!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:26
Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:44 Χθες δικηγόρος μου έλεγε ότι παίρνουν 1000 ευρώ σύνολο και για τις 2 Κυριακές.
Τι ισχύει τελικά?
H αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται από 650 έως 1470 ευρώ και για τις 2 Κυριακές.
Η διακύμανση οφείλεται στο αν διορίζεσαι εντός ή εκτός έδρας, σε επαρχία ή μεγάλο δήμο, με 2 ή 3 ή 4 κάλπες.

Επιπλέον δικαιούσαι οδοιπορικά 0,015 ανά χιλιόμετρο, αν θυμάμαι καλά.

Και επειδή κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, χθες συνάδελφος πόσταρε την διατακτική του, ύψους περίπου 890 ευρώ.
Με το ποσό αυτό (αποζημίωση + οδοιπορικά) πρέπει να καλύψει την διαδικασία για 2 Κυριακές.
Ο ίδιος είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και διορίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Υπολογίστε έξοδα μετακίνησης και διαμονή τουλάχιστον 2+2 ημέρες (πρακτικά 3+3).

Αυτή είναι και η απάντηση γιατί αποζημιώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Τουλάχιστον η εφορευτική διορίζεται στον τόπο κατοικίας της.
μπορούσε να κάνει αίτηση εξαίρεσης αν χαλιέται
και όχι, η εφορευτική επιτροπή διορίζεται εκεί όπου έχει τα εκλογικά της δικαιώματα, όχι στον τόπο κατοικίας της (νομίζω) διότι εγώ ήμουν εφορευτική επιτροπή όχι στον δήμο όπου ζω, αλλά στον δήμο όπου ψηφίζω
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

ενωσηΚ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:29 Τωρα ας κανουμε και μια ηλιθια ερωτηση, γιατι δεν διοριζονται κοντινοί δικηγόροι;;; και αν ο λόγος ειναι να μην κάνουν νοθεια για γνωστούς, γιατί δεν ειναι διπλανού δήμου ξερωγω
Υποτίθεται ότι η κλήρωση είναι απολύτως τυχαία και για τον λόγο αυτό κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Δυνατότητα επιλογής έχεις (και μπορείς να δηλώσεις γειτονικές περιφέρειες), αλλά είναι θέμα ότι πρέπει να τοποθετούνται και τυχαία.

Επιπλέον, υπάρχουν νομοί όπως πχ. το Κιλκίς που έχουν 100 δικηγόρους και 300 εκλογικά τμήματα. Εκ των πραγμάτων σε τέτοιες περιπτώσεις δεν καλύπτονται ούτε με δικηγόρους από τους όμορους νομούς.

Οι μόνοι που δεν έχουν κώλυμα εντοπιότητας είναι οι Αθηνών(+ Πειραιώς) και Θεσσαλονίκης.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
aljawn

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:33 μπορούσε να κάνει αίτηση εξαίρεσης αν χαλιέται
και όχι, η εφορευτική επιτροπή διορίζεται εκεί όπου έχει τα εκλογικά της δικαιώματα, όχι στον τόπο κατοικίας της (νομίζω) διότι εγώ ήμουν εφορευτική επιτροπή όχι στον δήμο όπου ζω, αλλά στον δήμο όπου ψηφίζω
Φυσικά και έκαναν αίτηση εξαίρεσης (70% στους δικαστικούς), αλλά με 40.000 εκλογικά τμήματα διορίστηκαν υποχρεωτικά.

Να μεταφέρεις τα εκλογικά σου δικαιώματα εκεί που ζεις.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:14 Μου λες για μια περίπτωση που παίζονταν αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Κάθε μέρα γίνονται δικαστήρια για μηχανικούς που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, βρίσκει αμέσως μηχανικούς ο ιδιοκτήτης να καταθέσουν αν έχει δίκιο. Και οι πραγματογνώμονες μηχανικοί που διορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδόν πάντα είναι αντικειμενικοί, ξέρω αρκετές περιπτώσεις που καίνε τον συνάδελφό τους, αδιανόητο για δικηγόρους ή γιατρούς.
Και εγώ δεν έχω κανένα κόλλημα να καταθέσω κατά μηχανικού αν δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του.
Σου λέω για περίπτωση που δημιουργήθηκε νομολογία γι' αυτό και η παρέμβαση του ΤΕΕ.

