Ερμής έγραψε: 18 Μαρ 2025, 12:08Δε ξερω, δεν ειμαι στο λογιστήριο τους,
ομως αυτα τα χρέη δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στο ιντερνετ πέρα απο το γράφημα ενος επαγγελματία τουιτερατζη, βγάλε συμπέρασμα λοιπόν
Παιδιά αυτο το οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εχουν τοσα δάνεια οκ το βλέπω. Η συγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα πως προκύπτει;
Και να δεχτώ πως αληθεύουν ολα αυτά.
Η δικαιοσυνη τι κάνει;
Οι τράπεζες με τι εγγυήσεις δίνουν δάνεια;
Γιατί η τράπεζα και κάθε τράπεζα δε μπορεί να πει "Ετσι γουστάρω και δίνω"
Πρώτος έκθετος δεν ειναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, πρώτος έκθετος εδώ έιναι τράπεζες και δικαιοσύνη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 18 Μαρ 2025, 12:18
Παιδιά αυτο το οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εχουν τοσα δάνεια οκ το βλέπω. Η συγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα πως προκύπτει;
Η δικαιοσυνη τι κάνει;
Εδώ έχει ένα πινακάκι, Debts and assets of major parties in Germany, όπου φαίνεται ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων της Γερμανίας το 2011. Το SPD ας πούμε, που ήταν "το πιο χρεωμένο" (αν και τα assets του άνετα κάλυπταν τον δανεισμό του) χρωστούσε 43 εκ.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Η δικαιοσυνη τι κάνει;
Πρώτος έκθετος δεν ειναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, πρώτος έκθετος εδώ έιναι τράπεζες και δικαιοσύνη.
Σάπιοι θεσμοί ενός σάπιου συστήματος
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Η δικαιοσυνη τι κάνει;
Νομίζω ότι τα στοιχεία είναι σωστά. Δειγματοληπτικά μπορείς να το επιβεβαιώσεις.
Η δικαιοσυνη τι κάνει;
Εσύ συνέχισε να τους ψηφίζεις και μην έχεις απορίες.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
George_V έγραψε: 18 Μαρ 2025, 11:07
Και ποιοι είναι στην πρώτη πεντάδα?
Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί.
Ούνα φάτσα Ούνα ρατσα.
Και Γάλλοι. Αλλά είναι παραπλανητικό αυτό που λες. Είτε το μετρήσεις με ΑΕΠ είτε με πληθυσμό, οι δυο πρώτες εγγραφές είναι σε τέτοια κλίμακα που μόνο αν το αναπαραστήσεις λογαριθμικά θα φαίνονται τα υπόλοιπα νούμερα της λίστας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
George_V έγραψε: 18 Μαρ 2025, 11:07
Και ποιοι είναι στην πρώτη πεντάδα?
Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί.
Ούνα φάτσα Ούνα ρατσα.
ναι μόνο που οι Έλληνες έχουν δανειστεί 4 φορές το ποσό των Ιταλών και των Ισπανών μαζί.
Έχοντας το 1/16 του ΑΕΠ τους και 1/11 του πληθυσμού τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ερμής έγραψε: 18 Μαρ 2025, 13:23
ξαναλέω, το θέμα εδώ δεν έχει να κάνει τοσο με τα κόμματα όσο με τις τράπεζες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη
Δηλαδή με τα κόμματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η δικαιοσυνη τι κάνει;
Εσύ συνέχισε να τους ψηφίζεις και μην έχεις απορίες.
Το κόμμα δεν είναι ομάδα που δεν αλλάζει.
Δωσε μου μια εναλλακτική.
Ζωίτσα; Βελο; Αφρουλα; τι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
E, αυτή είναι η ίδια λογική από το 1974: "Τί να ψηφίσω αφού όλοι οι άλλοι είναι χειρότεροι;" Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάλι καλά, αν ψηφίζαμε οτιδήποτε άλλο η χώρα θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερα. Το οποίο λίγο-πολύ το έχουν πει και διάφοροι και εδώ μέσα.
Ε, ας μην ψηφίζαμε τίποτα τότε. Δεν θα έκανε διαφορά. Η πορεία της χώρας ήταν προδιαγεγραμμένη.
Για αρχή πάντως, θα μπορούσαμε να μην ψηφίζουμε κανένα κόμμα που να έχει αρχηγό από "τζάκι" και κανένα βουλευτή από "τζάκι". Αυτό από μόνο του θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόοδος, η οποία όμως δεν πρόκειται να έρθει πριν περάσουν εκατονταετίες επειδή ο Έλληνας είναι χάπατο που γουστάρει να τον πηδάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι δικτάτορες.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Παρατεταμένη κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ακυβερνησία, είναι μια παπατζα που πουλάνε όσοι τρέμουν μην χάσουν την καρέκλα.
Ψήφος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στους χρηματοδότες τους και κανονικά η λειτουργία αυτών των κομμάτων θα έπρεπε να ανασταλεί γιατί δεν εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά έχουν αντικειμενικό οικονομικό συμφέρον να μπαίνουν Βουλή. Όλοι μπορεί να είναι άπληστοι, άχρηστοι κτλ, για τα συγκεκριμένα κόμματα όμως είναι ζήτημα επιβίωσης να παίρνουν την κρατική χρηματοδότηση.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.