Πολύ καλό.
Κατά μία έννοια, αυτό ακριβώς είναι.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και όσοι θέλουν να υποστούν το πήδημα.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Πολύ καλό.
Σαφώς.Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Αύγ 2019, 12:23
Κάποιος έπρεπε να μάθει το Στρέιζαντ Εφφέκτ στην «Εκκλησία OnLine».
Συμφωνώ.BILLO έγραψε: 09 Αύγ 2019, 21:17Προσβαλει μπορουμε να πουμε στο σημειο οπου μιλαει για την κοιμηση της θεοτοκου σαν κανονικη κοιμηση (λογοπαιγνιο). Πολλοι Ελληνες ευστοχα παρατηρει ο Ο.Ι. εχουν την Παναγια κυριολεκτικα σαν βιολογικη μανα τους, οποτε το αντιστοιχο θα ηταν καποιος να κανει λογοπαιγνια με το θανατο της μανας τους.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Αύγ 2019, 21:08O I έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:28 Έξω από προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, λίγο μυαλό θέλει ρε παιδιά![]()
Ας βάλει ο καθένας που λέει ότι "δε τρέχει τίποτα" το πρόσωπο της μάνας του και μάλιστα αν έχει πεθάνει, στη θέση της Παναγίας να τη σατιρίζει δημόσια κάποιος σκιτσογράφος με τον ίδιο τρόπο, αυτό του φαίνεται οκ ε;
Κάτι τέτοιο δηλαδή λέτε ότι δεν αποτελεί αιτία μηνύσεως, μέμψης ή αντιδράσεως.
Αν δεν αποτελεί, τότε να κάνω ένα σκίτσο τη μάνα κάποιου που δε το βλέπει για προσβολή και να το επεξεργαστώ στο φώτοσοπ να αντικαταστήσω την Παναγία με το σκίτσο που θα φέρει το όνομα τού όποιου μέλους "Η κοίμηση τής μάνας τού τάδε" δημόσια.
Συμφωνείται μ' αυτό;
Ο.Ι.
.
Ασε πού δέν έχω καταλάβει ακόμα τό λόγο τής προσβολής.....
Ποιό καρέ συγκεκριμένα προσβάλει ;;;
Πρέπει νά ξέρει ο Ιεροεξεταστής..... κάτι σαφές.....
.
Βεβαια εδω προκυπτει το προβλημα πως για πολλους αλλους Ελληνες η Παναγια σαν προσωπο ειναι φανταστικο. Εκει τι να πεις; Εγω δεν ειμαι υπερ καμιας διωξης της σατυρας οποιουδηποτε για οποιονδηποτε λογο, ειμαι αυστηρα αντιθετος. Κατι κακογουστο κρινεται μονο ως τετοιο. Αλλα γενικα ειμαι και υπερ μιας εκατερωθεν ευγενειας, ειναι το ιδανικο να ειμαστε ευγενικοι ο ενας απεναντι στον αλλον. Εαν τωρα θεωρει ο σκιτσογραφος οτι αξιζει να μπει στη λογικη να θιξει τα πιστευω των αλλων γιατι η θρησκεια που κουβαλανε ειναι μεγαλο κοινωνικο προβλημα, χαλαλι του, εγω του το δινω, αν και πιστευω οτι αυτα ειναι υπερβολικα.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Η βλασφημία αποκτά το όποιο σοβαρό νόημα της όταν εκφέρεται επωνύμως τόσο στο οικείο όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο.Beria έγραψε: 10 Αύγ 2019, 12:47 Ο ελληνισμός υπήρξε ευσεβής και βλάσφημος σε όλην την πορεία του.
Οι αντιδράσεις παρεκκλησιαστικων οργανώσεων απέναντι σε σάτιρα είναι προτεσταντική παρεκκλιση.
Θα έλεγα ότι είναι σαβοναρολισμός, αλλά ο όρος είναι ιδιοκτησία άλλου μέλους του φόρουμ
Δεν χρειάζεται κάποια αποδόμηση της αριστερής μήτρας γιατί εκ των πραγμάτων το μόνο που παράγει είναι θνησιγενή εξωμήτρια.Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Αύγ 2019, 13:02 Η φαντασιακή ταυτότητα του αντικειμενικού υποκειμένου εν προκειμένω χαρακτηρίζει αρνητικά το όποιο τυχόν δυσλειτουργικό πλαισιακό κατασκέυασμα επιχειρείται να αποδομηθεί εξ αριστερής μήτρας.
Η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι δημοκρατικό δικαίωμα τύπε.Highlander έγραψε: 09 Αύγ 2019, 02:14 Αφορμή ένα κόμικ που σατιρίζει, αθώα θα έλεγα, την «Κοίμηση της Θεοτόκου», κόμικ που κάποιοι θεώρησαν βλάσφημο. Αποτέλεσμα, να υπάρχουν ομαδικά report στο facebook ρίχνοντας τη σελίδα των «Κουλουβάχατα Comics».
