waldorf έγραψε: 12 Απρ 2018, 17:09 Θα είμαι λιτός και περιεκτικός στην απάντησή μου:
Όχι όσους έπρεπε.
Aπαντηση ανθρωπιστη αντιφασιστα.
Ευγε.
waldorf έγραψε: 12 Απρ 2018, 17:09 Θα είμαι λιτός και περιεκτικός στην απάντησή μου:
Όχι όσους έπρεπε.
Δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο κατάπτυστο σχόλιο στην ζωή μου, σε κανένα μέσο, ηλεκτρονικό ή μη.waldorf έγραψε: 12 Απρ 2018, 17:09 Θα είμαι λιτός και περιεκτικός στην απάντησή μου:
Όχι όσους έπρεπε.
Μπα;Άλλος Ελληγενής έγραφε τόσα χρόνια στο phorum;hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2018, 02:36
Δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο κατάπτυστο σχόλιο στην ζωή μου, σε κανένα μέσο, ηλεκτρονικό ή μη.
Αλήθεια πόσους Ιθαγενείς Αμερικανούς σκότωσαν οι Βρετανοί άποικοι? Έτσι για να ξέρουμε κι εμείς οι αγράμματοι.hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2018, 23:06 Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο κατάπτυστο πράγμα να πει κανείς από το «δεν δολοφονήθηκαν αρκετοί άνθρωποι», ό,τι άνθρωποι κι αν ήταν, ειδικά αν αυτός που το λέει έχει δυο δράμια μυαλό και δεν είναι γκαγκαδιασμένο ζώο.
σε βαθος 20ετιας, δεν ειναι και τοσοι πολλοι, 1με 1,5 εκ πεθαναν στα γκουλαγκ απο το 1934 ως το 1953. Ψιχουλα σε σχεση με τα 11 εκ αμαχων που σκοτωσαν οι Γερμανοι σε μια 5ετια μονο.Alexander the Great έγραψε: 21 Απρ 2018, 02:10 Τα εκατομμυρια που καθαρισε ηταν δυνητικοι κατασκοποι?
Χωρίς τα εγκλήματα του Κόκκινου Στρατού στην Ανατολική Ευρώπη.blackpaint έγραψε: 21 Απρ 2018, 03:20σε βαθος 20ετιας, δεν ειναι και τοσοι πολλοι, 1με 1,5 εκ πεθαναν στα γκουλαγκ απο το 1934 ως το 1953. Ψιχουλα σε σχεση με τα 11 εκ αμαχων που σκοτωσαν οι Γερμανοι σε μια 5ετια μονο.Alexander the Great έγραψε: 21 Απρ 2018, 02:10 Τα εκατομμυρια που καθαρισε ηταν δυνητικοι κατασκοποι?
Πιστεύεις ό,τι εκείνοι οι αρχιμπολσεβίκοι θα γίνοντουσαν ποτέ πράκτορες του Τρίτου Ράιχ;blackpaint έγραψε: 21 Απρ 2018, 02:08 Ο Σταλιν ηξερε πως ερχοταν πολεμος και αποφασισε να καθαρισει τη χωρα απο δυνητικους κατασκοπους. Κατι αντιστοιχο εγινε με την ηγεσια του Κοκκινου Στρατου, μονο που εκει ειχε ανακυψει και ενα νεο ζητημα, αυτο της προσαρμογης της παλιας φρουρας των αξιωματικων στις νεες συνθηκες ενος πληρως βιομηχανοποιημενου πολεμου. Αντιστοιχες εκκαθαρισεις, αν και ασφαλως οχι τοσο μπρουταλ, εγιναν και σε αλλους στρατους των συμμαχων, οπως στον αμερικανικο.
Να τονισουμε εδω πως ατομα απο τον κυκλο του Σταλιν οπως και απο την οικογενεια του ειχαν συλληφθει και οδηγηθει στα γκουλαγκ. Οταν ο Δημητρωφ ζητησε απο τον Σταλιν την απελευθρωση βουλγαρων συντροφων του, ο Σταλιν του απαντησε πως δεν μπορουσε ουτε καν τα μελη της ιδιας του της οικογενειας να ελευθερωσει.
Το θέμα δεν είναι τι έκαναν κάποιοι άνθρωποι στην ιστορία, αλλά τι υποστηρίζουν οι σημερινοί άνθρωποι ως προς αυτό. Αφού το φέρνεις ως παράδειγμα, πες μου πόσο κατάπτυστο θα ήταν ο διάλογος να ήταν ως εξής:plouf έγραψε: 21 Απρ 2018, 01:39Αλήθεια πόσους Ιθαγενείς Αμερικανούς σκότωσαν οι Βρετανοί άποικοι? Έτσι για να ξέρουμε κι εμείς οι αγράμματοι.hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2018, 23:06 Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο κατάπτυστο πράγμα να πει κανείς από το «δεν δολοφονήθηκαν αρκετοί άνθρωποι», ό,τι άνθρωποι κι αν ήταν, ειδικά αν αυτός που το λέει έχει δυο δράμια μυαλό και δεν είναι γκαγκαδιασμένο ζώο.
οι μεγαλες σφαγες των Ινδιανων, το μονοπατι των δακρυων, οι σφαγες στο Σαντ Κρικ, ο αμερικανο-ινδιανικος πολεμος κλπ εγιναν πιο μετα, στα 1830/40ς, οχι επι βρετανικης αποικιοκρατιας, ουτε επι της μεγαλης μεταναστευσης του manifest destiny. Ωστοσο, πολλοι ιστορικοι ισχυριζονται πως η ιδια η αποικιοκρατια ηταν ξεκαθαρα εθνοκαθαρση.hellegennes έγραψε: 21 Απρ 2018, 12:28Το θέμα δεν είναι τι έκαναν κάποιοι άνθρωποι στην ιστορία, αλλά τι υποστηρίζουν οι σημερινοί άνθρωποι ως προς αυτό. Αφού το φέρνεις ως παράδειγμα, πες μου πόσο κατάπτυστο θα ήταν ο διάλογος να ήταν ως εξής:plouf έγραψε: 21 Απρ 2018, 01:39Αλήθεια πόσους Ιθαγενείς Αμερικανούς σκότωσαν οι Βρετανοί άποικοι? Έτσι για να ξέρουμε κι εμείς οι αγράμματοι.hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2018, 23:06 Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο κατάπτυστο πράγμα να πει κανείς από το «δεν δολοφονήθηκαν αρκετοί άνθρωποι», ό,τι άνθρωποι κι αν ήταν, ειδικά αν αυτός που το λέει έχει δυο δράμια μυαλό και δεν είναι γκαγκαδιασμένο ζώο.
-Πόσους Ινδιάνους σκότωσαν τελικά οι Βρετανοί άποικοι;
-Όχι όσους έπρεπε.
Παρεμπιπτόντως, οι Βρετανοί άποικοι δεν σκότωσαν πολλούς Ινδιάνους, κυρίως γιατί ήταν αδύνατον. Η Αμερική είχε μεγαλύτερο πληθυσμό (>20 εκ.) από την Βρετανία και οι άποικοι ήταν μια χούφτα. Σχεδόν το σύνολο των Ινδιάνων (90-95%) πέθανε από ευλογιά, που έφεραν μαζί τους οι άποικοι και επειδή οι Ινδιάνοι δεν είχαν ανοσία (ήταν ασθένεια του Παλιού Κόσμου), θερίστηκαν στο πι και φι. Οπότε εμμέσως τους σκότωσαν οι άποικοι.