Σελίδα 2 από 2
Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 17:30
από Cavaliere
Κουρκούας έγραψε: 28 Φεβ 2019, 17:21
κανά ιδιαίτερο λουκάνικο αίματος έχεις να συστήσεις; (ξέρω το ισπανικό που ναι άψογο.)
Θα σου πω αυτό που γνωρίζω από πρώτο χέρι καλύτερα.
FLÖNZ.
Σπεσιαλιτέ της Ρηνανίας
πουθενά αλλού τόσο νόστιμο.
Λουκάνικο αίματος, με μικρά κομμάτια πέτσας και λίπους, μαγειρεμένα και ελαφρώς καπνιστά. Τρώγεται κρύο με μουστάρδα είτε ζεστό με μήλο και δαχτυλίδια κρεμμυδιού. Φυσικά, τραβάει μπίρα, κατά προτίμηση Kölsch.

Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 19:25
από Keyser Soze
Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 16:31
Boudin.
Xoιρινό και γαλοπούλα.
Η.Π.Α. Λουιζιάνα.
Άσπρο λουκάνικο με χοιρινό στην πλειοψηφία του κρέας, ρύζι, βότανα, και κρεμμύδι. Παρασκευάζεται όπως κι από κάθε κρέας πουλερικού, ακόμα και με θαλασσινά. Μπορεί να είναι φρέσκο, ή μαγειρεμένο.
Το Boudin είναι παραδοσιακό Γαλλικό λουκάνικο,απλώς η Λουιζιανα ήταν κάποτε Γαλλικη αποικία...
Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 19:36
από Cavaliere
Keyser Soze έγραψε: 28 Φεβ 2019, 19:25Το Boudin είναι παραδοσιακό Γαλλικό λουκάνικο,απλώς η Λουιζιανα ήταν κάποτε Γαλλικη αποικία...
To boudin blanc, ή noir, στη Γαλλία δεν έχει ρύζι, και δεν είναι ίδιο με το της Λουιζιάνα, που, σαφώς έχει τις ρίζες του στους Γάλλους, αλλά πήρε τον δικό του δρόμο.

Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 20:00
από Keyser Soze
Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 19:36
Keyser Soze έγραψε: 28 Φεβ 2019, 19:25Το Boudin είναι παραδοσιακό Γαλλικό λουκάνικο,απλώς η Λουιζιανα ήταν κάποτε Γαλλικη αποικία...
To boudin blanc, ή noir, στη Γαλλία δεν έχει ρύζι, και δεν είναι ίδιο με το της Λουιζιάνα, που, σαφώς έχει τις ρίζες του στους Γάλλους, αλλά πήρε τον δικό του δρόμο.
Τωρα που το εψαξα εχεις δικιο.
Αλλο ενα απο την γενέτειρα μου την Λυων:
Saucisson de Lyon
Το λουκάνικο υπάρχει εδώ και αρκετές χιλιετίες στη Λυών, αλλά η συνταγή που αναφέρεται πιο συχνά σε αυτή τη φόρμουλα χρονολογείται από τη δεκαετία του 1830. Κατασκευάστηκε αρχικά από πολλά κρέατα εκτός από το άπαχο χοιρινό αλλά αυτό έχει αντικατασταθεί με το χρόνο από άλογο ή βοδινό κρέας. Αυτό το λουκάνικο κατά προτίμηση χρησιμοποιεί άπαχα κρέατα (που του δίνουν το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα του), ψιλοκομμένο, αναμεμειγμένο με μεγάλα ζάρια σκληρού λίπους από την κοιλιά του χοιρινού κρέατος. Συνήθως συνοδεύεται από μεγάλους κόκκους μαύρου πιπεριού, αλεσμένης λευκής πιπεριάς, σκόρδου, μερικά μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, μούστος), φυστίκι , φυσικά γαλακτικά ζυμωτήρια και κόκκινο κρασί από την περιοχή. Το σύνολο είναι ανάγλυφο σε φυσικό έντερο καλυμμένο με φυσικό αλάτι και ξηραίνεται αρκετούς μήνες για να επιτύχει ικανοποιητική ωρίμανση και βέλτιστη ξήρανση.
Ειναι παντα τυλιγμενο σε ψωμι Brioche !!!

Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 20:04
από Cavaliere
Εδώ να προσθέσω πως τα βαβαρέζικα άσπρα λουκάνικα που θεωρούνται σπεσιαλιτέ του Μονάχου είναι επινόηση Γάλλου σεφ.

Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 21:15
από Gherschaagk
Πολύ ωραίο αλλά στα 38 ευρώ το κιλό, δεν μπορείς να το έχεις κάθε μέρα.
Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 23:53
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.
Ο Καβουρμάς ανήκει στά αλλαντικά μαστόρια ;;;
.
Re: Αλλαντικά του Κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: 20 Φεβ 2020, 19:12
από Cavaliere
Αλλαντικό είναι ο καβουρμάς. Ο καλύτερος είναι στην Κομοτηνή.