Re: να κοψω την ζα ??
Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτ 2024, 19:29
Ζάχαρη την έχω κόψει. Αλλά τρώω σοκολατες
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Ναι στην ουσια ιδιο ειναι απλα λιγο καλυτερη αποτι ακουγεται. Το ιδανικο ειναι να την κοψεις τελειως, αλλα αυτο ειναι δυσκολο. Δεν πινεται ο καφες τωρα σκετος τι να λεμε. Η στεβια ειναι σα φαρμακο δεν την μπορω καθολου.Ερμής έγραψε: 29 Οκτ 2024, 18:31 Αυτό με την καστανή ζάχαρη ποτέ δε το κατάλαβα. Στην ουσία είναι η συμβατική με μελάσα. Σιγά τωρα σε μαγαζιά μην έχουν ντεμεραρα
απο παιδί τον πίνω σκέτοSpace_Passenger έγραψε: 30 Οκτ 2024, 13:56Ναι στην ουσια ιδιο ειναι απλα λιγο καλυτερη αποτι ακουγεται. Το ιδανικο ειναι να την κοψεις τελειως, αλλα αυτο ειναι δυσκολο. Δεν πινεται ο καφες τωρα σκετος τι να λεμε. Η στεβια ειναι σα φαρμακο δεν την μπορω καθολου.Ερμής έγραψε: 29 Οκτ 2024, 18:31 Αυτό με την καστανή ζάχαρη ποτέ δε το κατάλαβα. Στην ουσία είναι η συμβατική με μελάσα. Σιγά τωρα σε μαγαζιά μην έχουν ντεμεραρα
Δοκίμασε σιρόπι (νέκταρ) αγαύης.Space_Passenger έγραψε: 30 Οκτ 2024, 13:56Ναι στην ουσια ιδιο ειναι απλα λιγο καλυτερη αποτι ακουγεται. Το ιδανικο ειναι να την κοψεις τελειως, αλλα αυτο ειναι δυσκολο. Δεν πινεται ο καφες τωρα σκετος τι να λεμε. Η στεβια ειναι σα φαρμακο δεν την μπορω καθολου.Ερμής έγραψε: 29 Οκτ 2024, 18:31 Αυτό με την καστανή ζάχαρη ποτέ δε το κατάλαβα. Στην ουσία είναι η συμβατική με μελάσα. Σιγά τωρα σε μαγαζιά μην έχουν ντεμεραρα
Μπορείς για συντομία να τους αποκαλείς "χαζογκόμενες".τα ριχνω μέσα έγραψε: 29 Οκτ 2024, 17:02 τη ζάχαρη εννοώ
ακουω πολλούς που την εχουν βγαλει απ τη διατροφή τους και ισχυριζονται οτι ειναιτο καλυτερο δωρο στον εαυτο τους
Να αυτά δε μπορώ. Δηλαδή γιατί πιστεύεις ότι η ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά την αγαύη (έναν κάκτο) θα είναι κάτι το πιο υγιεινό από τη ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά το ζαχαροκάλαμο ή το ζαχαρότευτλο; Επειδή το "αγαύη" είναι και όνομα παλαβού μουνιού;aLiCat έγραψε: 30 Οκτ 2024, 22:27Δοκίμασε σιρόπι (νέκταρ) αγαύης.Space_Passenger έγραψε: 30 Οκτ 2024, 13:56Ναι στην ουσια ιδιο ειναι απλα λιγο καλυτερη αποτι ακουγεται. Το ιδανικο ειναι να την κοψεις τελειως, αλλα αυτο ειναι δυσκολο. Δεν πινεται ο καφες τωρα σκετος τι να λεμε. Η στεβια ειναι σα φαρμακο δεν την μπορω καθολου.Ερμής έγραψε: 29 Οκτ 2024, 18:31 Αυτό με την καστανή ζάχαρη ποτέ δε το κατάλαβα. Στην ουσία είναι η συμβατική με μελάσα. Σιγά τωρα σε μαγαζιά μην έχουν ντεμεραρα![]()
Γιατί είμαι "χαζογκόμενα".foscilis έγραψε: 30 Οκτ 2024, 22:39Να αυτά δε μπορώ. Δηλαδή γιατί πιστεύεις ότι η ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά την αγαύη (έναν κάκτο) θα είναι κάτι το πιο υγιεινό από τη ζάχαρη που βγαίνει στίβοντας και επεξεργάζοντας θερμικά το ζαχαροκάλαμο ή το ζαχαρότευτλο; Επειδή το "αγαύη" είναι και όνομα παλαβού μουνιού;aLiCat έγραψε: 30 Οκτ 2024, 22:27Δοκίμασε σιρόπι (νέκταρ) αγαύης.Space_Passenger έγραψε: 30 Οκτ 2024, 13:56
Ναι στην ουσια ιδιο ειναι απλα λιγο καλυτερη αποτι ακουγεται. Το ιδανικο ειναι να την κοψεις τελειως, αλλα αυτο ειναι δυσκολο. Δεν πινεται ο καφες τωρα σκετος τι να λεμε. Η στεβια ειναι σα φαρμακο δεν την μπορω καθολου.![]()
Δεν έχουν προσθέσει μελάσα - δεν την έχουν αφαιρέσει...aLiCat έγραψε: 29 Οκτ 2024, 19:25Υποτίθεται ότι είναι λιγότερο επεξεργασμένη. Αλλά όπως είπε και ο προλαλήσας Ερμής, απλώς έχουν προσθέσει μελάσα.Nandros έγραψε: 29 Οκτ 2024, 19:20Και η καστανή ζάχαρη είναι. Τί νομίζεις οτι κερδίζεις?Space_Passenger έγραψε: 29 Οκτ 2024, 17:03 Εγω βαζω καστανη στον καφε. τελειως δυσκολο μου φαινεται.
