Σελίδα 11 από 22

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 14:10
από Ερμής
stergiosbik έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:08 Σου τα 'πε και ο "Αυστραλος".
Μπερδευεις την μηχανολογια με την μαγειρικη.
Μην ξεχνας επισης οτι η γευση ειναι κατι υποκειμενικο οποτε ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει και να εχει ταυτοχρονα δικιο.
Καλα κανεις και υποστηριζεις την αποψη σου.
Ομως αυτο που λες δεν "μετριεται" με καποιον αντικειμενικο τροπο ουτε σημαινει οτι εχεις δικιο μονο εσυ.
Η γεύση είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Το αν είναι κάτι μλκια και γτπκ όμως, αυτό ειναι αντικειμενικό.
Δε στέκομαι το αν κάτι δεν αρέσει στον ένα ή στον άλλο, στέκομαι στο χαρακτηρισμό "απευθύνεται σε ηλίθιους, βλάκες, ψώνια".
Με εννοάς πιστεύω.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 14:16
από stergiosbik
Προσωπικα δεν σας αποκαλεσα ετσι.
Αυτο που ειπα ειναι οτι κακως θεωρειτε οτι για να φας καλα πρεπει ντε και καλα να πας σε βραβευμενο εστιατοριο.
Ακομα και σε αυτο που λες για μλκια και για γτπκ φαγητα,παλι εχεις αδικο.
Σε ορισμενα μερη του κοσμου τρωνε φαγητα που ειναι τουλαχιστον αηδιαστικα για εμας αλλα γι αυτους ειναι οι καλυτερες λιχουδιες.
Με ποιον αντικειμενικο τροπο μπορουμε να πουμε οτι ειναι για γτπκ;

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 14:21
από Ερμής
Δε μιλάω προσωπικά για εσένα, μιλάω για αυτή την άποψη που έχουν ορισμένοι.
Στο άλλο νήμα έφερα κάποια παραδείγματα γιατί η ταβέρνα του τάκη στη γωνία μπορεί να σε κλέβει περισσότερο απο ένα πολύ ακριβό εστιατόριο.

tip.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε μενού το οποίο παίζει για michelin σε χαμηλότερες τιμές δείτε λίγο το εστιατόριο CTC. Όταν το πάρει (οι γνώστες το θεωρούν πολύ πιθανό) λογικά θα γίνει ακριβότερο.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 16:33
από Μηχανικός

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 18:06
από Ερμής
Μηχανικός έγραψε: 12 Μάιος 2018, 16:33
Έτσι βάζεις τη πετσέτα στο λαιμο;

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 18:18
από BILLO
Ερμής έγραψε: 06 Μάιος 2018, 20:27 Υπάρχει η άποψη οτι όλη η επιστήμη της σύγχρονης γαστρονομίας δε μπορεί να πλησιάσει ουτε στο ελάχιστο ένα σουβλάκι με τζατζίκι.
Υπάρχει η άποψη οτι η κουζίνα κατα τα μέσα του 20ου αιώνα έκανε μεγάλο άλμα με τη λεγόμενη nouvelle gourmet cuisine όπως μεγάλο άλμα έχει κάνει στα τέλη του 20ου με την molecular gastronomy.
Υπάρχει η άποψη οτι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη.
Ένας θεσμός που κρίνει εστιατόρια σε παγκόσμια κλίμακα εδω και περίπου 100 χρόνια είναι τα αστέρια Michelin. Στην Ελλάδα είχαμε το πρώτο μας αστέρι στο τέλος των 90's. Απο τότε έχουν βραβευτεί συνολικά 8 εστιατόρια εκ των οποίων τα 6 είναι ακόμη εν ενεργεία και μάλιστα δύο απο αυτά με δύο αστέρια το καθένα. Όλα στην Αθήνα.
Θεωρείτε πως αυτός ο θεσμός έχει βοηθήσει την τέχνη της κουζίνας ναι ή όχι;
Θεωρείτε οτι είναι μια χαζομάρα και μισή ή θεωρείτε οτι αυτός ο ανταγωνισμός έχει βοηθήσει την παγκόσμια γαστρονομία να κάνει σημαντικά άλματα σε μόλις 100 χρόνια;
Τοποθετηθείτε.
Η τεχνη της κουζινας ξεκινησε να υπαρχει οταν αρχισαν να υπαρχουν χορτατοι. Αμα πεινας ολα νοστιμα ειναι.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 18:50
από Φινγκόλφιν
Η γαστρονομία μου είναι παντελώς αδιάφορη και θεωρώ στο φαγητό πεταμένα λεφτά οποιοδήποτε υπολογίσιμο ποσό που δεν σχετίζεται με την ποιότητα των υλικών. Άλλωστε, δεν βγαίνω πρακτικά ποτέ έξω για φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται εξαιρετική τεχνική για να φτιαχτεί ένα εξεζητημένο πιάτο, αλλά δεν βρίσκω κάποια αξία σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Επίσης, έχω κάνει και μια σύνδεση τέτοιων εστιατορίων με το τζετ σετ και τους μιμητές του, άτομα δηλαδή που θα πάνε εκεί όχι επειδή τους ενδιαφέρει η μαγειρική, αλλά για κοινωνική και οικονομική επίδειξη. Σαν τα άτομα που θα πάνε Μέγαρο όχι επειδή τους ενδιαφέρει η μουσική, αλλά ως κοινωνική δήλωση. Αναγνωρίζω όμως πως δεν ισχύει για όλους αυτό.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 19:01
από κουλούρι Θεσσαλονίκης
BILLO έγραψε: 12 Μάιος 2018, 18:18
Ερμής έγραψε: 06 Μάιος 2018, 20:27 Υπάρχει η άποψη οτι όλη η επιστήμη της σύγχρονης γαστρονομίας δε μπορεί να πλησιάσει ουτε στο ελάχιστο ένα σουβλάκι με τζατζίκι.
Υπάρχει η άποψη οτι η κουζίνα κατα τα μέσα του 20ου αιώνα έκανε μεγάλο άλμα με τη λεγόμενη nouvelle gourmet cuisine όπως μεγάλο άλμα έχει κάνει στα τέλη του 20ου με την molecular gastronomy.
Υπάρχει η άποψη οτι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη.
Ένας θεσμός που κρίνει εστιατόρια σε παγκόσμια κλίμακα εδω και περίπου 100 χρόνια είναι τα αστέρια Michelin. Στην Ελλάδα είχαμε το πρώτο μας αστέρι στο τέλος των 90's. Απο τότε έχουν βραβευτεί συνολικά 8 εστιατόρια εκ των οποίων τα 6 είναι ακόμη εν ενεργεία και μάλιστα δύο απο αυτά με δύο αστέρια το καθένα. Όλα στην Αθήνα.
Θεωρείτε πως αυτός ο θεσμός έχει βοηθήσει την τέχνη της κουζίνας ναι ή όχι;
Θεωρείτε οτι είναι μια χαζομάρα και μισή ή θεωρείτε οτι αυτός ο ανταγωνισμός έχει βοηθήσει την παγκόσμια γαστρονομία να κάνει σημαντικά άλματα σε μόλις 100 χρόνια;
Τοποθετηθείτε.
Η τεχνη της κουζινας ξεκινησε να υπαρχει οταν αρχισαν να υπαρχουν χορτατοι. Αμα πεινας ολα νοστιμα ειναι.
:wave:
έτσι μπράβο!