Επιπλέον, υπόλογοι για τις αποζημιώσεις ήταν σε κάθε περίπτωση οι εργοδότες, το θέμα ήταν κατεξοχήν νομικό.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:34 aljawn αν έχεις πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει ορθοστασία και κούραση και πάρεις χαρτί από γιατρό που σε παρακολουθεί καλύπτεσαι; Και πού πρέπει να το παραδώσεις;
Αδελφέ, η καλύτερη διαδικασία είναι να πάρεις τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο, να τον ενημερώσεις σχετικά, και ότι σου πει.
Η προβλεπέ διαδικασία είναι να εμφανιστείς στις 06.00 το πρωί με τα έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σου (από δημόσιο νοσοκομείο καλύτερα), και εκεί αποφασίζει ο αντιπρόσωπος.
Η ευκολότερη διαδικασία είναι να μην πας να ψηφίσεις, αλλά στο 1% που ο αντιπρόσωπος συντάξει έκθεση, τον ήπιες.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:37
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:33 μπορούσε να κάνει αίτηση εξαίρεσης αν χαλιέται
Φυσικά και έκαναν αίτηση εξαίρεσης (70% στους δικαστικούς), αλλά με 40.000 εκλογικά τμήματα διορίστηκαν υποχρεωτικά.

Να μεταφέρεις τα εκλογικά σου δικαιώματα εκεί που ζεις.
θα τα έχω όπου θέλω
δε με νοιάζει να με καλέσουν για εφορευτική επιτροπή
με νοιάζει να πληρωθώ για την εργασία που θα παρέχω
τα νταβιτζιλίκια τελειώσαν, ανήκουν σε άλλες εποχές
σήμερα ζούμε σε μια φιλελεύθερη κοινωνία και δεν νοείται να υφίσταται καταναγκαστική απλήρωτη εργασία
δεν μιλάμε για εθελοντισμό εδώ, μιλάμε για καταναγκασμό και μάλιστα χωρίς αποζημίωση

και να ξεκαθαρίσω πως δεν τα βάζω με το γεγονός ότι πληρώνονται οι δικηγόροι και μάλιστα με αρκετά μεγάλο ποσό
το μόνο που λέω είναι πως θα έπρεπε να παίρνουν ένα μεροκάματο και τα υπόλοιπα μέλη
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
aljawn

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:44 και να ξεκαθαρίσω πως δεν τα βάζω με το γεγονός ότι πληρώνονται οι δικηγόροι και μάλιστα με αρκετά μεγάλο ποσό
το μόνο που λέω είναι πως θα έπρεπε να παίρνουν ένα μεροκάματο και τα υπόλοιπα μέλη
Προσωπικά κι εγώ συμφωνώ με το να πληρώνονται και τα μέλη της εφορευτικής.
Από εκεί και πέρα, φέτος δεν είχα σκοπό να κάνω εκλογές. Επειδή όμως έπεσαν όλες μαζί (για τις μαλακίες του Στούρνου) και επειδή τα εκλογικά τμήματα ήταν 40000, βρωμούσε από μακριά ότι θα διοριζόμασταν όλοι υποχρεωτικά. Ως εκ τούτου, έκανα αίτηση προτίμησης για την έδρα μου, για να μην βρεθώ αναπληρωματικός στην Ορεστιάδα.

Υπόψη, ότι φέτος διορίστηκε ο Βενιζέλος, ο Κουρασμένος, ο Σισιλιάνος και η Αχτσιόγλου. :smt005:

Από εκεί και πέρα, κι εγώ έχω κουραστεί με το πανηγύρι των εκλογών.
Γιατί να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα σε έναν φιλελέ κόσμο, εκλογές και τα συναφή και να χάνουμε τον καιρό μας.
Ας κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση 40 χρόνια.

Τι, όχι; :smt005:
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:50
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:44 και να ξεκαθαρίσω πως δεν τα βάζω με το γεγονός ότι πληρώνονται οι δικηγόροι και μάλιστα με αρκετά μεγάλο ποσό
Προσωπικά κι εγώ συμφωνώ με το να πληρώνονται και τα μέλη της εφορευτικής.
Από εκεί και πέρα, φέτος δεν είχα σκοπό να κάνω εκλογές. Επειδή όμως έπεσαν όλες μαζί (για τις μαλακίες του Στούρνου) και επειδή τα εκλογικά τμήματα ήταν 40000, βρωμούσε από μακριά ότι θα διοριζόμασταν όλοι υποχρεωτικά. Ως εκ τούτου, έκανα αίτηση προτίμησης για την έδρα μου, για να μην βρεθώ αναπληρωματικός στην Ορεστιάδα.

