Σελίδα 2 από 5

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2020, 01:48
από Gherschaagk
lonelyrider έγραψε: 10 Ιαν 2020, 01:40
Gherschaagk έγραψε: 10 Ιαν 2020, 01:34
lonelyrider έγραψε: 10 Ιαν 2020, 01:17 Ήμουν σε μία δεξίωση όπου σέρβιραν κόκκινο ζεστό κρασί με κανέλλα και μήλο. Είχε μια φοβερή γλυκιά γεύση. 5 ποτήρια ήπια (σε δεξίωση έτσι?).
Ξέρει κανείς τι κρασί πρέπει να πάρω και αν εκτός απο μήλο και κανέλλα βάζω και κάτι άλλο για να βγει καλή η γεύση. Επίσης θέλει και αραίωμα με νερό πριν ή μετά το ζέσταμα?
Γενικά κάποιος αν ξέρει πως φτιάχνεται. Ευχαριστώ.
https://www.google.com/amp/s/www.shape. ... ari/%3famp

Λέγεται γκλουβάιν.

Αν δεν έχεις στέβια, βάλε ζάχαρη.
Θα ακουστεί γελοία η ερώτηση ίσως, αλλά επειδή είμαι άσχετος από μαγειρική και συνταγές κ.ο.κ. , όταν λέει βράσε για 3 με 5 λεπτά τα υλικά εννοεί κανονικό βράσιμο 3 με 5 λεπτά αφού το βράσιμο έχει ήδη αρχίσει ή εννοεί απλό ζέσταμα 3 ως 5 λεπτά των υλικών?
Όταν σου λέει να το βράσεις εννοεί να κάνει μπουρμπουλήθρες. Κανονικό βράσιμο δλδ.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για γκλουβάιν. Σε κάποιες απλά το ζεσταίνεις χωρίς να το βράσεις και το αφήνεις να σταθεί για 15 λεπτά να τραβήξει τα αρώματα.

Μπορείς να βάλεις και μέλι βέβαια.

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2020, 22:10
από LEONAS
Εικόνα


Μόλις άνοιξα ενα

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2020, 22:21
από Otto Weininger
Εικόνα


Και θα με θυμηθείτε.

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2020, 22:17
από Planis
Δεν θα ήταν ωραίο να μας λέγατε και κάποια επιπλέον στοιχεία για τα κρασιά που προτεινατε;

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2020, 22:20
από Otto Weininger
Planis έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:17 Δεν θα ήταν ωραίο να μας λέγατε και κάποια επιπλέον στοιχεία για τα κρασιά που προτεινατε;
Τι επιπλέον στοιχεία, όλα τα γράφει η ετικέτα που έβαλα.
Θα μου πεις, τα λέει ιταλικά. Ε, ευκαιρία να μάθεις.

Τέλος πάντων.

Όνομα κρασιού: Giramonte
Κτήμα : Frescobaldi
Περιοχή: Τοσκάνη
Ποικιλία: Merlot και Sangiovese

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2020, 22:28
από Planis
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:20
Planis έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:17 Δεν θα ήταν ωραίο να μας λέγατε και κάποια επιπλέον στοιχεία για τα κρασιά που προτεινατε;
Τι επιπλέον στοιχεία, όλα τα γράφει η ετικέτα που έβαλα.
Θα μου πεις, τα λέει ιταλικά. Ε, ευκαιρία να μάθεις.

Τέλος πάντων.

Όνομα κρασιού: Giramonte
Κτήμα : Frescobaldi
Περιοχή: Τοσκάνη
Ποικιλία: Merlot και Sangiovese
Εννοώ αρώματα, γεύση, σώμα, τανίνες, οξύτητα, επίγευση, αλκοόλ, με τι φαγητά ταιριάζει ιδανικά, σε τι θερμοκρασία καταναλώνεται, αν έχει καλη σχέση απόδοσης και τιμής. Αυτά κοιτάμε συνήθως σε ένα κρασί.