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 19:19
από Cecily Anne
Δεν ισχύει αυτό. Θυμάμαι μέχρι να φύγω από το σπίτι μου δεν είχα φαει ΠΟΤΕ ΟΣΠΡΙΑ. Δεν ξέρανε να τα μαγειρέψουν. Πήγα 18 και δεν είχα φάει 1 φορά όσπρια. Και ορισμενα είναι από τα αγαπημένα μου φαγιά σήμερα.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 19:23
από perseus
Πήγα 18 και δεν είχα φάει 1 φορά όσπρια.
φανταζομαι τι εγινε μετα την πρωτη φορα φασολαδα.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 19:28
από Cecily Anne
perseus έγραψε: 12 Μάιος 2018, 19:23
Πήγα 18 και δεν είχα φάει 1 φορά όσπρια.
φανταζομαι τι εγινε μετα την πρωτη φορα φασολαδα.
Δεν είχα φάει μες στο σπίτι. Η γιαγιά μου μου έκανε ρεβύθια συχνά και μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 20:41
από Ερμής
BILLO έγραψε: 12 Μάιος 2018, 18:18
Ερμής έγραψε: 06 Μάιος 2018, 20:27 Υπάρχει η άποψη οτι όλη η επιστήμη της σύγχρονης γαστρονομίας δε μπορεί να πλησιάσει ουτε στο ελάχιστο ένα σουβλάκι με τζατζίκι.
Υπάρχει η άποψη οτι η κουζίνα κατα τα μέσα του 20ου αιώνα έκανε μεγάλο άλμα με τη λεγόμενη nouvelle gourmet cuisine όπως μεγάλο άλμα έχει κάνει στα τέλη του 20ου με την molecular gastronomy.
Υπάρχει η άποψη οτι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη.
Ένας θεσμός που κρίνει εστιατόρια σε παγκόσμια κλίμακα εδω και περίπου 100 χρόνια είναι τα αστέρια Michelin. Στην Ελλάδα είχαμε το πρώτο μας αστέρι στο τέλος των 90's. Απο τότε έχουν βραβευτεί συνολικά 8 εστιατόρια εκ των οποίων τα 6 είναι ακόμη εν ενεργεία και μάλιστα δύο απο αυτά με δύο αστέρια το καθένα. Όλα στην Αθήνα.
Θεωρείτε πως αυτός ο θεσμός έχει βοηθήσει την τέχνη της κουζίνας ναι ή όχι;
Θεωρείτε οτι είναι μια χαζομάρα και μισή ή θεωρείτε οτι αυτός ο ανταγωνισμός έχει βοηθήσει την παγκόσμια γαστρονομία να κάνει σημαντικά άλματα σε μόλις 100 χρόνια;
Τοποθετηθείτε.
Η τεχνη της κουζινας ξεκινησε να υπαρχει οταν αρχισαν να υπαρχουν χορτατοι. Αμα πεινας ολα νοστιμα ειναι.
Από την αρχή του κοσμου δηλαδή. Από τότε εως και σημερα υπάρχουν και χορτάτοι και πεινασμένοι.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2018, 20:45
από Αγις

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2018, 20:12
από Μηχανικός
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει τα 50% των αισθήσεων της γεύσης στα 60 τους χρόνια.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2018, 20:14
από perseus
δεν ειναι απιθανο αυτο που λες.