!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Μπλέντερ - μπορώ να τα έχω όλα δικά μου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Οκ οκ σας ακούω, μπορώ να δοκιμάσω και τον αυτοματισμό. Βλέπω υπάρχουν 2 κατηγορίες, μίξερ χειρός και ραβδομπλέντερ. Το ραβδομπλέντερ φαίνεται πιο εύκολο στο καθάρισμα και έχει καλύτερη αισθητική, κάνει για αυτό που το θέλω;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

οταν κατι δεν υπαρχει, το κατασκευαζουμε.

σκεφτομαι κατι σαν τις μηχανες αναμιξης χρωματων, σε μικρογραφια. δηλαδη να βαζεις το σκευος στο οποιο θα μεταφερεις και φας το γιαουρτι, και να το περιστρεφει και ανακινει ολοκληρο, με μεγαλη ταχυτητα ωστε να ανακατευτει το περιεχομενο.

ξεκινα σχεδιασμο και υλοποιηση, αν σου βγει βγαλε και πατεντα, να το πουλησεις, να κονομησεις, και να σκασει ο σεισμικ. :003:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Επειδή τις βαριέμαι κι εγώ αυτές τις διαδικασίες, απλά τα ανακατεύω με το χέρι. Αν η σκόνη έχει καλή διαλυτότητα θα γίνει ρόφημα κατευθείαν, ή αν είναι σαν καζεΐνη θα γίνει σαν κρέμα. Αυτό μετά το ανακατεύεις με το γιαούρτι πολύ εύκολα. Αν η σκόνη δεν έχει καλή διαλυτότητα ή δεν απορροφά πολύ νερό, παίρνεις άλλη σκόνη ή πολύ απλά την καταπίνεις αντρικά όπως τις παλιές πρωτεΐνες που ήταν σαν τσιμεντόστοκος.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

.

Αν η σκόνη ενωθεί μέ λίγο χυμό απο πχ Ρόδι τότε το ανακάτεμα με το γιαγούρτ θέλει μερικά δευτερόλεπτα με το κουταλάκι.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

micmic έγραψε: 09 Δεκ 2024, 13:29 Επειδή τις βαριέμαι κι εγώ αυτές τις διαδικασίες, απλά τα ανακατεύω με το χέρι. Αν η σκόνη έχει καλή διαλυτότητα θα γίνει ρόφημα κατευθείαν, ή αν είναι σαν καζεΐνη θα γίνει σαν κρέμα. Αυτό μετά το ανακατεύεις με το γιαούρτι πολύ εύκολα. Αν η σκόνη δεν έχει καλή διαλυτότητα ή δεν απορροφά πολύ νερό, παίρνεις άλλη σκόνη ή πολύ απλά την καταπίνεις αντρικά όπως τις παλιές πρωτεΐνες που ήταν σαν τσιμεντόστοκος.
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 09 Δεκ 2024, 13:39 .

Αν η σκόνη ενωθεί μέ λίγο χυμό απο πχ Ρόδι τότε το ανακάτεμα με το γιαγούρτ θέλει μερικά δευτερόλεπτα με το κουταλάκι.....

.
Μύστες μου μπορεί να έχουμε νικητή εδώ, δοκιμάζω και επανέρχομαι.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

η ευκολια και ο αυτοματισμος ειναι αποτοκα της καπιταλιστικης αλλοτριωσης :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Δεκ 2024, 12:13 Λοιπόν εξηγώ το workflow που θέλω να βελτιστοποιήσω.
Βάζω γιαούρτι σε ένα μπολ, ρίχνω μέσα κάποιες σκόνες (συμπληρώματα διατροφής). Ανακάτεμα με το χέρι που παίρνει 2-3 λεπτά.

Αν αγοράσω μπλέντερ χειρός σαν αυτά που έχω δει νομίζω θα γεμίσω παντού σκόνη. Αν είναι μπλέντερ με σκεύος τότε θα πρέπει να πλύνω και το σκεύος, το οποίο θα μου πάρει πίσω τα 2 λεπτά που κέρδισα (σίγουρα θέλει και 1 λεπτό βγάλε από το ντουλάπι, βάλε πρίζα κλπ).

Είμαι όντως παγιδευμένος στη ζώνη του λυκόφωτος του αυτοματισμού, ή υπάρχει μια προφανής λύση που χάνω;
Αν είναι μόνο για γιαούρτι με σκόνη, όπου σκόνη μιλάμε για σκόνη και όχι νυφαδες τύπου βρώμης, πάρε το χειροκίνητο μίξερ καφέ που πλένεται με ένα πλιτς και ξεμπερδεύεις. Ουσιαστικά πλένεις ένα λεπτό σύρμα και όχι το σκεύος. Το χτυπάς μες στον κεσέ τον ίδιο.

