Ταινία διπλής όψης?
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Αν η κόλλα είναι καλή και η θεμελίωση είναι πάνω σε βράχω ναι θα κάνει καλό αλλά το μισό καλό.
Αν πακτώσεις ( κολίσεις ) την βάση με το έδαφος σταματάς μόνο την ανάκληση ( ανασήκωμα της μια πλευράς ) του πέλματος της βάσης.
Αυτό είναι καλό. Δεν σταματάς όμως την κάμψη του κορμού της κολόνας. Η κάμψη και η ανάκληση της βάσης του υποστυλώματος, είναι οι δύο αιτίες που παραμορφώνουν τον κορμό της δοκού και τον σπάνε. Αν ενώσεις το δώμα με το έδαφος τότε σταματάς και την κάμψη του κορμού του υποστυλώματος και την ανάκληση της βάσης του. Δηλαδή σταματάς ολικά την παπαμόρφωση του σκελετού. Χωρίς παραμόρφωση δεν υπάρχει καμιά αστοχία.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Ναι διατηρώ ( αν και μπορούν να γίνουν μικρότερες χωρίς πρόβλημα ) τις διαστάσεις των βάσεων όπως είναι σήμερα με τα πέδιλα και τα μπαζώματα.nik_killthemall Άρα διατηρείς κανονικά το υπάρχον σύστημα θεμελίωσης με τα πέδιλα και τα μπαζώματα, και η διαφορά σου είναι πως πας και το "βιδώνεις" στο ρευστό χώμα ? (απάντησε με ενα ναι ή ένα οχι μπας και συνεννοηθούμε)
Δεν το βιδώνω στο ρευστό χώμα. Το βιδώνω πάνω σε σταθερό βράχο ή χώμα, αλλά η εφεύρεση έχει την δυνατότητα να βιδώσει ακόμα και πάνω σε άμμο.
Αν απαντήσεις ναι, το πρόβλημα είναι πως στα πειράματα που κάνεις δεν βλέπω πουθενα προσομοίωση της θεμελίωσης και των μπαζωματων, παρά μόνο έναν φέροντα οργανισμό χωρίς θεμελίωση.
Δεν βλέπεις καλά Υπάρχει βάση όχι όμως σαν αυτές που ξέρεις. Υπάρχει βάση κοιτόστρωσης. Βάση που μοιάζει με κρος μπετό αλλά είναι βάση η οποία εκτείνεται σε όλο το εμβαδόν του έργου. Μοιάζει σαν την μεσαία πλάκα και βρίσκεται πάνω στην σιδερένια σεισμική βάση.
Δεν είναι δυνατόν να γίνει πείραμα με μπάζα. Έτσι και αλλιώς τα μπάζα δεν έχουν καμία πρακτική χρήση στον σεισμό.
Ούτε είναι δυνατόν παγκοσμίως να προσομοιώσεις την πάκτωση του μηχανισμού της ευρεσιτεχνίας με το δοκίμιο του πειράματος.
Η πάκτωση στο έδαφος γίνεται με άλλου είδους πειράματα. Αφού η μελέτη βγάλει τα στατικά φορτία και τις ανοδικές εντάσεις, τότε πας με τον μηχανισμό και κάνεις πειράματα πάνω σε φυσικό έδαφος ( με μηχανήματα έλξης και θλίψης που φέρουν δυναμόμετρο ) για να δεις πόσες ανοδικές και καθοδικές εντάσεις αντέχει ο μηχανισμός σε διάφορα βάθη και είδη εδαφών. Κάνεις μετά ένα πίνακα με αυτές τις προδιαγραφές προς χρήση των πολιτικών μηχανικών.
Το ξέρω αλλά δεν ξέρω να το υπολογίσω. Αν μπορείς εσύ θα με βοηθήσεις πάρα πολύ.ΥΓ Κάτι άλλο σχετικά με τα πειράματα προσομοίωσης που κάνεις, έχε υπόψη σου πως υπάρχει το θεώρημα Π αν θυμάμαι καλά, που βεβαιώνει πως η απόλυτη προσομοίωση κατασκευής υπό κλίμακα είναι αδύνατη επειδή η βαρύτητα g δεν μικραίνει στη κλίμακα του πειράματος και διατηρείται ίδια, έτσι για κάθε πείραμα κατασκευής υπάρχει αντίστοιχη πειραματική μεθοδολογία που "διορθώνει" αυτό που βλέπεις στο πείραμα.
