Re: Μηχανή παρασκευής ποπ κορν
Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2025, 22:28
Ποια η διαφορά να τα φτιάξεις στο γουόκ σε σχέση με την κατσαρόλα;
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Έλα ντε;EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Φεβ 2025, 22:28 Ποια η διαφορά να τα φτιάξεις στο γουόκ σε σχέση με την κατσαρόλα;
Το γουοκ ειναι αντικολλητικο, η κατσαρολα οχι. Επισης λογω σχηματος και δεδομενου οτι βαζεις μια μικρη ποσοτητα απο βουτυρο, μπορουν περισσοτερα σπορακια να βρισκονται μεσα στο βουτυρο για να γινουν οπως πρεπει.EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Φεβ 2025, 22:28 Ποια η διαφορά να τα φτιάξεις στο γουόκ σε σχέση με την κατσαρόλα;
Αν δεν θέλεις ομως να βάλεις βούτυρο ή λαδι, μήπως είναι καλύτερα η μηχανή pop corn;Belladonna_new έγραψε: 09 Φεβ 2025, 22:31Το γουοκ ειναι αντικολλητικο, η κατσαρολα οχι. Επισης λογω σχηματος και δεδομενου οτι βαζεις μια μικρη ποσοτητα απο βουτυρο, μπορουν περισσοτερα σπορακια να βρισκονται μεσα στο βουτυρο για να γινουν οπως πρεπει.EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Φεβ 2025, 22:28 Ποια η διαφορά να τα φτιάξεις στο γουόκ σε σχέση με την κατσαρόλα;
Για το μονο που συμφωνω ειναι η καλυψη. Το καπακι ειναι απαραιτητο ειτε σε γουοκ, ειτε σε κατσαρολα ειτε σε τηγανι. Τα υπολοιπα (περι ελεγχου θερμοκρασιας κτλ) μου φαινονται υπερβολη δεδομενου οτι τα σπορακια πιανουν μικρο χωρο στην επιφανεια οποτε ουτως η αλλως στην κατω μερια του σκευους θα ειναι.Libre arbitre έγραψε: 10 Φεβ 2025, 10:00 Επίσης ρώτησα εδώ.
https://chat.mistral.ai/chat/693e122b-d ... b80fa5e947
Και η απάντηση είναι:
Για την παρασκευή ποπ κόρν, το τηγάνι είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή έναντι του wok. Εδώ είναι μερικοί λόγοι:
1. **Επίπεδη επιφάνεια**: Το τηγάνι έχει μια επίπεδη επιφάνεια, η οποία είναι ιδανική για την ομοιόμορφη κατανομή των κουκκίδων καλαμποκιού και την παραγωγή στρωμάτων ποπ κόρν.
2. **Κάλυψη**: Πολλά τηγάνια έχουν καπάκια, τα οποία είναι χρήσιμα για τη διατήρηση της θερμότητας και την πρόληψη του σκόρπισματος των κουκκίδων καλαμποκιού όταν ανοίγουν.
3. **Έλεγχος θερμότητας**: Τα τηγάνια συνήθως έχουν καλύτερο έλεγχο της θερμότητας, κάτι που είναι σημαντικό για την παραγωγή τέλεια ποπ κόρν. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι τα κουκκίδια καλαμποκιού θα ανοίξουν σωστά χωρίς να καίγονται.
Αν και το wok μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ποπ κόρν, το τηγάνι είναι συνήθως πιο κατάλληλο λόγω της επίπεδης επιφάνειας, της δυνατότητας κάλυψης και του καλύτερου ελέγχου της θερμότητας.
Άρα τα έχεις δοκιμάσει και σε τηγάνι, κατσαρόλα και σε γουόκ.Belladonna_new έγραψε: 10 Φεβ 2025, 13:13Για το μονο που συμφωνω ειναι η καλυψη. Το καπακι ειναι απαραιτητο ειτε σε γουοκ, ειτε σε κατσαρολα ειτε σε τηγανι. Τα υπολοιπα (περι ελεγχου θερμοκρασιας κτλ) μου φαινονται υπερβολη δεδομενου οτι τα σπορακια πιανουν μικρο χωρο στην επιφανεια οποτε ουτως η αλλως στην κατω μερια του σκευους θα ειναι.Libre arbitre έγραψε: 10 Φεβ 2025, 10:00 Επίσης ρώτησα εδώ.
https://chat.mistral.ai/chat/693e122b-d ... b80fa5e947
Και η απάντηση είναι:
Για την παρασκευή ποπ κόρν, το τηγάνι είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή έναντι του wok. Εδώ είναι μερικοί λόγοι:
1. **Επίπεδη επιφάνεια**: Το τηγάνι έχει μια επίπεδη επιφάνεια, η οποία είναι ιδανική για την ομοιόμορφη κατανομή των κουκκίδων καλαμποκιού και την παραγωγή στρωμάτων ποπ κόρν.
2. **Κάλυψη**: Πολλά τηγάνια έχουν καπάκια, τα οποία είναι χρήσιμα για τη διατήρηση της θερμότητας και την πρόληψη του σκόρπισματος των κουκκίδων καλαμποκιού όταν ανοίγουν.
3. **Έλεγχος θερμότητας**: Τα τηγάνια συνήθως έχουν καλύτερο έλεγχο της θερμότητας, κάτι που είναι σημαντικό για την παραγωγή τέλεια ποπ κόρν. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι τα κουκκίδια καλαμποκιού θα ανοίξουν σωστά χωρίς να καίγονται.
Αν και το wok μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ποπ κόρν, το τηγάνι είναι συνήθως πιο κατάλληλο λόγω της επίπεδης επιφάνειας, της δυνατότητας κάλυψης και του καλύτερου ελέγχου της θερμότητας.
Απο εκει και περα, σαφως η επιλογη ειναι δικη σου, εγω παντως απο προσωπικη πειρα ψηφιζω δαγκωτο γουοκ.
Ναι, μωρε, καλα, δεν ηταν και κανενα σουπερ κρασ τεστ, αν εξαιρεσεις το γουοκ που μπορει να μην εχεις ας πουμε, ε, κατσαρολα και τηγανι φανταζομαι οτι εχεις. Κι εγω με ο,τι ειχα εκανα, οταν πηρα και γουοκ εκανα και εκει και μου φανηκαν τα πιο πετυχημενα απο ολα τα προηγουμενα.Libre arbitre έγραψε: 10 Φεβ 2025, 15:39
Άρα τα έχεις δοκιμάσει και σε τηγάνι, κατσαρόλα και σε γουόκ.
Προσωπικά τα κάνω στην τουαλέτα, αλλά αν εσένα σε βολεύει στην κατσαρόλα, δε μου πέφτει λογος.Libre arbitre έγραψε: 09 Φεβ 2025, 19:36 Έχει κανένας; Αξίζει να αγοράσω ή καλύτερα να συνεχίσω να τα κάνω στην κατσαρόλα;
Καντά όπου θες αρκεί να μας αφήσεις ήσυχους.Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε: 11 Φεβ 2025, 23:46Προσωπικά τα κάνω στην τουαλέτα, αλλά αν εσένα σε βολεύει στην κατσαρόλα, δε μου πέφτει λογος.Libre arbitre έγραψε: 09 Φεβ 2025, 19:36 Έχει κανένας; Αξίζει να αγοράσω ή καλύτερα να συνεχίσω να τα κάνω στην κατσαρόλα;
Τα γουόκ έχουν απαγορευθεί πλέον