Σελίδα 2 από 3

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2019, 22:21
από Highlander
Yochanan έγραψε: 23 Μαρ 2019, 21:18 οι περουάνοι πηραν την ψηφο της παρηγοριας απο τους ισπανους αλλα σκεψου ποσο γτπ ειναι που κι αυτη ηταν 50
Από φίλο έχω ακούσει ότι δεν τρώγονται τα πιάτα τους, αν και γενικά θεωρούνται πολύ ανερχόμενα στην υψηλή γαστρονομία.

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2019, 22:23
από Highlander
Perp έγραψε: 23 Μαρ 2019, 21:16 Οι καημένοι οι φινλανδοί μόνο αυτοί αγαπούν την κουζίνα τους.
Χάλια
http://happytraveller.gr/paradosiaka-piata-finlandia/

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2019, 22:25
από Al Bundy
Yochanan έγραψε: 23 Μαρ 2019, 21:18 οι περουάνοι πηραν την ψηφο της παρηγοριας απο τους ισπανους αλλα σκεψου ποσο γτπ ειναι που κι αυτη ηταν 50
Ε με πόσους τρόπους να μαγειρέψεις την πατάτα; :lol:

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2019, 22:25
από Κουρκούας
η περουβιανή κουζίνα είναι πολύ ωραία. τους φλώρους της δειγματοληψίας τους χαλάει το κρέας που είναι από αλπάκα ή ποντίκια (γουϊνέας).

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2019, 22:28
από Highlander
Το μικρότερο ποσοστό πάντως το δίνουν οι Ιάπωνες για τη Σαουδαραβική κουζίνα (11%). :alright:

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2019, 09:04
από Λεγεών
Έδεσμα οι ακρίδες και τα φίδια για τους δρακονιανούς ανατολίτες, δεν αντέχει αληθινό φαγητό όπως τα κεφτεδάκια και τις τυρόπιτες κουρού το στομάχι τους.

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2019, 14:09
από Yochanan
Highlander έγραψε: 23 Μαρ 2019, 22:21
Yochanan έγραψε: 23 Μαρ 2019, 21:18 οι περουάνοι πηραν την ψηφο της παρηγοριας απο τους ισπανους αλλα σκεψου ποσο γτπ ειναι που κι αυτη ηταν 50
Από φίλο έχω ακούσει ότι δεν τρώγονται τα πιάτα τους, αν και γενικά θεωρούνται πολύ ανερχόμενα στην υψηλή γαστρονομία.
κι εγώ έχω ενα φίλο.

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2019, 14:10
από Yochanan
Κουρκούας έγραψε: 23 Μαρ 2019, 22:25 η περουβιανή κουζίνα είναι πολύ ωραία. τους φλώρους της δειγματοληψίας τους χαλάει το κρέας που είναι από αλπάκα ή ποντίκια (γουϊνέας).
Ετσι. Και το σεβίτσε που είναι από σάπια ψάρια. Δεν ξέρουνε μωρέ.

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2019, 17:59
από Tarkovsky
Ζενίθεδρος έγραψε: 23 Μαρ 2019, 22:15 Αφού βρίσκεται η ινδική και η ισπανική κουζίνα στις πρώτες θέσεις η έρευνα είναι για τον πεοντα.
και καλά, ακριβώς στον μέσο όρο η british

nuff said


Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 23 Μαρ 2019, 22:25
Yochanan έγραψε: 23 Μαρ 2019, 21:18 οι περουάνοι πηραν την ψηφο της παρηγοριας απο τους ισπανους αλλα σκεψου ποσο γτπ ειναι που κι αυτη ηταν 50
Ε με πόσους τρόπους να μαγειρέψεις την πατάτα; :lol:
κάμποσους, ρώτα τους Ιρλανδούς


ωστόσο, το αλκοόλ από πατάτα είναι ανακάλυψη κάποιων άλλων μπεκρήδων (Σουηδών)

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2019, 17:00
από aspergillus
Λεγεών έγραψε: 24 Μαρ 2019, 09:04 Έδεσμα οι ακρίδες και τα φίδια για τους δρακονιανούς ανατολίτες, δεν αντέχει αληθινό φαγητό όπως τα κεφτεδάκια και τις τυρόπιτες κουρού το στομάχι τους.
Οι τυρόπιτες κουρού είναι σαχλαμάρες.
Τα κεφτεδάκια τα συναντάς και σε άλλες χώρες δεν είναι ελληνικό φαγητό αποκλειστικά.