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2020, 22:45
από Otto Weininger
Planis έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:28
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:20
Planis έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:17 Δεν θα ήταν ωραίο να μας λέγατε και κάποια επιπλέον στοιχεία για τα κρασιά που προτεινατε;
Τι επιπλέον στοιχεία, όλα τα γράφει η ετικέτα που έβαλα.
Θα μου πεις, τα λέει ιταλικά. Ε, ευκαιρία να μάθεις.

Τέλος πάντων.

Όνομα κρασιού: Giramonte
Κτήμα : Frescobaldi
Περιοχή: Τοσκάνη
Ποικιλία: Merlot και Sangiovese
Εννοώ αρώματα, γεύση, σώμα, τανίνες, οξύτητα, επίγευση, αλκοόλ, με τι φαγητά ταιριάζει ιδανικά, σε τι θερμοκρασία καταναλώνεται, αν έχει καλη σχέση απόδοσης και τιμής. Αυτά κοιτάμε συνήθως σε ένα κρασί.
The Merlot and Sangiovese grapes were selected by hand, between the end of September (Merlot) and the beginning of October (Sangiovese). Alcoholic fermentation took place spontaneously in stainless steel vats at a controlled temperature, with light pumping over, especially in the early days. 
Malolactic fermentation took place in new French oak barriques, where the wine then remained to mature for the next 16 months. It was aged for a further 6 months in the bottle, for a Giramonte with excellent sensory qualities, resulting in a beautiful vintage.

It features a particularly intense and brilliant ruby ​​red colour. Its complex bouquet is a succession of harmonious sensations that evolve over time. It starts off fruity, as blackberry, blueberry and plum combine with more Mediterranean sensations and delicate spicy notes. Time brings to light toasted aromas of coffee bean, cocoa powder and hazelnut.

The tannic texture is highly elegant, soft and velvety, carried by a lovely freshness. The finish is surprisingly long and harmonious, ending with a clear fruity after-taste.

Κόκκινα κρέατα, κυνηγια, τυριά και αλλαντικά.

Τιμή: από 85ευρω ανάλογα την χρονια.
Ο,τι καλύτερο έχω πιει.

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 01:28
από Planis
Συγγνώμη που επιμένω και γίνομαι φορτικός, αλλά εγώ περίμενα να μάθω τη δικη σου εμπειρία. Με τί το συνόδευσες, πώς σου φάνηκε, τί αποκόμισες από την όλη εμπειρία. Αυτό πάντως το οποίο πιστεύω είναι ότι σε αυτήν την αλμυρή τιμή και με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο συνδυασμός "κόκκινο κρέας" είναι πολύ γενικόλογος. Λογικά θα χρειάζεται ένα πολύ εκλεκτό κρέας μαγειρευμένο με φίνο τρόπο (με μία σάλτσα π.χ. με τρούφα). Επίσης, δεν θα είναι ακριβώς αυτό που λέμε "κρασί για όλους", θα απευθύνεται περισσότερο σε μυημένους και γνώστες του κρασιού.

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 01:53
από σαν αμαρτία
Planis έγραψε: 19 Φεβ 2020, 01:28 γίνομαι φορτικός
+1

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 01:59
από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κρασί Θείας Κοινωνίας Νάμα Οίνος Μυστικός
Εικόνα
Αλκοολικός Βαθμός: 10% Vol

Σάκχαρα: 310 gr/lit

Ολική οξύτητα: 3,65 gr/lit

Ph: 3,55

Μπορειτε να το πιειτε τζαμπα στην πιο κοντινη εκκλησια

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 10:54
από Lestat
Otto Weininger έγραψε: 17 Φεβ 2020, 22:21 [img]https://i.postimg.cc/CK61R23X/5d92 ... .jpg[/img]


Και θα με θυμηθείτε.
Του οικου Frescobaldi εχω πιει το Brunello και το Chianti (το οποιο νομιζω μπορει να το βρει κανείς και στην Ελλαδα).


Εικόνα

Οι μπορντολεζικες ποικιλιες (το merlot στην προκειμενη περιπτωση, στο κρασι που εβαλες) εχουν ταιριαξει στο terroir της Τοσκανης και ειδικα στο δυτικο κομματι, στην Maremma Toscana.

