Οι Νορβηγοί βέβαια που είναι ΙΕ και με βούλα, κατεκτησαν τον κόσμο με πλοία. Δεν μου λέει κάτι.
Δλδ Σοβαρά τώρα...οι Μινωίτες δεν ηταν ΙΕ γιατι δεν είχαν φετίχ με άλογα;
Έλεος
Όμως οι Πρώτο-ΙΕ δεν πάνε πίσω από το 4500 πΧ. Τπ 4500 πΧ στην Ελλάδα ξεκινά η Τελική Νεολιθική.Carbon dating has given a range of 6650 BC to 5530 BC, but mostly between 6190 BC and 6150 BC. Rodden also estimates that the site was abandoned towards the end of the Early Neolithic, possibly due to floods, fire or attacks by neighbouring tribes. It was re-inhabited during the Later Neolithic period.
Εξαρτάται πια παραλλαγή ή υποκλάδο έχουν αυτοί στη Νέα Νικομήδεια. Η αρχική εξάπλωση των R1a και R1b όπως και των περισσότερων απλοομάδων ξεκινά από την παλαιολιθική ή νεολιθική εποχή. Αυτό που γίνεται στη συνέχεια είναι ο εντοπισμός ύστερων παραλλαγών που σου λένε ότι δεν υπήρχαν πριν από μια εποχή (π.χ. πριν τη νεολιθική).Σπύρος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 02:08 Υπάρχει ένα θέμα με τις απλοομάδες και την επέκταση των ΙΕ.
Από την Νέα Νικομήδεια βρέθηκε ότι το 21,1% είναι R1a ενώ το 19,3% είναι R1b.
Όμως η βικιπαιδία μας πληροφορεί ότι:
Όμως οι Πρώτο-ΙΕ δεν πάνε πίσω από το 4500 πΧ. Τπ 4500 πΧ στην Ελλάδα ξεκινά η Τελική Νεολιθική.Carbon dating has given a range of 6650 BC to 5530 BC, but mostly between 6190 BC and 6150 BC. Rodden also estimates that the site was abandoned towards the end of the Early Neolithic, possibly due to floods, fire or attacks by neighbouring tribes. It was re-inhabited during the Later Neolithic period.
Sorry για την προσπέρασηLOUROS έγραψε: 27 Ιαν 2019, 01:40 Εχω συνηθίσει να με προσπερνάτε, δεν τρέχει τίποτα...η αλήθεια ομως είναι οτι ονόματα με συνθετικό κάποια λέξη για το άλογο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα σχετικά με καταγωγές και ΙΕ. Οι Μογγόλοι με άλογα κατέκτησαν την Ευρασία και είναι/ήταν κατεξοχην λαός με φετίχ στους ίππους. Δεν είναι ΙΕ ομως.
Οι Νορβηγοί βέβαια που είναι ΙΕ και με βούλα, κατεκτησαν τον κόσμο με πλοία. Δεν μου λέει κάτι.
Έλεος![]()
Όλα έχουν το ρόλο τους άσχημε λουρέ.LOUROS έγραψε: 27 Ιαν 2019, 01:40 Εχω συνηθίσει να με προσπερνάτε, δεν τρέχει τίποτα...η αλήθεια ομως είναι οτι ονόματα με συνθετικό κάποια λέξη για το άλογο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα σχετικά με καταγωγές και ΙΕ. Οι Μογγόλοι με άλογα κατέκτησαν την Ευρασία και είναι/ήταν κατεξοχην λαός με φετίχ στους ίππους. Δεν είναι ΙΕ ομως.
Έλεος![]()
Άρα το γονίδιο που δήθεν έφεραν οι κουργκανοι στην Ελλάδα,προϋπήρχε εδώ χιλιάδες χρόνια πριν,αν ισχύει βΕβαια αυτό που γράφεις.Σπύρος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 02:08 Υπάρχει ένα θέμα με τις απλοομάδες και την επέκταση των ΙΕ.
Από την Νέα Νικομήδεια βρέθηκε ότι το 21,1% είναι R1a ενώ το 19,3% είναι R1b.
Όμως η βικιπαιδία μας πληροφορεί ότι:
Η έκδοση. Αλλά ο Αρκάδιος είναι του 1820 ;
Το ζά είναι μόριο που επαυξάνει τη σημασια της λέξης.Αίγαγρος
Το 'χω απορία πάντως, τοπωνύμια και ονόματα τα οποία ξεκινάνε από Ζα:
Ζάραξ, Ζάκρος και Ζαρός (Κρήτη), Ζάλευκος, Ζαγρεύς, ίσως και άλλα στον ελλαδικό χώρο ή στη μικρά Ασία π.χ. Ζαγορά στη Παφλαγονία και άλλες που δεν μου έρχονται τώρα, ή ακόμα και τα όρη Ζάγκρος (κουρδικό; ιρανικό; ) είναι ή όχι ινδοευρωπαϊκής προελεύσεως; Σχετίζονται;
Το έψαξα λίγο.
οπως το λέει ο σκαρτάδος, πράγμα που δημιουργεί αρκετή σύγχυση γιατί σε τοπωνύμια οπου βλέπουν Ζα- τα βγάζουν σλάβικα και καθάρισαν. Δεν είμαι σίγουρος αν εχει την ιδια έννοια στα σλάβικα και αν ενδέχεται να είναι δάνειο - αντιδάνειο.Αίγαγρος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 20:31 Το 'χω απορία πάντως, τοπωνύμια και ονόματα τα οποία ξεκινάνε από Ζα:
Ζάραξ, Ζάκρος και Ζαρός (Κρήτη), Ζάλευκος, Ζαγρεύς, ίσως και άλλα στον ελλαδικό χώρο ή στη μικρά Ασία π.χ. Ζαγορά στη Παφλαγονία και άλλες που δεν μου έρχονται τώρα, ή ακόμα και τα όρη Ζάγκρος (κουρδικό; ιρανικό; ) είναι ή όχι ινδοευρωπαϊκής προελεύσεως;