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2019, 17:14
από Μπίστης
Λεγεών έγραψε: 23 Μαρ 2019, 20:40 Τους κάθεται βαρύ το ελαιόλαδο, ο μουσακάς και το κοκορέτσι.

Δώσ' τους ρύζι, σε διάφορες μορφές, ακόμα και νοσοκομειακό, και κάνουν σλουρπ.
:bravo:


Παρατηρω τους μαλάκες τους κινέζους, δεν ξεκολλάνε με τίποτα, μόνο τα δικά τους τρώνε

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2019, 15:03
από σούπερ δημήτριος
κορεάτικη θέλω να δοκιμάσω.κάπου παραδίπλα έγραφε κάποιος για ένα πιάτο με μελτζάνες και κιμά

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2023, 22:14
από The Rebel
Λεγεών έγραψε: 23 Μαρ 2019, 20:40 Τους κάθεται βαρύ το ελαιόλαδο, ο μουσακάς και το κοκορέτσι.

Δώσ' τους ρύζι, σε διάφορες μορφές, ακόμα και νοσοκομειακό, και κάνουν σλουρπ.
Ιουνίου 09, 2023
Διεκδικούν ότι χωράει ανθρώπινος νους... Οι Τούρκοι λένε ότι η Ελλάδα τους έκλεψε το κοκορέτσι…!!!

Εικόνα

Μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία βαθμολόγησε τοπικά πιάτα σε έναν κατάλογο, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Ελλάδα και την Τουρκία.


Η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ περιέγραψαν το κοκορέτσι ως παραδοσιακή ελληνική γεύση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η παγκοσμίου φήμης εταιρεία αξιολόγησης τροφίμων, η οποία βρίσκεται συχνά στην ημερήσια διάταξη κατατάσσοντας αυθεντικές και τοπικές γεύσεις μεταξύ των χωρών, τελικά βαθμολόγησε τα γεύματα από παραπροϊόντα των χωρών του κόσμου.

Εικόνα

Στη λίστα, που περιλαμβάνει επίσης την Τουρκία και την Ελλάδα, η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα με το «κοκορέτσι» με 4,6 βαθμούς.

Η Τουρκία, από την άλλη, κατέλαβε την 4η θέση, επίσης, με το κοκορέτσι , την 11η με τη σούπα kelle trotter και την 42η με τη σούπα πατσά στην ίδια λίστα.

Διαμάχη για το κοκορέτσι στην Τουρκία.
Το γεγονός ότι αναφέρθηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τίτλο «Η παραδοσιακή ελληνική γεύση ήρθε πρώτη στον κόσμο» προκάλεσε διαμάχη στην Τουρκία.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν παλαιότερα ότι πολλά πιάτα που ανήκουν στην τουρκική κουζίνα, όπως ο τουρκικός καφές, ο μπακλαβάς και το τζατζίκι, ανήκουν στη δική τους κουλτούρα.

«Ας μην λένε, μάταια, ότι το κοκορέτσι είναι δικό μας, γιατί το κοκορέτσι είναι δικό μας»

Εικόνα

Ο Νεσάτ Ντουρσούν, δάσκαλος στο φτιάξιμο του κοκορετσιού αναφέρθηκε την είδηση «Η παραδοσιακή ελληνική γεύση ήρθε πρώτη στον κόσμο», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι Έλληνες πρέπει πρώτα να μάθουν πώς να σπάνε δύο αυγά και μετά να μάθουν πώς να φτιάχνουν το κοκορέτσι.

