Σελίδα 2 από 10

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:13
από Mike Bassett
Εικόνα

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:14
από GoBzi

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:24
από micmic
Εικόνα

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:40
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Μια Τυπική Ελληνική Παραλλαγή
Που βγάζει φαγητό για καμιά βδομάδα
Είναι τα Άσπρα Μακαρόνια Φούρνου

Βράζουμε τα ζυμαρικά
Τα ρίχνουμε στο φούρνο
Με Κιμά, Τυριά και/ή Αλλαντικά, Μανιτάρια και Πιπεριές
Και οπωσδήποτε Κρέμα Γάλακτος

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:42
από ΓΑΛΗ
Έλεος.

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:43
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Και ναι
Την "έχω" την Σωστή Ιταλική Καρμπονάρα
Αλλά είναι πιάτο "της ώρας"
Άμα μείνει δεν τρώγεται

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:46
από ΓΑΛΗ
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:05 Οσονούπω
Πράσινη Μακαρονάδα, και
Μπλε Μακαρονάδα
Να υποθέσω ότι η πράσινη θα είναι συνταγή για πέστο και η μπλε με ροκφόρ;

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:46
από νύχτα
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:05 Οσονούπω
Πράσινη Μακαρονάδα, και
Μπλε Μακαρονάδα
αχχ ανυπομονώ

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:49
από GoBzi
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:46
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:05 Οσονούπω
Πράσινη Μακαρονάδα, και
Μπλε Μακαρονάδα
Να υποθέσω ότι η πράσινη θα είναι συνταγή για πέστο και η μπλε με ροκφόρ;
Για πράσινη και μπλε δεν ξερω, αλλά η μαύρη (μελάνι σουπιάς) με θαλασσινά είναι όλα τα λεφτά.

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:49
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:42Έλεος.
Το Σκόρδο και το Κρεμμύδι και τον Κιμά τα Τσιγαρίζω σε Ηλιέλαιο
Για να γίνει το πιάτο πιο "Ελαφρύ"
Ελαιόλαδο ή Βούτυρο προσθέτω προς το Τέλος

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:52
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:46
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:05 Οσονούπω
Πράσινη Μακαρονάδα, και
Μπλε Μακαρονάδα
Να υποθέσω ότι η πράσινη θα είναι συνταγή για πέστο και η μπλε με ροκφόρ;
Μη μου κάνεις Spoiler!

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:52
από GoBzi
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:42Έλεος.
Το Σκόρδο και το Κρεμμύδι και τον Κιμά τα Τσιγαρίζω σε Ηλιέλαιο
Για να γίνει το πιάτο πιο "Ελαφρύ"
Ελαιόλαδο ή Βούτυρο προσθέτω προς το Τέλος
Ρε με τέτοιο κιμα δεν είναι υπερβολικά βαρύ; Δεν θα πήγαινε καλύτερα γαλοπούλα;

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:54
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
GoBzi έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:46
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:05 Οσονούπω
Πράσινη Μακαρονάδα, και
Μπλε Μακαρονάδα
Να υποθέσω ότι η πράσινη θα είναι συνταγή για πέστο και η μπλε με ροκφόρ;
Για πράσινη και μπλε δεν ξερω, αλλά η μαύρη (μελάνι σουπιάς) με θαλασσινά είναι όλα τα λεφτά.
"Μαύρη" έχω φάει μόνο σε νησί
Στο σπίτι, μια στραβή, και θα τα κάνεις όλα χάλια

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 11:59
από GoBzi
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:54
GoBzi έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:46

Να υποθέσω ότι η πράσινη θα είναι συνταγή για πέστο και η μπλε με ροκφόρ;
Για πράσινη και μπλε δεν ξερω, αλλά η μαύρη (μελάνι σουπιάς) με θαλασσινά είναι όλα τα λεφτά.
"Μαύρη" έχω φάει μόνο σε νησί
Στο σπίτι, μια στραβή, και θα τα κάνεις όλα χάλια
Εάν δεν θες να μπεις στον κόπο μπορείς να βρεις έτοιμα μακαρόνια που είναι αρκετά τίμια, αλλά είναι τσιμπημενες οι τιμές.

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **

Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 12:00
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
GoBzi έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:52
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 11:42Έλεος.
Το Σκόρδο και το Κρεμμύδι και τον Κιμά τα Τσιγαρίζω σε Ηλιέλαιο
Για να γίνει το πιάτο πιο "Ελαφρύ"
Ελαιόλαδο ή Βούτυρο προσθέτω προς το Τέλος
Ρε με τέτοιο κιμα δεν είναι υπερβολικά βαρύ; Δεν θα πήγαινε καλύτερα γαλοπούλα;
Μπα, το Ηλιέλαιο είναι ελαφρύ
Από τα καλύτερα Λάδια δε βάζεις πάρα πολύ
Κι ο Χοιρινός Κιμάς έχει αρκετό λίπος και το "βγάζει" στο μαγείρεμα
Αν θες το Σκόρδο το βάζεις ολόκληρο (μετά το πετάς) και το Κρεμμύδι (optional) χοντροκομμένο