Το «βλάσφημο» κόμικ σατιρίζει, παραφράζοντας, την «Κοίμηση της Θεοτόκου». Δείχνει την Παναγία να μπαίνει στο δωμάτιό της με βαριά βλέφαρα από τη νύστα, να βουρτσίζει τα δόντια της, να πίνει νερό, να πέφτει στο κρεβάτι και όταν κοιμάται εμφανίζεται η φράση «η Κοίμηση της Θεοτόκου».
Τα «Κουλουβάχατα comics» πλέον έχουν εξαφανιστεί από το facebook και αν τα αναζητήσετε θα βρείτε μόνο τις αναφορές που έκαναν σε βάρος της χρήστες του διαδικτύου.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη συνέχεια ήρθε και το εκκλησιαστικό site ekklisiaonline.gr να ισχυρίζεται πως θα καταθέσει μήνυση στη σελίδα αλλά και στο δημιουργό του κόμικ, Χρήστο Μακροζαχόπουλο, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Γράφει ο Θεολόγος - Κοινωνιολόγος Φανούρης Ευστράτιος στο ekklisiaonline.gr: «To ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μέσω του νομικού τμήματος καταθέτει άμεσα μήνυση στην κάτωθι σελίδα που υβρίζει την Παναγία μας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Τέλος οι αθλιότητες».
https://www.efsyn.gr/node/206691
Φίλε BILLO ούτε εγώ είμαι υπέρ οποιασδήποτε δίωξης και είναι σίγουρο ότι και ο ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στο νήμα καταλαβαίνουν πολύ καλά και τον τρόπο εμπαιγμού τού προσώπου Της και τι σημαίνει η Παναγία για τους Χριστιανούς.BILLO έγραψε: 09 Αύγ 2019, 21:17Προσβαλει μπορουμε να πουμε στο σημειο οπου μιλαει για την κοιμηση της θεοτοκου σαν κανονικη κοιμηση (λογοπαιγνιο). Πολλοι Ελληνες ευστοχα παρατηρει ο Ο.Ι. εχουν την Παναγια κυριολεκτικα σαν βιολογικη μανα τους, οποτε το αντιστοιχο θα ηταν καποιος να κανει λογοπαιγνια με το θανατο της μανας τους.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Αύγ 2019, 21:08O I έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:28 Έξω από προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, λίγο μυαλό θέλει ρε παιδιά![]()
Ας βάλει ο καθένας που λέει ότι "δε τρέχει τίποτα" το πρόσωπο της μάνας του και μάλιστα αν έχει πεθάνει, στη θέση της Παναγίας να τη σατιρίζει δημόσια κάποιος σκιτσογράφος με τον ίδιο τρόπο, αυτό του φαίνεται οκ ε;
Κάτι τέτοιο δηλαδή λέτε ότι δεν αποτελεί αιτία μηνύσεως, μέμψης ή αντιδράσεως.
Αν δεν αποτελεί, τότε να κάνω ένα σκίτσο τη μάνα κάποιου που δε το βλέπει για προσβολή και να το επεξεργαστώ στο φώτοσοπ να αντικαταστήσω την Παναγία με το σκίτσο που θα φέρει το όνομα τού όποιου μέλους "Η κοίμηση τής μάνας τού τάδε" δημόσια.
Συμφωνείται μ' αυτό;
Ο.Ι.
.
Ασε πού δέν έχω καταλάβει ακόμα τό λόγο τής προσβολής.....
Ποιό καρέ συγκεκριμένα προσβάλει ;;;
Πρέπει νά ξέρει ο Ιεροεξεταστής..... κάτι σαφές.....
.
Βεβαια εδω προκυπτει το προβλημα πως για πολλους αλλους Ελληνες η Παναγια σαν προσωπο ειναι φανταστικο. Εκει τι να πεις; Εγω δεν ειμαι υπερ καμιας διωξης της σατυρας οποιουδηποτε για οποιονδηποτε λογο, ειμαι αυστηρα αντιθετος. Κατι κακογουστο κρινεται μονο ως τετοιο. Αλλα γενικα ειμαι και υπερ μιας εκατερωθεν ευγενειας, ειναι το ιδανικο να ειμαστε ευγενικοι ο ενας απεναντι στον αλλον. Εαν τωρα θεωρει ο σκιτσογραφος οτι αξιζει να μπει στη λογικη να θιξει τα πιστευω των αλλων γιατι η θρησκεια που κουβαλανε ειναι μεγαλο κοινωνικο προβλημα, χαλαλι του, εγω του το δινω, αν και πιστευω οτι αυτα ειναι υπερβολικα.
Σαφώς και δεν το καταλαβαίνεις.enterprise-psi έγραψε: 10 Αύγ 2019, 16:47 Έδειξα την γελοιογραφία σε κολλητό , που πάει τρεις φορές το χρόνο Άγιο όρος, και αν η μοτοβολτα δεν περιλαμβάνει κάποια Μονή δεν έρχεται, και πέθανε στα γέλια, οπότε αφού είδα και την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα.