!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η ζωή είναι μια αρένα.

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Re: Η ζωή είναι μια αρένα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

Polaris3 έγραψε: 30 Μαρ 2025, 19:48
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 30 Μαρ 2025, 19:08
Polaris3 έγραψε: 30 Μαρ 2025, 19:02

Στον πλανήτη κυριαρχεί η καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας. Ο καπιταλισμός προωθεί τον ανταγωνισμό. Είναι λογικό να βλέπεις παντού αυτό το πράγμα, τον ανταγωνισμό, το πάτημα επί πτωμάτων, το κυνήγι για βαθμούς που θα μεταφραστούν σε καλό μισθό.

Αν δεν σας αρέσει η παραπάνω κατάσταση, θα πρέπει να ακούσετε τους αριστερούς που σας λέμε πάνω από 150 χρόνια ότι αυτό το πράγμα μόνο κακό κάνει παρά καλό.

Εμείς τα λέμε αλλά ποιος ακούει ? :102:
Χαίρω πολύ, αλλά πάλι αυτό μπανάλ ακούγεται. Μεταθέτεις όλη την ευθύνη σε ένα απρόσωπο «σύστημα» στον καπιταλισμό, λες και οι άνθρωποι είναι απλά πιόνια σε μια κοινωνική δομή. ΔΕ λες εσύ ο ίδιος τι πιστεύεις. Είναι η ζωή αρένα ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Μη λιβανίζεις, απλά πες την αλήθεια...
Μπαναλ ακούγεται το δικό σου. Λες οτι είναι θέμα ψυχολογίας, παιδείας, ότι όλα είναι στο μυαλό μας. Δεν αναγνωρίζεις τα δομικά χαρακτηριστικά της οργανωμένης (καπιταλιστικής) κοινωνίας και αναπαράγεις πρωινάδικες λογικές του τύπου ''που ειναι η ατομική ευθύνη ? εσύ τι κάνεις για να αλλάξει η κατάσταση ?''.

Η ρίζα του προβλήματος είναι η ακραία καπιταλιστική οργάνωση. Τα υπόλοιπα είναι συμπτώματα, ο καρκίνος, η ρίζα των προβλημάτων ειναι η δομή της κοινωνίας και οικονομίας.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση και όσοι το ισχυριζόμαστε, προσπαθούμε να το πούμε και στους υπόλοιπους που ίσως δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει (οχι με μεγάλη επιτυχία καθώς δεν βγάζεις εύκολα άκρη).

Πιονι ξε-πιονι, αδιάφορο. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο, θα κάνει ό,τι βλέπει και του λένε οι υπόλοιποι ακόμα και αυτό είναι προβληματικό.
Είσαι εκτός θέματος. Και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί.
Πρώτον, είσαι δομιστής αν πιστεύεις όλα αυτά που γράφεις. Ο άνθρωπος είναι δρων υποκείμενο, μοναδικός και έχει τη δική του βούληση. ΕΑΝ αρνείσαι την προσωπική βούληση, τότε δεν είσαι μόνο μηδενιστής αλλά είναι τουλάχιστον περίεργο να αυτο-αποκαλείσαι αριστερός.
Δεύτερον, ετικετοποιείς τις απόψεις μου ως «ψυχολογικές» (προφανώς η ψυχολογία δεν υπάρχει για σένα, όλα είναι κοινωνικός αυτοματισμός), ως «πρωινάδικες», κλπ. Αν και το παίζεις αντικειμενικός, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αποφύγεις τις προσωπικές επιθέσεις, τα ad hominem.
Αμφιβάλλω αν είσαι αριστερός ή τρολ. Πάντως, σε δυο-τρεις γραμμές σου έδειξα πόσο λάθος είσαι.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 30 Μαρ 2025, 20:12
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 30 Μαρ 2025, 19:08
Χαίρω πολύ, αλλά πάλι αυτό μπανάλ ακούγεται. Μεταθέτεις όλη την ευθύνη σε ένα απρόσωπο «σύστημα» στον καπιταλισμό, λες και οι άνθρωποι είναι απλά πιόνια σε μια κοινωνική δομή. ΔΕ λες εσύ ο ίδιος τι πιστεύεις. Είναι η ζωή αρένα ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Μη λιβανίζεις, απλά πες την αλήθεια...
Μπαναλ ακούγεται το δικό σου. Λες οτι είναι θέμα ψυχολογίας, παιδείας, ότι όλα είναι στο μυαλό μας. Δεν αναγνωρίζεις τα δομικά χαρακτηριστικά της οργανωμένης (καπιταλιστικής) κοινωνίας και αναπαράγεις πρωινάδικες λογικές του τύπου ''που ειναι η ατομική ευθύνη ? εσύ τι κάνεις για να αλλάξει η κατάσταση ?''.

Η ρίζα του προβλήματος είναι η ακραία καπιταλιστική οργάνωση. Τα υπόλοιπα είναι συμπτώματα, ο καρκίνος, η ρίζα των προβλημάτων ειναι η δομή της κοινωνίας και οικονομίας.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση και όσοι το ισχυριζόμαστε, προσπαθούμε να το πούμε και στους υπόλοιπους που ίσως δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει (οχι με μεγάλη επιτυχία καθώς δεν βγάζεις εύκολα άκρη).

Πιονι ξε-πιονι, αδιάφορο. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο, θα κάνει ό,τι βλέπει και του λένε οι υπόλοιποι ακόμα και αυτό είναι προβληματικό.
Πρώτον, είσαι δομιστής αν πιστεύεις όλα αυτά που γράφεις. Ο άνθρωπος είναι δρων υποκείμενο, μοναδικός και έχει τη δική του βούληση. ΕΑΝ αρνείσαι την προσωπική βούληση, τότε δεν είσαι μόνο μηδενιστής αλλά είναι τουλάχιστον περίεργο να αυτο-αποκαλείσαι αριστερός.
Δεύτερον, ετικετοποιείς τις απόψεις μου ως «ψυχολογικές» (προφανώς η ψυχολογία δεν υπάρχει για σένα, όλα είναι κοινωνικός αυτοματισμός), ως «πρωινάδικες», κλπ. Αν και το παίζεις αντικειμενικός, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αποφύγεις τις προσωπικές επιθέσεις, τα ad hominem.
Αμφιβάλλω αν είσαι αριστερός ή τρολ. Πάντως, σε δυο-τρεις γραμμές σου έδειξα πόσο λάθος είσαι.
Εγώ κάνω ad hominem ? Εσύ έγραψες ότι αυτά που γράφω είναι μπαναλ :smt005:

Εξηγώ ότι το δομικό είναι σημαντικό. Επικεντρώνεσαι πάρα πολύ στη συμπεριφορά των ατόμων και όχι στη δομή της κοινωνίας και οικονομίας η οποία θα επηρεάσει και καθορίσει την συμπεριφορά των ατόμων και φυσικά κοινωνίας. Αν εχεις μια οικονομία/κοινωνία που επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό (πανελλήνιες, εξετάσεις, ανταγωνιστική αγορά εργασίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη) θα έχεις και άτομα που θα προσαρμοστούν και θα υιοθετήσουν αυτή την συμπεριφορά και στάση ζωής.

Δεν είναι μόνο ζήτημα ατομική συμπεριφοράς και ελεύθερης βούλησης. Η ψυχολογία προφανώς υπάρχει και παίζει ρόλο αλλά είναι ένα από τα πολλά κομμάτια του παζλ.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

Polaris3 έγραψε: 30 Μαρ 2025, 20:33

Εξηγώ ότι το δομικό είναι σημαντικό. Επικεντρώνεσαι πάρα πολύ στη συμπεριφορά των ατόμων και όχι στη δομή της κοινωνίας και οικονομίας η οποία θα επηρεάσει και καθορίσει την συμπεριφορά των ατόμων και φυσικά κοινωνίας. Αν εχεις μια οικονομία/κοινωνία που επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό (πανελλήνιες, εξετάσεις, ανταγωνιστική αγορά εργασίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη) θα έχεις και άτομα που θα προσαρμοστούν και θα υιοθετήσουν αυτή την συμπεριφορά και στάση ζωής.

Δεν είναι μόνο ζήτημα ατομική συμπεριφοράς και ελεύθερης βούλησης. Η ψυχολογία προφανώς υπάρχει και παίζει ρόλο αλλά είναι ένα από τα πολλά κομμάτια του παζλ.
Εγώ μιλάω ανθρώπινα, δεν φέρνω την πολιτική ορολογία σε ένα ανθρώπινο θέμα. Το μπανάλ δεν το εννοούσα καν σαν κάτι προσβλητικό.
Προφανώς, επιμένω, ότι είναι εκτός θέματος να φέρνεις και να υποβάλλεις τη συζήτηση σε πολιτικό ντιμπέιτ. Έχεις χάσει εντελώς το πνεύμα του αρχικού ποστ.
Η αντίδρασή σου ήταν υπερβολική και φάνηκε ένας φανατισμός ως προς τη συγκεκριμένη ανάλυση.
Θα έλεγα να ξαναδείς το ποστ στο οποίο απάντησα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω. Αλλά ήταν γραμμένο ως μια πολύ απλοϊκή δομιστική προσέγγιση.
Το θέμα είναι αν μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς τσιτάτα.
Να μιλήσουμε προσωπικά.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 30 Μαρ 2025, 15:32 Έβαλα έναν προκλητικό τίτλο, μάλλον σαν ερώτημα και όχι σαν δήλωση. Δεν ξέρω που να τοποθετήσω το νήμα.

Αυτές οι σκέψεις με βασανίζουν δημιουργικά απ' το πρωί.
Το διαπιστώνω από τις σπουδές μου. Δεν υπάρχει ευγενής άμιλλα, η δίψα για γνώση είναι το μεγάλο ανέκδοτο, όλα γίνονται για τους βαθμούς, και αύριο θα βγούμε απ' τη σχολή σαν τέρατα και όχι σαν άνθρωποι ή έστω υπεύθυνοι επαγγελματίες.
Ο ανταγωνισμός αυτός είναι σαν καρκίνος. Το βλέπω πλέον παντού στη ζωή μου. Παρωχημένο θέμα, θα πεις, αλλά σε κάποιες φάσεις σε χτυπάει σκληρά και το νιώθεις έντονα.
Δεν έχω πρόβλημα να τα βλέπω όλα μηδέν και να μη δείχνω έλεος σε κανέναν. Αλλά τι νόημα έχει να τους βλέπεις όλους σαν εχθρούς;

Πασχίζουν κι εκείνοι κι εγώ μαζί για κάτι καλύτερο για το εγώ μας, λες και είναι λύση αυτό για τα πάντα. Στην παρούσα συγκυρία, είναι πραγματικά εμετικό αυτό που συμβαίνει.

Σιγά τον προκλητικό τίτλο. Όλα εκεί έξω, αρένα είναι. Στο δίνω πάντως για την τρολλοσύνη σου, μαν μου. :D
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 30 Μαρ 2025, 20:40
Polaris3 έγραψε: 30 Μαρ 2025, 20:33

Εγώ μιλάω ανθρώπινα, δεν φέρνω την πολιτική ορολογία σε ένα ανθρώπινο θέμα. Το μπανάλ δεν το εννοούσα καν σαν κάτι προσβλητικό.
Προφανώς, επιμένω, ότι είναι εκτός θέματος να φέρνεις και να υποβάλλεις τη συζήτηση σε πολιτικό ντιμπέιτ. Έχεις χάσει εντελώς το πνεύμα του αρχικού ποστ.
Η αντίδρασή σου ήταν υπερβολική και φάνηκε ένας φανατισμός ως προς τη συγκεκριμένη ανάλυση.
Θα έλεγα να ξαναδείς το ποστ στο οποίο απάντησα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω. Αλλά ήταν γραμμένο ως μια πολύ απλοϊκή δομιστική προσέγγιση.
Το θέμα είναι αν μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς τσιτάτα.
Να μιλήσουμε προσωπικά.
Δεν με ενδιαφέρει να κάνω συζήτηση που γίνεται σε πρωινάδικα.

Προσωπικά βρίσκω αρκετά προβληματικές τις εξηγήσεις οι οποίες αναπαράγουν λογικές τους τύπου ''όλα είναι στο μυαλό''. Πλέον ζούμε στην εποχή της αυτοβελτίωσης, στην εποχή όπου όλοι τρέχουν σε ψυχολόγους, κοουτς, διαβάζουν κάθε λογής συγγραφέα που προωθεί κουλτούρα βελτίωσης του εαυτού (Γιαλομ και λοιποί).

Οκ, προφανώς παίζει ρόλο το άτομo αλλά έχει σημασία το σύστημα, η δομή της κοινωνίας και οικονομίας.

Η αγορά εργασίας είναι ζούγκλα, ΠΡΕΠΕΙ να είσαι ανταγωνιστικός γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και δεν θες να σου πάρει κάποιος άλλος την θέση και τον μισθό. Ειδικά στην Ελλάδα, αυτή την κατάσταση την ζει κάθε εργαζόμενος καθώς οι εργατικές νομοθεσίες είναι παρελθόν.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θα πεις σε ένα παιδί που θα δώσει φέτος πανελλήνιες. Να μην μελετήσει ? Να μην προσπαθήσει να γράψει καλά ? Αν δεν το κάνει, κάποιος άλλος που έγραψε καλύτερα θα του πάρει την θέση.

Ο ανταγωνισμός και η λογική πατάω πάνω σε πτώματα για το προσωπικό μου συμφέρον είναι δομικό χαρακτηριστικό τόσο της Ελλάδας αλλά και σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη εξαιτίας της δομής του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος.

Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις που κάνουν οι men of style και η Συνατσάκη στο youtube.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Πασιφάη έγραψε: 31 Μαρ 2025, 13:42

Σιγά τον προκλητικό τίτλο. Όλα εκεί έξω, αρένα είναι. Στο δίνω πάντως για την τρολλοσύνη σου, μαν μου. :D
Το ρωτησα
Νon4me έγραψε: 30 Μαρ 2025, 16:02
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 30 Μαρ 2025, 15:32 Έβαλα έναν προκλητικό τίτλο,
εχεις παει στρατο ?
Οχι άσκοπα γιατι ο στρατος ( τουλαχιστο τοτε που πηγα εγω - δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι τραγικα βεβαια απο το 2001 )

ηταν ετσι . Μια μικρογραφια της ζωης .

Ειχες λεφτα ? μπορουσες να ετρωγες καθε μερα ντελιβερυ . δεν ειχες ? μαγειρεια στρατου ....

Ειχες μπαρμπα στην κορωνη ? θα επαιρνες λιγες μερες αδεια παραπανω η ευνοικη μεταθεση ,. δεν ειχες ? οπου σε παει ο ανεμος .

κλπ κλπ κλπ .
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Νon4me έγραψε: 01 Απρ 2025, 20:12

Το ρωτησα
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 30 Μαρ 2025, 15:32 Έβαλα έναν προκλητικό τίτλο,
εχεις παει στρατο ?
Οχι άσκοπα γιατι ο στρατος ( τουλαχιστο τοτε που πηγα εγω - δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι τραγικα βεβαια απο το 2001 )

Ειχες λεφτα ? μπορουσες να ετρωγες καθε μερα ντελιβερυ . δεν ειχες ? μαγειρεια στρατου ....

Ειχες μπαρμπα στην κορωνη ? θα επαιρνες λιγες μερες αδεια παραπανω η ευνοικη μεταθεση ,. δεν ειχες ? οπου σε παει ο ανεμος .

κλπ κλπ κλπ .
Ισχύει αυτό που λες. Ο μικρός μου, πήγε ΕΛΔΥΚ επειδή το ήθελε πολύ. Όταν γύρισε, είδα άλλο παιδί.
Όμως η αρένα της ζήσης, είναι πολυεπίπεδη. Ας πούμε εγώ είμαι της άποψης, οτι αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως. Και αυτό τους μεταδώσαμε, ο πατέρας τους κι εγώ. Την πηγαίνουμε εμείς τη ζωή μας, με τα όποια σκαμπανεβάσματα. Νόμος.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Πασιφάη έγραψε: 01 Απρ 2025, 22:33

Το ρωτησα

εχεις παει στρατο ?

κλπ κλπ κλπ .
Ισχύει αυτό που λες. Ο μικρός μου, πήγε ΕΛΔΥΚ επειδή το ήθελε πολύ. Όταν γύρισε, είδα άλλο παιδί.
Όμως η αρένα της ζήσης, είναι πολυεπίπεδη. Ας πούμε εγώ είμαι της άποψης, οτι αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως. Και αυτό τους μεταδώσαμε, ο πατέρας τους κι εγώ. Την πηγαίνουμε εμείς τη ζωή μας, με τα όποια σκαμπανεβάσματα. Νόμος.
ελδυκ σιγουρα περασε χειροτερα απο θεμα εκπαιδευσης , το καλο ειναι οτι πληρωνοτανε .

Ηταν η αδερφη μου με τον αντρα της κυπρο μια 5ετια και μια φορα δεν πηγα ο λακαμας .
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Νon4me έγραψε: 01 Απρ 2025, 22:40
Πασιφάη έγραψε: 01 Απρ 2025, 22:33

Το ρωτησα

κλπ κλπ κλπ .
ελδυκ σιγουρα περασε χειροτερα απο θεμα εκπαιδευσης , το καλο ειναι οτι πληρωνοτανε .

Ηταν η αδερφη μου με τον αντρα της κυπρο μια 5ετια και μια φορα δεν πηγα ο λακαμας .
Ο γιος μου, στις άδειές του, δεν ερχόταν αλλά έκανε γύρες στο νησί. Και πολύ καλά έκανε. Είναι πανεμορφο.
Κακώς που δεν πήγες.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Κατά τη δική μου εμπειρία από τη ζωή η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω γνωρίσει ΔΕΝ είναι ανταγωνιστικοί, ειδικά μολις μεγαλώσουν λίγο και ηρεμήσουν οι ορμόνες τους.

