Δε γίνεται να συμβαδίζει κοσμικό και εκκλησιαστικό αξίωμα. Ο μόνος που είχε και κοσμικό και εκκλησιαστικό αξίωμα ήταν ο Μακάριος που ήταν πρόεδρος δημοκρατίας και Αρχιεπίσκοπος μαζί.Τα αξιώματα που θα έπρεπε σε ένα ιδανικό σενάριο να συγχωνευτούν είναι τα αξιώματα του προέδρου της δημοκρατίας και του πρωθυπουργού (προεδρική δημοκρατία).
η Βασιλισσα της Αγγλιας
Για πες να μαθαίνουμε. Ενδιαφέρουσα πληροφορία φαίνεται αυτη
τι να μαθεις;
η Βασιλισσα ειναι αρχηγος του κρατους και της αγγλικανικης εκκλησιας ( και της δικαιοσυνης και του κοινοβουλιου, τα παντα ολα)
Nito έγραψε: 12 Φεβ 2019, 22:30
Τα αξιώματα του π/θ και του αρχιεπισκόπου πρέπει να συγχωνευτούν. Δε ζούμε επί παχιών αγελάδων για να πληρώνουμε δυο δυ.
Δε γίνεται να συμβαδίζει κοσμικό και εκκλησιαστικό αξίωμα. Ο μόνος που είχε και κοσμικό και εκκλησιαστικό αξίωμα ήταν ο Μακάριος που ήταν πρόεδρος δημοκρατίας και Αρχιεπίσκοπος μαζί.Τα αξιώματα που θα έπρεπε σε ένα ιδανικό σενάριο να συγχωνευτούν είναι τα αξιώματα του προέδρου της δημοκρατίας και του πρωθυπουργού (προεδρική δημοκρατία).
η Βασιλισσα της Αγγλιας
Η Ορθοδοξία δεν είναι Αγγλικανισμος.Ακόμα κι αν ήταν δεν θα μπορούσε ο π/θ να ήταν ταυτόχρονα και αρχηγός εκκλησίας καθώς ο π/θ ΔΕΝ είναι αρχηγός κράτους είναι απλά ο αρχηγός της κυβέρνησης.Το μόνο που θα είχε μια λογική ήταν να συγχωνευτούν τα αξιώματα του αρχηγού του κράτους(πρόεδρος ελληνικής δημοκρατίας) και του αρχηγού της κυβέρνησης (πρωθυπουργός) σε ένα αξίωμα δηλαδή ο αρχηγός του κράτους να είναι ταυτόχρονα και αρχηγός της κυβέρνησης όπως γίνεται στις ΗΠΑ,στην Κύπρο κτλ
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.
Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.
Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.
ΓΕΣΑΡ έγραψε: 12 Φεβ 2019, 16:39Μακάρι να εμφανίζονται έτσι δημόσια, θα περάσουν καλά στον βορρά
Μιας και σε βρήκα ...
Εκεί στον βορρά το έχετε καταλάβει πως όλοι εμείς του νότου - πλην των γνωστών ηλιθίων - είμαστε δίπλα σας στο μακεδονικό και αντιδρούμε εξίσου άσχημα με το ξεπούλημα/την προδοσία;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΓΕΣΑΡ έγραψε: 12 Φεβ 2019, 16:39Μακάρι να εμφανίζονται έτσι δημόσια, θα περάσουν καλά στον βορρά
Μιας και σε βρήκα ...
Εκεί στον βορρά το έχετε καταλάβει πως όλοι εμείς του νότου - πλην των γνωστών ηλιθίων - είμαστε δίπλα σας στο μακεδονικό και αντιδρούμε εξίσου άσχημα με το ξεπούλημα/την προδοσία;
.
Φυσικά, είχα την ευκαιρία να το δω με τα μάτια μου και στο τελευταίο συλλαλητήριο. Τουλάχιστον σε αυτό είμαστε ενωμένοι... Ανέφερα συγκεκριμένα τον βορρά γιατί εδώ στην επαρχία γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα με μερικούς απ'τους 153, είναι κάπως πιο εύκολο να... τους συγχαρούμε για το νομπελ
Μιας και σε βρήκα ...
Φυσικά, είχα την ευκαιρία να το δω με τα μάτια μου και στο τελευταίο συλλαλητήριο. Τουλάχιστον σε αυτό είμαστε ενωμένοι... Ανέφερα συγκεκριμένα τον βορρά γιατί εδώ στην επαρχία γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα με μερικούς απ'τους 153, είναι κάπως πιο εύκολο να... τους συγχαρούμε για το νομπελ
Ευτυχώς και να τους διαβιβάσετε και τις δικές μας "ευχές"!
Πρόσφατα μου είχε βιδωθεί μια σκέψη για την πιθανότητα να νομίζετε πως αδιαφορούμε, κάτι που θα οδηγούσε σε πικρίες, αντιπαλότητα, μέχρι έχθρα, που θα μπορούσε να φτάσει πολύ-πολύ μακρυά.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Nandros έγραψε: 13 Φεβ 2019, 01:23Μιας και σε βρήκα ...
Ευτυχώς και να τους διαβιβάσετε και τις δικές μας "ευχές"!
Πρόσφατα μου είχε βιδωθεί μια σκέψη για την πιθανότητα να νομίζετε πως αδιαφορούμε, κάτι που θα οδηγούσε σε πικρίες, αντιπαλότητα, μέχρι έχθρα, που θα μπορούσε να φτάσει πολύ-πολύ μακρυά.
.
Ευτυχώς δεν έχω τέτοια εικόνα από τον περίγυρό μου. Άλλωστε η προδοτική συμμορία των φαύλων είχε πολύ ψηλά ποσοστά και εδώ, θα ήταν παράλογο να στραφούμε κατά των συμπατριωτών μας αντί κατά των προδοτών