Είναι σημαντική η διαφορά της φρουκτόζης από τη ζάχαρη. Απλά δοκίμασε την και θα καταλάβεις.Chilloutbuddy έγραψε: 30 Οκτ 2024, 22:49 Yπόψην αν πεις κόβω τη ζάχαρη, αν δε θες να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου πρέπει να κόψεις ΚΑΙ τα φρούτα εντελώς.
Η ζάχαρη στη μπανάνα και η ζάχαρη στη σοκολάτα δεν έχουν καμμία απολύτως διαφορά, απλά την πρώτη τη λένε "υγιεινή" γιατι έρχεται πακέτο με διάφορες ίνες και βιταμίνες, τις οποίες (αν δεν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου) μπορείς άνετα να τις πάρεις τρώγοντας καρότα και σπανάκια.
Αν δε πίνεις και "φυσικούς χυμούς φρούτων" μια χαρά γίνεσαι τόφαλος πριν το καταλάβεις.
Το καρότο δε διαφέρει και πολύ από τα φρούτα, έχει 5% ζάχαρη ενώ τα πιο πολλά φρούτα έχουν γύρω στο 10. Ένα πολύ ώριμο καρότο μπορεί να ξεπερνά σε ζάχαρη ένα σχετικά άγουρο ζαχαρότευτλο.Chilloutbuddy έγραψε: 30 Οκτ 2024, 22:49 Η ζάχαρη στη μπανάνα και η ζάχαρη στη σοκολάτα δεν έχουν καμμία απολύτως διαφορά, απλά την πρώτη τη λένε "υγιεινή" γιατι έρχεται πακέτο με διάφορες ίνες και βιταμίνες, τις οποίες (αν δεν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου) μπορείς άνετα να τις πάρεις τρώγοντας καρότα και σπανάκια.
Για κανέναν λόγο. Τα PRAL values των φρούτων μένουν ανεπηρέαστα παρά το γλυκαιμικό τους φορτίο. Σε αντίθεση με τα γλυκά.Chilloutbuddy έγραψε: 30 Οκτ 2024, 22:49 Yπόψην αν πεις κόβω τη ζάχαρη, αν δε θες να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου πρέπει να κόψεις ΚΑΙ τα φρούτα εντελώς.
Η ζάχαρη στη μπανάνα και η ζάχαρη στη σοκολάτα δεν έχουν καμμία απολύτως διαφορά, απλά την πρώτη τη λένε "υγιεινή" γιατι έρχεται πακέτο με διάφορες ίνες και βιταμίνες, τις οποίες (αν δεν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου) μπορείς άνετα να τις πάρεις τρώγοντας καρότα και σπανάκια.
Αν δε πίνεις και "φυσικούς χυμούς φρούτων" μια χαρά γίνεσαι τόφαλος πριν το καταλάβεις.
OANNHSEA έγραψε: 30 Οκτ 2024, 23:08Δεν έχουν προσθέσει μελάσα - δεν την έχουν αφαιρέσει...
Οπότε ναι, είναι πολύ πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη η καστανή ή η ακατέργαστη.
Επίσης είναι όντως πολύ κακή για την διατροφή μας η ζάχαρη.
Ουσιαστικά, πέρα από το ότι δημιουργεί συνθήκες εξάρτησης στο μυαλό του ανθρώπου, η τοξικότητα της, καταστρέφει και τα όργανα του.
Απλά κάντε ένα πείραμα: σταματήστε να τρώτε ζάχαρη για ένα μήνα. Κάποια από τα προβλήματα υγείας σας, θα μειωθούν σε ένταση...
Δεν είπαμε να το ρίξετε με τα μούτρα στην ασπαρτάμη ή στη στέβια - και τα δύο είναι λιγότερα τοξικά από τη ζάχαρη, σε μικρές όμως ποσότητες. Σε μεγάλες ποσότητες ξεπερνούν την ένταση της ζάχαρης...
.