!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΕΦΟΡΙΑ - Αιωνία Ελλάς

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Re: ΕΦΟΡΙΑ - Αιωνία Ελλάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Οργισμένος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 22:36
nyxtovios έγραψε: 23 Φεβ 2025, 22:18
Οργισμένος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 22:15

Den παει ετσι. Τα αναδρομικα που πηρες για προηγουμενα ετη, σημερα, οφειλεις να καμεις τροποποιητικη για τη χρονια που αφορουν. Ο λογιστης σου τι λεει;
Αυτό ακριβως λέει ότι έκανε.
Απλά πλήρωσε πρόστιμο για εκπρόθεσμη τροποποίηση
nai omως καθε σεπ/οκτ ολοι μπορουν να προβουν σε τροποποιητικες δοχως επιβαρυνση. Λογικα το παρελειψε αυτο. Οχι οτι εν γενει ο γιατρος εχει αδικο στο θεμα αυτο. ΑΠλα επειδη κι εγω εκανα τελευταια μετα απο αρκετα χρονια της αραιτησης μου ως δυ.
Τι να παραλείψω; Η απόφαση αφορά στα 5 προηγούμενα έτη. Ποιου έτους τον Σεπτέμβριο να κάνω την τροποποιητική;
Εδώ σου λέω μου βεβαιώθηκε προχθές έξτρα φόρος και ήδη έχει πρόστιμο/προσαύξηση γιατί δεν τον πλήρωσα εγκαίρως περυσι. Έναν χρόνο πριν μου καταλογιστεί :lol:
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

SeaHawk έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:57 Γιατι ηταν παρανομες οι περικοπες;
Ποια ηταν η παρανομια;
Ρώτα τα ελληνικά δικαστήρια. Δεν εμπιστεύεσαι την ελληνική Δικαιοσύνη;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

SeaHawk έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:59
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:19
Επειδή βέβαια η πληρωμή έγινε συνολικά σε ένα οικονομικό έτος και όχι σε 5, οι ετήσιες απολαβές μου για το έτος αυτό αυξήθηκαν τόσο, ώστε το έξτρα ποσό φορολογήθηκε με ανώτερη φορολογική κλίμακα (πολύ περισσότερο).
:smt005: :smt005: :smt005:
ΔΥ βγαινει ξαφνικα απο την γυαλα στην οποια ζουσε και αντιλαμβανεται τον πραγματικο κοσμο παθαινοντας σοκ.

Δεν ειχες ακουσε οτι εμεις οι υπολοιποι εδω και 50 χρονια οταν κοβουμε ενα τιμολογιο το οποιο δεν μας το πληρωνουν φορολογουμαστε κανονικα;
Και οτι αν το εξαιρεσουμε απο τα εσοδα της χρονιας οταν πληρωθει τελικα πρεπει να κανουμε τροποποιητικες;
Που ζουσες;
Που κολλάει αυτό;

Συγκρίνεις ξυλολιο με ακτινίδια.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 23 Φεβ 2025, 23:24
Οργισμένος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 22:36
nyxtovios έγραψε: 23 Φεβ 2025, 22:18
Αυτό ακριβως λέει ότι έκανε.
Απλά πλήρωσε πρόστιμο για εκπρόθεσμη τροποποίηση
nai omως καθε σεπ/οκτ ολοι μπορουν να προβουν σε τροποποιητικες δοχως επιβαρυνση. Λογικα το παρελειψε αυτο. Οχι οτι εν γενει ο γιατρος εχει αδικο στο θεμα αυτο. ΑΠλα επειδη κι εγω εκανα τελευταια μετα απο αρκετα χρονια της αραιτησης μου ως δυ.
Τι να παραλείψω; Η απόφαση αφορά στα 5 προηγούμενα έτη. Ποιου έτους τον Σεπτέμβριο να κάνω την τροποποιητική;
Εδώ σου λέω μου βεβαιώθηκε προχθές έξτρα φόρος και ήδη έχει πρόστιμο/προσαύξηση γιατί δεν τον πλήρωσα εγκαίρως περυσι. Έναν χρόνο πριν μου καταλογιστεί :lol:
του ετους κατα το οποιο πηρες το χρημα .Υπαρχει τροποποιητικη δηλωση στο ταξις και ανοιγει καθε σεπτεμβρη . Λογιστη ρωτησες; ΤΙ σου πε;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:19 Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου κύριοι. Στο λίκνο του Πολιτισμού. Στην Πατρίδα της Λογικής.

Εν περιλήψη... Πριν κάποιους μήνες κρίθηκε οριστικά στα δικαστήρια πως κάποιες περικοπές που έγιναν στον μισθό μου ήταν αντισυνταγματικές ,οπότε παράνομες. Ω εκ τούτου το ελ Δημόσιο μου πίστωσε κάποια χρήματα στον λογαριασμό μου.

Επειδή βέβαια η πληρωμή έγινε συνολικά σε ένα οικονομικό έτος και όχι σε 5, οι ετήσιες απολαβές μου για το έτος αυτό αυξήθηκαν τόσο, ώστε το έξτρα ποσό φορολογήθηκε με ανώτερη φορολογική κλίμακα (πολύ περισσότερο).

Επίσης, επειδή έπρεπε να γίνουν συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος που δεν μου πληρώνονταν τα έξτρα χρήματα που έκρινε το δικαστήριο, πλήρωσα πρόστιμο για κάθε χρόνο ξεχωριστά.

Τέλος, επειδή δεν πλήρωσα τον έξτρα φόρο που μου καταλογίστηκε εμπρόθεσμα, ήτοι την φορολογική χρονιά στην οποία αντιστοιχούσε, καλούμε να πληρώσω και προστιμο-προσαύξηση για αυτήν μου την καθυστέρηση. Για να το κάνω πιο σαφές, ο έξτρα φόρος μου βεβαιώθηκε στις 20/2/2025 , αλλά καλούμαι να ξεκινήσω με πρώτη δόση τον Αύγουστο του 2023 και να αποπληρώσω εμπρόθεσμα τον Φεβρουάριο του 2024.

Προς το παρόν έχω επιστρέψει το 50% του ποσού που μου πιστώθηκε ως παρανόμως παρακρατηθέν, σε έξτρα φορολογία, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ελλάδα 2.0 κύριοι.
για πες τωρα,μετα απο αυτο, αν σου δωθει η ευκαιρια να φοροδιαφυγεις, οποιοδηποτε ποσο, το κανεις η μπα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Crimson_2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Crimson_2 »

Μήπως οι μηχανισμοί διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων υπάρχουν και λειτουργούν σωστά αλλά δεν ασχολήθηκες;

https://www.insider.gr/tax-labour/32373 ... -epidomata

https://www.taxheaven.gr/circulars/2077 ... -17-4-2015

Δηλαδή ρώτησες τον λογιστή σου και σου είπε "ναι λογικό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι";

Δεν το θεωρώ τελείως απίθανο, αλλά δύσκολα. Ακόμα και αν είναι όντως έτσι πιθανόν να αλλάξει με νέα απόφαση του υπουργείου
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 23 Φεβ 2025, 23:25
SeaHawk έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:57 Γιατι ηταν παρανομες οι περικοπες;
Ποια ηταν η παρανομια;
Ρώτα τα ελληνικά δικαστήρια. Δεν εμπιστεύεσαι την ελληνική Δικαιοσύνη;
:lol: :lol: :lol:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:19 Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου κύριοι. Στο λίκνο του Πολιτισμού. Στην Πατρίδα της Λογικής.

Εν περιλήψη... Πριν κάποιους μήνες κρίθηκε οριστικά στα δικαστήρια πως κάποιες περικοπές που έγιναν στον μισθό μου ήταν αντισυνταγματικές ,οπότε παράνομες. Ω εκ τούτου το ελ Δημόσιο μου πίστωσε κάποια χρήματα στον λογαριασμό μου.

Επίσης, επειδή έπρεπε να γίνουν συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος που δεν μου πληρώνονταν τα έξτρα χρήματα που έκρινε το δικαστήριο, πλήρωσα πρόστιμο για κάθε χρόνο ξεχωριστά.

Τέλος, επειδή δεν πλήρωσα τον έξτρα φόρο που μου καταλογίστηκε εμπρόθεσμα, ήτοι την φορολογική χρονιά στην οποία αντιστοιχούσε, καλούμε να πληρώσω και προστιμο-προσαύξηση για αυτήν μου την καθυστέρηση. Για να το κάνω πιο σαφές, ο έξτρα φόρος μου βεβαιώθηκε στις 20/2/2025 , αλλά καλούμαι να ξεκινήσω με πρώτη δόση τον Αύγουστο του 2023 και να αποπληρώσω εμπρόθεσμα τον Φεβρουάριο του 2024.

Προς το παρόν έχω επιστρέψει το 50% του ποσού που μου πιστώθηκε ως παρανόμως παρακρατηθέν, σε έξτρα φορολογία, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ελλάδα 2.0 κύριοι.
και τι ακριβώς ήθελες ρε γιατρέ δηλαδή; να πάρεις τα λεφτά σου πίσω; τι είναι το ελ κράτος; μπακάλικο;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Τα ελληνικά δικαστήρια αποφασίζουν συστηματικά ότι στο Σύνταγμα γράφει με αόρατη μελάνη "δε μπορείτε να μειώσετε μισθούς ΔΥ".

Ας δούμε το σχετικό άρθρο που το λέει αυτό σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο σε μια παρόμοια περίπτωση, όπου έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 στις απολαβές των υγειονομικών:

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
**4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
**5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

Ωστε καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας του <=> δε μπορείς να περικόπτεις μισθούς υγειονομικών, ερμηνεύουν οι σοφοί νομικοί μας. Δώστε τα πίσω αναδρομικά και με 7% τόκο δηλαδή μέχρι και 40% προσαυξημένα (ενώ στην αγορά δε βρίσκεις πάνω από 2.5 που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω).

