!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: 26 Φεβ 2025, 08:54 Πώς ένα βιβλίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε;

-----
-----

Εσείς ποια βιβλία θεωρείτε ότι επηρέασαν τη φιλοσοφική σας σκέψη; Υπάρχει κάποιο έργο που σας έκανε να δείτε τον κόσμο διαφορετικά;
Aυτό που μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο "διαφορετικά" δεν είναι τα βιβλία αλλά ο χρόνος.

Αλλιώς διαβάζεις ένα βιβλίο στα 15 κι αλλιώς το ίδιο βιβλίο στα 25 ή 45. Και αυτή η εξέλιξη αφορά και στους ίδιους τους συγγραφείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 26 Φεβ 2025, 13:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Τα βιβλία του Μπερντιαεφ, Ο Λόγος στην Ιστορία του Χέγκελ, τα θραυσματακια του Ηρακλείτου

Αυτοί με επηρρέασαν πολύ και τους νιώθω δικους μου

Βλέπω άλλοι πχωρουμιστες απάντησαν με λογοτεχνικά αναγνώσματα ... :102: , ίσως επεκταθω... :-?
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Γιαννης- μελβουρνη
Phorum.gr user: Γιάννης-μελβουρνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιαννης- μελβουρνη »

Bazoomba έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:51
Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:45
Bazoomba έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:37
Ναι.
Η ουσια βρισκετε στο περιεχομενω, οχι στα λαθοι.
Σωστα, γραψε λοιπον χωρις ai βοηθηματα, κανεναν δεν θα πειραξει.
Από όσο θυμάμαι από την ελληνική πραγματικότητα, είναι το πόσο εύκολα γελάνε κάποιοι όταν διαβάζουν κείμενο με ορθογραφικά λάθη. Και το πόσο το φαίνεσθαι σημαίνει πολλά για τους Έλληνες.

Και επειδή δεν έχω κανένα σκοπό να εξευτελίζομαι με τα ορθογραφικά μου λάθη, καλύτερα να αποχωρήσω και από το φόρουμ.

Εξάλλου, μπορεί εσύ να λες “ας γράφω με ορθογραφικά λάθη”, αλλά από όσο καταλαβαίνω, δεν είσαι το σύνολο των χρηστών εδώ μέσα, ούτε θα μπαίνεις κάθε φορά που κάποιος με κοροϊδεύει για τα ορθογραφικά μου λάθη, για να με υποστηρίζεις.

Ή όχι;
Χρησιμοποιώ ChatGPT
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: 26 Φεβ 2025, 14:10

Και επειδή δεν έχω κανένα σκοπό να εξευτελίζομαι με τα ορθογραφικά μου λάθη, καλύτερα να αποχωρήσω και από το φόρουμ.
Στο καλό φίλε μου, καλά να περνάς, εκει στα ξένα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Γιαννης- μελβουρνη

Bazoomba έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:51
Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:45
Bazoomba έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:37
Ναι.
Η ουσια βρισκετε στο περιεχομενω, οχι στα λαθοι.
Σωστα, γραψε λοιπον χωρις ai βοηθηματα, κανεναν δεν θα πειραξει.
Από όσο θυμάμαι από την ελληνική πραγματικότητα, είναι το πόσο εύκολα γελάνε κάποιοι όταν διαβάζουν κείμενο με ορθογραφικά λάθη. Και το πόσο το φαίνεσθαι σημαίνει πολλά για τους Έλληνες.

Εξάλλου, μπορεί εσύ να λες “ας γράφω με ορθογραφικά λάθη”, αλλά από όσο καταλαβαίνω, δεν είσαι το σύνολο των χρηστών εδώ μέσα, ούτε θα μπαίνεις κάθε φορά που κάποιος με κοροϊδεύει για τα ορθογραφικά μου λάθη, για να με υποστηρίζεις.

Ή όχι;
Χρησιμοποιώ ChatGPT
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Bazoomba έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:10 Μόνο εγώ νιώθω ότι ο Μελβούρνης μας δουλεύει μέσω gpt;
Μπράβο που το πιασες.

Είδες όμως πόσο εύκολα αναγνωρίσιμο είναι πια;
Ειναι που λέγανε οτι σε λίγο καιρό δεν θα μπορεις να το ξεχωρίσεις απο αληθινό άνθρωπο! :smt005:
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Καλά, δεν παίζει ρόλο. Το θέμα είναι legitimate.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Γιαννης- μελβουρνη

Αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum, και θέλω να εξηγήσω τους λόγους.

Λόγω πολλών χρόνων στο εξωτερικό, κάνω συντακτικά και ορθογραφικά λάθη στα ελληνικά. Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούσα το ChatGPT ώστε να διορθώνω αυτά τα λάθη και να εκφράζομαι πιο καθαρά.

Ωστόσο, κάποιοι ενοχλήθηκαν, πιστεύοντας ότι αυτά που γράφω δεν είναι αυθεντικά. Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να εξευτελίζομαι χωρίς λόγο, προτιμώ να αποχωρήσω.

Χάρηκα πολύ με όσους συνομίλησα και εκτίμησα τις συζητήσεις μας.