Έκανα διάφορα πειράματα διάρκειας αρκετών λεπτών το κάθε ένα. Μέτρησα ένα μέρος του πειράματος που φένεται να έχει την μεγαλύτερη επιτάχυνση. Ο χρόνος μέτρησης της μεγάλης επιτάχυνσης είχε διάρκεια 5 sec Με μαθηματικά υπολόγισα την μέγιστη επιτάχυνση του πειράματος μετατρέποντας αυτήν σε γήινη επιτάχυνση σε ( g )
Συσχετισμός του πειράματος με την κλίμακα Mercalli
Σε αυτό το πείραμα.
Από το 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 10 πλήρεις ταλαντώσεις των 60 cm... οπότε σε 20 sec έκανε 40 ταλαντώσεις των 60 cm.
Το μοντέλο εκτελεί μια απλή αρμονική ταλάντωση κατά τον άξονα χ πάνω στον οποίο πηγαινοέρχεται Αυτή η παλινδρομική κίνηση δημιουργείται από την κυκλική κίνηση του άκρου του εμβόλου όπου είναι προσαρμοσμένος ο πείρος του ρουλεμάν Η ακτίνα αυτού του κύκλου είναι 0,15m και αυτό είναι το πλάτος ταλάντωσης Α. Έτσι κάνει το πειραματικό μοντέλο διαδρομή 2Α = 0,30m, δηλ πάει από το ένα ακραίο σημείο στο άλλο σε κάθε μισή στροφή του πείρου. Μία πλήρης ταλάντωση όμως σημαίνει να κάνει ο πείρος μια πλήρη στροφή, να επανέλθει δηλ. το μοντέλο στην ακραία θέση από όπου ξεκίνησε. Κάνει επομένως συνολική διαδρομή 0,30 που πήγε και 0,30 που γύρισε = 4Α = 0,60 m. Αν λοιπόν σταθούμε από την πλευρά του μηχανήματος και μετράμε διαδρομές, κάθε προσέγγιση προς το μηχάνημα είναι και μία πλήρης διαδρομή και άρα μία στροφή. Αυτές τις στροφές μετράμε, και τον αντίστοιχο χρόνο τους σε sec. Η συχνότητα (Hz) είναι το κλάσμα: ν = αριθμός τέτοιων πλήρων διαδρομών /αντίστοιχο χρόνο τους. Η περίοδος της ταλάντωσης Τ, δηλ. ο χρόνος μιας πλήρους διαδρομής 0,60m είναι Τ = 1/ν sec. Σε μια πλήρη στροφή του πείρου, έχουμε μία φορά μέγιστη θετική ταχύτητα κατά την μία κατεύθυνση και μια φορά μέγιστη αρνητική. Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρουν οι απόλυτες τιμές τους που είναι ίδιες Το ίδιο συμβαίνει και με την επιτάχυνση, αλλά αυτή έχει μέγιστη απόλυτη τιμή όταν η ταχύτητα είναι μηδέν, δηλ. στα άκρα των διαδρομών. Μέγιστη ταχύτητα και μέγιστη επιτάχυνση υπολογίζονται από την γωνιακή ταχύτητα ω που είναι: ω = 2π/Τ. Άρα: μέγιστη ταχύτητα υ: maxυ = ω*Α = 0,15*ω m/sec,
μέγιστη επιτάχυνση α: maxα = ω2*Α = 0,15*ω2 m/sec2. Αυτά τα μέγιστα μεγέθη πραγματοποιούνται στιγμιαία. Αν θέλουμε να πάρουμε την μέση επιτάχυνση, είτε θετική είτε αρνητική, τότε σκεφτόμαστε ότι η ταχύτητα πήγε από το μηδέν στο μέγιστό της σε χρόνο Τ/4. Άρα η μέση επιτάχυνση είναι κατά προσέγγιση: α = maxυ/(Τ/4) = 4*maxυ/Τ = 4*0,15.ω/Τ σε m/sec2. Αυτό βέβαια δε είναι ακριβές, διότι κατά την στιγμή Τ/4 η α είναι μεγαλύτερη (να μη σας μπλέκω με συνημίτονα και ημίτονα).