Εγώ που βάζω γεύσει/ σκόνες/ μέλια στο γιαούρτι, για την ακρίβεια κάνω την ίδια δουλειά στον μεγάλο κεσέ και κρατάει κάνα τριήμερο. Προσοχή όχι όλη την εβδομάδα, οπως σου είπαν, τα περισσότερα ανοιγμένα γαλακτερά μετά το τριήμερο πέτα τα. Επίσης είναι φτηνότερη η μεγάλη συσκευασία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ρε σεις το γιαουρτι με την πρωτεινη σε ενα λεπτο έχει γινει ένα, γιατί να μπλέξεις με μιξερ, μπλέντερ και τέτοια;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Επόμενο βήμα:
Πως να φτιάξω την δικιά μου γιαούρτη με συγκεκριμένη καλλιέργεια πρεβιοτικών;
Ποια ινκουμπέητορ είναι πιο αποδοτικά και ποιος είναι ο βέλτιστος χρόνος ζύμωσης;
Ποια συγκεκριμένη ομάδα βακτηρίων ταιριάζει καλλίτερα στο μικροβίωμα μου;

Όχι αναγκαστικά με αυτήν την σειρά αλλά, ξες.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

micmic έγραψε: 09 Δεκ 2024, 13:29 Επειδή τις βαριέμαι κι εγώ αυτές τις διαδικασίες, απλά τα ανακατεύω με το χέρι. Αν η σκόνη έχει καλή διαλυτότητα θα γίνει ρόφημα κατευθείαν, ή αν είναι σαν καζεΐνη θα γίνει σαν κρέμα. Αυτό μετά το ανακατεύεις με το γιαούρτι πολύ εύκολα. Αν η σκόνη δεν έχει καλή διαλυτότητα ή δεν απορροφά πολύ νερό, παίρνεις άλλη σκόνη ή πολύ απλά την καταπίνεις αντρικά όπως τις παλιές πρωτεΐνες που ήταν σαν τσιμεντόστοκος.
Το δοκίμασα με 100ml νερού, 150γρ γιαουρτι και 50 γρ σκόνη. Έγινε μια αηδία σα σούπα με κομματάκια γιαουρτιού. Δεν ξέρω αν αξίζει να το δοκιμάσω με λιγότερο νερό.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Δεκ 2024, 16:50
Το δοκίμασα με 100ml νερού, 150γρ γιαουρτι και 50 γρ σκόνη. Έγινε μια αηδία σα σούπα με κομματάκια γιαουρτιού. Δεν ξέρω αν αξίζει να το δοκιμάσω με λιγότερο νερό.
Κάθε σκόνη παίρνει διαφορετική ποσότητα νερού για να γίνει κρεμώδης. 50gr μιας σκόνης μπορεί να γίνουν κρέμα με 20ml νερό, μιας άλλης με 500. Πρώτα την κάνεις κρέμα και μετά ανακατεύεις το γιαούρτι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

sys3x έγραψε: 09 Δεκ 2024, 14:35 Επόμενο βήμα:
Πως να φτιάξω την δικιά μου γιαούρτη με συγκεκριμένη καλλιέργεια πρεβιοτικών;
Ποια ινκουμπέητορ είναι πιο αποδοτικά και ποιος είναι ο βέλτιστος χρόνος ζύμωσης;
Ποια συγκεκριμένη ομάδα βακτηρίων ταιριάζει καλλίτερα στο μικροβίωμα μου;

Όχι αναγκαστικά με αυτήν την σειρά αλλά, ξες.
πλάκα κανεις; επόμενα βήματα θα ειναι:

πως ανοίγω το κουτάκι νουνού;
βαζω και λαδι στο τηγάνι οταν κανω τηγανιτά αυγα;
γιατι εξαφανίζονται τα παγάκια αφου τα βαλω στο ποτήρι;
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Tι συμπληρωματα παιρνεις Ν(τ)ανε μου;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

69 δευτερολεπτα μου παιρνει να βαλω το γιαουρτι στο μπολ να στιψω 2 φρυγανιες με τα χερια και να τα ανακατεψω με μια κουταλια μελι.Μηπως εισαι απλα αργος;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Θέλετε δηλαδή να κάνω βίντεο get ready with me?
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”