taxalata xalasa έγραψε: 02 Νοέμ 2024, 01:43η εξήγα είναι... τόκαμε γιατί θεός είναι ό,τι θέλει κάνει... λογαριασμό θα σου δώσει;ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 02 Νοέμ 2024, 01:32Jolly Roger_ έγραψε: 02 Νοέμ 2024, 01:17 Ο Τζίζας ήταν πιο radical από τον Μαρξ, όχι ταξική αλλά ενδοοικογενειακή πάλη προωθούσε.
Μή νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τήν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλά μάχαιραν. ἦλθον γάρ διχάσαι ἄνθρωπον κατά τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατά τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατά τῆς πενθερᾶς αὐτῆς· καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. ῾Ο φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπέρ ἐμέ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπέρ ἐμέ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστι μου ἄξιος. ὁ εὑρὼν τήν ψυχήν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ ἀπολέσας τήν ψυχήν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ εὑρήσει αὐτήν.
.
Μεγάλε αφτό το εδάφιο δε μπορεί να είναι λόγια του Τζίζα.....
Εκεί που μιλάει γιά Σταυρό είναι τρελλό.....αφού ο Τζίζας δεν μπορούσε να σηκώσει το Σταυρό και ΑΓΓΑΡΕΨΑΝ κατά τας Γραφάς
το Σίμωνα τον Κυρηναίο να τον ανεβάσει.....
Το ότι δε μπορούσε να σηκώσει το Σταυρό και αγγάρεψε άλλον έχει ενδιαφέρον πώς ερμηνεύεται ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ.....
Οποιος Χριστιανομαθημένος ξέρει ας μας διαφωτίσει σχετικώς γιαφτό.....
.
.
Το άλλο θεότρελο εδώ είναι πως σαν θεός αλλά και σαν αθρωπος δείχνει αδιάβαστος.....
Είναι δυνατόν να μην άκουσε ποτέ για τους αρχαίους Ελ ;;; .Γεμάτος Ελ Παπύρια ο κόσμος τότενες.....
Να μην εκανε κριτική και σχόλια πάνω στις Ελ φιλοσοφικές θεωρίες και απορίες ;;; .
Εδώ ακόμα κι οι μαθητές του ..... Εβραιοι γιδογάμηδες και είχαν Ελληνικά ονόματα.....
Κιαφτός ούτε κίχ.....
.