Σελίδα 2 από 4
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 12:58
από Dwarven Blacksmith
Οκ οκ σας ακούω, μπορώ να δοκιμάσω και τον αυτοματισμό. Βλέπω υπάρχουν 2 κατηγορίες, μίξερ χειρός και ραβδομπλέντερ. Το ραβδομπλέντερ φαίνεται πιο εύκολο στο καθάρισμα και έχει καλύτερη αισθητική, κάνει για αυτό που το θέλω;
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 13:00
από Ασέβαστος
οταν κατι δεν υπαρχει, το κατασκευαζουμε.
σκεφτομαι κατι σαν τις μηχανες αναμιξης χρωματων, σε μικρογραφια. δηλαδη να βαζεις το σκευος στο οποιο θα μεταφερεις και φας το γιαουρτι, και να το περιστρεφει και ανακινει ολοκληρο, με μεγαλη ταχυτητα ωστε να ανακατευτει το περιεχομενο.
ξεκινα σχεδιασμο και υλοποιηση, αν σου βγει βγαλε και πατεντα, να το πουλησεις, να κονομησεις, και να σκασει ο σεισμικ.

Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 13:29
από micmic
Επειδή τις βαριέμαι κι εγώ αυτές τις διαδικασίες, απλά τα ανακατεύω με το χέρι. Αν η σκόνη έχει καλή διαλυτότητα θα γίνει ρόφημα κατευθείαν, ή αν είναι σαν καζεΐνη θα γίνει σαν κρέμα. Αυτό μετά το ανακατεύεις με το γιαούρτι πολύ εύκολα. Αν η σκόνη δεν έχει καλή διαλυτότητα ή δεν απορροφά πολύ νερό, παίρνεις άλλη σκόνη ή πολύ απλά την καταπίνεις αντρικά όπως τις παλιές πρωτεΐνες που ήταν σαν τσιμεντόστοκος.
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 13:39
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.
Αν η σκόνη ενωθεί μέ λίγο χυμό απο πχ Ρόδι τότε το ανακάτεμα με το γιαγούρτ θέλει μερικά δευτερόλεπτα με το κουταλάκι.....
.
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 14:00
από Dwarven Blacksmith
micmic έγραψε: 09 Δεκ 2024, 13:29
Επειδή τις βαριέμαι κι εγώ αυτές τις διαδικασίες, απλά τα ανακατεύω με το χέρι. Αν η σκόνη έχει καλή διαλυτότητα θα γίνει ρόφημα κατευθείαν, ή αν είναι σαν καζεΐνη θα γίνει σαν κρέμα. Αυτό μετά το ανακατεύεις με το γιαούρτι πολύ εύκολα. Αν η σκόνη δεν έχει καλή διαλυτότητα ή δεν απορροφά πολύ νερό, παίρνεις άλλη σκόνη ή πολύ απλά την καταπίνεις αντρικά όπως τις παλιές πρωτεΐνες που ήταν σαν τσιμεντόστοκος.
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Δεκ 2024, 13:39
.
Αν η σκόνη ενωθεί μέ λίγο χυμό απο πχ Ρόδι τότε το ανακάτεμα με το γιαγούρτ θέλει μερικά δευτερόλεπτα με το κουταλάκι.....
.
Μύστες μου μπορεί να έχουμε νικητή εδώ, δοκιμάζω και επανέρχομαι.
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 14:06
από Eθνικοκοινωνιστης
η ευκολια και ο αυτοματισμος ειναι αποτοκα της καπιταλιστικης αλλοτριωσης

Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 14:09
από Cecily Anne
Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Δεκ 2024, 12:13
Λοιπόν εξηγώ το workflow που θέλω να βελτιστοποιήσω.
Βάζω γιαούρτι σε ένα μπολ, ρίχνω μέσα κάποιες σκόνες (συμπληρώματα διατροφής). Ανακάτεμα με το χέρι που παίρνει 2-3 λεπτά.
Αν αγοράσω μπλέντερ χειρός σαν αυτά που έχω δει νομίζω θα γεμίσω παντού σκόνη. Αν είναι μπλέντερ με σκεύος τότε θα πρέπει να πλύνω και το σκεύος, το οποίο θα μου πάρει πίσω τα 2 λεπτά που κέρδισα (σίγουρα θέλει και 1 λεπτό βγάλε από το ντουλάπι, βάλε πρίζα κλπ).
Είμαι όντως παγιδευμένος στη ζώνη του λυκόφωτος του αυτοματισμού, ή υπάρχει μια προφανής λύση που χάνω;
Αν είναι μόνο για γιαούρτι με σκόνη, όπου σκόνη μιλάμε για σκόνη και όχι νυφαδες τύπου βρώμης, πάρε το χειροκίνητο μίξερ καφέ που πλένεται με ένα πλιτς και ξεμπερδεύεις. Ουσιαστικά πλένεις ένα λεπτό σύρμα και όχι το σκεύος. Το χτυπάς μες στον κεσέ τον ίδιο.
Εγώ που βάζω γεύσει/ σκόνες/ μέλια στο γιαούρτι, για την ακρίβεια κάνω την ίδια δουλειά στον μεγάλο κεσέ και κρατάει κάνα τριήμερο. Προσοχή όχι όλη την εβδομάδα, οπως σου είπαν, τα περισσότερα ανοιγμένα γαλακτερά μετά το τριήμερο πέτα τα. Επίσης είναι φτηνότερη η μεγάλη συσκευασία.
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 14:24
από Ερμής
Ρε σεις το γιαουρτι με την πρωτεινη σε ενα λεπτο έχει γινει ένα, γιατί να μπλέξεις με μιξερ, μπλέντερ και τέτοια;
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 14:35
από sys3x
Επόμενο βήμα:
Πως να φτιάξω την δικιά μου γιαούρτη με συγκεκριμένη καλλιέργεια πρεβιοτικών;
Ποια ινκουμπέητορ είναι πιο αποδοτικά και ποιος είναι ο βέλτιστος χρόνος ζύμωσης;
Ποια συγκεκριμένη ομάδα βακτηρίων ταιριάζει καλλίτερα στο μικροβίωμα μου;
Όχι αναγκαστικά με αυτήν την σειρά αλλά, ξες.
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 16:50
από Dwarven Blacksmith
micmic έγραψε: 09 Δεκ 2024, 13:29
Επειδή τις βαριέμαι κι εγώ αυτές τις διαδικασίες, απλά τα ανακατεύω με το χέρι. Αν η σκόνη έχει καλή διαλυτότητα θα γίνει ρόφημα κατευθείαν, ή αν είναι σαν καζεΐνη θα γίνει σαν κρέμα. Αυτό μετά το ανακατεύεις με το γιαούρτι πολύ εύκολα. Αν η σκόνη δεν έχει καλή διαλυτότητα ή δεν απορροφά πολύ νερό, παίρνεις άλλη σκόνη ή πολύ απλά την καταπίνεις αντρικά όπως τις παλιές πρωτεΐνες που ήταν σαν τσιμεντόστοκος.
Το δοκίμασα με 100ml νερού, 150γρ γιαουρτι και 50 γρ σκόνη. Έγινε μια αηδία σα σούπα με κομματάκια γιαουρτιού. Δεν ξέρω αν αξίζει να το δοκιμάσω με λιγότερο νερό.
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 17:03
από micmic
Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Δεκ 2024, 16:50
micmic έγραψε: 09 Δεκ 2024, 13:29
Επειδή τις βαριέμαι κι εγώ αυτές τις διαδικασίες, απλά τα ανακατεύω με το χέρι. Αν η σκόνη έχει καλή διαλυτότητα θα γίνει ρόφημα κατευθείαν, ή αν είναι σαν καζεΐνη θα γίνει σαν κρέμα. Αυτό μετά το ανακατεύεις με το γιαούρτι πολύ εύκολα. Αν η σκόνη δεν έχει καλή διαλυτότητα ή δεν απορροφά πολύ νερό, παίρνεις άλλη σκόνη ή πολύ απλά την καταπίνεις αντρικά όπως τις παλιές πρωτεΐνες που ήταν σαν τσιμεντόστοκος.
Το δοκίμασα με 100ml νερού, 150γρ γιαουρτι και 50 γρ σκόνη. Έγινε μια αηδία σα σούπα με κομματάκια γιαουρτιού. Δεν ξέρω αν αξίζει να το δοκιμάσω με λιγότερο νερό.
Κάθε σκόνη παίρνει διαφορετική ποσότητα νερού για να γίνει κρεμώδης. 50gr μιας σκόνης μπορεί να γίνουν κρέμα με 20ml νερό, μιας άλλης με 500. Πρώτα την κάνεις κρέμα και μετά ανακατεύεις το γιαούρτι.
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 17:15
από enaon
sys3x έγραψε: 09 Δεκ 2024, 14:35
Επόμενο βήμα:
Πως να φτιάξω την δικιά μου γιαούρτη με συγκεκριμένη καλλιέργεια πρεβιοτικών;
Ποια ινκουμπέητορ είναι πιο αποδοτικά και ποιος είναι ο βέλτιστος χρόνος ζύμωσης;
Ποια συγκεκριμένη ομάδα βακτηρίων ταιριάζει καλλίτερα στο μικροβίωμα μου;
Όχι αναγκαστικά με αυτήν την σειρά αλλά, ξες.
πλάκα κανεις; επόμενα βήματα θα ειναι:
πως ανοίγω το κουτάκι νουνού;
βαζω και λαδι στο τηγάνι οταν κανω τηγανιτά αυγα;
γιατι εξαφανίζονται τα παγάκια αφου τα βαλω στο ποτήρι;
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 17:29
από Bazoomba
Tι συμπληρωματα παιρνεις Ν(τ)ανε μου;
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 17:31
από GoBack
69 δευτερολεπτα μου παιρνει να βαλω το γιαουρτι στο μπολ να στιψω 2 φρυγανιες με τα χερια και να τα ανακατεψω με μια κουταλια μελι.Μηπως εισαι απλα αργος;
Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;
Δημοσιεύτηκε: 09 Δεκ 2024, 17:56
από Dwarven Blacksmith
Θέλετε δηλαδή να κάνω βίντεο get ready with me?