυρίες και τους συσχετισμούς στην κοινωνία και φυσικά μέσα στην πρωτοπορία της.
Να μην σου ζητησω καλυτερα να μας περιγραψεις τις κοινωνικές δυνάμεις τις συγκυρίες και τους συσχετισμούς που οδηγησαν στις αποφάσεις του 15ου συνεδρίου του ΚΚΕ.
Σε αυτό δεν ήταν που αποφάνθηκαν ότι ειναι πλέον η εποχη για να περάσουμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλιαμό;
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Chainis έγραψε: 11 Φεβ 2020, 22:47
Σε αυτό δεν ήταν που αποφάνθηκαν ότι ειναι πλέον η εποχη για να περάσουμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλιαμό;
Μία τέτοια απόφαση θα ερχόταν σε αντίθεση με την ιστορική πραγματικότητα που δημιούργησε η Οκτωβριανή επανάσταση το 1917. Λες το ΚΚΕ να το συνειδητοποίησε αυτό μόλις το 1995;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Nandros έγραψε: 11 Φεβ 2020, 22:19
.
.
Στο σημείο αυτό καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο Γ. Γεωργαλάς ήταν στο ΔΣΕ, απόφοιτος της ΚΟΥΤΒ, πολιτικός επίτροπος του ΚΚΕ υπεύθυνος για την προπαγανδα στο ραδιόφωνο της Ουγγαρίας.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Να μην σου ζητησω καλυτερα να μας περιγραψεις τις κοινωνικές δυνάμεις τις συγκυρίες και τους συσχετισμούς που οδηγησαν στις αποφάσεις του 15ου συνεδρίου του ΚΚΕ.
Στο 15ο έκλεισαν οριστικά οι αυταπάτες περί ενδιάμεσων σταδίων και τρίτων δρόμων προς το σοσιαλισμό. Φυσικά δεν καθαρίστηκε αμέσως ο οπορτουνισμος αλλά μπήκαν οι βάσεις και άλλαξε το κύμα.
Για να φτάσουμε στο 15 προηγήθηκε μεγάλη μάχη, που οι απαρχές της εντοπίζονται στην εξαιρετικά λανθασμένη στρατηγική του ΚΚΕ κατά το β παγκόσμιο πόλεμο.
Δεν ξέρω καλύτερη επιλογή ψήφου από το ΚΚΕ. Χωρίς να είμαι κομουνιστής, μάλλον είμαι ακαθόριστα αριστερός, βρίσκω πως η ένταξή μου στο ΚΚΕ είναι η μόνη σοβαρή λύση.
Nandros έγραψε: 11 Φεβ 2020, 22:37
.
Δεν πρόκειται για ουσιαστική μαρτυρία. Είναι απλώς τα ταξίδια ενός μουτσου και μια ελαχιστη ευκαιριακή διάδραση με κάποιους πληθυσμούς που δεν αρκεί για κανένα συμπέρασμα.
Nandros έγραψε: 11 Φεβ 2020, 22:37
Δεν πρόκειται για ουσιαστική μαρτυρία. Είναι απλώς τα ταξίδια ενός μουτσου και μια ελαχιστη ευκαιριακή διάδραση με κάποιους πληθυσμούς που δεν αρκεί για κανένα συμπέρασμα.
Νομίζεις ότι με προσβάλλεις όταν με αποκαλείς "μούτσο" νοκομμουνιστάκο; Έντιμο επάγγελμα είναι και όχι κομματική αεργία.
Εγώ πήγα εκεί και είδα. Έχω και μαρτυρίες πολλών άλλων και ειδικά παλαιότερων συναδέλφων, τότε που τα πράγματα ήταν χειρότερα.
Εσύ δεν πήγες ποτέ και πουθενά, όταν έπεσε η Σοβιετία ήσουν πιτσιρικάς, αλλά ξέρεις περισσότερα από μένα; Εδώ γελάμε!
Το γεγονός ότι τα σύμβολα και το κώμα έχει απαγορευτεί στην Αν.Ευρώπη δεν σημαίνει τίποτα για σένα.
Εσύ απλά αναμασάς και σπρώχνεις το κόκκινο σανό του Περισσού.
.
Nandros έγραψε: 12 Φεβ 2020, 15:51
Νομίζεις ότι με προσβάλλεις όταν με αποκαλείς "μούτσο" νοκομμουνιστάκο; Έντιμο επάγγελμα είναι και όχι κομματική αεργία.
Δεν είπα πουθενά ότι είναι άτιμο. Και δεν είμαι κομματικό στέλεχος.
Nandros έγραψε: 12 Φεβ 2020, 15:51
Εγώ πήγα εκεί και είδα. Έχω και μαρτυρίες πολλών άλλων και ειδικά παλαιότερων συναδέλφων, τότε που τα πράγματα ήταν χειρότερα.
Εσύ δεν πήγες ποτέ και πουθενά, όταν έπεσε η Σοβιετία ήσουν πιτσιρικάς, αλλά ξέρεις περισσότερα από μένα; Εδώ γελάμε!
Πρέπει κάποτε να καταλάβεις ότι η ιστορία είναι επιστήμη. Το γεγονός ότι επισκεφτηκες κάποιες πόλεις ευκαιριακά μέσα σε διαφορες χρονικές στιγμές δεν είναι κάτι σημαντικό, όπως ίσως νομίζεις.
Η πραγματική ιστορική έρευνα είναι αυτή που μπορεί να φωτίσει την εποχή και όχι μια επιτόπια μαρτυρία ενός δεξιού μούτσου από την εποχή της νιότης.
Και εσύ την ιστορική έρευνα δεν την έχεις μελετήσει, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις. Οπότε τι να συζητάμε;
Cavaliere έγραψε: 12 Φεβ 2020, 14:48
Δεν ξέρω καλύτερη επιλογή ψήφου από το ΚΚΕ. Χωρίς να είμαι κομουνιστής, μάλλον είμαι ακαθόριστα αριστερός, βρίσκω πως η ένταξή μου στο ΚΚΕ είναι η μόνη σοβαρή λύση.
Σε φαντάστηκα με το πιστόλι στον κρόταφο να τα λες αλλά δεν έχουμε 1950 πλέον υποθέτω κράτησαν αηφον στον κρόταφό σου