Ξέρουν πολύ καλά να κολυμπούν. Ας μην λένε, μάταια, ότι το κοκορέτσι είναι δικό μας, γιατί το κοκορέτσι είναι δικό μας. Κατέχουν τα πάντα, ας έρθουν, όμως, να δουν πρώτα αυτό το μέρος. Η γεύση είναι στην Τουρκία».

«Ελλάδα σε παρακαλώ ξύπνα»

Ένας πολίτης που δήλωσε ότι το κοκορέτσι ανήκει στην τουρκική κουζίνα είπε: «Η Ελλάδα, φυσικά, είχε κάποιες πρωτοβουλίες σε αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να προστατευτούμε λίγο. Ελλάδα σε παρακαλώ ξύπνα. Το φαγητό μας, το κατέχουμε. Εσείς φροντίστε για άλλα πράγματα, το κοκορέτσι είναι δικό μας», είπε.

«Το κοκορέτσι είναι δικό μας, δεν το παραχωρούμε σε κανέναν»

Ο διευθυντής, Ερκούτ Σουρέλ, δήλωσε ότι το κοκορέτσι είναι ένα πιάτο μοναδικό στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα, και είπε:

«Δουλεύουμε όλες τις πτυχές των παραπροϊόντων. Το κοκορέτσι είναι δικό μας, δεν το παραχωρούμε σε κανέναν. Πάντα έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά βάζουν μια λέξη στο τέλος ό,τι κάνουμε, την αλλάζουν. Ας πούμε ένα γεια στους Έλληνες αδελφούς μας από εδώ. Ας έρθουν να γευτούν το κοκορέτσι στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.
https://www.stoxos.gr/2023/06/blog-post_439.html


Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Εικόνα

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 11:20
από Saliveros
    Σε 2-3 βαθμολογήσεις (Δυτικών, προφανώς) πάντως, η ελληνική κουζίνα έπαιζε κάπου στις 5 πρώτες θέσεις.

    Και όσον αφορά τα ελληνικά τυριά, παίζει να βαθμολογούνται μεταξύ 1ων και 3ων.

    Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

    Δημοσιεύτηκε: 25 Ιουν 2023, 18:59
    από The Rebel
    25/06/2023
    Η μάχη του μπακλαβά: Τούρκοι και Ελληνες τον διεκδικούν.
    Ποια χώρα τον προτιμάει με φυστίκια Αιγίνης.

    Εικόνα
    Μπακλαβάς, ζεστός στο ταψί, σε φούρνο στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

    Τούρκοι και Έλληνες ερίζουν για μία ακόμη φορά. Αυτή τη φορά το θέμα περιέχει πολύ συρόπι και διαφορετικές γνώμες σχετικά με την προέλευση αλλά και τη σύσταση ενός πολύ δημοφιλούς γλυκού, του μπακλαβά. Η κουζίνα ποιας χώρας θα κερδίσει;


    Έρευνα, που διεξήχθη στην Ελλάδα και την Τουρκία μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου με τη συμμετοχή πάνω από 1.800 ατόμων, αποκάλυψε ότι πάνω από το 95% των Τούρκων ισχυρίζονται ότι ο μπακλαβάς είναι αποκλειστικά δικό τους πιάτο.

    Στο μεταξύ, όμως, πάνω από τα δύο τρίτα των Ελλήνων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν ότι ο μπακλαβάς είναι δικός τους, με το ένα τρίτο μόλις να εκτιμά ότι είναι τουρκικό έδεσμα.

    Εικόνα
    Ζαχαρομπακλαβάς.

    Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι και η προτίμηση για τη γέμιση διαφέρει μεταξύ των γειτονικών χωρών. Σχεδόν στο 57% των Ελλήνων αρέσει με καρύδια, ενώ πάνω από το 56% των Τούρκων προτιμά τον μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης.

    Το 2013, ο μπακλαβάς από την επαρχία Γκαζιαντέπ της Τουρκίας έγινε το πρώτο τουρκικό προϊόν που καταχωρήθηκε στον κατάλογο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων, που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την προώθηση και την προστασία των ονομάτων ποιοτικών γεωργικών προϊόντων.
    Πηγή: Daily Sabah
    https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-m ... c6b8001926