Και στις δύο όμως περιπτώσεις για να βρούμε την επιτάχυνση σε g, πρέπει να διαιρέσουμε τις επιταχύνσεις που είναι σε m/sec2 με την Γήινη επιτάχυνση μάζας που είναι 9,81 m/sec για να πούμε ότι έχουμε πετύχει επιτάχυνση τόσων g. Αναλυτικά αποτελέσματα πειράματος. Από το 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 10 πλήρεις στροφές. Δηλαδή 40 πλήρεις στροφές σε 20 sec.1) Οπότε Πλάτος ταλάντωσης Α = 0,15 m.2) Η συχνότητα (Hz) είναι το κλάσμα: ν = αριθμός τέτοιων πλήρων διαδρομών /αντίστοιχο χρόνο τους. Οπότε 40/20 = 2 Hz. 3) Ιδιοπερίοδος Η περίοδος της ταλάντωσης Τ, δηλ. ο χρόνος μιάς πλήρους διαδρομής 0,60m είναι Τ = 1/ν sec Οπότε 1/2 = 0,5 sec. 4) Γωνιακή ταχύτητα ω είναι: ω = 2π/Τ. Οπότε 2Χ3,14/0,5 = 12,56. 5) Μέγιστη ταχύτητα υ: maxυ = *Α = 0,15*ω m/sec. Οπότε 12,56 χ 0,15 = 1,884 m/sec. 6) Mέγιστη επιτάχυνση α: maxα = ω2*Α = 0,15*ω2 m/sec2. Οπότε 12,56 χ 12,56χ0,15 = 23,663. 7)Επιτάχυνση σε g 23,663/9,81 = 2,41g
Το δοκίμιο στο πείραμα είχε γενική μάζα βάρους 900 kg
450 kg το ισόγειο και 450 kg ο πρώτος όροφος
Για να βρούμε την δύναμη αδράνειας F πρώτα στο ισόγειο
F=m.α 450 Χ 23,663= 10648 Newton ή 10,65 kN.
και ο πρώτος όροφος 450 Χ 23,663= 10648 Newton ή 10,65 kN.
Σύνολο δύναμης F ( Αδράνεια ) 10,65 + 10,65 = 21,3 kN
Ροπή Αδράνειας
Δύναμη Χ Ύψος ^2 άρα
Ισόγειο 10,65Χ0,67Χ0,67= 4,8 kN
Πρώτος όροφος 10,65Χ1,35Χ1,35 = 19,4 kN
Σύνολο Ροπή Αδράνειας 4,8+19,4 = 24,2 kN
Ιστοσελίδα πειραμάτων https://www.youtube.com/channel/UCZaFAW ... lymer=true
Email lymperis_ios@yahoo.com για συνεργασίες. Τηλ. 6972909338 Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό https://file.scirp.org/Html/6-1880388_59888.htm
Πολλοί μου λένε ότι τα πειράματα που έκανα και είχαν για εμένα τρομερή επιτυχία δεν φανερώνουν την αξία της αντισεισμικής μου ευρεσιτεχνίας διότι το μέγεθός τους είναι μικρό. Πραγματικά ένα πείραμα υπό κλίμακα δεν έχει τα ίδια μεγέθη με μία φυσική κατασκευή διότι έχει άλλη μάζα, δημιουργούνται διαφορετικές εντάσεις. Εν τούτης όταν το δοκίμιο υπό κλίμακα έχει την μικροκλίμακα μέσα στην δομή του και άλλα μεγέθη όπως το μέτρο ελαστικότητας, το πλάτος ταλάντωσης, τότε μπορεί να δώσει μετρήσιμα αποτελέσματα τα οποία να προσεγγίζουν με ένα στατιστικό λάθος + - 10% τα μεγέθη μιας κανονικής μεγάλης κατασκευής.
Αν και εγώ προσπάθησα και κατασκεύασα το πειραματικό δοκίμιο υπό κλίμακα με τους κανόνες της μικροκλίμακας και έκανα και μετρήσεις επιτάχυνσης και εντάσεων που αναπτύχθηκαν πάνω στο δοκίμιο, εν τούτης υποψιαζόμενος ότι θα αμφισβητήσουν τα πειράματά μου, θέλησα να κάνω και μία άλλη μέτρηση η οποία δεν χωρά ουδεμία αμφισβήτηση για το όφελος της αντισεισμικής θωράκισης που προσφέρει η εφεύρεσή μου.