Είναι τελείως ηλίθιο να περιμένουμε ότι το κράτος δε θα αμυνθεί σε αυτό. Αν ξέρουν οι δικαστές ότι το κρυφό μήνυμα του άρθρου 5 παράγραφος 5 είναι ότι αν σου κόψαν το μισθό κάποτε σημαίνει πρέπει να πάρεις 140% πίσω (μολονότι το άρθρο δε λέει απολύτως τίποτα για μισθούς), ξέρουν και οι εφοριακοί πώς το 140% να σου το κάνουν -10% με τον 5178/2025 που τα λέει πολύ πιο ρητά.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

foscilis έγραψε: 24 Φεβ 2025, 10:18 Τα ελληνικά δικαστήρια αποφασίζουν συστηματικά ότι στο Σύνταγμα γράφει με αόρατη μελάνη "δε μπορείτε να μειώσετε μισθούς ΔΥ".

Ας δούμε το σχετικό άρθρο που το λέει αυτό σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο σε μια παρόμοια περίπτωση, όπου έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 στις απολαβές των υγειονομικών:

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
**4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
**5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

Ωστε καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας του <=> δε μπορείς να περικόπτεις μισθούς υγειονομικών, ερμηνεύουν οι σοφοί νομικοί μας. Δώστε τα πίσω αναδρομικά και με 7% τόκο δηλαδή μέχρι και 40% προσαυξημένα (ενώ στην αγορά δε βρίσκεις πάνω από 2.5 που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω).

Είναι τελείως ηλίθιο να περιμένουμε ότι το κράτος δε θα αμυνθεί σε αυτό. Αν ξέρουν οι δικαστές ότι το κρυφό μήνυμα του άρθρου 5 παράγραφος 5 είναι ότι αν σου κόψαν το μισθό κάποτε σημαίνει πρέπει να πάρεις 140% πίσω (μολονότι το άρθρο δε λέει απολύτως τίποτα για μισθούς), ξέρουν και οι εφοριακοί πώς το 140% να σου το κάνουν -10% με τον 5178/2025 που τα λέει πολύ πιο ρητά.
Γενικά γράφεις αρλουμπες.
Το άρθρο που παραθέτεις είναι το 5. Η απόφαση δε βασίστηκε στο 5, αλλά σε τρία άλλα άρθρα του Συντάγματος.
Δεν τα παραθέτω γιατί δεν είναι ο σκοπός του νήματος η νομική κουβέντα για το ζήτημα των περικοπων.

Δε θα μπω ούτε στην ουσία της ιστορίας - πως αναλογικά οι γιατροί στην Ελλάδα είναι κακοπληρωμένοι - περισσότερο από οπουδήποτε στην Γη εκτός της πρώην Σοβιετίας.

Ούτε στην ακόμη μεγαλύτερη ουσία πως όταν κάποιος μπορεί να πάρει Χ ευρώ για ένα χειρουργείο κι εσύ τον πληρώνεις τα ίδια Χ για να κάνει 10 τέτοια χειρουργεία σε ένα μήνα + εξωτερικά ιατρεία + γραφειοκρατία +κλινική δουλειά +εκπαιδευτικό κ ερευνητικό έργο, δύο τινά έχουν μεγάλη πιθανότητα συμβούν :1.να πάρει τα χρήματα αλλιώς 2.να δουλέψει για όσο τον πληρώνεις.3.να φύγει από το σύστημα . Η να μείνει όπως έχει πλέον τη δυνατότητα εφαρμόζοντας το 2, και συμπληρώνοντας εισόδημα ιδιωτικά.
Αυτά φυσικά μπορεί να έχουν επίπτωση στην υγεία και την τσέπη των πολιτών σου, αλλά ποιος τους γαμεί κι αυτούς;

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του νήματος είναι ο παραλογισμός του Ελ φορολογικού συστήματος - ο οποίος προφανώς και δε δικαιολογείται από κάποιο φανταστικό Κράτος που αποκαθιστά τις αδικίες των σατανικών Δικαστων.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Μου είχε συμβεί με αναδρομικά ενός έτους (μικρό σχετικά ποσό), το 1999. Το μεγαλύτερο μέρος πήγε σε ΦΜΥ. Δεν είχα λογιστή αλλά με βοήθησαν στην ΔΟΥ και έκανα τροποποιητική δήλωση συμπληρώνοντας τους σωστούς κωδικούς.
Για πέντε χρόνια όμως; Δεν έχω ιδέα τι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Οι δικαστικοί στην Ελλάδα είναι γενικά πεταμένα λεφτά.
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης »

Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Να πληρώνεις πρόστιμο για τροποποιητικη που δεν έκανες στο παρελθον ενώ θα επρεπε, λογικό το βρίσκω.

Να πληρώνεις όμως πρόστιμα για τροποποιητική που δεν έκανες στο παρελθόν ενώ δεν έπρεπε, είναι τελείως παράλογο.

Στην Ελλάδα έχουμε τσακωθεί τελείως με την λογική, το μόνο σίγουρο.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Ελλάδα 2.0 κύριοι.
Ναι, αλλά το άλλο 50% το τσέπωσες, έτσι?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”