Απλά θέλουν ένα σπίτι, ένα αμάξι και ενα σταθερό εισόδημα. Μολις τα αποκτήσουν αυτά τους περνάει και η ανταγωνιστικότητα και κάθε διάθεση να σκοτώνονται στη δουλειά. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινομενο, όχι μόνο Ελληνικό.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα αυτό το όνειρο για πολλά χρόνια μεταφράστηκε στην πράξη σαν η φιλοδοξία να γίνεις δημόσιος υπάλληλος. Αυτό ήταν το όνειρο. Καλουτσικος μισθος, ελάχιστη δουλειά, απόλυτη σταθερότητα, συν λίγο ραντιερικο εισόδημα απο κάνα ακίνητο της οικογένειας, συν μουσακάς της μαμάς, συν το σπίτι στο χωριό για διακοπές, συν οι παραλίες και οι λιακάδες της Ελλάδας, και ήσουνα πασάς στα Γιάννενα. Κυριολεκτικά πέρναγες καλύτερα από πλούσιο Ευρωπαίο που έχει μεν πόρσε αλλά τρώει την ομίχλη και πρέπει να αλλάξει χώρα για να δει μια παραλία της προκοπής.

Εδώ και 15-20 χρόνια γαμηθηκε αυτό, το τραβήξαμε μέχρι εκεί που δεν πάει και έσπασε, και απλά δεν έχει βρεθεί ακόμα το επόμενο μοντέλο. Ίσως να μη βρεθεί ποτέ. Κάποιοι Έλληνες θυμούνται ακόμα το παλιό όνειρο, ή τους το θυμίζουν οι γονείς τους, και κυνηγάνε απεγνωσμένα τις ελάχιστες θέσεις που έχουν απομείνει, και κάποιοι άλλοι τρώνε το παραμύθι ότι υπάρχει και διαφορετικό όνειρο με Δυτικού τύπου ανταγωνιστικότητα, αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι είναι σε λάθος χώρα για τέτοια πράματα. Ελάχιστοι θα το πετύχουν, οι περισσότεροι θα σπάσουν τα μούτρα τους. Εδώ πλέον τα σπάνε και στην πραγματική Δύση, πόσο μάλλον στην φέϊκ Ελληνική.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Νομίζω είναι η οπτική του καθενός πως θα δει τη ζωή. Για μενα δεν είναι αρένα. Μπορεί να έχω αισθανθεί και μέσα στη δουλειά τον ανταγωνισμό και εγώ η ίδια να έχω αντσγωνιστεί αλλά είναι κατά περίπτωση και ελάχιστο. Το ίδιο και στους υπόλοιπους τομείς.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

"Αρένα" δεν θα τη χαρακτήριζα, αφού η αρένα προϋποθέτει και θεατές.

"Ζούγκλα" καλύτερα, μια κατάσταση δίχως νόμους και κανόνες, όπου επιβιώνει ο ισχυρότερος.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

aLiCat έγραψε: 03 Απρ 2025, 08:10 "Αρένα" δεν θα τη χαρακτήριζα, αφού η αρένα προϋποθέτει και θεατές.

"Ζούγκλα" καλύτερα, μια κατάσταση δίχως νόμους και κανόνες, όπου επιβιώνει ο ισχυρότερος.
Το ίδιο πράγμα περιγράφεις.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Fata_Morgana έγραψε: 03 Απρ 2025, 04:07 Νομίζω είναι η οπτική του καθενός πως θα δει τη ζωή. Για μενα δεν είναι αρένα. Μπορεί να έχω αισθανθεί και μέσα στη δουλειά τον ανταγωνισμό και εγώ η ίδια να έχω αντσγωνιστεί αλλά είναι κατά περίπτωση και ελάχιστο. Το ίδιο και στους υπόλοιπους τομείς.
Το πρόβλημα δεν έγκειται στον ανταγωνισμό απαραίτητα. Δες το σαν μια στάση ζωής και βρες τρόπους να το εναρμονίσεις. Σε όλους τους τομείς.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Aν επιτρέπονται σε κάποιους τα κακουργήματα δεν μιλάμε για ανταγωνιστικότητα πια, αλλά για διαφθορά και εγκληματικότητα μέσα στους κόλπους της κοινωνίας.
Στον εαυτό μου λέω, μην ασχολείσαι με όρους κοινωνιολογίας, ψυχολογικούς κλπ. για μερικά πράγματα. Υπάρχει ορολογία και ονομάζονται κακουργήματα.
Έτσι προέχει η προστασία της ζωής σου και των οικείων σου. Με μετανάστευση με οποιοδήποτε μέσο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”