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ για τη σύντομη φιλοξενία στο forum.
Χρησιμοποιώ ChatGPT
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: 26 Φεβ 2025, 14:30 Αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum, και θέλω να εξηγήσω τους λόγους.

Λόγω πολλών χρόνων στο εξωτερικό, κάνω συντακτικά και ορθογραφικά λάθη στα ελληνικά. Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούσα το ChatGPT ώστε να διορθώνω αυτά τα λάθη και να εκφράζομαι πιο καθαρά.

Ωστόσο, κάποιοι ενοχλήθηκαν, πιστεύοντας ότι αυτά που γράφω δεν είναι αυθεντικά. Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να εξευτελίζομαι χωρίς λόγο, προτιμώ να αποχωρήσω.

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ για τη σύντομη φιλοξενία στο forum.
Καλη συνεχεια. Με τον επομενο λογαριασμο δοκιμασε το ai του meta να δουμε αν αξιζει τιποτα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Imperium

Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: 26 Φεβ 2025, 14:30 Αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum, και θέλω να εξηγήσω τους λόγους.

Μάλλον παρεξηγήθηκες χωρίς λόγο.
Το φλώρουμ είναι γεμάτο ευθικτους παρανοϊκόυς, και σαν Έλληνας της Αυστραλίας θα σου ταιριάσει γάντι.
Μείνε.

Ελπίζω το ΤσατΓΤΠ να μετάφρασε την ανάρτηση μου επαρκώς, ώστε να πεισθείς.
Imperium

Πάντως ωραίο θέματακι, άσχετα με τους πόντους στο καλσόν του νηματοθέτη.

1) Σαν παιδί, δεν διάβασα Καλύβα Μπαρμπα-Θωμα, αλλά με σοκάρισαν πραγματικά οι απεικονίσεις της σκλαβιάς στο "Τέκνα του Πλοιάρχου Γκραντ" (Βερν).
2) Σαν τηνειτζερ "Ζ" Βασιλικού, ζούσα εκτός Ελλάδας, και είχα ένα αίσθημα "Δεν μας τά 'παν αυτά".
Επίσης Νταίνικεν, 10 χρόνια μου πήρε να καταλάβω την πουστια που έπαιζε.
3) Σαν 20αρης, E. Gibbon, Παρακμή και Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας - εδώ πια, σίγουρα δεν μας τα παν αυτά!
4) Πρόσφατα μόνο βιογραφίες διαβάζω για "νόημα", σε αφήνουν να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.
Mε εντυπωσίασαν:
Attaturk - Mango
On a voiceless shore (για Βυρων) - Minta
Silicon - Federico Fagin
Queen of Whale Cay (re Joe Carstairs) Οι βιογραφίες "περίεργων" είναι πάντα οι πιο ενδιαφέρουσες.
The Brothers (Dulles) - Kinzer
He died old (Μιθριδάτης) Dungan
The Flying Cathedral (S.Cody) - Lee άλλος πολύ ωραίος "περίεργος"

Όλα τα άνωθεν μπορώ να πω ότι άνοιξαν φιλοσοφικά παράθυρα.
Φιλοσοφία καθ' αυτώ... ούτε για υπνηλία!
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Μπίστης έγραψε: 26 Φεβ 2025, 13:55 Τα βιβλία του Μπερντιαεφ, Ο Λόγος στην Ιστορία του Χέγκελ, τα θραυσματακια του Ηρακλείτου

Αυτοί με επηρρέασαν πολύ και τους νιώθω δικους μου

Βλέπω άλλοι πχωρουμιστες απάντησαν με λογοτεχνικά αναγνώσματα ... :102: , ίσως επεκταθω... :-?
Όχι όλοι.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Και όπως βλέπουμε, ο ναρκισσιμός και ο αυταρχισμός καλά κρατούν. Εντελώς εξαρτημένοι από τον επιθετικό τους λόγο κάποιοι, φοβούμενοι ότι θα πάθουν κάτι κακό αν δεν πάρουν την καθημερινή τους δόση.Αρρώστια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marabou την 27 Φεβ 2025, 01:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Imperium

Επίσης (και απορρώ πως ξέχασα να το αναφέρω) το Portrait of a Greek Mountain Village, του Campbell, θα σας διδάξει όλα όσα χρειάζεστε για την κατανόηση της βαθύτερης ψυχής του Ελληνισμού.
Απο την σημασία της "ντροπής" για την γυναίκα, μεχρι του γιατί, αν το χωριό έχει μονο ένα καφενείο, δεν πάνε ποτέ μαζί πατέρας και γιός.
Αυτή η τελευταία ματια στην Σαρακατσάνική ζωή, πριν αφομοιωθεί για τα καλά είναι ενας θησαυρός για οποιονδήποτε ψάχνει της βάσεις της φιλοσοφίας μες στην ιστορία. Κάτι το εντελώς αρχέγονο και αταβιστικό αναπηδάει απ της σελίδες που δεν το έχω βρει πουθενά αλλού.
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Γιατί βρε Γιάννη; Δε σου είπαν και τίποτα τα παιδιά. Φαίνεσαι άτομο που έχει να προσφέρει. Μείνε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”