Για καποιον που θελει να ξεκινησει την "διαδρομη" στα κοκκινα κρασια της Τοσκανης θα προτεινα το Chianti (chianti classico ή ακομη και riserva), γιατι τα Supertuscan ειναι πολυπλοκα και ακριβα κρασια.

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 12:50
από Cavaliere
Έχω καιρό να αγοράσω Brunello, και πιο πολύν καιρό να πάρω το πλέον αγαπημένο μου κρασί, το Barolo nebbiolo. Προς το παρόν έχω σπίτι κλειστά ένα Chianti που φαίνεται καλό, 2018, ένα negroamaro Salento 2017, που το υποψιάζομαι για συμπαθητικό, κι ένα γαλλικό Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc 2018. Επίσης συμπαθητικούλη φαίνεται, θα τα πιούμε. Έχω και ένα μπουκάλι ρετσίνα που μου είπαν πως είναι εξαιρετικής ποιότητας, και ένα αφρώδες ξηρό γερμανικό που δεν είναι ακριβώς το γούστο μου.

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 13:50
από Lestat
Cavaliere έγραψε: 19 Φεβ 2020, 12:50 Έχω καιρό να αγοράσω Brunello, και πιο πολύν καιρό να πάρω το πλέον αγαπημένο μου κρασί, το Barolo nebbiolo. Προς το παρόν έχω σπίτι κλειστά ένα Chianti που φαίνεται καλό, 2018, ένα negroamaro Salento 2017, που το υποψιάζομαι για συμπαθητικό, κι ένα γαλλικό Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc 2018. Επίσης συμπαθητικούλη φαίνεται, θα τα πιούμε. Έχω και ένα μπουκάλι ρετσίνα που μου είπαν πως είναι εξαιρετικής ποιότητας, και ένα αφρώδες ξηρό γερμανικό που δεν είναι ακριβώς το γούστο μου.
Για το Brunello, βγηκαν στην αγορα οι ετικετες του 2015, ισως η καλυτερη σοδεια της 20ετιας, λενε. Σκεφτομαι να παρω 3 μπουκαλια, για παλαιωση, δεν ειναι για τωρα, χρειαζεται να "μαλακωσουν" οι τανινες. Αξιζει η επενδυση.

Και μιας και ανεφερες την Puglia, θεωρω οτι το κρασι με την καλυτερη σχεση ποιοτητας τιμης ειναι το Primitivo di Manduria di Villa Mottura (προσοχη, Villa Mottura και οχι απλα Mottura).


Εικόνα

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 13:55
από Belisarius
lonelyrider έγραψε: 10 Ιαν 2020, 01:17 Ήμουν σε μία δεξίωση όπου σέρβιραν κόκκινο ζεστό κρασί με κανέλλα και μήλο. Είχε μια φοβερή γλυκιά γεύση. 5 ποτήρια ήπια (σε δεξίωση έτσι?).
Ξέρει κανείς τι κρασί πρέπει να πάρω και αν εκτός απο μήλο και κανέλλα βάζω και κάτι άλλο για να βγει καλή η γεύση. Επίσης θέλει και αραίωμα με νερό πριν ή μετά το ζέσταμα?
Γενικά κάποιος αν ξέρει πως φτιάχνεται. Ευχαριστώ.
Πω... στη Παρισάρα κατέβαζα τόνους από δαύτο διασχίζοντας τα Ηλύσια τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων. Ωραίες εποχές!

Re: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2020, 13:56
από Cavaliere
Lestat έγραψε: 19 Φεβ 2020, 13:50Για το Brunello, βγηκαν στην αγορα οι ετικετες του 2015, ισως η καλυτερη σοδεια της 20ετιας, λενε. Σκεφτομαι να παρω 3 μπουκαλια, για παλαιωση, δεν ειναι για τωρα, χρειαζεται να "μαλακωσουν" οι τανινες. Αξιζει η επενδυση.
Να το πιεις με κανένα κυνήγι.