Ο όρος μέτρηση μπορεί να σημαίνει είτε απαρίθμηση με χρήση των φυσικών αριθμών, είτε σύγκριση της ποσότητας κάποιου φυσικού μεγέθους με ένα πρότυπο, δηλαδή σύγκριση με κάποια σταθερή ποσότητα του ίδιου φυσικού μεγέθους. Δηλαδή μέτρησα τις ζημιές στο ίδιο φυσικού μεγέθους σεισμικό δοκίμιο σε δύο φάσεις. Καταρχήν όταν αυτό έφερε την ευρεσιτεχνία μου, και κατόπιν τις ζημιές που έπαθε χωρίς την ευρεσιτεχνία μου ( η οποία δεύτερη μέθοδος είναι αυτή που σχεδιάζουν σήμερα οι πολιτικοί μηχανικοί. ) Αυτά είναι συγκρίσιμα ομοιογενή φυσικά μεγέθη διότι η μάζα το μέγεθος ο χρόνος και η ποσότητα ύλης του δοκιμίου είναι ίδια και στα δύο πειράματα τα οποία γίνονται μόνο και μόνο για να συγκριθεί η μέθοδος σχεδιασμού της ευρεσιτεχνίας με αυτήν του σημερινού αντισεισμικού σχεδιασμού. Τα αποτελέσματα της σύγκρισης είναι εμφανή προς το τέλος αυτού του βίντεο το οποίο περιλαμβάνει και τα δύο πειράματα δίπλα δίπλα στην οθόνη ώστε να συγκρίνετε τις δύο μεθόδους μαζί προς όλες τις μετρήσεις. ( μέτρηση ζημιών, επιτάχυνσης κ.λ.π )
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
Ορέστης 35
Τα μελλοντικα κτιρια θα χτιζονται με προτυπο την ορθια σπονδυλικη στηλη. Καθε οροφος αντιστοιχει σε εναν σπονδυλο. Στο κεντρο των οροφων θα υπαρχει ενα φρεατιο αντιστοιχο με τον νωτιαιο μυελο. Το φρεατιο θα ειναι βιδωμενο στο βραχο σε βαθος γεωτρησης. Θα ειναι γεμισμενο με υγρο colloid το οποιο συμπιεζεται γρηγορα και αποσυμπιεζεται αργα - θα λειτουργει ως damper δηλαδη. Οι σπονδυλοι δεν θα πατανε απευθειας στο εδαφος αλλα θα ειναι στερεωμενοι πανω σε γυροσκοπικο σταθεροποιητη.
Αυτα τα κτιρια θα μπορουν να αντεξουν ακομα και ωστικο κυμα απο πυρηνικη εκρηξη. Θα λυγιζουν μεχρι το εδαφος και θα σηκωνονται παλι μονα τους!
Το ονομαζω αντισεισμικο συστημα Ορεστης Ι.
Αυτα τα κτιρια θα μπορουν να αντεξουν ακομα και ωστικο κυμα απο πυρηνικη εκρηξη. Θα λυγιζουν μεχρι το εδαφος και θα σηκωνονται παλι μονα τους!
Ποιός θα τα τραβάει για να επανέρχονται ?Ορέστης 35 έγραψε: 04 Ιουν 2019, 18:18 Τα μελλοντικα κτιρια θα χτιζονται με προτυπο την ορθια σπονδυλικη στηλη. Καθε οροφος αντιστοιχει σε εναν σπονδυλο. Στο κεντρο των οροφων θα υπαρχει ενα φρεατιο αντιστοιχο με τον νωτιαιο μυελο. Το φρεατιο θα ειναι βιδωμενο στο βραχο σε βαθος γεωτρησης. Θα ειναι γεμισμενο με υγρο colloid το οποιο συμπιεζεται γρηγορα και αποσυμπιεζεται αργα - θα λειτουργει ως damper δηλαδη. Οι σπονδυλοι δεν θα πατανε απευθειας στο εδαφος αλλα θα ειναι στερεωμενοι πανω σε γυροσκοπικο σταθεροποιητη.