Υπόψη, ότι φέτος διορίστηκε ο Βενιζέλος, ο Κουρασμένος, ο Σισιλιάνος και η Αχτσιόγλου. :smt005:

Από εκεί και πέρα, κι εγώ έχω κουραστεί με το πανηγύρι των εκλογών.
Γιατί να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα σε έναν φιλελέ κόσμο, εκλογές και τα συναφή και να χάνουμε τον καιρό μας.
Ας κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση 40 χρόνια.

Τι, όχι; :smt005:
στον φιλελε κόσμο οι εκλογές είναι μία αναγκαία συνθήκη, ειδάλλως δεν μιλάμε για φιλελε κόσμο
γιατί να εργάζονται δωρεάν γι'αυτές μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δεν ξέρω, εκεί είναι η ένσταση, όχι στις εκλογές αυτές καθαυτές
καταλύεται η αρχή της αναλογικότητας όταν κάποιοι πληρώνονται ενώ κάποιοι άλλοι όχι

όσο γι'αυτούς που αναφέρεις πως διορίστηκαν δε μπορώ να το πιστέψω αν δε το δω :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 18 Μάιος 2019, 14:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:26
Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:44 Χθες δικηγόρος μου έλεγε ότι παίρνουν 1000 ευρώ σύνολο και για τις 2 Κυριακές.
Τι ισχύει τελικά?
H αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται από 650 έως 1470 ευρώ και για τις 2 Κυριακές.
Η διακύμανση οφείλεται στο αν διορίζεσαι εντός ή εκτός έδρας, σε επαρχία ή μεγάλο δήμο, με 2 ή 3 ή 4 κάλπες.

Επιπλέον δικαιούσαι οδοιπορικά 0,015 ανά χιλιόμετρο, αν θυμάμαι καλά.

Και επειδή κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, χθες συνάδελφος πόσταρε την διατακτική του, ύψους περίπου 890 ευρώ.
Με το ποσό αυτό (αποζημίωση + οδοιπορικά) πρέπει να καλύψει την διαδικασία για 2 Κυριακές.
Ο ίδιος είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και διορίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Υπολογίστε έξοδα μετακίνησης και διαμονή τουλάχιστον 2+2 ημέρες (πρακτικά 3+3).

Αυτή είναι και η απάντηση γιατί αποζημιώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Τουλάχιστον η εφορευτική διορίζεται στον τόπο κατοικίας της.
Ένας δικαστικός αντιπρόσωπος που δεν έχει κόστος οδοιπορικών και είναι σε έναν δήμο που εκλέγει από την πρώτη ψηφοφορία δήμαρχο, πόσα παίρνει;

Ισχύει και για τις βουλευτικές το ερώτημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
aljawn

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:13 ....
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/meli- ... konta-toys

Από εκεί και πέρα έχω κάνει εκλογές με 6 μέλη εφορευτική (διώχνεις τους 2 αναπληρωματικούς), έχω κάνει και μόνος με τον γραμματέα.
Όσο λιγότερα είναι τα μέλη της εφορευτικής, τόσο πιο πολύ γαμήσι τρώνε.
Άβαταρ μέλους
aljawn

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:54 όσο γι'αυτούς που αναφέρεις πως διορίστηκαν δε μπορώ να το πιστέψω αν δε το δω :smt005:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

:smt005:
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:56
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 14:13 ....
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/meli- ... konta-toys

Από εκεί και πέρα έχω κάνει εκλογές με 6 μέλη εφορευτική (διώχνεις τους 2 αναπληρωματικούς), έχω κάνει και μόνος με τον γραμματέα.
Όσο λιγότερα είναι τα μέλη της εφορευτικής, τόσο πιο πολύ γαμήσι τρώνε.
Τα ξέρω αυτά. :lol:

Ξέρω επίσης να διαβάζω αποφάσεις κλπ
Γενικώς, δεν θεωρώ τα νομικά τερτίπια κινέζικα αλλά κώδικα.

Στα ερωτήματα μου δεν απάντησες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Ο κουρασμένος θα πάθει υπερκόπωση
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
aljawn