Αν στην πατέντα μου βάλεις ένα ελατήριο μεταξύ του κοχλία του τένοντα και της ταράτσας αυτό θα βοηθάει στην επαναφορά της κολόνας στην αρχική της θέση μετά από κάμψη.

Αν έχουμε τοιχώματα ή άκαμπτες εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα κατασκευές οι οποίες μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθοδικές θλιπτικές εντάσεις τότε μπορούμε αντί απλά να πακτώσουμε τα άκρα τους να τους εφαρμόσουμε με τον μηχανισμό επιπλέον θλιπτικές εντάσεις. Αυτό θα αυξήσει την ικανότητα του σκυροδέματος ως προς την τέμνουσα βάσης. Σε αυτήν την μέθοδο επιλέγουμε να σχεδιάσουμε την παραλαβή των σεισμικών φορτίων δυναμικά. Αν σχεδιάσουμε ελαστικά με μικρής διατομής υποστυλώματα τότε η μέθοδος σχεδιασμού των καθοδικών εντάσεων αλλάζει. Σε αυτή την μέθοδο σχεδιασμού απλά πακτώνουμε το ανώτατο άκρο του υποστυλώματος με το έδαφος. Μεταξύ του κοχλία πάκτωσης και του ανώτατου άκρου του υποστυλώματος τοποθετούμε ένα ελατήριο. Αυτό το ελατήριο χρησιμεύει α) για να αφήνει τα περιθώρια στον φέροντα οργανισμό να λικνίζετε μέσα στην ελαστική περιοχή μετατόπισης στην οποία δεν εμφανίζονται αστοχίες και πριν περάσει σε ανελαστικές μετατοπίσεις με πλαστικές αστοχίες να τερματίζει την ελαστικότητά του και να αναλαμβάνει ο κοχλίας να τερματίσει δυναμικά το λίκνισμα της κατασκευής. β) Για να αφήνει τα φέροντα στοιχεία της κατασκευής να παραλαμβάνουν μέρος των εντάσεων. γ) Για να έχουμε σεισμική απόσβεση σε κάθε κύκλο φόρτισης του σεισμού τόσο από το ελατήριο όσο και από τα φέροντα στοιχεία ελέγχοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον συντονισμό ( ιδιοπερίοδο ) ο οποίος αυξάνει το πλάτος ταλάντωσης σταδιακά στον χρόνο αν δεν υπάρχουν δυνάμεις απόσβεσης. δ) Το ελατήριο χρησιμεύει ακόμα και για την επαναφορά το φέροντα στην αρχική του θέση. Η γεώτρηση που κάνουμε για την πάκτωση μας δείχνει και την ποιότητα του εδάφους θεμελίωσης η οποία μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις λόγο της φυσικής του ανομοιογένειας . Η πάκτωση της κατασκευής με το έδαφος ελαττώνει τις κατακόρυφες κρουστικές εντάσεις τυμπανισμού που αναπτύσσονται από τις κατακόρυφες μετατοπίσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 04 Ιουν 2019, 19:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο Ορεστης. Θα ειναι side business
Η ηλιθιότητα είναι κι αυτή "στρατηγική επιβίωσης". Το πλεονέκτημά της είναι ότι πολλαπλασιάζεται εύκολα.
-
Ορέστης 35
Oι συνδεσμοι μεταξυ των σπονδυλων κατ αντιστοιχια των ραχιαιων μυων.seismic έγραψε: 04 Ιουν 2019, 19:28Ποιός θα τα τραβάει για να επανέρχονται ?Ορέστης 35 έγραψε: 04 Ιουν 2019, 18:18 Τα μελλοντικα κτιρια θα χτιζονται με προτυπο την ορθια σπονδυλικη στηλη. Καθε οροφος αντιστοιχει σε εναν σπονδυλο. Στο κεντρο των οροφων θα υπαρχει ενα φρεατιο αντιστοιχο με τον νωτιαιο μυελο. Το φρεατιο θα ειναι βιδωμενο στο βραχο σε βαθος γεωτρησης. Θα ειναι γεμισμενο με υγρο colloid το οποιο συμπιεζεται γρηγορα και αποσυμπιεζεται αργα - θα λειτουργει ως damper δηλαδη. Οι σπονδυλοι δεν θα πατανε απευθειας στο εδαφος αλλα θα ειναι στερεωμενοι πανω σε γυροσκοπικο σταθεροποιητη.
Και όταν φυσάει θα πηγαίνεις πέρα-δώθε.Ορέστης 35 έγραψε: 04 Ιουν 2019, 18:18 Τα μελλοντικα κτιρια θα χτιζονται με προτυπο την ορθια σπονδυλικη στηλη. Καθε οροφος αντιστοιχει σε εναν σπονδυλο. Στο κεντρο των οροφων θα υπαρχει ενα φρεατιο αντιστοιχο με τον νωτιαιο μυελο. Το φρεατιο θα ειναι βιδωμενο στο βραχο σε βαθος γεωτρησης. Θα ειναι γεμισμενο με υγρο colloid το οποιο συμπιεζεται γρηγορα και αποσυμπιεζεται αργα - θα λειτουργει ως damper δηλαδη. Οι σπονδυλοι δεν θα πατανε απευθειας στο εδαφος αλλα θα ειναι στερεωμενοι πανω σε γυροσκοπικο σταθεροποιητη.
Φουσκωτό σπίτι, δεν πέφτει με κανένα σεισμό και σε περίπτωση πλημμύρας θα επιπλεύσει.
.

.

.

.

-
Ορέστης 35
ΧΑΧΑΧΑ!Μηχανικός έγραψε: 04 Ιουν 2019, 20:39Και όταν φυσάει θα πηγαίνεις πέρα-δώθε.Ορέστης 35 έγραψε: 04 Ιουν 2019, 18:18 Τα μελλοντικα κτιρια θα χτιζονται με προτυπο την ορθια σπονδυλικη στηλη. Καθε οροφος αντιστοιχει σε εναν σπονδυλο. Στο κεντρο των οροφων θα υπαρχει ενα φρεατιο αντιστοιχο με τον νωτιαιο μυελο. Το φρεατιο θα ειναι βιδωμενο στο βραχο σε βαθος γεωτρησης. Θα ειναι γεμισμενο με υγρο colloid το οποιο συμπιεζεται γρηγορα και αποσυμπιεζεται αργα - θα λειτουργει ως damper δηλαδη. Οι σπονδυλοι δεν θα πατανε απευθειας στο εδαφος αλλα θα ειναι στερεωμενοι πανω σε γυροσκοπικο σταθεροποιητη.
Γιατί δεν κάνεις ένα λαστιχένιο που είναι και απλό?Ορέστης 35 έγραψε: 04 Ιουν 2019, 20:33Oι συνδεσμοι μεταξυ των σπονδυλων κατ αντιστοιχια των ραχιαιων μυων.seismic έγραψε: 04 Ιουν 2019, 19:28Ποιός θα τα τραβάει για να επανέρχονται ?Ορέστης 35 έγραψε: 04 Ιουν 2019, 18:18 Τα μελλοντικα κτιρια θα χτιζονται με προτυπο την ορθια σπονδυλικη στηλη. Καθε οροφος αντιστοιχει σε εναν σπονδυλο. Στο κεντρο των οροφων θα υπαρχει ενα φρεατιο αντιστοιχο με τον νωτιαιο μυελο. Το φρεατιο θα ειναι βιδωμενο στο βραχο σε βαθος γεωτρησης. Θα ειναι γεμισμενο με υγρο colloid το οποιο συμπιεζεται γρηγορα και αποσυμπιεζεται αργα - θα λειτουργει ως damper δηλαδη. Οι σπονδυλοι δεν θα πατανε απευθειας στο εδαφος αλλα θα ειναι στερεωμενοι πανω σε γυροσκοπικο σταθεροποιητη.
Μερικές προτάσεις αντισεισμικών σπιτιών.

-
Ορέστης 35
Εχω ηδη αρχισει να φτιαχνω σχεδια και animation της αντισεισμικης ευρεσιτεχνιας μου. Η φυση μας εχει δειξει τον τροπο να τοποθετουμε τρισδιαστατα τμηματα ωστε να αντεχουν βαρος. Το μονο που ελειπε ηταν ο τροπος για τη μη ανατροπη της σπονδυλικης στηλης, που δεν ειναι παρα η πατεντα του σεισμικ! Την "κλεβω" και ξεκιναω την αποστολη μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση